Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΠΙΛΑ

Recommended Posts

Καλημερα σε ολες τις μανουλες.

Ο μπεμπης μου θηλαζει αποκλειστικα απο την αρχη, δηλαδη εδω και 70 περιπου μερες και τα παμε αρκετα καλα, αν εξαιρεσουμε τις πληγωμενες θηλες που εχω σχεδον μονιμως και δεν ξερω τι φταιει- ο μπεμπης δεν πιανει καλα.... εγω δεν τον κραταω σωστα..... το στηθος μου φταιει...... αλλα παρολο τον πονο εγω συνεχιζω.

Δεν μπορω να πω οτι εχουμε "προγραμμα" θηλασμου, τρωει ανα 3 με 4 ωρες οσο θελει, τωρα τελευταια μειωσε τον χρονο θηλασμου, τρωει αλλοτε 10 λεπτα και μετα τον παιρνει ο υπνος και αλλοτε 40 λεπτα και παροτι εχει χορτασει, αφου ρευτει βαζει τα χερακια του στο στομα και φαινεται να πειναει.

Παιρνει πιπιλα απο την αρχη. Υπαρχει πιθανοτητα να : α) πονανε οι θηλες μου εξαιτιας της?

β) να μην τρωει "σωστα" εξαιτιας της?

Αν φταιει η πιπιλα πως μπορω να του την κοψω?

Δεν σας κρυβω οτι με βολευει, γιατι οταν γκρινιαζει, που γκρινιαζει συχνα, η πιπιλα τον ηρεμει..... Προσπαθησα χθες να μην του την δωσω το απογευμα που γκρινιαζε αλλα ηταν χειροτερα....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 57
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Παιρνει πιπιλα απο την αρχη. Υπαρχει πιθανοτητα να : α) πονανε οι θηλες μου εξαιτιας της?

β) να μην τρωει "σωστα" εξαιτιας της?

Αν φταιει η πιπιλα πως μπορω να του την κοψω?

Δεν σας κρυβω οτι με βολευει, γιατι οταν γκρινιαζει, που γκρινιαζει συχνα, η πιπιλα τον ηρεμει..... Προσπαθησα χθες να μην του την δωσω το απογευμα που γκρινιαζε αλλα ηταν χειροτερα....

Πασχαλιτσάκι μου, να χαιρεσαι το μωράκι σου κατ'αρχήν.

γέννησα πρίν απο 11 ημέρες το μπουλντογκάκι μου, και θέλω απλά να σου πώ αυτά που μου είπαν εμένα για το θέμα της πιπίλας.

επειδή ο μικρός ήθελε να τρώει κάθε μισή ώρα και μετά κοιμόταν στο στήθος μου, δεν δεχόταν με τίποτα να τον βάλω στο κουνάκι του, η μαία επέμενε να του δώσω πιπίλα, γιατί θα ηρεμούσε.

για καλή μου τύχη μία κοπέλα απο το παιδιατρικό όταν της ζητήσαμε να μας φέρει πιπίλα στο δωμάτιο, μας κοίταξε περίεργα και απόρησε.

η απάντησή της ήταν ότι είναι πολύ μικρό για πιπίλα και οτι μόνο κακό θα του έκανε.

δεν πολυ έδωσα σημασία.....

ερχόμενη στο σπίτι μετά την κλινική, πήρα και την παιδίατρό μας ένα τηλέφωνο γιατί ένιωθα πολύ κουρασμένη και ήθελα να του δώσω πιπίλα για να μπορέσω να κοιμηθώ.

η απάντησή της ήταν κατηγορηματική! ΟΧΙ! μου είπε οτι άν πάρει το παιδί πιπίλα θα μου τραυματίσει πολύ τις θηλές γιατί θα συγχέει την πιπίλα με το στήθος με αποτέλεσμα να όταν τρώει να ρουφάει πολύ δυνατά σαν να έχει την πιπίλα του.

εγώ ξέρεις με τί σώθηκα? με purelan πρίν και μετά τον θηλασμό και για μία ημέρα του έδωσα μόνο 2 φορές απο το ένα στήθος και έβαζα συνέχεια βαλσαμέλαιο... απο την επόμενη ημέρα μπορούσα να τον θηλάζω πολύ πιο εύκολα με λιγότερο πόνο ώσπου εξαφανίστηκε και τώρα δεν αισθάνομαι τίποτα..

\δοκίμασέ το και θα δείς...

