Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βαπτιση στον Αγιο Γεωργιο

fairy baby

Recommended Posts

Κοριτσια βαπτιζω την μπεμπα μου στο καβουρι και μολις εμαθα οτι απαγορευεται να βαλει χρωματιστο φορεματακι , θελουν μονο λευκα.Η νονα της αγορασε ενα φοβερο ροζ και η λαμπαδα ροζ επισης .Λετε να εχω προβλημα ? Εχει κανει καμια αλλη κοπελα βαπτιση εκει ?

Μωρο μου ηρθες για να μου αλλαξεις την ζωη.Σ αγαπω!!!

Διαφημίσεις

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

εγώ πήγα αλλά σε αγοράκι!!!!!!!

Πάντως η νεοκόρος είναι ελεεινή (για να μην πω χειρότερη λέξη και φάω κάρτα), λίγο πριν αρχίσει η βάφτιση της ζήτησα να πάω στην τουαλέτα και με έστειλε απέναντι στην χημική :evil: :evil: Στην οποία ήταν αδύνατο να μπω λόγω της υπερβολικής ζέστης, της μυρωδιάς που ανάδυε και της δυσκολίας με την κοιλιά!!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

• 3 εβδομάδες μετά...

Bρε κοριτσια ακομα δεν εχω παει το πιστοποιητικο της νονας οτι ειναι χ.ο λετε να εχω προβλημα με την εκκλησια? αν το παω την ημερα της βαπτισης λετε να δημιουργησει προβλημα ο παπας ?

Κοριτσια βαπτιζω την μπεμπα μου στο καβουρι και μολις εμαθα οτι απαγορευεται να βαλει χρωματιστο φορεματακι , θελουν μονο λευκα.Η νονα της αγορασε ενα φοβερο ροζ και η λαμπαδα ροζ επισης .Λετε να εχω προβλημα ? Εχει κανει καμια αλλη κοπελα βαπτιση εκει ?

Tον Οκτωμβριο του 2009 βαπτισα εκει οντως θελει μονο λευκο ή ιβουαρ και μαλιστα ειχαν βαλει την κουμπαρα μου και για να κλεισουν την εκκλησια ειχε υπογραψει 1 χαρτι :

οχι μπαλονια

οχι λουλουδια και στολισμοι

οχι χρωμα στο φορεμα

σεμνο ντυσιμο ( μαμας νονας )

και αλλλα τετοια

Διαφημίσεις

Δυστυχως ετσι είναι στην εκκλησία αυτή.Και δεν θα με πείραζε καθόλου να απαιτουν σεμνα φορέματα, ασπρα ρούχα,όχι βαβούρα στον ναό αν και η δική τους στάση ήταν ανάλογη.Αλλά το να απαιτούν συγκεκριμένο ύψος χρηματων-ταριφα- για καθε μυστηριο δεν νομίζω οτι συνάδει με αυτα που ζητούν.Αν λοιπόν βλέπουν την εκκλησία πιο οικονομικά/πρακτικά/επιχειρηματικά έτσι μπορει να την δε και ο καθε ενας και να πει παρε αυτα που ζητας,και κατι παραπάνω, αλλά εγω θα ντυθω στα φούξια,θα εχω μπαλέτο!!

Βαφτιση ακόμα δεν ξερω(θα σας πω κατα τον Μαιο),αλλά στον γαμο μας (2006) ενω στην ερωτηση μου ("τι θα δωσει ο κουμπαρος") μου απάντησαν "οτι εχει ευχαριστηση", οταν την ημερα του γαμου εδωσε 150?, του απάντησε οτι εδω παιρνουμε 350?(επι λέξη)!!:evil::evil::evil:

Επίσης μας εδωσε τυπωμενο χαρτι με οδηγίες.Απαγορεύονται τα κορναρισματα κοντα στον ναο, οχι ρυζι, οχι προκλητικα ρουχα, οχι αργοπορία της νυφης......

QqmLp3.png

απορώ τι βρίσκουν οι γονείς και επιλέγουν αυτή το μέρος για βάφτιση???

Αλλοι πάνε γιατι είναι μια πραγματικα πολύ όμορφη εκκλησία,

άλλοι γιατι κάνουν εκει γαμοβαφτίσια πολλοί επώντμοι και νομίζουν πως αν πάνε και αυτοι...κάτι έγινε,

και άλλοι(αναμεσα τους και εγω) πάμε επειδή είμαστε δεμένοι με τον συγκεκριμένο χωρο(βαφτηστικα εκει, εκει πηγαίναμε με το σχολείο,εκει παντρευτηκα).

