Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μου αρπάζει το παιδί μέσα απο τα χέρια!!

katerinakriti

Recommended Posts

εδώ και λίγο καιρό η πεθερά μου έχει αποκτήσει μια πολύ κακή συνήθεια.μου αρπάζει το παιδί μέσα απο τα χέρια! κι όταν λέμε αρπάζει το αρπάζει κανονικότατα!δε μου ζητάει να της τον δώσω ,όυτε κάν λέει ¨"έλα στη γιαγιά " ή κάτι παρόμοιο αλλά έρχεται εκεί που κάθομαι αγκαλία με το παιδί και μου το παίρνει μέσα απο τα χέρια χωρίς να πει κουβέντα!σήμερα για παράδειγμα ήμασταν στο σπίτι της, κρατούσα το μικρό αγκαλια γιατι ήταν λίγο ανήσυχος και προσπαθούσα να τον ηρεμήσω και ξάφνικά ήρθε και πήγε να μου τον πάρει.προσπάθησα να μην της τον αφήσω αλλά άρχισε να τον ψιλοτραβάει και σκέφτηκα να μην ταράξω περισσοτερο το μωρό και έτσι της τον άφησα.σας έχει τύχει ποτε?είμαι παράλογη που με ενοχλεί αφάνταστα?πως να το χειριστω?τις συμβουλές σας pleaseeeee!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 116
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

να υψωσεις φωνη κοπελα μου.η μητερα μου το εκανε αυτο στο πρωτο.οπως ακριβως το ειπες.τραβουσε το μωρο απο τα χερια.το εκανε 4-5 φορες κ μετα της λεω ''το μωρο δε κλαιει επειδη θελει εσενα.το μωρο κλαιει γιατι εχει καποια ενοχληση.εσυ τι θα κανεις?θα την εξαφανισεις?'' κ πηγα πιο περα με το μωρο.απο τοτε το εκοψε κ ελεγε οποτε εκλαιγε ''να το παρω?'' κ της ελεγα ''αν ειναι εγω θα στο δωδω.προς το παρων οχι'' κ οκ της το εδεινα φυσικα καμια φορα.αλλα οχι συνεχεια καθε φορα που ρωτουσε γιατι θα το εκανε συνηθεια παλι!κ στο γιο μου που εκανα δε τολμησε να τον αρπαξει ουτε μια φορα.

κατι τετοια πρεπει να τα ξεκαθαριζεις με ισιο τροπο.δεν εχει πλαγιους τροπους.

Δεν εισαι καλα κοπελα μου. Φυσικα και ΔΕΝ θα τολμουσε ΚΑΝΕΙΣ να μου το παρει ετσι απο τα χερια θα τους ειχα κοψει τον λαιμο και κυριολεκτω! Τι λες βρε φιλε....παμε καλα? Δεν ξερω τις σχεσεις σου με την κυρια αλλα αν ημουν εγω θα της ελεγα 'ΚΟΝΤΑ τα χερια σου και ΠΡΟΣΕΧΕ τον τροπο σου γυρω απο εμενα και το παιδι μου'.......χωρις πολλα πολλα.........ΤΕΛΟΣ........(πω πω μου γυρισε το ματι λεμε)........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

καλα ντεπεσαι να της κανεις παρατηρηση?

δεν συμφωνω με την αποψη του τσακωμου αλλα με εντονο τροπο να της δωσεις να καταλαβει οτι δεν ειναι σωστο για το παιδακι να του συμπεριφερεται ετσι!!

με πιο δικαιωμα το αρπαζει? τι ειναι το παιδι?

668bab1939.png

Διαφημίσεις

εγω παλι θα σου προτεινα να μην μιλησεις, τουλαχιστον προς το παρον, πες στο στον αντρα σου με ωραιο τροπο..αλλιως ειναι να τους την πει εκεινος και αλλιως εσυ..πες του "η μαμα σου πιανει το μωρο πολυ βιαια και μετα ειναι καπως το μωρο ολη μερα, αν γινοταν με καποιο τροπο να το εκοβε αυτο που κανει, μωρο ειναι οχι κουκλα" αν δεις οτι συνεχιζει ε τοτε μιλα!