τώρα για το άν τρώει λιγότερο εξαιτίας της πιπίλας, δεν νομίζω, αλλά ίσως να μπορεί να σε βοηθήσει κάποια πιό έμπειρη σε αυτό το θέμα...

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

Πατουσακι μου (τι γλυκο ψευδονυμο......!!!!!) καταρχην σ΄ευχαριστω για τον κοπο που εκανες να μου απαντησεις. Να χαιρεσαι το μωρακι σου και να τα χαιρομαστε ολες οι μανουλες του κοσμου τα μωρακια μας.

Δεν καταλαβα κατι. Τελικα το μωρακι σου παιρνει ή οχι πιπιλα?

Την Purelan την χρησιμοποιω και εγω αλλα δεν μπορω να πω οτι ειναι και θαυματουργη. Παντως κανει δουλεια. Να βαλω βαλσαμελαιο? Απο που θα το αγορασω?

Το μονο που με βοηθαει πραγματικα ειναι να μην φοραω επιθεματα στηθους, αλλα οταν το στηθος τρεχει λερωνω σουτιεν, ρουχα και σεντονια και γι' αυτο το αποφευγω να κυκλοφορω χωρις αυτα.

εγω πιστευω οτι και η συχνοτητα των θηλασμων επηρεαζεται απο την πιπιλα...εαν γκρινιαζει επειδη πειναει πώς το καταλαβαινεις?

και πώς καταλαβαινεις οτι ειναι απλη "γκρινια" και του δινεις πιπιλα?

φυσικα και το πιθανοτερο ειναι λογω της πιπιλας ο μικρος να εχει παθει συχγιση θηλων κ γι'αυτο να σε ποναει....

εγω δεν εδωσα πιπιλα για παρα πολλους λογους,και οι κυριοτεροι 2 ειναι αυτοι που σου αναφερω...καλυτερα ασε την πιπιλα,μεχρι τους 3 μηνες που εδραιωνεται ο θηλασμος ειναι απαγορευτικη απ'οσο ξερω,μπορει να βλαψει τον θηλασμο και να σε βαζει σε λουκια...

φιλικα :)

fBaep3.png

uwK7p3.png

εγω πιστευω οτι και η συχνοτητα των θηλασμων επηρεαζεται απο την πιπιλα...εαν γκρινιαζει επειδη πειναει πώς το καταλαβαινεις?

και πώς καταλαβαινεις οτι ειναι απλη "γκρινια" και του δινεις πιπιλα?

φυσικα και το πιθανοτερο ειναι λογω της πιπιλας ο μικρος να εχει παθει συχγιση θηλων κ γι'αυτο να σε ποναει....

εγω δεν εδωσα πιπιλα για παρα πολλους λογους,και οι κυριοτεροι 2 ειναι αυτοι που σου αναφερω...καλυτερα ασε την πιπιλα,μεχρι τους 3 μηνες που εδραιωνεται ο θηλασμος ειναι απαγορευτικη απ'οσο ξερω,μπορει να βλαψει τον θηλασμο και να σε βαζει σε λουκια...

φιλικα :)

Πωλίνα μου, ΠΩΣ ΚΟΒΩ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ???????????:(

Επισης καθε φορα που θα την ζηταει, εγω να τον βαζω στο στηθος????

Διαφημίσεις

θηλαζα το γιο μου αποκλειστικα 6 μηνες (εγω διεκοψα το θηλασμο )

και επαιρνε πιπιλα απο τη δευτερη του βδομαδα

ειχα κι εγω πληγωμενες θηλες λογω της απειριας μου

με μια ειδικη κρεμα και πολυ υπομονη διορθωσα το προβλημα

ο μπουμπουκος μου εκανε ενα πολυ καλο προγραμμα φαγητου και με βοηθησε η πιπιλα γιατι ειχε καταντησει το στηθος μου πιπιλα στην αρχη

και εγινε και θρεφταρακος

κανενα προβλημα

ολα με μετρο

ολα χρειαζονται

Χ 6/9/2004 Μ 18/7/2006

Πωλίνα μου, ΠΩΣ ΚΟΒΩ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ???????????:(

Επισης καθε φορα που θα την ζηταει, εγω να τον βαζω στο στηθος????

μπαινεις σε τετοιες διαδικασιες μετα

εγω για να αποφυγω αυτο κατεφυγα στην πιπιλα

το ανα 3ωρο ταισμα και πιπιλα αναμεσα νομιζω θα οφεμησει και τους 2 σας

Χ 6/9/2004 Μ 18/7/2006

ειναι πολυ μικρο για να εχει προγραμμα....