QqmLp3.png

Απορώ βρε παιδιά τί πάτε σε αυτές τις εκκλησίες.

Δεν έχετε ακούσει τίποτα;

Να σας χαλάει ο καθένας τις ωραιότερες στιγμές της ζωής σας θέλετε;

Εγώ στη θέση σου θα έκλεινα αλλού να κάνω τη βάπτιση.

Πραγματικά επειδή όλες μου οι παιδικες αναμνήσεις(εκκλησιασμός στο σχολείο, Χριστούγεννα, Ανάσταση),είναι όλες εκεί θέλω πολύ το παιδί μου να βαφτιστεί εκει.

Ξύνομαι πάντα και για καβγά.....(αν μου πει κάτι ο παπάς).

Στο κάτω-κάτω είναι και η ενορία μου δεν θα με διώξει ο κάθε ανάποδος παπάς!!Ουστ!!

Δεν τους αντέχω καθόλου.Αφού δεν ήθελα να πάω να πάρω ευχή για το μωρό μου(40 ημερών) μην ζητήσει τιπότα και πάρω ανάποδες!!Με εφαγε η πεθερα μου("δεν κάνει χωρις ευχη" και τέτοια) και πήγα για να μην γκρινιάζει!Ευτυχώς ήμουν τυχερη, ο παπάς είχε άδεια και ήταν εκεί ένας παπάς από την Γλυφάδα ευγενέστατος,γελαστός και δεν ζήτησε τίποτα!

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

Στο κάτω-κάτω είναι και η ενορία μου δεν θα με διώξει ο κάθε ανάποδος παπάς!!Ουστ!!

Το ότι είναι η ενορία σου τα καλύπτει όλα, αλλά να φεύγουν τώρα από πχ Νίκαια ή Ελευσίνα και να κάνουν 2 ώρες δρόμο, είναι λίγο μαζοχιστικό!!!

συν όλους τους παλαβούς όρους που θέτουνε!!!!!!!

Εμένα πάντως δεν με ενθουσίασε, ούτε σαν χώρος, ούτε σαν συμπεριφορά!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Πάντως παιδιά εγώ νομίζω ότι όλα είναι θέμα τιμής. Ειδικά με τέτοιους παπάδες που το έχουν κάνει ΄μαγαζάκι'. Πρόσφατα σε βάφτιση εκεί είχαν στον περίβολο το Gummy Bear να χορεύει. Μάλλον κάτι παραπάνω δώσαν οι γονείς και εξαγοράστηκε η σεμνότητα και το χαρτί με τα όχι.

There is no patch for human stupidity.

Εγω νομιζω πλεον οτι ο παπας 'διαλεγει' τα προσωπα που θελει να τους κανει μυστηριο.

Παντως και εμενα στον γαμο μου μου αλλαξε την ωρα .Αλλα δεν πτοηθηκα ,στο μυστηριο ηταν κυριος και παρολο που ειχαμε και εγω και η κουμπαρα λιγο προκλητικα φορεματα-νυφικο , δεν ειπε τιποτα.Και ενω ελεγε να μην καθυστερησει η νυφη , εγω εφτασα στην ωρα μου και ελεγε α βιαστικη νυφη χιχιχιιχ.

Τωρα για την βαπτιση .Μ αρεσει πολυ ο χωρος εχω κανει εκει και τον γαμο , ολοι στην οικογενεια μας εκει τα κανουμε

Πηρα τηλεφωνο και ρωτησα για το ροζ βαπτιστικο και μου ειπαν δεν υπαρχει προβλημα .Τωρα θα δουμε .το 350 παντως το βλεπω να το σκαμε και εγω και η νονα .

Λουλουδια επιτρεπονται , μπαλονια οχι να σας πω και κατι και αυτο με τα μπαλονια γυφτια εχει καταντησει στις εκκλησιες ,και η αληθεια ειναι ουτε ωραιες ειναι οι κολυμπηθρες στολισμενες .Αλλωστε για τις κολυμπηθρες το εχουν απαγορευσει σχεδον παντου

Σε αυτό με τα μπαλόνια δεν έχεις άδικο, πηγαίνουμε την Κυριακή το πρωί στην παιδική χαρά στην Αγια Παρασκευή και πολλές φορές η εκκλησία μοιάζει σαν να γίνονται εγκαίνια με τα μπαλόνια.

There is no patch for human stupidity.

Στο χέρι μας είναι πάντως να "διορθώσουμε" τα πράγματα. Άμα λιγοστέψει η πελατεία στις λεγόμενες δημοφιλείς εκκλησίες μπορεί να βάλουν μυαλό. Δυστυχώς εκεί φτάσαμε, τα μυστήρια να γίνουν εμπορική συναλλαγή...

