Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

κοριτσια ειμαι σχεδον 30 εβδ κ απο χτες βραδυ εχω συναχι κ πονανε οι αμυγδαλες.ειναι κοκκινες κ πρισμενες κ 9 στις 10 φορες παντα κανουν κ πυον!

τι να κανω τωρα?δε θελω να παρω φαρμακα!μονο τσαγια πινω αλλα απο οσο ξερω οι αμυγδαλες χρειαζονται αντιβιωση:?

κανενα αλλο κολπο εκτος απο τσαι με λεμονι η μελι?υποφερω!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 50
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν κανεις πυον καλο ειναι να παρεις αμεσως αντιβιωση γιατι ειναι πιο επικυνδινο να το αφεισεις παρα απο να παρεις μια ελαφρυα αντιβιωση.Συμβουλευσου τον γιατρο σου ,υποφερω απο συνεχεις αμυγδαλιτιδες και ξερω οτι το πυον πολυ ευκολα περναει και αλλου αν το αφεισεις.

Κουτια ειχα παρει στις εγκυμοσυνες μου αλλα παντα με την συμβουλη του γιατρου μου και ευτυχως ολα πηγαν καλα.

Περαστικα σου και καλο κουραγιο ειναι πολυ ζορικο οταν εχεις και παιδια τα οποια περιμενουν απο εσενα.

Ρωτα το γιατρουλη σου καλυτερα κοριτσακι μου, εκεινος νομιζω πως θα σε βοηθησει πολυ περισσοτερο γιατι εισαι και σε προχωρημενη εγκυμοσυνη! Περαστικουλια σου!!!!!

fmpG.jpgaurPp2.png?UGOrssO8

δευτερα πρωι θα παρω τηλ αν ως τοτε δε μου εχουν κανει πυον.μεχρι τοτε με βλεπω με τσαγια κ λεμονια!οχι τιποτα αλλο αλλα εχω που εχω συχνοουριες πινω κ τα τσαγια κ παω για πιπι καθε 5 λεπτα!

Διαφημίσεις

κάνε προς το παρόν πολλές γαργάρες με σοδόνερο...επίσης όταν πέρασα μια φαρυγγίτιδα στον 4ο μήνα, ο γιατρός μου είχε δώσει να κάνω γαργάρες με tantum verde (είναι ένα σχετικά ήπιο αντισηπτικό διάλυμα), δεν ξέρω αν το έχετε στη γερμανία....αλλά επικοινώνησε με το γιατρό να δεις τι θα σου πει, αν χρειαστεί πάρε αντιβιωσούλα γιατί οι αμυγδαλές ταλαιπωρούν πολύ τον οργανισμο...περαστικά και γρήγορα.

gNrhp2.png

μακαρι να μη κανουν πυον:evil: μπορω καπως να το αποφυγω η μπα???

υπαρχουν καραμελες για τον λαιμο και διαλυμα για γαργαρες αλλα επειδη εισαι εγκυος πρεπει να ρωτησεις τον γιατρο σου αν μπορεις να τα παρεις.

Μπορεις να κανεις μπουκωματα με αλατονερο, ξερω ότι βοηθαει για τα μικροβια. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μετα να το φτυσεις. Αν δεις οτι επιμενει μιλα με το γιατρο σου μην το αφησεις.... καθόλου κρύα.... φτου και καλοκαιρι και εγκυος... τι να πω περαστικα

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

δευτερα πρωι θα παρω τηλ αν ως τοτε δε μου εχουν κανει πυον.μεχρι τοτε με βλεπω με τσαγια κ λεμονια!οχι τιποτα αλλο αλλα εχω που εχω συχνοουριες πινω κ τα τσαγια κ παω για πιπι καθε 5 λεπτα!

