Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θηλασμος

Recommended Posts

καλησπερα!

ειμαι νεα μανουλα,ο μικρος μου ειναι 40 ημερων,και θα ηθελα την βοηθεια των πιο εμπειρων απο σας!

απο την γεννηση του ο μικρος θηλαζει και τρωει και συμπληρωμα σε καθε γευμα(50ml).Μπορω να θηλασω αποκλειστικα τωρα ή ειναι αργα?

να σημειωσω οτι ο μικρος ειναι φαγας και αναπτυσεται πολυ γρηγορα!

θα του φτανει αν μονο τον θηλαζω?τωρα τρωει ανα 2.30 με 3.00 ωρες,τοτε θα τρωει πιοσυχνα ή πιο πολυ ωρα? τωραθηλαζει μιση ωρα.

Διαφημίσεις

τοτε θα τρωει και πιο συχνα και πιο πολυ ωρα !!!!!!!

αν θελεις να προσπαθησεις καλο θα ηταν ερθεις σε επαφη με μια συμβουλο θηλασμου και να απαντησεις και στις παρακατω ερωτησεις για να σε βοηθησουν οσο μπορουν τα κοριτσια που ξερουν

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Σε ευχαριστω πολυ Μαριρενα!

Θα παρω τηλ μια συμβουλο τελικα,αν και δεν βλεπω να καταφερνω να τον θηλασω αποκλειστικα τον γιοκα μου!

Οχι βρε κοριτσακι...γιατι? Τα καταφεραν αλλες με χιλια προβληματα......αν θες ολα γινονται, απλα θες τις καταλληλες συμβουλες. Τα δυσκολα ειναι μεχρι να φθασει τους 3 μηνες.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Μακαρι!! Θελω πολυ να θηλασω αποκλειστικα,κακως ξεκινησα απο την αρχη και συμπληρωμα,αλλα δεν ειχα την καταληλη ενημερωση!

εσυ ξερεις καποια συμβουλο?η κυρια αγλαια που ταλεει τοσο ωραια,που την βρισκουμε?

Διαφημίσεις

Μακαρι!! Θελω πολυ να θηλασω αποκλειστικα,κακως ξεκινησα απο την αρχη και συμπληρωμα,αλλα δεν ειχα την καταληλη ενημερωση!

εσυ ξερεις καποια συμβουλο?η κυρια αγλαια που ταλεει τοσο ωραια,που την βρισκουμε?

Να σου ζήσει το μωράκι!

Απάντησε στις ερωτήσεις που έβαλε η Μαριρένα και διάβασε το δεύτερο λινκ για τον επαναγαλακτισμό. Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες έχουν κόψει το συμπλήρωμα πολλές από εμάς (κι εγώ είμαι μία απ' αυτές!). Από τις απαντήσεις σου θα δούμε μήπως θέλεις κάτι πιο εξειδικευμένο! Καλή συνέχεια!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Α. 40

Β. ΑΓΟΡΙ

Γ. ΦΤ

Δ. ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ

Ε.10,9 ΧΟΛΕΡΥΘΡΙΝΗ

ΔΕΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ

1. 03/07/10 - 3520 ΚΙΛΑ

06/07/10 - 3400

08/07/10 - 3600

03/08/10 - 5000

2. 6 ΜΕ 8 ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΟ 24ΩΡΟ

3.ΘΗΛΑΖΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ

4. 40ML ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ(ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ)

5. 300ML ΤΟ 24ΩΡΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ (ΕΝΑ 24ΩΡΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΗΣΑ,ΑΛΛΑ 24ΩΡΑ ΠΙΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ)

6&7 ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΘΗΛΑΣΤΡΟ

8. ΟΥΡΕΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 8 ΦΟΡΕΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΣΕΣ

9. ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΕΝΩΣΗ ΤΟ 24ΩΡΟ

αυτες ειναι οι απαντησεις κοριτσια στο πωςνα ζητατε βοηθεια για τον θηλασμο. Μπορω να κοψω το συμπληρωμα? και αν ναι,το κοβω μαχαιρι η σιγα σιγα?

Σας ευχαριστω ολες!!!!

Θα σου πουν λεπτομερειες οι αλλες κοπελες που τα ξερουν καλυτερα, αλλα δεν θα το κοψεις μονομιας....εχω την εντυπωση οτι συστηνεται να κοβεται ενα ενα το συμπληρωμα σε καθε γευμα....

Οπως θα κοβεις το συμπληρωμα θα πρεπει να αυξανεις και την παραγωγη σου.....ειτε βαζοντας το μωρο να θηλασει περισσοτερο ειτε με ταυτοχρονες αντλησεις. Δεν ξερω αν χρειαζονται αντλησεις στην περιπτωση σου, θα σου πουν οι αλλες.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Θα σου πουν λεπτομερειες οι αλλες κοπελες που τα ξερουν καλυτερα, αλλα δεν θα το κοψεις μονομιας....εχω την εντυπωση οτι συστηνεται να κοβεται ενα ενα το συμπληρωμα σε καθε γευμα....

