Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

χωρις θηλασμο τι κανουμε???

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια θελω να μοιραστω τις σκεψεις μου.λοιπον αισιως φτασαμε το χρονο κ θηλαζουμε..ηταν ο τελευταιος στοχος μου..αλλα τωρα που ηρθε ο καιρος εχω τις αμφιβολιες μου...τι θα κανω χωρις θηλασμο?πως θα τη κοιμιζω?δεν δεχεται αλλο τροπο απο μενα...το βραδυ πως θα ξανακοιμαται??πως θα την παρηγορω οταν ποναει?τι θα κανω οταν δεν ξερω γιατι εχει γκρινια κ την ξεπερναει στο στηθος?:roll:

τα παιδακια που θηλαζουν ειναι τυχερα...γιατι να της το χαλασω?

κ επισης πως θα ξερω οτι το γαλα που της δινω ειναι το καλυτερο?

βεβαια απο την αλλη πρεπει να αποθηλασω γιατι αν μεγαλωσει κ αλλο θα ειναι πιο δυσκολο...απλως δεν μπορω να την ταλαιπωρω κ να ζηταει στηθος κ να μη της δινω..για αυτο το αναβαλω....ασε που θελω να κανω κ αλλο παιδι κ να του δωσω οτι εδωσα κ σε αυτη...

εσεις που αποθηλασατε πως ηταν μετα η καθημερινοτητα σας?σας ελειπε?τα παιδια σας πως ηταν?

line_flow_rose_beg_girl_time_1246507200_text_e720f0f1e9e3eae9f0e9f3f3e120eceff520e5e9ede1e9.gif

Διαφημίσεις

Γεια!

Καταρχήν συγχαρητήρια που φτάσατε μέχρι εδώ.

Δεν είναι απόλυτο ότι θα είναι πιο δύσκολο να αποθηλάσεις αργότερα.

Θα σου πω τη δική μου εμπειρία: Έμεινα έγκυος όταν η μεγάλη μου ήταν 13 μηνών περίπου και θήλαζε πρωί και βράδυ, επειδή δούλευα. Ενώ δεν υπήρχε λόγος υγείας για να αποθηλάσω, αποθήλασα με τη σκέψη, αν είναι να το κάνω, ας το κάνω τώρα. Είχα ακούσει για το ενδεχόμενο να θηλάζεις το μεγαλύτερο και το μικρότερο παιδί παράλληλα (θηλασμός τάντεμ), αλλά το έβρισκα υπερβολικό.

Αποθηλάσαμε όταν ήμουν στον 3ο ή 4ο μήνα. Δεν δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα. Της έδινα αγελαδινό γάλα σε μπιμπερό, και επίσης συνεχίσαμε να χρησιμοποιούμε πιπίλα. Οι ορθοδοντικοί συνιστούν να κόβεται η πιπίλα και το μπιμπερό μετά το χρόνο, αλλά συναισθηματικά ήταν το καλύτερο υποκατάστατο του θηλασμού για την κόρη μου και δεν ήθελα να της τα στερήσω. Έπινε το γάλα της ή πιπίλιζε στην αγκαλιά μου, με το χεράκι απαραίτητα χωμένο κάτω από τη μπλούζα μου να μου χαϊδεύει την κοιλιά ή το στήθος, κι έτσι κοιμόταν.

Με τον αποθηλασμό άρχισε να αρρωσταίνει πιο συχνά, και σκεφτόμουν όταν γεννηθεί το μωρό, να της βγάζω ένα μπουκάλι την ημέρα για να παίρνει αντισώματα. Πάντως έβλεπα ότι, ενώ απολάμβανε τις αγκαλίτσες, δεν είχε πια εκείνο το ιδιαίτερο ύφος που είχε καθώς θήλαζε.

