Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τροπος αντλησης με ταυτοχρονους θηλασμους.

Recommended Posts

Γεια σας μανουλες!!!

Εχω γεννησει στις 4-8 κ απο τη 2η μερα πληγωθηκαν οι θηλες μου.Πλεον εχω καταλαβει οτι το μωρο δεν πιανει καλα το στηθος....ομως δεν μπορω να το διορθωσω:( (ακομα...)

Αγορασα το mini electric για αντλησεις αλλα οι ποσοτητες που βγαζω ειναι ελαχιστες...Απο χθες εχω κ το symphony ...

Οι αποριες μου ειναι οι εξης:

-Για εδραιωση θηλασμου χρειαζονται περιπου 10 θηλασμοι ή αντλησεις την μερα ;;;

-εγω καταφερνω να τον βαζω στο στηθος 5-6 φορες(οταν ποναω τοσο αντεχω,τις υπολοιπες συμπληρωμα:-( περιπου 250μλ/24ωρο)

-τις υπολοιπες αν κανω αντλησεις για να του δινω θα ειναι οκ;;;;(δλδ πχ 6 αντλησεις κ 6 θηλασμοι)

-Κ οταν θηλαζει γιια 5-10 λεπτα μονο, θεωρειται θηλασμος;;;

Μπορει να λεω βλακειες...ακομα δεν εχω καταλαβει πως λειτουργει το ολο συστημα για την εδραιωση...

Παντως μολις θηλασει,αποκοιμιεται,παω να τον αφησω στην καλαθουνα κ κλαιει....κ ξανα μεμε κ απο την αρχη....

Σημερα,κ αφου οι θηλες καλυτερευσαν,τον ειχα ολη μερα στο στηθος...μια αριστερα μια δεξια....Αντληση εκανα μονο μια -20 μλ-δεν μπορουσα να κανω αλλες αφου ειχα το μωρο αγκαλια:-)

Πως μπορω να αντλω ενω εχω το μωρο τοσες ωρες στο στηθος;;;;

...νομιζω πως τα εγραψα λιγο μπερδεμενα...:cool:;)

Ευχαριστω a priori :)

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Διαφημίσεις

nikijo μου δεν γνωρίζω να σου απαντησω για όλα, θα σου πώς για το τί έκανα εγώ με τις πληγωμενες θηλες.

Ενω δοκιμασα ψευδοθηλες και είδα οτι δεν μπορεί να θηλάσει ουτε έτσι, για 2 μερες έβγαζα με το θηλαστρο ανα 2-3 ωρες και το έδινα με μπουκαλι. Την μια μερα έβαζα στο στηθος την purelan και την επομένη μονο επαληψεις με γαλα. Αφου επανηλθε την εβαλα κανονικά στο στηθος και κάνω μια άντληση την ημερα.

Δεν γνωρίζω κατι άλλο.... Καλο κουραγιο!

Z1wgp3.png?2viAIhybxo82p3.png?qeXjQ4Ll

Για το σωστό πιάσιμο δες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40512

για διάφορες υποδείξεις:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=21203

Είναι σημαντικό να διορθώσεις άμεσα τη στάση θηλασμού, αλλιώς το μωρό δεν μπορεί να πάρει αρκετό γάλα. Όταν διορθώσεις τη στάση του θηλασμού, αρχικά θα πονάς λίγο στην αρχή του θηλασμού αλλά μετά τα πρώτα λεπτά θα στρώνει και σταδιακά θα εξαλειφθεί και αυτός ο πόνος.

Συνοπτικά οι υποδείξεις για τις θηλές είναι:

όχι σαπούνια και πολλά νερά, στον αέρα όσο το δυνατόν περισσότερο, μετά το θηλασμό επάλειψη με δικό σου γάλα και στέγνωμα στον αέρα και λανολίνη.

Το μωρό πρέπει να παίρνει στο στόμα του μεγάλο μέρος από τη θηλαία άλω, τα χείλη του να είναι στραμμένα προς τα έξω και αυτί-ώμος-μπούτι να είναι σε ευθεία, η στάση σας να είναι κοιλιά με κοιλιά και το μωρό να μην χρειάζεται να στρίψει το κεφάλι του, για να πιει. Αν δεν ανοίγει καλά το στόμα, το γαργαλάμε με τη θηλή με μια κίνηση από την μύτη προς το σαγόνι, ώσπου να ανοίξει καλά. ΔΕΝ αφήνουμε το στήθος αν δεν πιάνει καλά, δεν έχει νόημα, γιατί δεν μπορεί να πάρει αρκετό γάλα, όταν δεν θηλάζει σωστά.

Προσφέρεις το στήθος πριν το μωρό αρχίσει να κλαίει, γιατί όταν είναι εκνευρισμένο, μπορεί να πιάνει λάθος και να μην έχει υπομονή για διόρθωση, επίσης, μπορεί να θηλάζει δυνατά και να σε πονάει περισσότερο. Μπορείς να το θηλάζεις μισοκοιμισμένο, που θηλάζει πιο ήρεμα.

Για το σωστό τρόπο των αντλήσεων, διάβασε εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Ένας τρόπος να αντλείς είναι να αντλείς από το ένα στήθος, ενώ θηλάζεις από το άλλο. Αυτό σου εξοικονομεί και χρόνο και εκμεταλλεύεσαι το αντανακλαστικό έκκρισης, για να έχεις καλύτερη ροή στο στήθος που αντλείς.

Το μωρό πρέπει να βρέχει 6-8 πάνες και να λερώνει 3-4 στο 24ωρο τον πρώτο μήνα.

Όταν θηλάζει 5-10 λεπτά μόνο, μπορείς προσφέρεις ξανά σε λίγη ώρα.