Αμαν, αμαν! Υπομονη, αν χρειαστει παρε και τον υπολογιστη στην τουαλετα, χι, χι, χιουμορακι να ξεχνιομαστε...

fmpG.jpgaurPp2.png?UGOrssO8

σοδονερο κ αλατονερο!θα τα δοκιμασω!εννοειται οτι θα τα φτυσω:rolleyes:

μονο μη κανω κ κανενα πυρετο κ να δουμε ποιος θα κοιταξει κ αλλα 2 παιδια!αχχχχχ

κ το λαπτοπ στην τουαλετα ναι.εκει πρεπει να το παω μαλλον.αφου ετσι κιαλλιως εκει περναω την περισσοτερη μερα!τωρα με τα τσαγια...θα εγκατασταθω κιολας!μη σου πω θα παρω κ την μικρη τηλεοραση κ τα παιχνιδια των παιδιων να κατσουμε ολοι μαζι εκει μεσα!!!:P

Διαφημίσεις

οταν ειμαστε στο χωριο και ποναει ο λαιμος μου η πεθερα μου μου κανει το εξης(βεβαια εγω μισω-σιχενομαι-απεχθανομαι το μελι και δεν το πινω αλλα εχει βοηθησει οσους το εχουν κανει απ οτι μου εχει πει)

παιρνει λοιπον ενα ρεπανι απο τα ασπρα τα μεγαλα οσο το χερι σου ενα πραγμα κοβει τη μερια που ειναι πλατυ και ανοιγει στην μεση του υπολοιπου μια τρυπα που να χωραει μια κουταλια μελι και αυτο που ειχε κοψει το χρησιμοποιει για καπακι..το αφηνει μεχρι να λιωσει το μελι και μετα το πινει..συνηθως το κανει το βραδυ και το αφηνει μεχρι την αλλη μερα το πρωι να λιωσει το μελι.. εννοειτε οτι το περνας απο ενα κοσκινακι για να μην εχει κομματια απο το ρεπανι..το κανεις αυτο για 5-6 μερες με διαφορετικο ρεπανι καθε φορα

δε μορω να σου πω οτι 100% θα πιασει γιατι οπως σου ειπα εγω δεν το εκανα ποτε αλλα η πεθερα μου και οι γνωστες της επιμενουν οτι πιανει..

εγω στην εγκυμοσυνη που ειχα αρρωστησει και μαλιστα ειχα ανεβασει και πυρετο,επαιρνα μονο depon αναβραζον..μου πηρε 3-4 μερες παραπανω να γινω καλα αλλα τουλαχιστον δεν πηρα φαρμακα..(ο γυναικολογος μου ειχε προτεινει το depon)

Δήμητρα περαστικούλια!! Δεν ξέρω τι μπορεί να σε βοηθήσει άλλο εκτός από όσα έχουν πει και τα κορίτσια, πολλά υγρά σίγουρα και εύχομαι γρήγορα να περάσει αυτό. Εξάλλου δεν μασάς από τέτοια ;)

Σου ευχομαι περαστικα. Αρρωστησα και στις δυο εγκυμοσυνες μου (πονολαιμο-συναχι) οι συμβουλες του γιατρου αφου με εξετασε ηταν να κανω γαργαρες με αλατονερο, να πινω ζεστα ροφηματα και να καθαριζω πολλες φορες την μυτη μου με φυσιολογικο ορο αφου ειναι σημαντικο ετσι ωστε να προλαβουμε αν γινεται μια ενδεχομενη λοιμωξη. Κατι κομη που εκανα ηταν καταναλωνα αρκετα πορτοκαλια και χυμους απο αυτα αφου ειχα διαβασει πως μεγαλες ποσοτητες βιταμινης C μπορει να βοηθησουν. Καμια απο τις 2 φορες δεν χρειαστηκε να παρω αντιβιωση.

sYSBp3.pngR9zap3.png

Πως τα καταφερες ρε θηριο καλοκαιριατικα?Ελα περαστικουλια...κανε αυτα που σου ειπαν και τα κοριτσια παραπανω.Και βαζε συχνα λεμονι.Εγω οποτε πριζονται οι αμυγδαλες μου και κανουν πιον στηβω ενα λεμονι και καθε τοσο σταζω λιγο χυμο απευθειας πανω στις αμυγδαλες.Δε ειναι και ευκολο αλλα εστω και λιγο να καταφερεις βοηθαει να ξεπριστουν.Και στο τσαι βαζε μεσα λεμονι.