Εγω παντως ηδη απο τωρα(δεν εχω γεννησει ακομα) εχω ξεκαθαρισει στον αντρα μου οτι δε θα δεχτω τετοια συμπεριφορα απο την πεθερα μου...ειτε θα φροντισει να της κοψει τον αερα αυτος ετσι και το κανει άλλιως θα αναλαβω εγω και δε φημιζομαι για τους καλους μου τροπους.

Καλα ετσι και το κανουν οι δικοι μου...εκει να δεις γλεντια...

Το έκανε και η δική μου αυτό με τον Ευριπίδη όταν ήταν νεογέννητο, όχι τόσο βίαια όσο περιγράφεις, αλλά το έκανε.

Την πρώτη φορά αιφνιδιάστηκα και τον πήρε, αλλά στα 3 δευτερόλεπτα που συνήλθα τον πήρα πίσω.

Τη δεύτερη φορά που πήγε να το κάνει, την αγριοκοίταξα και είπα κοφτά ΟΧΙ, οπότε έκοψε ταχύτητα και ρώτησε "να τον πάρω;" και της απάντησα "όταν σας χαμογελάσει και σας απλώσει τα χέρια".

Μέτα έβαλα τον άντρα μου να εξηγήσει στους δικούς τους ότι ένα τόσο μικρό μωρό μόνο την αγκαλιά της μάνας του χρειάζεται.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

να της κόψεις τον αέρα.

και μενα ερχόταν και το έπαιρνε με θράσσος κιολας,σαν και εσένα, την είχα αγκαλια την τάιζα και ερχόταν και το έπαιρνε. έκανα υπομονή κανα 7μηνο γιατι δεν μπορουσα να μιλήσω (είμουν ψαρωμένη τότε) αλλά 1 μέρα που έλειπα με τον άνδρα μου και όταν γύρισα και την τάιζε εκεινη την ώρα της πήρα κανονικότατα από τα χέρια το πιάτο με την κρέμα και το κουτάλι και της είπα:θα την ταϊσω εγω τωρα, γύρισα.

Το έκανα κανα 2 φορές ξερά μπροστά στα μούτρα της και το καταλαβε...

Ασε τώρα που τα θυμήθηκα συγχίστηκα. Μέχρι να γίνει 1,5 χρονών είμασταν μέσα στην κόντρα με την πεθερά μου από την άσχημη συμπεριφορά της απέναντι μου.

μου έδειχνε μες τα μούτρα σα να μου έλεγε:"Εσύ δεν ξέρεις από μωρα, αναλαμβάνω εγώ,εσύ είσαι άχρηστη"

λες και στο σπίτι δεν το φρόντιζα εγώ το μωρό καλά και όταν πηγαίναμε στο χωριο μόνο η πεθερά μου ήξερε από παιδια. Εγώ είμουν η άσχετη.

Να της κάνεις όπως σε κάνει. Όπως όταν έρχετε και στο παίρνει από τα χέρια, μετά από λίγο να της το αρπάζεις και συ από τα χέρια. και δεν χρειάζεται να της πεις τίποτα. Εσύ είσαι η μάνα.

433965qzur0la2nd.gif

Διαφημίσεις

Xαχαχα!τι μου θύμισες τώρα...το είχε ξεκινήσει η μάνα μου αυτό το χούι όταν ήταν νεογέννητη η Δέσποινα!με ενοχλούσε αφάνταστα!!!της το είπα ξερά οτι δεν θα μου το αρπάζει έτσι απο τα χέρια, θα το ζητάει και αν θέλω θα της το δίνω.Ε το έκανε μια, δύο το έκοψε!ξεκαθάρισε την θέση σου εφόσον σε ενοχλεί.Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στο κάνει αυτό.Ακόμα και ο άντρας μου να την κρατούσε αγκαλιά, για να το πάρω τον ρωτούσα, να την πάρω;

cceXp3.png

pcTFp3.png

εννοείται πως πρεπει να της κοψεις τον αερα.Ακου αρπάζει το παιδί έτσι.. τι είναι το παιδί κουκλα?Εξηγησέ της οτι δεν ειναι ωραίο να στο παίρνει ετσι απο τα χερια και οτι ταράζεται και το μωρό.Αν θέλει να της το δώσεις να σε ρωτάει πρωτα.Αμαν πια με αυτες τις συμπεριφορές των γιαγιάδων είτε πεθεράς είτε μανας, δεν κάνω διαχωρισμό.Αν παρεξηγηθεί "ξύδι".

