Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΣΧΗΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

love4four

Recommended Posts

Συνοπτικά να αναφέρω το πρόβλημά μου μήπως και με βοηθήσουν οι πιο έμπειρες μανούλες : μέχρι τώρα είχαμε γυναίκα στο σπίτι που κρατούσε τα παιδιά τις ώρες που λείπω στην δουλειά. Ολα "καλά" μέχρι εδώ...

Τέλος Ιουλίου όμως κατόπιν κάποιων επισκέψεων σε γιατρούς σχετικά με την καθυστέρηση ανάπτυξης ομιλίας στον Νικόλα, μάς συνέστησαν όλοι πως το παιδί πρέπει να πάει σταθμό για να βοηθηθεί. Ετσι, άρχισα σαν την παλαβή να ψάχνω στην γύρω περιοχή για τον πιο κατάλληλο σταθμό. Πάνα δεν έχουμε βγάλει ακόμη, οπότε ξεχνάμε την Δημοτικό Παιδικό Σταθμό...

Εκανα κάποια ραντεβού, ήταν και δύσκολη περίοδος επειδή όλοι τότε έκλειναν λόγω διακοπών, αλλά, σε γενικές γραμμές, βρήκα 1-2 σταθμούς που εγώ θεώρησα καλούς...

Με την γυναίκα έχω μιλήσει έχοντάς την προειδοποιήσει πως από Σεπτέμβρη θα κρατάει μόνο την μπέμπα (10 μηνών). Χθες λοιπόν το απόγευμα, επιστρέφοντας από το γραφείο, κάθομαι να κουβεντιάσω μαζί της. Της εξήγησα πως βάσει των νέων δεδομένων δεν θα μπορώ να της δίνω τα ίδια χρήματα -αφού κι εκείνη δεν θα κρατάει δυο αλλά ένα παιδί- και την ρώτησα εάν συμφωνεί... Και τί μου λέει ? "Καλά θα δούμε. Εξάλλου κι εγώ μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα κάτσω. Μετά γεννάει η κόρη μου και θα πάω να κρατήσω το μωρό της !!!!!"...

Και μένω κάγκελο εγώ. Το μόνο που κατάφερα να πω μόλις ξεπέρασα το εγκεφαλικό ήταν "Τώρα μου το λες ?".

Και κάπως έτσι πρέπει να να βρω βρεφονηπιακό/παιδικό να τα στείλω και τα δυο κι αισθάνομαι τόσο χάλια γι' αυτό. Δεν ξέρω εάν θα προσαρμοστούν... Είναι καλύτερα ίσως έτσι ?

Εσείς τί πιστεύετε ? Από χθες κοντεύω να σκάσω. Και οι σταθμοί ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα...

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Διαφημίσεις

Έχεις σκεφτεί να βρεις μια άλλη κυρία να κρατάει τη μικρή και να της κάνεις διακανονισμό από την αρχή για το ένα παιδί; Πολύ εκνευρίζομαι με κάτι τέτοιες συμπεριφορές

There is no patch for human stupidity.

Νομίζω ότι έτσι όπως έγιναν τελικά τα πράγματα, ίσως να σε συνέφερε περισσότερο να κάνεις κάποιον διακανονισμό με τον βρεφονηπιακό σταθμό, να σου κάνει μια έκπτωση για να στείλεις και τα δύο μαζί.:wink:

Διαφορετικά θα σου κοστίσει πολύ περισσότερο οικονομικά να απασχολείς και γυναίκα στο σπίτι (η οποία άσχετα με το πόσα παιδιά προσέχει θα έχει τις απαιτήσεις της και βάσει ωρών) και να πληρώνεις σταθμό για το δεύτερο.

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

Να ψάξω να βρω άλλη κυρία / κοπέλα για την μπέμπα αφενός δεν έχω το χρονικό περιθώριο να το κάνω (εννοώ πως δεν υπάρχει υπόλοιπο αδείας για να μπορώ να την τσεκάρω ένα χρονικό διάστημα, δεν ξέρω κατά πόσο γίνομαι κατανοητή) και αφετέρου θα μας κοστίσει πολύ περισσότερο σίγουρα από την επιλογή του να πάνε και τα δυο σε παιδικό.

Θα πάρω τηλ. και στα Δελφινάκια να κανονίσω ραντεβού...

