Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλάζει αρκετά;

Recommended Posts

Ο μικρός μου,9,5 μηνών, έχει 1-2 μήνες που θηλάζει 3-4 φορές την ημέρα για το πολύ 4-5 λεπτά! Μόνο το βράδυ πριν τον ύπνο μπορεί να μας πάει τέταρτο, γιατί τον έχει πάρει ο ύπνος και πιπιλάει. Ξυπνάει βέβαια κάθε 2 ώρες, αλλά ίσα ίσα που ανοίγει το στόμα του, πιάνει τη θηλή και ξανακοιμάται.

Πρόγραμμα δεν έχουμε.

Όσον αφορά το βάρος του, έπαιρνε κάθε μήνα 700-900γρ. (με αποκλειστικό θηλασμό μέχρι τους 6μ), εκτός από τον τελευταίο που πήρε 500γρ. Είναι 9,200.

Τρώει κανονικά το φαγητό του και το φρούτο του, αν λείπω ή είμαστε έξω μπορεί να φάει και κανά γιαούρτι.

Και οι απορίες μου είναι οι εξής:

Θηλάζει αρκετά ώστε να διατηρηθεί η γαλουχία;

Θηλάζει αρκετά ώστε να πάρει αρκετό γάλα;

Πολλές φορές τον πιέζω να θηλάσει,πειράζειιιιι;

Και να μην ξεχάσω το πιο κουφό:

Έχει τύχει να τον βάλω να θηλάσει, γιατί θέλω να φύγω, να μην κάθεται για πάνω από 1-2 λεπτά και μόλις φεύγω να πίνει ένα μπουκάλι ξένο γάλα (200μλ)!!!Του το έδωσε ο άντρας μου, γιατί γκρίνιαζε. Αυτό τώρα τι σημαίνει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Διαφημίσεις

τροφες δε τρωει?αν θηλαζει 4 φορες κ τρωει κιολας τοτε μια χαρα ειναι.οσο για το βαρος απο δω κ περα θα παιρνει ολο κ πιο λιγο οποτε μην ανησυχεις αυτο ειναι νορμαλ.

Ποσες φορες την ημερα τρωει στερεες???

Μηπως οταν ξεκινησατε στερεες εδωσες περισσοτερο βαρος στο να τρωει απ'το να θηλαζει??

Συγκριτικα παντως με το δικο μου μωρο μου φαινονται πολυ λιγες οι 3-4 φορες.

Πιστευω πως αν θελεις να διατηρησεις τη γαλουχια και να μην αποθηλασεις να προσφερεις περισσοτερο το στηθος,εξαλλου τον πρωτο χρονο οι τροφες ειναι συμπληρωματικες.

Μηπως εχει χασει το ενδιαφερον του γιατι εχει μειωθει το γαλα?

Εσυ ξερεις καλυτερα βεβαια,εγω παντως στη θεση σου θα προσφερα αλλες 3-4 φορες τουλαχιστον.

Το οτι ηπιε μονορουφι τα 200 γρ δε νομιζω οτι σημαινουν κατι,πινει συχνα ξενο γαλα(αν ναι αυτη ειναι η αιτια που πιθανον μειωθηκε το γαλα σου).

Ευχομαι να μην ισχυει τιποτα απο τα παραπανω,γραψε αν θες, οποτε μπορεις, περισσοτερες λεπτομερειες.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Όσον αφορά τις στέρεες, δε έχω δώσει πολύ βάση. Τρώει το μεσημέρι κρεατοχορτόσουπα και το απόγευμα φρέσκα φρούτα. Όσο φάει, δεν αγχώνομαι. Του προσφέρω στήθος πολλές φορές μες την ημέρα, αλλά δε θέλει ή θηλάζει για 3-4 λεπτά και μετά γεια χαρά. Εκτός σπιτιού δε, το χει κόψει τελείως, καθώς προτιμά να χαζεύει μάλλον.

Ξένο πίνει σε σπάνιες περιπτώσεις, έκτακτης ανάγκης.

Κι εγώ ανησυχώ μήπως έχει λιγοστέψει το γάλα μου και γι'αυτό δε δείχνει ενδιαφέρον, αλλά τι να κάνω άμα δεν κάθεται να πιεί;;;Μήπως πρέπει να του δώσω και ξένο, γιατί δεν παίρνει αρκετό από το δικό μου;;

Και πώς δε σημαίνει κάτι που ήπιε 200μλ ξένο, ενώ λίγα λεπτά πριν του πρόσφερα στήθος και θήλασε 3 λεπτά;;;

• 3 εβδομάδες μετά...

Το επαναφέρω λίγο, γιατί το άνοιξα μες τις διακοπές και μάλλον πήγε στ'αζήτητα...:)

Διαφημίσεις

Και εγώ προβληματίζομαι με το ίδιο θέμα και είναι και πιο μικρό το μωράκι μου.