Καθώς πλησίαζε η εγκυμοσύνη στο τέλος της, τα πράγματα που παλιότερα μου φαίνονταν τόσο απόμακρα, άρχισαν να μου φαίνονται πιο κοντινά και πιο ρεαλιστικά. Ιδιαίτερα το ενδεχόμενο να θηλάζω δύο παιδιά ταυτόχρονα, άρχισε να μου φαίνεται η καλύτερη δυνατότητα και μετάνιωσα που δεν είχα δώσει στον εαυτό μου την ευκαιρία να την επιλέξω. Ευτυχώς, όταν ήρθε το πρωτόγαλα, ξαφνικά η μεγάλη μου ξαναθυμήθηκε τον θηλασμό, και τώρα θηλάζω και τα δυο παιδιά μου.

Το συμπέρασμά μου από αυτή την ιστορία (δεν είναι απόλυτο, απλώς η προσωπική μου εμπειρία) είναι: αν θέλεις εσύ να αποθηλάσεις, εντάξει, αλλά αν δεν θέλεις και απλώς προγραμματίζεις για καταστάσεις που ακόμη δεν τις ξέρεις, δώσε μια ευκαιρία στον εαυτό σου και στο παιδί, και στην πορεία θα δεις τι θέλεις να κάνεις.

Να σου πω και εγώ είχα αρχικό στόχο το 12μηνο αλλά τώρα που πλησιάζει έχω αποφασίσει να μην αποθηλάσω πριν το παιδί είναι έτοιμο. Θα την αφήσω μόνη της για όσο θέλει, εμένα δεν μου είναι κόπος εφόσον θηλάζει 2 φορές την μέρα μόνο και δεν βλέπω τον λόγο να της το στερήσω. Άμα προλάβει το 2ο μωρό που έρχεται σε μερικούς μήνες θα θηλάσουν μαζί.

There is no patch for human stupidity.

Κι εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι...

Έλεγα κι εγώ μετά το χρόνο να αποθηλάσουμε, αλλά το μωρό μου δεν είναι καθόλου έτοιμο. Κι έτσι το ανέβαλλα κι εγώ χωρίς να βάζω πλέον στόχους. Ελπίζω με το που θα βγουν όλα τα δοντάκια (έχουμε ήδη 13!) να μειωθεί η ανάγκη του για θηλασμό σαν ανακούφιση και να τον κόψουμε πιο εύκολα. Να δούμε...

Πάντως αν φτιάξει ο ύπνος του (ξυπνάει 2-3 φορές το βράδυ) κι εμένα δεν θα μου είναι τόσο βαρύ...

Α, κι επειδή σκέφτομαι φέτος να τον στείλω βρεφικό, θεώρησα ότι θα είναι στα συν το ότι θηλάζει για την πρώτη του επαφή με ιώσεις κλπ.

Διαφημίσεις

Σχετικά μ' αυτό κάποιες σκέψεις που κάνω εγώ είναι ότι ίσως αν θηλάζει και το 1ο παιδί να είναι πιο εύκολη η αποδοχή του 2ου. Ότι και καλά δεν μου παίρνει τη μαμά κλπ. Κι ίσως έτσι να έχει και το 2ο την ευκαιρία του να θηλάσει για καιρό.

Εγώ σκέφτομαι ότι (όταν έρθει) το 2ο αν ζηλεύει το 1ο πολύ και λόγω αυξημένων υποχρεώσεων ίσως να μην μπορέσω να το θηλάσω πολύ κι αυτό το θεωρώ άδικο για το 2ο.

Και δεν το λέω έτσι. Έχω φίλη που θήλασε τον 1ο της γιο ένα χρόνο, μετά σταμάτησε για να μείνει έγκυος, έμεινε, κι όταν γεννήθηκε ο 2ος (έχουν 2 χρόνια διαφορά) με τα χίλια ζόρια τον θήλασε 6 μήνες. Δεν την άφηνε ο μεγάλος με τπτ.

Χμ, όταν έχεις και δεύτερο παιδάκι, είναι αναπόφευκτο να έρχονται στιγμές που θεωρείς ότι αδικείς το ένα ή το άλλο.