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

θα μεινεις πολυ ευχαριστημενη εμενα μ αρεσε πιο πολυ απο ολους τους παιδικους που ειδα στον Πειραια νομιζω ομως οτι περνουν απο 15μηνων.Παντως κ γυναικα να αναγκαστεις να βρεις βαλε καμερες εχω γραψει σε αντιστοιχο τοπικ απο που κ ποσο στοιχιζουν

Καλημέρα! Ξέρω πως θα σε αγχώσω αλλά δεν νομίζω ότι να τα στείλεις και τα 2 σχολείο είναι η καλύτερη λύση διότι όταν θα αρρωσταίνουν ποιος θα τα κρατάει; Εκτός εάν υπάρχει για αυτές τις λίγες μέρες βοήθεια από κάποια γιαγιά.. Ενώ αν πάει μόνο ο μεγάλος σου όταν θα αρρωσταίνει θα μπορεί να μένει με την κοπέλα σπίτι..Δυστυχώς πέρασα ανάλογη φάση φέτος (η μεγάλη είναι 4 και πάει από τα 2 της παιδικό σταθμό και η μικρή είναι 1) καθώς είχα πρόβλημα με την κοπέλα που τις κρατούσε (βασικά τη 2η) και εξετάζοντας τη λύση να στείλω και την μικρή σχολείο κατέληξα ότι δεν είναι και η καλύτερη!

έτσι ειναι.στανταρ θα χρειαστεις ατομο ειτε πανε και τα δυο παιδικο ειτε ο μεγαλος μονο!για να μην απογοητευτεις προετοιμασου απο τωρα οτι τα παιδια θα ειναι αρκετα συχνα αρρωστα-ακομη κι αν δεν παει η μικρη-που εγω προσωπικα το θεωρω πολυ νωρις ,για ψυχολογικους λογους-παλι θα κολλαει απο το μεγαλο καποια πραγματα!και απο την εμπειρια μου-εχω 3-τα μικρα ξεπερνανε μια αρρωστα πιο αργα.Οταν ο μεσαιος πηγε 2 ετων σταθμο, ο μικρος που ηταν 9 μηνων και ηταν σπιτι, περασε κατι 10ημερες γαστρεντεριτιδες,ουτε να τις θυμαμαι δε θελω..οποτε ρεαλιστικα αν δεν εχεις μαμα ή πεθερα για εκτακτες αναγκες, κυρια θα χρειαστεις οπωςδηποτε...τωρα για τα χρηματα ,και με ενα παιδακι οπως ειπε και καποια αλλη κοπελα βασει ωρων...και με 3ευρω την ώρα να το βαλεις-ποσο πιο κατω- παλι ενα α ποσο βγαινει...

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και εγώ θα τα έστελνα και τα 2 σταθμό, ΑΡΚΕΙ να έχεις κάποια γιαγιά όταν σου αρρωσταίνουν,γιατί πρώτη χρονιά....θα είναι ζόρικη.. .

Και φυσικά θα κάνεις καλύτερο διακανονισμό στον σταθμό για το οικονομικό. 2 παιδιά σε καιρούς κρίσης...

Διαφημίσεις

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και εγώ θα τα έστελνα και τα 2 σταθμό, ΑΡΚΕΙ να έχεις κάποια γιαγιά όταν σου αρρωσταίνουν,γιατί πρώτη χρονιά....θα είναι ζόρικη.. .

Και φυσικά θα κάνεις καλύτερο διακανονισμό στον σταθμό για το οικονομικό. 2 παιδιά σε καιρούς κρίσης...

συμφωνω και εγω ,σκεψου ακομα οτι ισως ειναι καλυτερα να γινει ετσι και ο μικρος δε θα αισθανθει και ασκημα που θα παει παιδικο και η αδερφη του θα μενει σπιτι.μπορει και σε εσενα να σε βολεψει γιατι θα εχεις και τα δυο παιδια σε ενα μερος δε θα τρελαινεται το κεφαλι σου με το ενα στο σταθμο και το αλλο στο σπιτι.