Παντως για μενα δε χρειαζονται ουτε πολλες εξηγησεις ουτε φωνες και τσακωμοι.Ενα αγριο βλεμμα και μια κοφτη κουβεντα ειναι το καλυτερο.

συμφωνω απολυτως

τι θεμα ανοιξες κοπελα μου

εμενα αυτο το κανει ο πεθερος...περισυ σε μια βαφτησι δεν προλαβαμε να κατσουμε στο τραπεζι κ μου αρπαξε αυτην που κρατουσα απο τα χερια(ε!!! να μη μας δει κ ο κοσμος?) καλα μιλαμε θολωσα,..τα πηρα στο κρανιο δεν αφησα να περασουν ουτε 2 λεπτα κ την αρπαζω εγω απο τα χερια του ...κ λεω "πρωτα θα φαει κ μετα θα παιξετε" η πιεση του ειχε ανεβει στα 200...

ασε κ του τα εχω μαζεμενα παλι απο χθες του κυριου...ο εφιαλτης μου οταν εχουμε κοινη γιορτη κ συναντιωμαστε...κανει οτι πιο χαζο μπορεις να φαντασεις..σου λεω δεν φανταζεσε...το αρπαγμα απο τα χερια ειναι το λιγοτερο...εμενα δεν αφηνει το παιδι να σηκωθει απο την καρεκλα.του λεει "εδω θα κατσεις με τον παππου"..εκει να δει ..το ελα να δεις γινετε

να μιλας κοπελα μου κ ας γινεσαι κακια...εσυ αποφασιζεις για το παιδι σου κ κανεις αλλος

Διαφημίσεις

Χα μου το έκανε κι εμένα ο πεθερος μου ΜΙΑ φορά..τη δεύτερη έφαγε γερή σπρωξιά (αγκωνιά) και δεν το ξαναέκανε...είμαι λίγο απότομη αμα τα πάρω...

αν μπορουσα θα το εκανα κ ακομα παραπανω ...δεν φανταζεσαι ο τυπος τι χαζα κανει για να τραβηξει την προσοχη οχι τοσο των μικρων αλλα κ των μεγαλων...εχει υπαρξιακο προβλημα τελικα..ειναι εφετζης...μα που πηγα κ εμπλεξα τελικα ο ενας γιος περιεργος ο μπαμπας ηλιθιος

η πεθερα με ψιλοφοβαται γιατι εχει καταλαβει οτι δεν σηκωνω πολλα πολλα...τα λεω εξω απο τα δοντια χυμα στην μουρη τους κ οτι γινει

αν το κανω ομως αυτο θα γινει ο 3ος παγκοσμιος μετα με τον συζηγο

θα με πεταξει απο το μπαλκονι κατω

τους υποστηριζει ολα για καλο τα κανουν κ απο αγαπη.....δεν διαφωνω, αλλα ολα εχουν το μετρο τους

κ αυτο το μετρο το οριζουμε εμεις

Δυστυχως το δυσκολο αυτο ειναι...να τους βαλεις στη θεση τους χωρις ομως να τσακωθεις με το συζηγο.Γι'αυτο και ειπα οτι δε χρειαζονται τσακωμοι και φωνες...εκει θα πλακωθεις με το συζηγο οτι και καλα δεν σεβεσαι τους γονεις του μπλα μπλα μπλα.

Λες μια κουβεντα κοφτη και μαλιστα μπροστα στον συζηγο...να πιασουν το νοημα.Και μετα προς Θεου δεν κρατας μουρτα...συνεχιζεις ασχετη κουβεντα με χαμογελο.

Το θεμα σου δεν ειναι να την προσβαλλεις ουτε να τσακωθειτε.Το θεμα σου ειναι απλα να επιβαλλεις τα θελω σου για το παιδι...γιατι εσυ εισαι η μανα εσυ οριζεις τους κανονες...τοσο απλα.