κατα την γνωμη μου βαζε τον στο στηθος οποτε γκρινιαξει,εαν πειναει θα φαει,εαν οχι ειτε θα πιπιλισει απλα-πραγμα το οποιο το ηρεμει απιστευτα και ωφελει και την παραγωγη σου-ειτε δεν θα την πιασει καθολου οποτε πρεπει να βρεις τι αλλο του φταιει(λερωμενη πανα,ζεσταινεται-κρυωνει,ποναει κ.α.)

μπορει να γκρινιαζει απλα γιατι τον εμαθες να εχει την πιπιλα,και λογικο ειναι να του λειψει,αλλα δεν πιστευω οτι ειναι απαραιτητο να του δωσεις,ειδικα εφοσον εχεις ηδη πληγωσει τις θηλες σου.σε καποιες μαμαδες δεν δημιουργει προβληματα η πιπιλα ουτε στς θηλες ουτε στην προσληψη βαρους,σε αλλες ομως δημιουργει,οποτε καλυτερα να μην γινεται η πιπιλα πανακεια....και οι αποψεις για την χρηση της διιστανται(εγω ανηκω στους πολεμιους:))

fBaep3.png

uwK7p3.png

Συμφωνώ και εγω οτι ειναι πολύ κικρό για πιπίλα αλλά και για πρόγραμμα.

Πολύ σωστό!Πως εισαι σίγουρη πως δεν πειναει και εσυ αντι για γαλατακι του δινεις πιπίλα?Ο αποκλειστικός θηλασμός δεν εχει 3ωρα-4ωρα.Είναι όσο συχνα θέλει το μωρό και όση ωρα θέλει!

QqmLp3.png

Καλα μου τα λετε ρε κοριτσια εσεις, αλλα εγω τι κανω....

Επειδη εχει ιδιαιτερη προτιμηση και στην πιπιλα αλλα και στο χερακι-μπουνιτσα στο στομα τι ειναι καλυτερο απο τα δυο? Αμα του την κοψω (αν καταφερω δηλαδη) φοβαμαι οτι θα ειναι συνεχεια με τα χερια στο στομα.

Επισης οσον αφορα το να τον βαζω συνεχεια στο στηθος, οποτε το ζηταει, ειναι δυσκολο γιατι μενω σε νησι λογω μεταθεσης του αντρα μου και ειμαι ολομοναχη χωρις βοηθεια απο κανενα. Βεβαια δεν ειμαι η μονη θα μου πειτε, αλλα εχω εξαντληθει μιας και ολα περνανε απο τα χερια μου και ειδικα το ξενυχτι σε συνδυασμο με την αφορητη ζεστη με εχουν κανει κουρελι με αποτελεσμα να μην μπορω να τηρησω κατα γραμμα τον "αποκλειστικο θηλασμο χωρις προγραμμα", δηλαδη να εχω το μωρο καρφιτσωμενο στο στηθος μου, αν και θα ηθελα να το κανω αν εινα την πολυτελεια να ασχολουμαι μονο μαζι του και ολα τα αλλα να τα εκανε π.χ. η μαμα μου......

Διαφημίσεις

κι εγω μονη μου ειμαι,ο αντρας μου δουλευει πολλες ωρες και η μητερα μου επισης...βοηθεια μηδεν,και ο μπεμπουλης ηταν καθε 45 λεπτα στο στηθος,επι 2 μηνες,ολο το πρωι,και το βραδυ φταναμε το πολυ 2ωρο...και αυτο μετρωντας απο την αρχη του καθε θηλασμου(ο οποιος μπορει να διαρκουσε απο 5 λεπτα μεχρι και 1,5 ωρα).

μαγειρευαμε το βραδυ,κυριως ο αντρας μου αλλα και εγω καποιες φορες που κοιμοταν το μωρο,σιδερωνα μονο του μωρου τα ρουχα,το σπιτι το σκουπιζα συχνα-ευτυχως ηρεμουσε και ο μικρουλης με τον ηχο της ηλεκτρικης,και οσο περνουσαν οι μερες εκανα ολο κ περισσοτερες δουλειες,παρεα με τον μικρουλη παντα...αυτος καθοταν κ με κοιταζε.αλλα τις πρωτες μερες δεν προλαβαινα ουτε τσισα μου να κανω!!!!