υγ.απαραδεκτη παντως η κυρια που μεχρι τωρα συνεργαζεστε,εγω θα ειμαι ικανη να της ελεγα οκ.τοτε φυγε απο τωρα να ξερω και εγω τι μου γινεται:evil:

Τι ειδικοτητα ειχαν οι γιατροι που προτειναν τον παιδικο σταθμο για το θεμα ομιλιας του παιδιου?

Η γυναικα που τον κρατουσε μιλουσε ελληνικα, αφιερωνε χρονο για να παιζει μαζι τους?

Πιστευω οτι ο παιδικος σταθμος δεν ειναι παντα σιγουρο οτι βοηθαει στα θεματα ομιλιας.Εχω δει παιδακια που ολοκληρη χρονια δεν εχουν πει ουτε μια λεξη.Επισης γυρω στα τρια ξεκιναει το συλλογικο παιχνιδι, μεχρι τοτε λιγο πολυ το καθε παιδι παιζει μονο του και καποια παιδακια μπορει να καθυστερησουν και λιγο παραπανω.

Θελω να πω οτι για τα θεματα ομιλιας ο παιδικος δεν ειναι η μονη λυση ισως ακομα καλυτερα μια κοπελα που εχει κανει σπουδες και ασχοληθει αποκλειστικα με το παιδι.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Τι ειδικοτητα ειχαν οι γιατροι που προτειναν τον παιδικο σταθμο για το θεμα ομιλιας του παιδιου?

Η γυναικα που τον κρατουσε μιλουσε ελληνικα, αφιερωνε χρονο για να παιζει μαζι τους?

Πιστευω οτι ο παιδικος σταθμος δεν ειναι παντα σιγουρο οτι βοηθαει στα θεματα ομιλιας.Εχω δει παιδακια που ολοκληρη χρονια δεν εχουν πει ουτε μια λεξη.Επισης γυρω στα τρια ξεκιναει το συλλογικο παιχνιδι, μεχρι τοτε λιγο πολυ το καθε παιδι παιζει μονο του και καποια παιδακια μπορει να καθυστερησουν και λιγο παραπανω.

Θελω να πω οτι για τα θεματα ομιλιας ο παιδικος δεν ειναι η μονη λυση ισως ακομα καλυτερα μια κοπελα που εχει κανει σπουδες και ασχοληθει αποκλειστικα με το παιδι.

Θα συμφωνησω με τα παραπάνω....το συμαντικο ειναι να βοηθηθει το παιδι στο να αναπτυξει την ομιλία του!!!

Πιστευω οτι ο παιδικος σταθμος θα εχει πολλα αλλα οφελη για το παιδι αλλα οχι για την ομιλία.Ο γιος μου μιλαει πεντακαθαρα απο 2 χρονων και πρωτοπηγε ατον παιδικο σταθμο 3,1/2 χρονων οπου και αλλαξε η πμιλια του προς το χειροτερο φυσικα γιατι προσπαθει να μιμηθει τα αλλα παιδακια πολλα απο τα οποια λενε μόνο τα βασικα.

Θα προτεινα να βρεις μια κοπελα να συνεχισει να σου τα κραταει στο σπιτι αλλα να ''βοηθαει'' στην εξελιξη της ομιλιας του παιδιου.

Συμφωνω και για οσα ειπαν τα κοριτσια για τις αρρωστιες....

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις. Τον παιδικό μάς τον συνέστησαν τόσο ο παιδονευρολόγος, όσο και η παιδοψυχολόγος.

Η γυναίκα που τα κρατούσε είναι Ελληνίδα και αφιέρωνε θέλω να πιστεύω αρκετό χρόνο μιλώντας του και παίζοντας μαζί του. Νομίζω πως σε εμάς είναι καθαρά θέμα παιδιού, αφού η μπέμπα που τώρα έκλεισε τον 10ο μήνα φωνάζει "μαμά, μπαμπά"... Τα ίδια πράγματα δεν κάνουμε και στα δυο ?

Αλλά ο Νικόλας μετά τον ερχομό της μικρής έχει κάνει ένα "πισωγύρισμα" ας πούμε π.χ. θέλει να κάθεται στο πάρκο, να μπαίνει στη στράτα κλπ. Ίσως η γέννησή της να τον πήγε λίγο πίσω.

Θέλω να ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά... Γυναίκα δεν βρίσκω τόσο εύκολα -είναι αρκετές οι ώρες και περιορισμένα τα χρήματα που μπορώ να δώσω σε συνδυασμό με τον σταθμό πάντα-.

