Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

kikileuteris

Recommended Posts

Κορίτσια, παίρνω το θάρρος και αφού έχω μιλήσει με την Ιωάννα και μου έχει δώσει το οκ, να σας διαφημίσω το στρατό σωτηρίας.

Κανονικά, όταμ ακούω τη λέξη φιλανθρωπική οργάνωση με πιάνει αλλεργία. Από την εμπειρία μου ξέρω πως πολύ λίγες λειτουργούν πραγματικά, κι ότι οι περισσότερες είναι ΑΕ!

Ο στρατός σωτηρίας είναι μια οργάνωση που δείχνει το δρόμο σε ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν πως να το κάνουν. Βοηθάει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας κτλ. Είναι η εφαρμογή της χριστιανοσύνης στην πράξη.

Εδώ στην Ελλάδα, ακόμη τώρα παίρνει επίσημα χαρτιά ως φιλανθρωπική οργάνωση. Στο εξωτερικό όμως δραστηριοποιείται σε 111 χώρες. Στην Αγγλία είναι κράτος εν κράτει (παρακαλώ διορθώστε τα ορθογραφικά μου), όπως είναι εδώ το Άγιο Όρος. Βοηθάει πόρνες, ναρκομανείς, και γενικώς ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Αυτό το κάνει και μέσω συμφωνιών με εταιρείες (ελληνική βιομηχανία ζάχαρης, carrefour κτλ) αλλά και μέσω της βοήθειας που προσφέρεις εσύ κι εγώ, ότι μπορεί ο καθένας.Δηλαδή κάποιοι δίνουν φαγητό μαγειρεμένο από το περίσσευμά τους.Το ένα γεμιστό πχ που εμένα μου περισσεύει για κάποιον άλλον είναι λουκούμι. Φτιάχνουν καφέδες και μοιράζουν στους τοξικομανείς τα βράδια, συνομιλούν με πόρνες και τις ταϊζουν και πολλές έχουν αλλάξει δρόμο.

Το ζευγάρι που έχει κινητοποιηθεί εδώ, έχει πάρει μέρος και σε άλλες οργανώσεις για να τους δείξει το δρόμο.

Πχ εδώ Θεσσαλονίκη, υπήρχε μια οργάνωση φιλανθρωπική πλουσίων κυριών που οργάνωνε γκαλά και έπαιρνε προμήθειες σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη:τηλεοράσεις για τα νοσοκομεία, κουρτίνες κτλ

Ο στρατός σωτηρίας τους έδειξε το δρόμο, ότι δε γίνεται να αγοράζουμε τηλεοράσεις στα νοσοκομεία όταν δίπλα μας υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε κι ότι αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να διατεθούν αλλιώς.

Να τονίσω εδώ πως όσες φορές χρειάστηκαν βοήθεια για κάποια θέματα από τοπικές οργανώσεις, το χαμόγελο του παιδιού τους βοήθησε πρώτο και περισσότερο.

Κι εγώ τώρα χάρη στην Ιωάννα έμαθα αυτές τις λεπτομέρειες.

Όποια θέλει να της δώσω στοιχεία για να συμμετέχει (δεν είναι μόνο στη Θεσσαλονίκη) ας το κάνει με πμ...ή δεν ξέρω αν επιτρέπετε από το φόρουμ και από τους αντμίν (κι αν μου το επιτρέψει βέβαια η κοπέλα, που δε νομίζω να έχει αντίρρηση) να παραθέσω τα στοιχεία τους δημόσια, ώστε όσοι θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν.

Ιωάννα μου, με ενδιαφέρει να μου πεις κατά πόσο σε βοήθησαν και αυτοί και οι γιατροί του κόσμου - επίσης αξιόπιστη οργάνωση, έχει βοηθήσει πολύ. Εγώ έχω δώσει κατά καιρούς φάρμακα εκεί. Έχω και από αυτούς τηλ και διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Δεν ξέρω επίσης αν μας διαβάζουν οι αντμίν και θα ήθελαν να υπάρξει μια πιο συντονισμένη προσπάθεια βοήθειας προς συτές τις δύο οργανώσεις, κι αν δε μας διαβάζουν, πως μπορώ να τους απευθύνω το ερώτημα?

