Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συνταγή για μπισκότα χωρίς γάλα


mpempoulis

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια! Ξέρει κάποια να μου προτείνει καμιά συνταγή για μπισκότα χωρίς γάλα και με συστατικά που να επιτρέπεται να φαγωθούν από 10 μηνών μωρό;;Του έδωσε η μητέρα μου 1-2 φορές τα μιράντα αλλά και γάλα έχουν και πολλή ζάχαρη. Θέλω κατι πιο υγειινό για να ξίνει και τα δοντάκια του και να είναι κάτι διαφορετικό από την κρέμα με βρώμη που του δίνω κάθε απόγευμα. Ένας κύριος κάποια στιγμή μέσα σε ένα κατάστημα με βιολογικά μου είχε πει να κάνω μόνη μου με σιμιγδάλι, νερό και ελάχιστη μαύρη ζάχαρη. Δεν τρωγόταν...ήταν σα να έβαζες στο στόμα σου σίδερο...τόσο σκληρά...πού να τα δώσω στο παιδί...

5054526de0.png[/url]
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


εγω κανω μια συνταγη αλλα την κανω με μικρες παραλλαγες για να γινουν πιο ''ελαφρια''

 

500 γραμ. αλευρι

1,5 κουτ.γλυκου μπεικιν παουντερ

2 κουτ.γλυκου κανελα(εγω βαζω 1)

1 κουτ.γλυκου σοδα μαγειρικη(εγω δε βαζω )

200 γραμ. ζαχαρη (εγω βαζω 100)

100 ml χυμο πορτοκαλι

100 ml σοδα αναψυκτικο

150 ml ελαιολαδο

ξυσμα απο 1 πορτοκαλι

 

αναμειγνυεις τα στερεα υλικα.δηλαδη το αλευρι με το μπεικιν, την κανελα και την σοδα μαγειρικης(αν βαλεις)

Χτυπας στο μιξερ τη ζαχαρη με ολα τα υγρα υλικα ,δηλαδη ελαιολαδο σοδα αναψυκτικο χυμο πορτοκαλι,κ χτυπας μεχρι να λιώσει η ζάχαρη.

σε αυτό το μιγμα ριχνεις τα στερεα υλικα (που ανεμειξες νωριτερα) και το ξυσμα του πορτοκαλιου

Ζυμωνεις λιγο για τοσο ωστε να υγρανθει το αλευρι. αν χρειαστει,προσθετεις λιγο αλευρι ακομα,μεχρι να γινει η ζυμμη μαλακη κ να πλαθεται ευκολα

πλαθεις σε διαφορα σχηματα κ βαζεις στο ταψι μια λαδοκολλα

180 βαθμους (στον αερα αν γινεται) για 20 λεπτα περίπου μεχρι να παρουν χρωμα

ααα να τα πλαθεις μικρουλικα γιατι φουσκωνουν 4 φορες περισσοτερο απο οτι οταν ειναι ωμα!

 

 

Διαβάστε περισότερο: Νηστίσιμα Κουλουράκια Κανέλας http://www.sintagespareas.gr/sintages/nistisima-koulourakia-kanelas.html#ixzz0wc4cMbL8

Link to comment
Share on other sites

εγω κανω μια συνταγη αλλα την κανω με μικρες παραλλαγες για να γινουν πιο ''ελαφρια''

 

500 γραμ. αλευρι

1,5 κουτ.γλυκου μπεικιν παουντερ

2 κουτ.γλυκου κανελα(εγω βαζω 1)

1 κουτ.γλυκου σοδα μαγειρικη(εγω δε βαζω )

200 γραμ. ζαχαρη (εγω βαζω 100)

100 ml χυμο πορτοκαλι

100 ml σοδα αναψυκτικο

150 ml ελαιολαδο

ξυσμα απο 1 πορτοκαλι

 

αναμειγνυεις τα στερεα υλικα.δηλαδη το αλευρι με το μπεικιν, την κανελα και την σοδα μαγειρικης(αν βαλεις)

Χτυπας στο μιξερ τη ζαχαρη με ολα τα υγρα υλικα ,δηλαδη ελαιολαδο σοδα αναψυκτικο χυμο πορτοκαλι,κ χτυπας μεχρι να λιώσει η ζάχαρη.

σε αυτό το μιγμα ριχνεις τα στερεα υλικα (που ανεμειξες νωριτερα) και το ξυσμα του πορτοκαλιου

Ζυμωνεις λιγο για τοσο ωστε να υγρανθει το αλευρι. αν χρειαστει,προσθετεις λιγο αλευρι ακομα,μεχρι να γινει η ζυμμη μαλακη κ να πλαθεται ευκολα

πλαθεις σε διαφορα σχηματα κ βαζεις στο ταψι μια λαδοκολλα

180 βαθμους (στον αερα αν γινεται) για 20 λεπτα περίπου μεχρι να παρουν χρωμα

ααα να τα πλαθεις μικρουλικα γιατι φουσκωνουν 4 φορες περισσοτερο απο οτι οταν ειναι ωμα!

 

 

Διαβάστε περισότερο: Νηστίσιμα Κουλουράκια Κανέλας http://www.sintagespareas.gr/sintages/nistisima-koulourakia-kanelas.html#ixzz0wc4cMbL8

 

ακουγεται πολυ ωραια η συνταγη σου Δημητρουλα...θα τη δοκιμασω συντομα...ευχαριστω!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κορίτσια! Ξέρει κάποια να μου προτείνει καμιά συνταγή για μπισκότα χωρίς γάλα και με συστατικά που να επιτρέπεται να φαγωθούν από 10 μηνών μωρό;;Του έδωσε η μητέρα μου 1-2 φορές τα μιράντα αλλά και γάλα έχουν και πολλή ζάχαρη. Θέλω κατι πιο υγειινό για να ξίνει και τα δοντάκια του και να είναι κάτι διαφορετικό από την κρέμα με βρώμη που του δίνω κάθε απόγευμα. Ένας κύριος κάποια στιγμή μέσα σε ένα κατάστημα με βιολογικά μου είχε πει να κάνω μόνη μου με σιμιγδάλι, νερό και ελάχιστη μαύρη ζάχαρη. Δεν τρωγόταν...ήταν σα να έβαζες στο στόμα σου σίδερο...τόσο σκληρά...πού να τα δώσω στο παιδί...
επειδη εχω και εγω προβλημα με το γαλα σου προτεινω να το αντικαταστήσεις με γάλα καρύδας(ρώτησα τον παιδίατρο μας είπε οκ στη χρήση του)και να εκτελείς όλες τις συνταγές σου κανονικά θα έχουν μία γεύση καρύδας αλλά σε κάποιες ταιριάζει πολύ.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τα κοριτσια μου απο μωρα τρωνε τα εξης κουλουρακια:

1 πακετο φαρινα

1 πακετο μαργαρινη

1 ποτηρι αχνη ζαχαρη(και με κρυσταλικη γινονται φυσικα και με καστανη, απλα με την αχνη ειναι πιο αφρατα)

1 αβγο

1 βανιλια

 

Γινονται 2 ταψια, εγω τα κοβω με κουπ πατ σε σχημα ζωων. Ψηνονται στον αερα 180-200 βαθμους για περιπου 20-25 λεπτα.Αυτη ειναι η βασικη ζυμη, μπορεις να την αρωματισεις με κανελα και γαρυφαλο, να προσθεσεις κακαο, ξυσμα λεμονι η πορτοκαλι, να αντικαταστησεις μερος του αλευριου με σκονη φουντουκι αργοτερα. Νοστιμα , φτηνα, ευκολα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 χρόνια μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...