υπομονη θελει,μονο υπομονη,και ολα θα γινουν.οσο για την ζεστη,εμενα με βοηθαει να τον θηλαζω ξαπλωμενη στο ρεβατι,να μην ζεσταινομαι ουτε εγω ουτε αυτος στην αγκαλια....

απολαυσε το οσο μπορεις,οι στιγμες αυτες περνανε γρηγορα...ασε τις δουλειες στην ακρη,αν υπαρχει φαγητο και κρατατε το σπιτι επιεικως καθαρο,δεν χρειαζεται να κανεις πολλα πραγματα....ο αντρας σου σε βοηθαει?

fBaep3.png

uwK7p3.png

1) αυτος καθοταν κ με κοιταζε.

2) οσο για την ζεστη,εμενα με βοηθαει να τον θηλαζω ξαπλωμενη στο ρεβατι,να μην ζεσταινομαι ουτε εγω ουτε αυτος στην αγκαλια....

3) απολαυσε το οσο μπορεις,οι στιγμες αυτες περνανε γρηγορα...ασε τις δουλειες στην ακρη,αν υπαρχει φαγητο και κρατατε το σπιτι επιεικως καθαρο,δεν χρειαζεται να κανεις πολλα πραγματα

4) ο αντρας σου σε βοηθαει?

Ο δικος μου δεν ικανοποιειται με το να με βλεπει απλα. Γκρινιαζει και αν δεν τον παρω αγκαλια κλαιει

Δοκιμασα το ξαπλωμενη αλλα με ποναει απο ενα σημειο και μετα... οι θηλες δηλαδη.

Προσπαθω να το απολαυσω, αλλα ειλικρινα το ξενυχτι και η ζεστη ειναι ανασταλτικοι παραγοντες.

Ο αντρας μου προσπαθει ο κακομοιρης και δεν μπορω να πω, δοξα το θεω βοηθαει οσο μπορει. Κανει τα ψωνια, πλενει κανενα πιατο, σιδερωνει τα δικα του ρουχα.

Δοκιμασα το ξαπλωμενη αλλα με ποναει απο ενα σημειο και μετα... οι θηλες δηλαδη.

πασχαλιτσακι μου μήπως δεν πιάνει σωστά το μωρό σου και για αυτό σε πονάνε οι θηλές ??

Α.......το γάλα σου είναι το καλλίτερο φάρμακο για τις πληγές στην θηλή και όσο μπορείς να αφήνεις στο στήθος σου ελεύθερο για να επουλώνονται ευκολότερα οι πληγές αν υπάρχουν. Επίσης μία φορά την ημέρα πλύσιμο στο στήθος με σαπούνι μόνο δεν χρειάζεται παραπάνω

Επισης ξεχασα να σας πω οτι του εδινα πιπιλα και οχι το στηθος μου γιατι μεχρι πριν απο λιγες μερες ο μπεμπης υπεφερε απο κολικους και ο γιατρος ειπε οτι δεν πρεπει να τρωει πιο συχνα απο 2ωρο, γιατι αυτο εκανε τους πονους πιο εντονους.

Γι αυτο και προσπαθουσα να τον θηλαζω τουλαχιστον μετα απο 2,5 ωρες....

πω πω,αυτο πρεπει να μεταφερθει στο "τι αλλο θ'ακουσω!!!"

τι παει να πει αυτο κανει τους πονους πιο εντονους?ειναι μολις 2 μηνων,θα πειναει και το αφηνουμε να κλαιει(ή στην προκειμενη του δινουμε πιπιλα να "ξεχαστει?"????και αυτο υποτιθεται οτι βοηθαει στους κολικους????

εμεις τους κολικους τους περασαμε στο στηθος....ετσι ηρεμουσε,σχεδον ανωδυνα περασε εκεινη η περιοδος!

κι εμενα στην αρχη οταν εκανα δουλειες δεν καθοταν,ομως τον απασχολουσα οσο μπορουσα μεχρι να συνηθισει,του τραγουδουσα,τον εβαζα κοντα σε παραθυρο να κοιταζει εξω,του εβαζα μουσικη...

α!οι μαιες εμενα με ειχαν συμβουλεψει να μην βαζω ΠΟΤΕ στις θηλες μου σαπουνι.αρκει οτι πεφτει πανω τους -αναποφευκτα-στο ντους

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

πω πω,αυτο πρεπει να μεταφερθει στο "τι αλλο θ'ακουσω!!!"