αποφάσιαα να της μιλήσω μαζί με το σύζυγο.στην αρχή πολιτισμένα και μετά θα εφαρμόσω κι άλλες απο τις μεθόδους που μου προτείνατε.κάθε φορά που το κάνει αυτό γίνομαι χάλια και της τον αφήνω για να μην ταράξω το παιδάκι μου αλλά έφτασε ο κόμπος στο χτένι!σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας!είναι όμως ορισμένες που συγχέουν την αγάπη της γιαγιάς με την κτητικότητα!

Δεν εισαι καλα κοπελα μου. Φυσικα και ΔΕΝ θα τολμουσε ΚΑΝΕΙΣ να μου το παρει ετσι απο τα χερια θα τους ειχα κοψει τον λαιμο και κυριολεκτω! Τι λες βρε φιλε....παμε καλα? Δεν ξερω τις σχεσεις σου με την κυρια αλλα αν ημουν εγω θα της ελεγα 'ΚΟΝΤΑ τα χερια σου και ΠΡΟΣΕΧΕ τον τροπο σου γυρω απο εμενα και το παιδι μου'.......χωρις πολλα πολλα.........ΤΕΛΟΣ........(πω πω μου γυρισε το ματι λεμε)........

μια χαρά μου τα λες !με ταρακούνησες!οι σχέσεις μου με την κυρία ήταν τυπικές εως ανύπαρκτες. σε όλη την εγκυμοσύνη δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου να δει τι κάνω και στη λοχεία τα ίδια. τώρα που μεγάλωσε λίγο ο μπέμπης και γελάει κτλ θέλει να το παίξει η καλή γιαγιούλα. αλλα το κάνει με το λάθος τροπο και απίστευτη κτητικότητα

Δυστυχως το δυσκολο αυτο ειναι...να τους βαλεις στη θεση τους χωρις ομως να τσακωθεις με το συζηγο.Γι'αυτο και ειπα οτι δε χρειαζονται τσακωμοι και φωνες...εκει θα πλακωθεις με το συζηγο οτι και καλα δεν σεβεσαι τους γονεις του μπλα μπλα μπλα.

Λες μια κουβεντα κοφτη και μαλιστα μπροστα στον συζηγο...να πιασουν το νοημα.Και μετα προς Θεου δεν κρατας μουρτα...συνεχιζεις ασχετη κουβεντα με χαμογελο.

Το θεμα σου δεν ειναι να την προσβαλλεις ουτε να τσακωθειτε.Το θεμα σου ειναι απλα να επιβαλλεις τα θελω σου για το παιδι...γιατι εσυ εισαι η μανα εσυ οριζεις τους κανονες...τοσο απλα.

εγω εκανα ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ λαθος

ο συζηγος ξερει την αποψη που εχω για τους δικους του οποτε κ η παραμικρη κουβεντα...και ενα " μην τους δωσεις αλλα φυστικια" το παιρνει οτι τους εχω προσβαλει κ τους εχω μιλησει ασχημα...

στην αρχη δεν μιλουσα αλλα μετα βλεποντας τις χοντραδες τους δεν μπορουσα αλλο..

εχεις απολυτο δικιο σε οτι ειπες

κ μακαρι οι πεθερες να ακουγαν κ λιγο τις νυφες πανω σε αυτο το θεμα για να μην γινονται κ ολα αυτα

ειναι ομως αγυριστα κεφαλια..το δικο τους πανω απο ολα, με τον τροπο τους μαλλον φαιρονται πιο εξυπνα απο εμας ..κρατανε τον εαυτο τους κ τα κανουν μετα που φευγουμε, εμεις δεν κρατιομαστε κ χανουμε το παιχνιδι τελικα

μεχρι που ομως θα φτασει η αντοχη μας να ειμαστε πιο ψυχραιμες?

