Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πυλώνες της ΔΕΗ και εγκυμοσύνη

Recommended Posts

Καλημέρα. Είμαστε στις προσπάθειες για να αποκτήσουμε το 2ο παιδάκι μας.

Αυτό που με απασχολεί, μετά από μια κουβέντα που είχα χθες, είναι το εξής:

Ο χώρος εργασίας μου βρίσκεται ακριβώς κάτω από πυλώνες της ΔΕΗ και πέραν του όλου κακού που προκαλεί αυτό φοβάμαι μήπως σε πιθανή εγκυμοσύνη δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στο έμβρυο..

Αν κάποιος έχει γνώσει και μπορεί να μου πει αν όντως ισχύει αυτό θα το εκτιμούσα..

Διαφημίσεις

Οι πυλώνες της ΔΕΗ που μεταφέρουν ρεύμα υψηλής τάσης είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα ότι είναι επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία. Άλλοι θέτουν όριο απόστασης τα 200 μέτρα άλλοι τα 600 μέτρα.

Προσωπικά, αν και δεν φοβάμαι ιδιαίτερα την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τις ηλεκτρικές συσκευές σε οικιακο δίκτυο (220 V) αποφεύγω συνειδητά τοποθεσίες με πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ (εδώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πολυκατοικιες με διαμερίσματα δίπλα σε πυλώνες ακόμα και σχολεία).

Δεν θέλω να πω παραπάνω, για να μη σε τρομοκρατήσω αλλά αν μπορείς να το αποφύγεις, απέφυγέ το και για το καλό του δεύτερου παιδιού σου σε περίπτωση μιας νέας εγκυμοσύνης αλλά και για το δικό σου το καλό.;)

.....δε νομίζω τάκη....

Οι πυλώνες της ΔΕΗ που μεταφέρουν ρεύμα υψηλής τάσης είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα ότι είναι επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία. Άλλοι θέτουν όριο απόστασης τα 200 μέτρα άλλοι τα 600 μέτρα.

Προσωπικά, αν και δεν φοβάμαι ιδιαίτερα την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τις ηλεκτρικές συσκευές σε οικιακο δίκτυο (220 V) αποφεύγω συνειδητά τοποθεσίες με πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ (εδώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πολυκατοικιες με διαμερίσματα δίπλα σε πυλώνες ακόμα και σχολεία).

Δεν θέλω να πω παραπάνω, για να μη σε τρομοκρατήσω αλλά αν μπορείς να το αποφύγεις, απέφυγέ το και για το καλό του δεύτερου παιδιού σου σε περίπτωση μιας νέας εγκυμοσύνης αλλά και για το δικό σου το καλό.;)

200m??????:shock::shock::shock: εδώ ούτε για 2 μέτρα δεν μιλάμε (τόσο κοντά...)

Δυστηχώς ο μόνος τρόπος να το αποφύγω είναι ή να σταματήσω τη δουλειά ή να βρω άλλη....

Διαφημίσεις

στο παλιο μου το σπιτι ειχαμε ενα πυλωνα διαγωνια απεναντι... απο κατω του ακριβως εχει δημοτικο σχολειο. Εμενα εκει απο τον πεμπτο μηνα και μετα ολα πηγαν καλα δοξα Τον Θεο να πω την αληθεια δεν το ειχα σκεφτει και δεν το ειχα ψαξει ...

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

στο παλιο μου το σπιτι ειχαμε ενα πυλωνα διαγωνια απεναντι... απο κατω του ακριβως εχει δημοτικο σχολειο. Εμενα εκει απο τον πεμπτο μηνα και μετα ολα πηγαν καλα δοξα Τον Θεο να πω την αληθεια δεν το ειχα σκεφτει και δεν το ειχα ψαξει ...

Το κακό με εμάς είναι ότι είμαστε ακριβώς από κάτω του.... Και είναι 2 όχι ένας... σήμερα ανακάλυψα και τον 2ο από την πίσω πλευρά...

Διαφημίσεις

Στα Λητώ πέτυχα ένα βιβλίο που λέγεται : ''Εγκυμοσύνη και ακτινοβολία ''-αν θυμάμαι καλά τον τίτλο. Το χάζευα και είχε και θέμα για τους πυλώνες της ΔΕΗ και κατά πόσο είναι επικίνδυνοι. Οπότε ίσως σε βοηθησει αν το βρεις.