τι παει να πει αυτο κανει τους πονους πιο εντονους?ειναι μολις 2 μηνων,θα πειναει και το αφηνουμε να κλαιει(ή στην προκειμενη του δινουμε πιπιλα να "ξεχαστει?"????και αυτο υποτιθεται οτι βοηθαει στους κολικους????

εμεις τους κολικους τους περασαμε στο στηθος....ετσι ηρεμουσε,σχεδον ανωδυνα περασε εκεινη η περιοδος!

ΛΑΘΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ!!!!!!!!!!!

κι εμενα στην αρχη οταν εκανα δουλειες δεν καθοταν,ομως τον απασχολουσα οσο μπορουσα μεχρι να συνηθισει,του τραγουδουσα,τον εβαζα κοντα σε παραθυρο να κοιταζει εξω,του εβαζα μουσικη...

Πωλίνα μου σε ρηλαξ τον εβαζες? Απο ποτε? εμενα μουσικη μαλλον δεν του αρεσει.....

σε ρηλαξ τον εβαζα απο 2 μηνων,ειχα ενα που ξαπλωνε τελειως και ελεγε οτι ειναι καταλληλο απο νεογεννητο,αλλα εχω και ενα καροτσι για μεσα στο σπιτι,στο οποιο εχω βαλει επιπλεον και το στρωματακι της καλαθουνας-εκει επιασε τοπο!-και τον ειχα μια στο ενα κ μια στο αλλο,οτι με βολευε καλυτερα.α,το ρηλαξ ειχε κ μια μπαρα παιχνιδιων με μουσικη,την οποια καθοταν κ χαζευε για κανενα 15λεπτο!!!

παντως του αλλαζα παραστασεις συνεχεια.τον εβαζα μια να κοιταει εξω,μια κοντα στο ψυγειο να χαζευει τα μαγνητακια,μια να κοιταζει κατι αστερακια που ειχα κρεμασει στον τοιχο(ηταν για τα χριστουγεννα και εμειναν μεχρι κ μετα το πασχα!)και ετσι ξεχνιοταν αρκετα.μην φανταστεις για τρελες ωρες,παντως ολο κ κατι προλαβαινα να κανω,απο δουλιτσες μεχρι που χαζευα κ στο ιντερνετ κ εβλεπα τις σειρες μου!(ολα αυτα φυσικα με απειρα διαλλειματα)

για την μουσικη,δοκιμασε διαφορετικα ειδη κ τσεκαρε αντιδρασεις...εμενα ηρεμουσε πολυ με το σαουντρακ απο την ταινια αμελι-τελειο???-,και οταν ακουγε διαφημισεις στο ραδιο;):)

τωρα ακουμε τα παντα,και μας αρεσει πολυ ο μαλαμας!!!

fBaep3.png

uwK7p3.png

Καλα μου τα λετε ρε κοριτσια εσεις, αλλα εγω τι κανω....

Επειδη εχει ιδιαιτερη προτιμηση και στην πιπιλα αλλα και στο χερακι-μπουνιτσα στο στομα τι ειναι καλυτερο απο τα δυο? Αμα του την κοψω (αν καταφερω δηλαδη) φοβαμαι οτι θα ειναι συνεχεια με τα χερια στο στομα.

Επισης οσον αφορα το να τον βαζω συνεχεια στο στηθος, οποτε το ζηταει, ειναι δυσκολο γιατι μενω σε νησι λογω μεταθεσης του αντρα μου και ειμαι ολομοναχη χωρις βοηθεια απο κανενα. Βεβαια δεν ειμαι η μονη θα μου πειτε, αλλα εχω εξαντληθει μιας και ολα περνανε απο τα χερια μου και ειδικα το ξενυχτι σε συνδυασμο με την αφορητη ζεστη με εχουν κανει κουρελι με αποτελεσμα να μην μπορω να τηρησω κατα γραμμα τον "αποκλειστικο θηλασμο χωρις προγραμμα", δηλαδη να εχω το μωρο καρφιτσωμενο στο στηθος μου, αν και θα ηθελα να το κανω αν εινα την πολυτελεια να ασχολουμαι μονο μαζι του και ολα τα αλλα να τα εκανε π.χ. η μαμα μου......