Γαργαρες μπορεις να κανεις και με χαμομηλι...αν και δε νομιζω να απαγορευονται αυτα τα ειδικα που κυκλοφορουν.Ετσι κι αλλιως το φτυνεις.

Α και προσεξε τα τσαγακια και οι σουπιτσες να ειναι ζεστα αλλα οχι καυτα...γιατι με το καυτο χειροτερα τις κανεις.

Διαφημίσεις

καλοκαιριατικα ειναι σε σας!σε μας ειναι απο 15 μεχρι 25 βαθμοι :mrgreen:

το αλατονερο το εκανα κ για καποια ωρα τα μουδιασε.αλλα πολυ απαισιο ρε παιδι μου

θα ζησω παντως:P

Καταρχας περαστικα σου!Καλυτερα να συμβουλευτεις και τον γιατρο σου.Εγω ειχα κολλησει ιωση στον 7ο μηνα λαιμος και 39 πυρετο. Εκτος απο ζεστα ροφηματα εμενα ο γιατρος μου επετρεψε φυτικο σιροπι και αντιπυρετικα μονο οταν ανεβαινε πανω απο 37,7.Υπομονη και θα περασει!!

2xgIp3.png1RTwp3.png

σε ευχαριστω,να δω πως θα ειμαι κ αυριο κ δευτερα θα τον παρω τηλ να δω τι θα μου πει.ελεος πια ουτε να αρρωστησουμε δε μπορουμε!

Λοιπόν κοίτα να δεις...όταν ήμουν στη Γερμανία με είχαν πιάσει οι αμυγδαλές,είχαν μαζέψει πύον κ έκανα κ 39 πυρετό....αφού πέρασαν 2 μέρες κ δεν γινόμουν καλά πήγαμε στο φαρμακείο κ μου έδωσαν κάτι σταγόνες φυτικές που λέγονται meditonsin έπαιρνα 3 φορές την ημέρα νομίζω από 5 σταγὀνες αλλά θα ρωτήσεις φυσικά στο φαρμακείο κ αν κάνει να το πάρεις παρόλο που είναι φυτικό σκεύασμα αλλά κ τη δοσολογία!Μέσα σε 24ωρες ήμουν πολύυυυ καλύτερα....;);) Περαστικά...:D

sjCrp3.png

κοριτσια ειμαι σχεδον 30 εβδ κ απο χτες βραδυ εχω συναχι κ πονανε οι αμυγδαλες.ειναι κοκκινες κ πρισμενες κ 9 στις 10 φορες παντα κανουν κ πυον!

τι να κανω τωρα?δε θελω να παρω φαρμακα!μονο τσαγια πινω αλλα απο οσο ξερω οι αμυγδαλες χρειαζονται αντιβιωση:?

κανενα αλλο κολπο εκτος απο τσαι με λεμονι η μελι?υποφερω!

Dimitra τι επαθες καλε; τι ναι τουτο τωρα;:-( περαστικα κοριτσακι μου

πηγες στο γιατρο σου; με τον δε μαιευτηρα μιλησες; τι απο Δευτερα ξυπνα τον χε χε τι δεν πληρωνονται;

λοιπον εγω αντιβιωση ιεχα παρει σχεδον 7 μηνων+ ειχα ομως ενα μηνα πριν που υπεφερα με ατελειωτο βηχα και με αφηνε ετσι εχει φαει κουνημα η μικρη μου 2 μηνες εβηχα γκουχου γκουχου, δε μου εδινε τιποτε.

δεν ξερω αν σε βοηθησει το φασκομηλο μου ειχε πει ο γιατρος ελευθερα να πινω.