3zKtp2.png

S0Tjp2.png

Στα Λητώ πέτυχα ένα βιβλίο που λέγεται : ''Εγκυμοσύνη και ακτινοβολία ''-αν θυμάμαι καλά τον τίτλο. Το χάζευα και είχε και θέμα για τους πυλώνες της ΔΕΗ και κατά πόσο είναι επικίνδυνοι. Οπότε ίσως σε βοηθησει αν το βρεις.

Πολύ χρήσιμο μου ακούγεται... θα το ψάξω!!!!

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία...

Θα συνιστούσα ψυχραιμια. Εχω και γω ενδιαφέρον για αυτα τα θεματα γιατι ειμαι μηχανικός και εργάζομαι σε τέτοιους χώρους. Εχω ρωτήσει το γιατρο εργασίας της εταιρειας που ειναι δραστηριος και ενημερωμενος και δεν ειχε υποψη καμια εγκυρη και τεκμηριωμενη μελετη για εγκυμοσυνη. Το αρθρο στο καποδιστριακο δεν αναφέρει Links εγκυρων μελετών και οι παραπομπες του για πληροφοριες δεν λειτουργουν. Οι βιολόγοι αντι να κάθονται να μετράνε θα πρεπει να ερευνήσουν τη φυσιολογία των ζωντανων οργανισμών και πως αυτοι επηρεάζονται απο τα μαγνητικά πεδία και να μη κοιτανε μετρήσεις. Ο ρόλος τους είναι να μας πουν τα όρια. Ο καθένας στην επιστήμη του. Για μετρήσεις εδω περιγράφονται πολύ επιστημονικα η φύση των πεδίων και πως γίνοται οι μετρήσεις: http://nemertes.lis.upatras.gr/dspace/handle/123456789/2461

Προκύπτει πως τα πιο επικινδυνα ειναι τα πεδια σε υποσταθμόυς χαμηλης τασης (αυτοι που βρίσκονται στα υπογεια). Αποκλείεται να ειναι ανθρωπος στα 2 μέτρα απο αγωγο υψηλής τάσης γιατι αυτό σημαίνει βραχυκυκλωμα. Αν εισαι απο κάτω απο γραμμη εισαι σε 1 οροφο σίγουρα (δεν χτιζονται αλλοι) και πανω απο 4μ αποσταση. Εφόσον δεν έχεις αλλη επιλογή μετακόμισης, ηρέμησε, και σκέψου σε ποσα αλλα πεδια εκθετουμε τα μωρα μας. Θα βγαλουμε σιγουρα μια γενια που θα εχει ανοσια!!!

age.png

Θα συνιστούσα ψυχραιμια. Εχω και γω ενδιαφέρον για αυτα τα θεματα γιατι ειμαι μηχανικός και εργάζομαι σε τέτοιους χώρους. Εχω ρωτήσει το γιατρο εργασίας της εταιρειας που ειναι δραστηριος και ενημερωμενος και δεν ειχε υποψη καμια εγκυρη και τεκμηριωμενη μελετη για εγκυμοσυνη. Το αρθρο στο καποδιστριακο δεν αναφέρει Links εγκυρων μελετών και οι παραπομπες του για πληροφοριες δεν λειτουργουν. Οι βιολόγοι αντι να κάθονται να μετράνε θα πρεπει να ερευνήσουν τη φυσιολογία των ζωντανων οργανισμών και πως αυτοι επηρεάζονται απο τα μαγνητικά πεδία και να μη κοιτανε μετρήσεις. Ο ρόλος τους είναι να μας πουν τα όρια. Ο καθένας στην επιστήμη του. Για μετρήσεις εδω περιγράφονται πολύ επιστημονικα η φύση των πεδίων και πως γίνοται οι μετρήσεις: http://nemertes.lis.upatras.gr/dspace/handle/123456789/2461

Προκύπτει πως τα πιο επικινδυνα ειναι τα πεδια σε υποσταθμόυς χαμηλης τασης (αυτοι που βρίσκονται στα υπογεια). Αποκλείεται να ειναι ανθρωπος στα 2 μέτρα απο αγωγο υψηλής τάσης γιατι αυτό σημαίνει βραχυκυκλωμα. Αν εισαι απο κάτω απο γραμμη εισαι σε 1 οροφο σίγουρα (δεν χτιζονται αλλοι) και πανω απο 4μ αποσταση. Εφόσον δεν έχεις αλλη επιλογή μετακόμισης, ηρέμησε, και σκέψου σε ποσα αλλα πεδια εκθετουμε τα μωρα μας. Θα βγαλουμε σιγουρα μια γενια που θα εχει ανοσια!!!