Το χεράκι-μπουνίτσα στο στόμα είναι φυσιολογικό στάδιο ανάπτυξης, όπως και δείγμα ότι πεινάει! Εγώ στην δικιά μου με το που έβαζε το χέρι στο στόμα την έβαζα κατευθείαν στο στήθος και σιγά σιγά επειδή βρήκε άλλους τρόπους να μου δείχνει ότι πεινάει έχει κόψει να βάζει το χέρι. Εξάλλου είναι και ένας άλλος τρόπος για να αυξήσει την παραγωγή.Την πιπίλα δεν θέλει να την βλέπει! Η πιπίλα εφερεύθηκε από τον άνθρωπο... αν την χρειαζόταν το παιδί θα γεννιόταν με αυτήν! Η φύση κάτι ξέρει παραπάνω.

Ναι στην αρχή είχε γίνει το αυτοκολλητάκι μου αλλά τώρα έχουν περάσει όλα. Δεν είχα και εγώ βοήθεια, μόνο τον πρώτο μήνα (η μητέρα μου ζει σε άλλη πόλη). Το σπίτι έμεινε για λίγο μες στη σκόνη αλλά δεν πάθαμε και τίποτα :mrgreen:.

Υπομονή θέλει...

Το χεράκι-μπουνίτσα στο στόμα είναι φυσιολογικό στάδιο ανάπτυξης, όπως και δείγμα ότι πεινάει! Εγώ στην δικιά μου με το που έβαζε το χέρι στο στόμα την έβαζα κατευθείαν στο στήθος και σιγά σιγά επειδή βρήκε άλλους τρόπους να μου δείχνει ότι πεινάει έχει κόψει να βάζει το χέρι. Εξάλλου είναι και ένας άλλος τρόπος για να αυξήσει την παραγωγή.Την πιπίλα δεν θέλει να την βλέπει! Η πιπίλα εφερεύθηκε από τον άνθρωπο... αν την χρειαζόταν το παιδί θα γεννιόταν με αυτήν! Η φύση κάτι ξέρει παραπάνω.

Ναι στην αρχή είχε γίνει το αυτοκολλητάκι μου αλλά τώρα έχουν περάσει όλα. Δεν είχα και εγώ βοήθεια, μόνο τον πρώτο μήνα (η μητέρα μου ζει σε άλλη πόλη). Το σπίτι έμεινε για λίγο μες στη σκόνη αλλά δεν πάθαμε και τίποτα :mrgreen:.

Υπομονή θέλει...

ετσι ακριβως!!!

δεν θα μπορουσα να συμφωνω περισσοτερο...:):):):)

fBaep3.png

uwK7p3.png

Κοριτσια να' στε ολες καλα.

Απο χθες δεν ποναω τοσο πολυ οταν θηλαζω και μερικες φορες δεν τον καταλαβαινω κιολας οτι τον εχω στο στηθος.

Ποσο λαθος τον εβαζα να φαει...... Επισης προσπαθω να μην του δινω πολυ συχνα την πιπιλα και οποτε τον βλεπω να ρουφαει τα χερακια του με μανια εγω του δινω γαλατακι απο την μανουλα. Θα δουμε πως θα παμε.

Πολλα φιλακια σε ολες σας και παλι σας ευχαριστω για τις πολυτιμες συμβουλες σας.

Πολύ χαίρομαι πασχαλιτσάκι που όλα πάνε καλά. Τα κορίτσια τα είπαν πολύ σωστά. Την μπουνίτσα τους την τρώνε όλα τα παιδάκια και θα την τρώει για καιρό ακόμα, κι ας μην πεινάει. Αυτό που λένε είναι για τον αντίχειρα ότι δεν κόβεται ενώ η πιπίλα κόβεται, όμως μέχρι να ανακαλύψουν τον αντίχειρα (και αν τον ανακαλύψουν) βλέπουμε. Πάντως προς το παρόν καλό είναι όποτε έχει γκρίνια να το βάζεις στο στήθος σου γιατί σίγουρα την μανούλα του προτιμάει το παιδί από οποιαδήποτε πλαστικούρα. Απ΄ότι φαίνεται είχε πάθει σύγχιση θηλών γι'αυτό σε πόναγε, αλλά όσο περισσότερο το έχεις στο στήθος και λιγότερο εώς καθόλου στην πιπίλα, όλα θα πάνε καλά. Καλή συνέχεια και να σου ζήσει!

RPNkp3.png

Κοριτσια εχω κι αλλη απορια!!!!