Προσωπικά εγώ δεν θα έκανα μυστήριο σε καμία από τις εκκλησίες που ανήκουν στην Αρχιεπισκοπή της Γλυφάδας γιατί όλες σου βάζουν όρους και υπογράφεις και συμβόλαιο!! Άσε που λίγες μερες πριν το μυστήριο καλούν τους υποψήφιους γονείς/ζευγάρι σε meeting για να επιβεβαιώσουν τις προϋποθέσεις!! Μην τρελλαθούμε κιόλας!!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

κοριτσια βαπτισα την κορη μου τελικα στον ΑΓ.Γεωργιο .Λοιπον καμια σχεση με αυτα που λενε .

Και λιγα χρηματα δωσαμε (150)

και ο παπας ηταν παρα πολυ καλος και με μας και με το παιδι

και χρωμα στο βαπτιστικο φορεμα βαλαμε

και η λαμπαδα ειχε παιχνιδι

και φορεσα μινι

και παγωτο εξω μοιρασαμε

και στολισμο εκανα αλλα χωρις μπαλονια

Καμια σχεση με αυτα που λενε , και ειχα κατααγχωθει .Αν και στον γαμο παλι καλος ηταν .

Πιστευω οτι υπαρχει λογος που γινονται αυτα σε μερικες περιπτωσεις γιατι υπαρχουνπολλοι απο διαφορα μερη της Αττικης που θελουν να κανουν τα μυστηρια τους εκτος ενοριας τους.

Ε ειναι φυσιολογικο να αντιδρουν ετσι στις εκκλησιες .

Καλοφωτιστα να ειναι τα αγγελουδια μας.

κοριτσια βαπτισα την κορη μου τελικα στον ΑΓ.Γεωργιο .Λοιπον καμια σχεση με αυτα που λενε .

Και λιγα χρηματα δωσαμε (150)

και ο παπας ηταν παρα πολυ καλος και με μας και με το παιδι

και χρωμα στο βαπτιστικο φορεμα βαλαμε

και η λαμπαδα ειχε παιχνιδι

και φορεσα μινι

και παγωτο εξω μοιρασαμε

και στολισμο εκανα αλλα χωρις μπαλονια

Καμια σχεση με αυτα που λενε , και ειχα κατααγχωθει .Αν και στον γαμο παλι καλος ηταν .

Πιστευω οτι υπαρχει λογος που γινονται αυτα σε μερικες περιπτωσεις γιατι υπαρχουνπολλοι απο διαφορα μερη της Αττικης που θελουν να κανουν τα μυστηρια τους εκτος ενοριας τους.

Ε ειναι φυσιολογικο να αντιδρουν ετσι στις εκκλησιες .

Καλοφωτιστα να ειναι τα αγγελουδια μας.

Να σου ζήσει η μικρούλα!!Πολύ ενθαρρυντικά όλα αυτά που λές(αν και το να ζητάνε λεφτα -όσα και να είναι ...μου κακοφαίνεται).

Τι να πώ.Δεν είμαι και πολύ της εκκλησίας και δεν τα παρακολουθώ.Μηπως κάτι άλλαξε??

Η αληθεια είναι όμως οτι τουλάχοστον παγωτά και τέτοια στο προαύλιο μέχρι προσφατα δεν επιτρέπαν.

Χαρτί μας είχαν δώσει (στο γάμο πριν 4 χρόνια) αλλά όχι οτι υπογράψαμε και συμβόλαιο που λέιε μια κοπελα πιο πάνω....είναι λίγο υπερβολικό.

Επίσης αλήθεια είναι οτι όσοι είμαστε της ενορίας έχουμε -ελαφρώς- και αλλη αντιμετώπιση π.χ. κρατάνε πάντα ελεύθερες ημερομηνίες .

QqmLp3.png

χρηματα δεν μας ζητησαν , εμεις τα δωσαμε , ετσι θα καναμε και αλλου ουτως ή αλλως .Παντως ο παπας ηταν παρα πολυ καλος και το λεει ακομα και ο κοσμος που μας εβλεπε .Ηταν πολυ καλος με την μικρη και ευγενικος με ολους μας , ακομα και οταν θελαμε να βαλουμε πιπιλα στην μπεμπα δεν ειπε τιποτα.Τι να πω , μακαρι σε ολες τις βαπτισεις να πηγαινουν ετσι καλα .Ειναι κριμα να χαλανε τετοιες στιγμες .

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...