Στην αρχή κι εγώ θεωρούσα ότι δεν θα είχα αρκετό χρόνο για το μωρό, αν θήλαζα και τη μεγάλη, και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που είχαμε αποθηλάσει. Αλλά τελικά η μικρή ωφελήθηκε που θήλαζε και η μεγάλη, γιατί ήταν νωθρή λόγω ίκτερου και χρειαζόταν να αντλώ και να την ταΐζω με τη σύριγγα. Επειδή θήλαζε η μεγάλη, η άντληση ήταν πανεύκολη κι εγώ είχα χρόνο να ασχολούμαι με τη μικρή. Η μεγάλη ήταν όλη μέρα με τη γιαγιά ή με το μπαμπά βόλτα, κι όταν επέστρεφε, τη θήλαζα.

Είναι κι άλλες κοπέλες στο φόρουμ που θηλάζουν δυο παιδιά:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=45477

Και επίσης και άλλες που θηλάζουν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κάποια στιγμή αποθηλάζουν. Κοίτα και εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=42023

Η vasdeli μου έστειλε ένα πολύ κατατοπιστικό κείμενο, όποια κοπέλα ενδιαφέρεται να της το στείλω, ας μου στείλει πμ με το email της.

Τι κειμενο ειναι αυτο pax? Στειλτο μου αν θες....

Κι εγω παρουσα.....θηλαζω δυο, δεν βλεπω που αδικω καποιο απο αυτα......και τα δυο ευτυχισμενα ειναι, ακομα και το μωρο χαιρεται οταν θηλαζει παρεα με τον αδερφο του!

Νομιζω οτι ο καλυτερος χρονος για να αποθηλασεις ειναι οταν θα αισθανεσαι εσυ πια πως εφθασε η ωρα και δεν αμφιβαλεις. Αν σταματησεις πχ και σου προκυψουν διαφορα, αρρωστιες κλπ μπορει να αισθανθεις ασχημα που σταματησες. Μη κολλας σε χρονικα ορια, προχωρηστε και σταματηστε οταν νομιζετε οτι ειστε και οι δυο ετοιμοι.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

τελικα εχετε δικαιο οτι δεν πρεπει να κολλαω σε χρονικα ορια κ να μην προγραματιζω για πραγματα που δεν εχουν ερθει ακομη..αλλα ο αποθηλασμος ειναι κατι που αργα η γρηγορα πρεπει να αντιμετωπισω....απλως φοβαμαι οτι η καθημερινοτητα θα ειναι πιο δυσκολη χωρις θηλασμο....η μηπως οχι....

line_flow_rose_beg_girl_time_1246507200_text_e720f0f1e9e3eae9f0e9f3f3e120eceff520e5e9ede1e9.gif

Διαφημίσεις

Σε καποια πραγματα ειναι πιο δυσκολη...εγω που θηλαζω το μεγαλο 3 χρονια τωρα βλεπω τα εξης θετικα

Μεχρι που γεννηθηκε το μωρο ειχαμε θεμα υπνου....θηλαζοντας κοιμοταν πολυ πιο ευκολα και με διευκολυνε αφανταστα

Δεν τρωει καλα, με δυσκολευει πολυ, τρωει ελαχιστα πραγματα, οποτε συνεχιζοντας το θηλασμο ημουν πιο ησυχη γιατι ηξερα οτι επαιρνε χρησιμα συστατικα που δεν επαιρνε απο τροφες

Επισης στο θεμα ασθενειων, συνεχισε να ναι πολυ γερος και να προστατευεται.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Εμενα δε μπορω να πω οτι με δυσκολεψε σε κατι ο θηλασμος.....αν με δυσκολευε θα το ειχα κοψει.........στον υπνο πχ, μπορει να ναι κουραστικο να το κοιμιζεις παντα θηλαζοντας και να ξυπναει τη νυχτα ζητωντας γαλα, αν δε θηλαζα ομως παλι θα ξυπνουσε και θα ζητουσε κατι αλλο και μπορει να μη ξανακοιμοταν ευκολα.....

Εως οτου το εχετε αναγκη και σας εξυπηρετει!