Πως καταλαβαινω οτι εχει "αδειασει" το στηθος? Οταν δεν βγαζει αλλο γαλατακι, ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ή οταν αρχιζει και γκρινιαζει ο μπεμπουλης μου και ενω δειχνει να πειναει ρουφαει 2-3 φορες και μετα τραβιεται αποτομα και νευριαζει?

Οταν γινεται αυτο τον αλλαζω στηθος και συνεχιζει. Μηπως δεν κανω καλα και πρεπει να τον συνεχιζω στο πρωτο στηθος για να παρει "ολο το λιπος"??????

Επισης σε ποση ωρα αδειαζει ενα στηθος???? ΠΕριπου λεμε τωρα, γιατι καταλαβαινω οτι παιζει ρολο ποσο καλα και γρηγορα ρουφαει ενα μωρακι.... Αλλα λεμε περιπου....15 λεπτα, 20 λεπτα?????

Οσον αφορα την πιπιλα την ημερα προσπαθω να του την κοψω με το να του "προσφερω" το στηθος μου οσο γινεται πιο συχνα. Αλλα ρε κοριτσια την νυχτα για να κοιμηθει την ζηταει, αλλιως δεν τον παιρνει ο υπνος. Βεβαια δεν προσπαθησα να τον κοιμησω πανω απο 15 λεπτα χωρις αυτην, να σημειωσω οτι δεν τον κουναω, μοναχα του χαιδευω λιγο τα μαλλακια ή του πιανω το χερακι για να κοιμηθει. Εννοειται οτι κοιμαται μετα το μπανακι και το φαγητο. Μηπως κανει κακο το οτι την παιρνει εστω μονο τη νυχτα...??????

κοιτα,για την πιπιλα δεν ξερω να σου απαντησω.εαν εχει σταματησει να σε ποναει το στηθος σου,φανταζομαι οτι εαν την παιρνει μονο για να κοιμηθει δεν πειραζει....

αλλα για το στηθος...μην κοιτας τα ρολογια!!!!!

εσυ θα προσφερεις τον ενα μαστο,και θα θηλασει οση ωρα θελει,μεχρι να χασει ενδιαφερον ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.μετα θα προσφερεις κ τον δευτερο μαστο,και εαν θελει να θηλασει καλως,εαν οχι παλι καλως.το μωρο σε οδηγει.και εννοειται οτι ο επομενος θηλασμος ξεκιναεο απο το στηθος που προσεφερες δευτερο.το στηθος δεν αδειαζει,οσο τραβαει το μωρο κατεβαζει γαλα...αποθηκευει μεν εαν περασει αρκετη ωρα απο τον προηγουμενο θηλασμο,αλλα δεν σημαινει κατι αυτο.εαν τα κακακια σας ειναι μουσταρδι με κοκκους,τοτε ακολουθεις το παραπανω σχημα και θα εισαστε οκ.

:)

fBaep3.png

uwK7p3.png

Κοριτσια εγω θηλασα αποκλειστικα 6 μηνες.Ημουν κατα της πιπιλας κι εγω και για 40 μερες δεν ειχα δωσει.Κοντεψα να τρελαθω απλα γιατι θηλαζα ΣΥΝΕΧΕΙΑ!Δεν ειχα καμια βοηθεια απο πουθενα, η μικρη οποτε την ακουμπουσα κοιμισμενη στο λικνο της ξυπνουσε και ουρλιαζε..Οταν τελικα αποφασισα να της δωσω πιπιλα (κατι που μου το προτειναν και στο παιδων που νοσηλευτηκε η μικρη λιγο πριν σαραντησει) ηρεμησα κι εγω και αυτη!Αρχισε να θηλαζει καθε 3-4 ωρες και επιτελους να κοιμαται εστω και λιγο!Βεβαια μετα απο 2 εβδομαδες την πεταξε και αρχισε να πιπιλαει το δαχτυλο της κατι που το κανει ακομα οταν θελει να κοιμηθει και της το βγαζω και της δινω πιπιλα (την ξαναρχισαμε οταν αρχισαμε να βγαζουμε δοντια-ανακουφιζοταν πολυ).Παντως και στο 2ο παιδι μου θα προσπαθησω να μη δωσω τον πρωτο μηνα τουλαχιστον αλλα αν ειναι σαν το πρωτο, σιγουρα!

Τις πρωτες μερες για πληγωμενες θηλες εβαζα κρεμα Lansinoh!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...