Όταν πάει να αποκοιμηθεί στο στήθος, θα το ενθαρρύνεις να θηλάσει παραπάνω μιλώντας, χαϊδεύοντας, αλλάζοντας στήθος. Αν αποκοιμηθεί παρά την προσπάθεια και πιπιλίζει, άφηνε το όσο μπορείς, ώστε να παίρνει ερέθισμα το στήθος. Αν βάζεις το παιδί στο κρεβάτι πριν κοιμηθεί βαθιά, τότε είναι λογικό να ξυπνάει. Όμως αφού ξυπνάει, όταν το απομακρύνεις από το στήθος, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, για να θηλάσει λίγο ακόμη, μέχρι να ηρεμήσει. Γενικά τον πρώτο καιρό και ειδικά επειδή η παραγωγή σου χρειάζεται ερέθισμα, χρειάζεται να θηλάζεις πολύ συχνά, ώστε να επιστρέψεις σύντομα σε αποκλειστικό θηλασμό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

κωνκωνακι μου σ ευχαριστω!!!

αμαρεττο σ ευχαριστω !!!!!τις υποδειξεις για τις θηλες τις ακολουθησα κ μαλλον γι αυτο γιατρευτηκαν :)

Οι πανες μας ειναι περιπου οσες λες(τα κακα ειναι περισσοτερα...)δινω ομως κ συμπληρωμα αρα μαλλον αυτα τα νουμερα δεν ισχυουν 100% για εμας....

Μηπως να κανω κ μια εξεταση προλακτινης;;;;ισχυει πως αν ειναι χαμηλη δεν χορταινει το μωρο;;;

Πρωτα να αντλω κ μετα να βαζω το μωρο;;;;

Το στηθος μου αδειαζει-ειτε με θηλασμο ειτε με θηλαστρο- κ δεν πρηζεται γρηγορα...δεν γεμιζει...

Παντως κ με το Symphony βγαζω 20-50 ml τη φορα....αρα πρεπει να κανω τουλαχιστον 5 αντλησεις για ενα γευμα...

...κ εχω τους γυρω να λενε οτι το μωρο πειναειιιιιιι.....ουφ...

Οι πανες μας ειναι περιπου οσες λες(τα κακα ειναι περισσοτερα...)δινω ομως κ συμπληρωμα αρα μαλλον αυτα τα νουμερα δεν ισχυουν 100% για εμας....

Μηπως να κανω κ μια εξεταση προλακτινης;;;;ισχυει πως αν ειναι χαμηλη δεν χορταινει το μωρο;;;

Πρωτα να αντλω κ μετα να βαζω το μωρο;;;;

Το στηθος μου αδειαζει-ειτε με θηλασμο ειτε με θηλαστρο- κ δεν πρηζεται γρηγορα...δεν γεμιζει...

Παντως κ με το Symphony βγαζω 20-50 ml τη φορα....αρα πρεπει να κανω τουλαχιστον 5 αντλησεις για ενα γευμα...

...κ εχω τους γυρω να λενε οτι το μωρο πειναειιιιιιι.....ουφ...

Σημασία έχει το παιδί να σιτίζεται επαρκώς, άρα θηλασμός + συμπλήρωμα > πάνες. Θέλω να πω, αν το παιδί δεν βρέχει τις πάνες του με θηλασμό και αντλημένο γάλα, θα πρέπει να πάρει συμπλήρωμα (με συμβουλή ειδικού).

Μην μπαίνεις σε τριπάκι να σκέφτεσαι απίθανα σενάρια για την προλακτίνη και άλλα. Μέχρι τώρα, δεν έχεις θηλάσει επαρκώς και σωστά αλλά η παραγωγή σου θα ανεβεί εκεί που χρειάζεται το μωρό, αν διορθώσεις τις κινήσεις σου.

Πρώτα βάζεις το μωρό και μετά αντλείς, ώστε να μην δυσκολεύεται το μωρό με τη ροή. Ή όπως είπα, μπορείς να θηλάζεις από το ένα στήθος και να αντλείς από το άλλο.

Το στήθος δεν είναι δεξαμενή για να γεμίζει. Όταν υποχωρήσουν οι ορμόνες του πρώτου σταδίου, η παραγωγή προσαρμόζεται σε σύστημα ζήτησης-προσφοράς και το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζεις ή αντλείς.

Όμως έχε υπόψην ότι, όταν το μωρό θηλάζει σωστά, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από οποιοδήποτε θήλαστρο. Οπότε επεδίωκε να βάζεις το μωρό στο στήθος, για να υπάρχει καλύτερο ερέθισμα για την παραγωγή σου.

Για τους γύρω ... άνοιξε καλά τα αυτιά σου ... από το ένα να μπαίνουν τα λόγια και από το άλλο να βγαίνουν! Έχεις σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθείς τώρα. :wink:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

σ ευχαριστω κ παλι...:)

Την Τεταρτη θα ερθει η παιδιατρος να μας δει οποτε θα δουμε κ το βαρος...

Θα επανελθω με νεες αποριες:) ...(ειμαι σιγουρη ;) )

Λοιπον ....σε 14 μερες εβαλε μισο κιλο!!!!!βεβαια με συμπληρωμα /που ολο κ λιγοστευε/ κ εδω κ 3μερες μονο θηλασμο!!!

Συνεχιζει να μην πιανει καλα τη θηλη αλλα δεν με πληγωνει...απλα ποναειιιιι....

Με τη διατροφη δεν ξερω τι κανω γιατι διαβαζω οτι ολα αυτα που τρωω ειναι καλυτερα να τα αποφευγω:( διαφορα φρουτα,γαλα,αναψυκτικα,....μηπως γι αυτο ειναι ανησυχος καποια βραδυα;;;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...