Καλησπέρα...

Αρχικά να πω ότι τα 2 μέτρα που ανέφερα ήταν για του πυλώνες. Σε μαγαζί είμαι και είναι ισόγειο. Είναι 2 πυλώνες και είμαστε ακριβώς απο κάτω και απο τους 2.....

Αυτό που έμαθα μέχρι τώρα είναι ότι σίγουρα καλό δεν κάνει...

Όπως ανέφερες δεν υπάρχει καμια εγκυρη και τεκμηριωμενη μελετη για εγκυμοσυνη αλλά υπάρχουν άλλες μελέτες που μας λένε το κακό που μας κάνουν...

Δεν ξέρω ακόμη το ψάχνω.

Όντως οπως λες καλο δεν κάνει. Εμένα σαν ενηλικα οταν εργάζομαι σε χώρο που έχει μέχρι και 30 γραμμες ΥΤ με πιάνει πονοκέφαλος, και αυτο ειναι το μοναδικο συμπτωμα που εχω παρατηρησει. Οι μελέτες που έχω δει ως τώρα ειναι στατιστικές, δηλαδη παίρνουν τα ποσοστα καρκίνων (γιατι εκει ειναι το θεμα) σε σχέση με την αποσταση απο πυλώνες, αλλα ειναι παρα πολυ δυσκλολο σε μια τετοια μελέτη να απομονώσει κανεις τις επιπτώσεις της Η/Μ ακτινοβολιας απο αλλους περιβαλλοντικούς παραγοντες...Για αυτο και ειμαι λιγο φορτωμένη με τους βιολόγους, πιστέυω οτι το θεμα πρεπει να ερευνηθει βιολογικα και οχι στατιστικα. Μελετες με πειραματόζωα δεν έχω δει, αν εχετε καμια δημοσιευστε πλζ. Αλλά για ποσο κοσμο παγκοσμιως μιλαμε που ζει κοντα?Μια σταγονα στον ωκεανο, δε βλεπω να ασχολειται κανεις. Προσπαθησε να παρεις καμια αδεια οσο εισαι στους 3 πρωτους μηνες ετσι για σιγουρια. Εγω πάντως αν μεινω εγκυος δεν εχω περιθώριο. Το παιδι θα φαει πεδιο!

age.png

Διαφημίσεις

Τι να πώ δεν ξέρω...

Νομίζω κάπου είχα διαβάσει για πειραματόζωα... αν το βρω θα σου το στείλω...

Δυστηχώς ούτε εγώ έχω περιθόριο να πάρω άδεια....

Ας ελπίσουμε να μη συμβεί κάτι.....

• 11 months later...

Γεια σας!:P

Σας παρακολουθω καιρο και χαιρομαι που υπαρχει αυτο το site για να μοιραζομαστε τις αποριες και τις εμπειριες μας.

Θελω να θεσω ενα ερωτημα, γιατι ειμαι πολυ αχγωμενη( αν καποια ξερει )

Ειμαι εγκυος στην 7η εβδομαδα,ακομη δεν εχουμε ακουσει καρδουλα.

Εχθες ημουν καλεσμενη σε μαι γιορτή και καθομουν για δυο ωρες κατω απο πυλωνα της ΔΕΗ. Oταν το ειπα στον γιατρο μου στην αρχη μου φανηκε ανησυχος αλλα μετα μου ειπε δεν πειραζει. Εεεε...με εβαλε σε υποψιες....

Ποσο επικινδυνο ήταν αυτο? :(

Δεν είμαι ειδική αλλά νομίζω άδικα ανησυχείς, πολυτραβηγμένο μου φαίνεται. Με το καλό το μωράκι σου.

Ευχαριστω πολυ!!

Να εισαι καλα!!!!

Τι να πω....εχω αρχισει να ανησυχω πια για ολα...

θελω να πανε ολα καλα !!! αχ!!! πως θα περασει το 1ο τριμηνο!!! εχω αγωνια ,αλλα νομιζω ολες το περνατε αυτο ετσι δεν ειναι?

Για δυο ώρες κοριτσάκι μου δεν πιστεύω να έπαθες τίποτα αλλά να το αποφύγεις στο μέλλον!!! Σε πόση απόσταση ήσουν; Λιγότερη από 50 μέτρα;

ακομη χειροτερα...στα 5....αστα !!

Ηταν ακριβως απο πανω μου και το ειδα καθως χαζεβα τον ουρανο αλλα δυστυχως...μετα απο δυο ωρες...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...