Οπως θα κοβεις το συμπληρωμα θα πρεπει να αυξανεις και την παραγωγη σου.....ειτε βαζοντας το μωρο να θηλασει περισσοτερο ειτε με ταυτοχρονες αντλησεις. Δεν ξερω αν χρειαζονται αντλησεις στην περιπτωση σου, θα σου πουν οι αλλες.

Διαφημίσεις

Μπορεις να μειωνεις σταδιακα το συμπληρωμα που δινεις σε ποσοτητα........καθε μερα θα δινεις λιγοτερο συμπληρωμα σε καθε γευμα μεχρι να το σταματησεις εντελως. Ταυτοχρονα θα βαζεις το μωρο να θηλαζει περισσοτερο για να αυξηθει η παραγωγη σου.

Ας ξεκινησουμε ετσι μεχρι να σου πει περισσοτερα η Αγλαια η αλλη καποια κοπελα. Και βλεπουμε πως θα ανταποκριθει το μωρο.

Οταν λες Βερα να βαζω το μωρο να θηλαζει περισσοτερο, εννοεις περισσοτερη ωρα(τωρα θηλαζει μιση) ή πιο συχνα (ανα 1,5 ωρα ας πουμε?)

Κορίτσια εγώ τις πρώτες 3 μέρες δεν θήλασα καθόλου, το μωρό έπαιρνε μόνο μπουκάλι!

Την τέταρτη μέρα θήλασα ενα γευμα μόνο το βράδυ με συμπλήρωμα.. την πέμπτη μέρα θηλασα στο μαιευτηριο το πρωί με συμπλήρωμα, το μεσημέρι στο σπίτι με λιγότερο συμπλήρωμα (περισσότερο λόγω του αγχους μου) αλλά το μωρό είπιε μόνο 30μλ όταν στην κλινική έτρωγε 100 και... οπότε σκέφτηκα ότι δεν έχει νόημα να δίνω συμπληρωμα και δεν έδωσα καθόλου συμπλήρωμα ξανά! μια χαρα μεγαλώνει ο μικρός μου... σε μια εβδομαδα κλείνουμε 2 μήνες!

r1iFp3.png

Διαφημίσεις

Αναστασια θα προσφερεις στηθος πολυ συχνα..αν θελει θα πινει γαλα, αν δεν θελει δεν θα πινει.,...εσυ θα το προσφερεις χωρις να το ζηταει. Οταν το μωρο ζηταει γαλα και κλαιει σημαινει εχει ηδη πεινασει πολυ...το να δινεις μονο οταν ζηταει στην ουσια ειναι τακτικη αποθηλασμου.

Ακομα και να πιπιλαει μονο διεγειρεται το αντανακλαστικο και δινεται εντολη να παραγει το στηθος περισσοτερο γαλα...αυτο ειναι το ζητουμενο, μειωνοντας σταδιακα το συμπληρωμα να παραγεις εσυ περισσοτερο γαλα για να καλυψεις τις αναγκες του.

Ετσι οποτε ξυπναει θα το βαζεις να πιει γαλα. δινεις απο το ενα στηθος κι οταν τελειωσει προσφερεις κι απο το αλλο.....αν δεν θελει δεν επιμενεις, ξαναπροσφερεις αργοτερα.....

Αν δεις οτι δειχνει ενδιαφερον σε αλλα πραγματα, προσπαθεις να το ταιζεις σε ενα ησυχο μερος με χαμηλο φωτισμο που δεν εχεις φασαρια και ηχους να του αποσπασουν την προσοχη.

Δεν κρατας ωραρια, ουτε καθε ποσο προσφερεις ουτε ποσο κραταει, θα πινει οσο θελει αυτο....οσο περισσοτερο το βαζεις (επαναλαμβανω εστω να πιπιλαει) αυξανεται η παραγωγη σου.

Ευχαριστούμε πολύ!!! Είχα αγχοθεί πολύ όταν μου είπαν ότι δεν μπορώ να θηλάσω μέχρι να τελειώσει η αντιβίοση που μου έδωσαν στη γεννα! (είχα αυξημένα λευκά και δεν βρήκαν για ποιο λόγο, οπότε για να καλύψουν όλες τις πιθανότητες μου έδωσαν 3 αντιβιόσεις, οι 2 από τις οποίες ήταν στη λίστα με τα αμφίβολα φάρμακα) Ευτυχώς το παιδάκι μου συνεργάστηκε άψογα και δεν είπιε παραπάνω ξένο γάλα!!!

r1iFp3.png

Να σαι καλα κοριτσακι!

ΤΙ κανεις με το συμπληρωμα? Το εχεις μειωσει? Μειωσε το λιγα ml ...

ξεκιναω απο αυριο τη μειωση. Αληθεια το βραδυ ο δικος μου κοιμαται 6 ωρες συνεχομενα, εγω θα πρεπει να αντλω το γαλα μου?

Βερα απο που εισαι? Εγω Κατερινη αλλα μενω Αθηνα 2 χρονια τωρα.

ποσα παιδακια εχεις?

• 3 εβδομάδες μετά...

κοριτσια σας ευχαριστω πολυ ολες για τις συμβουλες σας,οι οποιες δεν πηγαν χαμενες! Εδω και 20 μερες θηλαζω αποκλειστικα και ειναι τελεια!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...