σου ευχομαι να πανε ολα καλα με το μωρακι σου πανω σε τετοια θεματα

μια χαρά μου τα λες !με ταρακούνησες!οι σχέσεις μου με την κυρία ήταν τυπικές εως ανύπαρκτες. σε όλη την εγκυμοσύνη δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου να δει τι κάνω και στη λοχεία τα ίδια. τώρα που μεγάλωσε λίγο ο μπέμπης και γελάει κτλ θέλει να το παίξει η καλή γιαγιούλα. αλλα το κάνει με το λάθος τροπο και απίστευτη κτητικότητα

ετσι ειναι κοπελα μου εγω εκανα 3 εξωσοματ. σε ολη την εγκυμοσυνη με διδυμα βοηθεια μηδεν (μενει απο κατω) μιλαμε τιποτα αν θελω κατι στο σπιτι κλπ...μετα ολες τους ειναι αλλοι ανθρωποι κ σιγουρα μπορει να ειναι αγαπη, αλλα ειναι περισσοτερο κτητικοτητα ,,,,ετσι ακριβως....τα θελουν μαζι τους χωρις στην ουσια να ειναι ικανες (τουλαχιστον η δικη μου) να προσφερουν κατι το ουσιωδες

το παν ειναι η σχεση με τον συζηγο...μην κανεις το δικο μου λαθος να πεις κατι κακο για τους γονεις του ..θα γυρισει μπουμεραγκ....καταπιετα κ με διπλωματια ολα θα τα καταφερεις

Κατερίνα, θα σου πρότεινα να μη βγάλεις ΚΑΚΙΑ με τα λόγια σου ή το βλέμα σου προς την πεθερά σου! Δεν είναι καλό για κανέναν σας.

Εγώ αυτό που θα έκανα (και κάνω) θα ήταν να πω κάτι σαν : "Ax! Mην το κάνετε αυτό σας παρακαλώ! Όταν την αρπάζετε έτσι απότομα από τα χέρια μου, μου βγαίνει το μητρικό μου ένστικτο και με στεναχωρείτε (ή αγριεύω- αν το προτιμάς πιό αυστηρό). Καλύτερα να μου τη ζητάτε να σας τη δώσω".

καλα και εγω αν πω κατι για τα πεθερικα ειμαι εγω η παραξενη ....τι να πεις!!!

συμφωνω με τα κοριτσια...μην κανεις φασαρια απλα πες..

γιατι τον παιρνετε τοσο αποτομα?πειτε μου και θα σας τον δωσω....μπορει κατα λαθος να τον πονεσουμε...

η αν δεν θελεις εκεινη τη στιγμη να τον δωσεις,με το που τη βλεπεις να ορμαει κατα πανω σας σηκω και κανε τον μικρο βολτα στην αγκαλια σου...:mrgreen:

Κοριτσι μου εδω εισαι εσυ και το παιδι. Κανενας αλλος. Τελος. Ακου εκει στο παιρνει ετσι. Αμ....να την ειχα εγω. Εγω δεν ειμαι ηρεμος ανθρωπος ουτε υπομονετικος και εχω εκρηξεις ασχημες. Στο παιδι επιπλεον ειμαι απιστευτα καθετη σε ολα. Δεν εχει μπορει, ισως και λιγο πιο ετσι...αν μου το εκανε μπορει να εφευγε και κανα χερι επανω της. Μεγαλη πιθανοτητα να την εσπρωχνα κιολας. Δεν σου λεω να το κανεις. Αλλα με εκνευριζει ΤΟΣΟ απιστευτα πολυ αυτο που σου κανει που εγω προσωπικα δεν θα κρατιομουν. :evil::evil::evil:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

βρε κοριτσια

μα γιατι να γινονται ολα αυτα κ θα ειναι ολα τοσο απλα να γινουν να ειναι κ ολαι ευχαριστημενοι κ χαρουμενοι που βλεπουν ο ενας τον αλλο...

απο χθες τα σκεφτομαι συνεχεια, λες κ η κατερινα ηταν στο μυαλο μου μολις ειδα σημερα το θεμα..

συγνωμη που παρεμβαινω συνεχεια αλλα ειμαι πολυ φορτισμενη σημερα με το συγκεκριμενο θεμα

σκεφτομαι κ λεω ειμαστε εμεις τοσο λαθος τελικα απ[εναντι τους? υπερβολικες?

η μηπως αυτοι εχουν μαθει με καποια στανταρ στην ζωη τους κ μεχρι εκει ειμαστε , χωρις να κανουν υποχωρησεις κ να κατανοουν τις νυφαδες τους...δεν ξερω πια...

κ καλη να εισαι παλι θα σε τσαλωπατησουν

να τους την λες κακια θα σε πουν ...

δεν ξερω πια την μεση λυση

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...