Χαρά στο κουράγιο σας που θα διαβάσετε όλη αυτήν την έκθεση:mrgreen :

Αυτά τα ολίγα:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Κορίτσια μεταφέρω εδώ το τελευταίο μου μήνυμα, ώστε από εδώ να μπορέσουμε να προτείνουμε κάποιες οργανωμένες δράσεις που υπάρχουν στο φιλανθρωπικό τομέα καθώς επίσης και να βοηθήσουμε μεμονωμένα κάποια άτομα (πχ Ιωάννα ή τη φίλη του χρήστη bobolinos).

Θα μπορούσαμε, εκτός από το να προτείνουμε κάποιες οργανωμένες φιλανθρωπικές δράσεις στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν και άτομα που χρειάζονται βοήθεια αλλά και άτομα που θέλουν να προσφέρουν βοήθεια, να παραθέτουμε και περιπτώσεις μεμονωμένες που γνωρίζουμε οι οποίες έχουν ανάγκη από βοήθεια, ώστε να συντονίζουμε κάποια δράση και να τις βοηθάμε.

Θερμά σας παρακαλώ μην αρχίσουμε κι εδώ ότι έγινε στα δύο προηγούμενα φόρουμ, για έναν πολύ απλό λόγο:

Πάντα θα υπάρχουν τα λαμόγια που κοιτάνε να αρπάξουν.Πάντα όμως μέσα σε αυτά υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν πραγματική ανάγκη, και είναι κρίμα μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά, γιατί μιλάμε για ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ. Κι αυτές ας βάλουμε ως στόχο να σώσουμε.

Συμφωνώ πως συνήθως όταν φτάνεις σε ένα σημείο εξαθλίωσης έχεις βάλει κι εσύ το χεράκι σου. Και?Αλάθητος είναι μόνο ο Θεός. Δε με ενδιαφέρει πως κι γιατί έφτασε μια κατάσταση σε τέτοιο σημείο, με ενδιαφέρει πως να βοηθήσω από εδώ και πέρα για να μην υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν από ασσιτία μέσα στην Καλαμαριά εν έτη 2010. Πάντα μπορούμε με κάποιο τρόπο να βοηθήσουμε χωρίς να αισθανόμαστε κορόιδα. Πχ, εγώ δε δίνω ποτέ πια λεφτά, μόνο είδος.

Και πρέπει όλοι να βοηθάμε και να μη λέμε, οκ θα το κάνει ο διπλανός για 2 λόγους:πρέπει να βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση αυτού που περνάει δύσκολα και να μην πούμε σε μένα ποτέ δε θα συνέβαινε κάτι τέτοιο και δεύτερον γιατί αν θέλουμε να αλλάξει ο κόσμος πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.

Περιμένω λοιπόν τις προτάσεις και τις ιδέες σας, καθώς και τα νέα της Ιωάννας και της περίπτωσης του boblino.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

η ιωαννα δεν εχει νεα...απλα απελπιστηκα!!!σηκωνω πλεον τα χερια ..αλλωστε δεν εχω αλλες επιλογες!

ευχαριστω πολυ ολες οσες με νοιαστηκαν εστω ως τωρα!!

ευχαριστω και ολες οσες με συντονισαν αν ημουν ωρες ωρες εκτος!

δεν εχω να πω κατι αλλο κοριτσια....ημουν χαλια και απογινα!

να στε καλα ολες μεσα απο την καρδια μου το λεω

Επ!Δεν τα παρατάμε!Δεν το επιτρέπω!Λοιπόν, ξέρεις εσύ Ιωάννα μου πως θα ειδοποιήσουμε και τις υπόλοιπες να σου ανεβάσουμε μαζικά το ηθικό?

Πήρες στους Γιατρούς του κόσμου?Από το στρατό σωτηρίας σε πήρανε?

Djccp2.png

67KIp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...