Εντωμεταξύ στο πρόγραμμα στόχο που μου έχει δώσει ο παιδίατρος, μου έχει στήθος μόνο πρωί βράδυ…

Δεν ξέρω, έμενα μου φαίνεται πολύ λίγο ένα μωρό 7 μηνών να πίνει γάλα δυο φορές τη μέρα…

7GbDp3.png

Και εγώ προβληματίζομαι με το ίδιο θέμα και είναι και πιο μικρό το μωράκι μου.

Εντωμεταξύ στο πρόγραμμα στόχο που μου έχει δώσει ο παιδίατρος, μου έχει στήθος μόνο πρωί βράδυ…

Δεν ξέρω, έμενα μου φαίνεται πολύ λίγο ένα μωρό 7 μηνών να πίνει γάλα δυο φορές τη μέρα…

Αυτό και εμένα δεν μου φαίνεται σωστό. Εμένα είναι κοντά 9 μηνών και έχουμε πρόγραμμα να τρώει κάθε 3ωρο περίπου. Κατά τις 7 το πρωί γάλα (θηλασμός), μετά κατά τις 10 φρουτόκρεμα, κατά τις 1 φαγητό. κατά τις 4 γάλα (της μαμάς σε μπουκάλι όμως γιατί λείπω από το σπίτι), κατα τις 7 γιαούρτι ή κρεμούλα και 9.30 πρίν τον ύπνο γαλά και μου ξυπνάει και μία ακόμα φορά κατά τις 3.30 το πρώι να πιεί γάλα. Εσένα θεωρω πρέπει να πίνει άλλο ένα γευμα γάλα. Τώρα για τα 200 ml ξένο γάλα και έμενα θα με προβλημάτιζε. Και εμένα κάνει 5 λεπτά να φάει και ξέρω ότι έχω γάλα γιατί και βγάζω με το θήλαστρο και το βλέπω ότι βγάζω και γνωρίζω ότι ενα παιδί σου αδειάζει καλύτερα το στήθος σου από ένα θήλαστρο. Σε τι χρόνους διαφορά έδωσε ο άντρας σου το μπουκάλι με το ξένο γάλα, άν μιλάμε για μισή ώρα μπορεί εκείνη την στιγμή να ήθελε το γάλα και όχι πιο νωρίς. Έχω καταλάβει ότι και μισή ώρα κάνει την διαφορά. Τώρα άν μιλάμε για 5 λεπτά για προσπάθησε να αυξήσεις το γάλα σου με περισσότερους θηλασμούς; Η Αγλαία ξέρει καλύτερα, ελπίζω να σου απαντήσει.

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

23/3/2012 ήρθε και ο ανηψιός!!!

Κανείς επί του θέματός μου;;;Μήπως βαρεθηκε το παιδι και πρέπει να το πάρω απόφαση και να του δώσω ξένο;;;

Goofy, διάβασε μερικές υποδείξεις εδώ:

http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/back-to-breast.html#coax

stefi_annimammy, διάβασε εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39697

Συνοπτικά:

Οι στερεές τροφές μπαίνουν συμπληρωματικά στο μητρικό γάλα τον πρώτο χρόνο και δεν αντικαθιστούμε θηλασμούς με γεύματα. Προσφέρουμε το στήθος συχνά και δεν αρνιόμαστε, όταν ζητάει το μωρό. Προσφέρουμε καμιά ώρα πριν τα γεύματα, για να εξασφαλίσουμε ότι το μωρό παίρνει ικανή ποσότητα γάλακτος.

Ο γιατρός σου δίνει οδηγίες αποθηλασμού.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

κορίτσια καλησπέρα!

Διαβάζοντας τα ποστ σας μου γεννήθηκε η εξής απορία.Αν το μωρό μου που είναι 6 1/2 μηνών τρώει δεκατιανό και απογευματινό-φρέσκα φρούτα- και σε λίγο μπεί και το μεσημεριανό γεύμα και αν κρατηθούν αυτές οι ποσότητες αρκετά σταθερές για τους προσεχείς μήνες, γιατί να κινδυνεύει η παραγωγή? Κανονικά δεν θα πρέπει να προσαρμοστέι η παραγωγή γάλακτος στη ζήτηση? Πχ. αν το μωρό τρώει αυτά τα 3 γεύματα και τισ υπόλοιπεσ ώρεσ θηλάζει ελέυθερα το πρόγραμμά του θα διαμορφωθεί έτσι από μόνο του. Η δικιά μου τρώει από τα γεύματα όσο θέλει, δεν την πιέζω ποτέ αλλά ούτε και της βάζω τισ τρελλέσ ποσοτητες που συνιστά ο παιδίατρός μου.Στον μεσημεριανό και τον βραδυνό ύπνο θηλάζει ανεμπόδιστα-παρόλα αυτά η διάρκεια των θηλασμών έχει μειωθεί.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν θα γινόταν αυτό έτσι κι αλλιώς?:?::roll:

Διορθώστε με αν λέω ανακρίβειες.:)

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...