Εχω ακόμη ένα σταθμό που θα πάω να τον δω την Παρασκευή και μέχρι την Δευτέρα πρέπει να έχουμε κατασταλάξει.

Δύσκολος χειμώνας προβλέπεται. Σχετικά με τις αρρώστιες, ευελπιστώ σε κάποια βοήθεια από τις γιαγιάδες μας !

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Δες και την Κροσφιλδ...

Συνορα Πειραιά με Κερατσινι

Απιθανος σταθμος με πολύ υψηλό επιπεδο...

Μακάρι να ειχε και νηπιαγωγειο...

Παιρουν απο 3 μηνων

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Διαφημίσεις

Δες και την Κροσφιλδ...

Συνορα Πειραιά με Κερατσινι

Απιθανος σταθμος με πολύ υψηλό επιπεδο...

Μακάρι να ειχε και νηπιαγωγειο...

Παιρουν απο 3 μηνων

Aggeloudia mou,

Στις Παιδικές Στέγες που αναφέρεις (βρήκα το site τους) μπαίνεις κατόπιν κλήρωσης ή μπορείς να στείλεις τα παιδιά σου και σαν ιδιώτης ?

Παίρνω τηλ και βγαίνει φαξ μονίμως...

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Ανοίγουν στη πρωτη του Σεπτέμβρη

Αν μπορω κάπου να βοηθησω πες μου...με χαρά

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση... Πήρα πληροφορίες και, όντως, μού είπαν τα καλύτερα σχετικά αλλά, δυστυχώς, οι αιτήσεις έχουν λήξει. Μπορώ βέβαια εάν υπάρχουν θέσεις να τα στείλω ως ιδιώτης (και πάλι το κόστος είναι χαμηλότερο από άλλον ιδιωτικό σταθμό) αλλά επειδή το ωράριο είναι έως τις 16:00 εσύ που έχεις προσωπική πειρά αυτό δεν αλλάζει? Εγώ σχολάω 16:00 από Πειραιά. Τί θα πρέπει να κάνω? Να διακτινίζομαι?... Πολύ φοβάμαι ότι όνειρο δεμένο στο μουράγιο θα μείνει κι αυτό...

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Καλησπέρα!!!!!!

Αγγελούδια αν γνωρίζεις, ή εσύ Μεταξάκι που θα έχεις συλλέξει πληροφορίες, δεν μου λέτε και εμένα γι'αυτον το σταθμό? Ενδιαφερομαι άμεσα, δυστυχώς εδώ στη περιοχή μου οι τιμές έχουν ξεφύγει και στο δημόσιο δεν μας πήραν.

Πάντως μεταξάκι όσον αφορά στην ανάπτυξη του λόγου, ξέρω περιπτώσεις παιδιών που μίλησαν μετά τα 3 και μετά ψάχναμε τον διακόπτη να δούμε απο που σταματάνε!:mrgreen::mrgreen:

Οσον αφορά σε γυναίκα για τη μικρή θες να ρωτήσω τις φίλες μου μήπως έχουν κάτι "δοκιμασμένο" στα υπόψη?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πληροφορια για τον σταθμό!

αν μιλας για την παπαστρατειο παιδικη στεγη επειδη έχουμε κι εμεις στη γειτονια μου,το ειχα ψαξει για τα παιδια μου και στο θεμα του ωραριου ήταν αυστηροι τεσσερις παρα τεταρτο μαλιστα μου ειχαν πει εμενα!αν ομως βρεις λυση με την ώρα,μεσα στη χρονια αφου φροντισεις να γνωριστειτε κιολας ,δεν αποκλειεται να σου βρουν και θεση με το ικα και να πληρωνεις αισθηταααα λιγοτερο,να πας να ρωτησεις στο ικα στο μοναστηρακι που εχουν εδρα οι υπαλληλοι για τις παιδικες στεγες στον εκτο,εβδομο κατι τετοιο-πλατεια θεατρου..γνωμη μου -τετοιες εποχες

αο'οπου μπορουμε να γλιτωσουμε χρηματα ...με τα χιλια...μαλιστα στην περιοχη μου περυσι το παπαστρατειο το ανακαινισαν ριζικα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...