λιγο ανθος ομως στο νερο και μια μονο βραση μολις αρχισει να βραζει το σβηνεις και το σουρωνεις να ειναι ξανθο και ελαφρυ αλλιως θα πικρισει και δε θα σου αρεσει. πινεις οσα θες εχω και εγω αμυγδαλιτιδα και με βοηθα πολλες φορες. πιες οσα θελεις.

απεφυγε κρυα φρουτα και κρυο νερο γενικα στη ζωη σου πια.

περαστικα ζουζουνι προσεχε οκ

σευχαριστω βρε χαμομηλακι!χαμομηλια πινω προς το παρων :P αρχισε κ το συναχι να γινεται πιο εντονο αστα να πανε!φασκομηλο δεν εχω μονο χαμομηλια σε φακελακια!κ το ελεγα πως κ δε την αρπαξα 7 μηνες σχεδον ουτε μια φορα!να οριστε!μη κολλησουν κ τα παιδια μονο κ μετα τρεχω κ δε φτανω

Δήμητρα καταρχήν περαστικά και γρήγορα! Θα σου πω τι μας έκανε η μαμά μου όταν ήμασταν μικροί και είχαμε το λαιμό και πυρετό... κομπρέσες με κρεμμύδι!!! Απίστευτη βρώμα αλλά αξίζει... κρεμμυδάκια σε φέτες, τα βάζεις σε ένα (βαμβακερό κατά προτίμηση) πετσετάκι και το βάζεις στο λαιμό, με τ κρεμμύδια να ακουμπούν στο λαιμό σου. Ο άντρας σου θα με μισήσει, αλλά τουλάχιστον θα αποφύγεις τους βρυκόλακες!:mrgreen: Σοβαρά, κάνει δουλειά.:D

(άσχετο, αλλά πολύς κόσμος έχει τώρα αμυγδαλίτιδα)

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Kαλησπερα σου κ περαστικα σου! Με το καλο να ερθει το μωρακι σου!

Τωρα οσο αφορα το λαιμο σου, μπορεις να βρασεις παντζαρι για να παρεις το χυμο του κ να βαλεις λιγο ξυδι κ με αυτο να κανεις γαργαρες καθε 2 ωρες ειναι απολυτος φυσικο κ δεν επηρεαζει την εγκυμοσυνη, εκανα συνεχεια εγω μιας κ αρρωσταινω πολυ συχνα κ περασα ολη την εγκυοσυνη στο χειμωνα!

Επισης θα μπορουσες αν εχεις χυμο λεμονι(κατα προτιμηση φρεσκο λεμονι) να το στιβεις κ να πινεις μια κουταλια σουπας καθε μια ωρα θα δεις διαφορα μετα απο λιγες ωρες!

Επισης αντι για τσαι με λεμονι η μελι εξισου καλο ειναι το ζεστο γαλα με μελι(μπλιαχ με το ζορι το επινα αυτο!) πολυ καλο κ μαλακωνει σχεδον αμεσως το λαιμο!

Κ επισης δεν ξερω αν τα γνωριζεις τα κοκκινα βατομουρα απο αυτα κάνεις γλυκο του κουταλιου που ειναι οτι πρεπει για κρυολογηματα, το βαζεις στο τσαι σου κ μολις το πιεις εχεις λιγες εξαψεις!!!ΑΛλα βοηθαει απιστευτα κ γιατι σε ζεσταινει ειδικα αν εχεις ριγος κ σε κανει να ιδρωνεις !

Οπως καταλαβαινεις ειμαι κατα των φαρμακων κ οχι μονο σε περιοδο εγκυμοσυνης αλλα κ γενικα κυριως γιατι ξεχναω παντα να τα παιρνω:roll::roll::roll:

Περαστικα αλλη μια φορα !!!! Κ να προσεχεις κ που νομιζα οτι μονο εγω αρρωσταινω κατακαλοκαιρο με πυρετους κ βρογχιτιδες!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...