Περσι το χειμωνα που μας ειχανε πρηξει τα συκωτια με τις γριπες, ελεγα ευτυχως που θηλαζει και παιρνει ακομα αντισωματα.....

Όταν γεννήθηκε ο μικρός είχα στόχο να τον θηλάσω 6 μήνες, μετά ο στόχος πήγε στον 1 χρόνο και πλέον δεν έχουμε στόχο:) Όσο θέλει ο μικρός και όσο κρατήσει.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

Τον τριτο τον θηλαζα 16 μηνες και κατι μερες

Ειχα κουραστει και σκεφτομουν να κανω προσπαθεια να σταματησουμε αλλα δεν ηξερα πως

Ξαφνικα αρχισε να με ενοχλουν τα δοντακια του ενω ειχε δοντια απο 6 μηνων και λιγες μερες μετα βρισκομουν με μια β χοριακη στα μερια....ημουν εγκυος

Σκεφτηκα οτι οι θηλες μου ειχαν γινει πιο ευαίσθητες και γι αυτο με ενοχλουσε

Τελικα μεσα σε 10-15 μερες μειωνοντας τα γευματα σταματησαμε

Δυσκολευτηκε λιγο να παρει μπουκαλι αλλα τα καταφερε

Ενιωθα τυψεις αλλα οι αντοχες μου ηταν ελαχιστες

Τωρα τις πρωτες φορες που ειδε να θηλαζω το μωρο με κοιταζε περιεργα και μια μερα εκανε κατι που ηταν πολυ τρυφερο

Θηλαζα το μωρο απο το αριστερο στηθος,αυτος ανεβηκε στον καναπε απο δεξια και μου κατεβασε τη μπλουζα(σκεφτηκα οτι ηθελε να δοκιμασει)εκανε λιγο πατω το σουτιεν και φιλισε το στηθος μου....με εκανε κομματια

Του εχω πει αρκετες φορες να δοκιμασει αλλα δεν θελει

Τωρα εχω σαν πρωτο στοχο τους εξι μηνες και μετα το χρονο,στη συνεχεια θα δουμε πως θα παμε

4

• 3 εβδομάδες μετά...

Mακαρι να διαβαζαν αυτες τις "ιστοριες" ολοι αυτοι που σε κοιτουν σαν ουφο οταν τους λεμε οτι θηλαζουμε ακομη..Με πρηξαν το καλοκαιρι..Η αποφαση ομως ειναι δικη μας ;)

• 4 εβδομάδες μετά...
Mακαρι να διαβαζαν αυτες τις "ιστοριες" ολοι αυτοι που σε κοιτουν σαν ουφο οταν τους λεμε οτι θηλαζουμε ακομη..Με πρηξαν το καλοκαιρι..Η αποφαση ομως ειναι δικη μας ;)

Εχεις δικιο. Μαλλον μονο οσες θηλαζουν μπορουν να σε καταλαβουν ,και να σχολιασουν μονο θετικα!!

Όποιος ενοχλείται όταν βλέπει υγιή και ευτυχισμένα παιδάκια ας κοιτάξει αλλού.Είναι κουραστικός όλος αυτός ο πόλεμος κατά του θηλασμού.Η ανταμοιβή μας όμως είναι τα παιδάκια μας!

zr2np2.png

Ο ερχομός του δεύτερου παιδιού ούτως ή άλλως θα φέρει τα πάνω κάτω και η ζήλια αργά ή γρήγορα θα εκδηλωθεί με ή χωρίς θηλασμό. Προχώρα όπως νιώθεις και να θυμάσαι ότι στα μωρά τίποτα δεν κρατάει για πάντα κι εννοώ όλα εκείνα που μας φέρνουν σε απελπισία (έλλειψη ύπνου, εκατό ξυπνήματα για θηλασμό, διακόσια ξυπνήματα για νερό/αγκαλιά/όνειρα κ.λπ.). Οπότε συνεχίζουμε ένα-ένα βήμα με υπομονή και βλέποντας και κάνοντας. Κουράγιο σε όποια απόφαση πάρεις...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...