Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

γαλλοφωνος βρεφονηπιακος σταθμος

Recommended Posts

Θα θελα να στειλω την κορη μου οταν συμπληρωσει ενα ετος σε γαλλικο βρεφονηπιακο σταθμο = ο μπαμπας της μιλαει γαλλλικα,,,, μηπως γνωριζετι κανεναν σταθμο; Ευχαριστω

LIKA

line_line01_beg_girl01_time_1190952000_text_e8e7ebe1e6f9.gif

Διαφημίσεις

Υπαρχει ενας αλλα ειναι στο Γερακα αν δεν απατομαι. Εστελνε εκει τα 2 παιδια ενας φιλος μου και μου λεει τα καλυτερα λογια κατα καιρους. Αν σε ενδιαφερει πες μου, θα μαθω λεπτομερειες. Σε ποιες περιοχες ενδιαφερεσαι?

Πειτε μου αν μπορειτε.

εγω μενω Ζωγραφου αλλα μεσω Αττικης οδου ο Γερακας ειναι πολυ κοντα.

Ευχαριστω,

LIKA

line_line01_beg_girl01_time_1190952000_text_e8e7ebe1e6f9.gif

Ο σταθμος λεγεται Παραμυθία και βρισκετε κοντα στο Σταυρο Αγ. Παρασκευής. Μπορείς να πάρεις την υπηρεσια τηλεφωνικου καταλόγου να μαθεις τηλεφωνο. Δεν ειναι παντως αμιγως γαλλικος σταθμος ειναι ελληνογαλλικος αλλα φανταζομαι δε χανεις τιποτα να κλεισεις ενα ραντεβου.

Διαφημίσεις

Ο Σταθμός αυτός (Παραμυθία), είναι πολύ συμπαθητικός (είχα κλείσει ραντεβού και τον είδα).

Προετοιμάζει τα παιδάκια για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό του Γαλλικού σχολείου που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή.

Είναι όμως λίγο ακριβός νομίζω...

Αν όμως είναι προτεραιότητα τα Γαλλικά, πιστεύω ότι αξίζει...

t6c4p3.pngXRnsp2.png

Ο Σταθμός αυτός (Παραμυθία), είναι πολύ συμπαθητικός (είχα κλείσει ραντεβού και τον είδα).

Προετοιμάζει τα παιδάκια για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό του Γαλλικού σχολείου που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή.

Είναι όμως λίγο ακριβός νομίζω...

Αν όμως είναι προτεραιότητα τα Γαλλικά, πιστεύω ότι αξίζει...

Ο φιλος μου εδινε 400 ευρω με σχολικο μεχρι Παπαγου και φαγητο περισυ. Δεν εχω προσωπικη εμπειρια αλλα επειδη ειναι λιγοι οι ελληνογαλλικοι σταθμοι και επειδη ακουγονται πολλοι καλα λογια στη θεση σου θα πηγαινα να ριξω μια ματιτσα! καλη επιτυχια!

Σου στέλνω στοιχεία όλων των γαλλόφωνων παιδικών σταθμών στην Αθήνα.

ECOLES MATERNELLES

L´Air des Contes 11, rue Cycladon - Glyka Néra 15. 127

M. LAURENT

210.60.03.196

Au petit bonheur 50, rue Irakleitou et Lathisiou - Glyfalda 16. 674

Mme LEOMENT

210.96.58.207 /210.96.58.466

E.M.E.D.O.F. 5, rue Yanni Ritsou - Alimos 17.455

Mme COCCONIS 210.98.20.864

Le Castelet 18, rue Gortinias - Kéfalari 14.571

Mme PAPADAKIS 210.80.87.760

Les Alouettes 36, rue Spartis - Kifissia 14.563

Mme SILAMIANAKIS 210.80.11.570

Mary Popins 4, rue Kodrou - Filothéi 15.237

Mme VARVARIDOU 210.67.73.803

210.67.42.400

Play and Learn 22, rue Kassaveti - Kifissia 14.562

Mme HASSAN 210.80.11.428

IRINI 500, ave Messoghion & 2, rue Efkalypton - Agia Paraskevi 15. 343

Mme YELEKLIDOU 210.60.11.807/ 210.60.17.308

http://www.lfh.gr/content.asp?parentID=55&recid=144&l3id=150〈=fr

Σε έναν από αυτούς τους παιδικούς σταθμούς πάω και την κόρη μου και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Την πάω στον EMEDOF. Ξεκίνησε εκεί τον Σεπτέμβριο όταν έκλεισε τα 4 και μέχρι τώρα κάνει διάλογο στα γαλλικά. Δεν πίστευα ποτέ ότι είναι τόσο εύκολο, φυσικό να μάθεις μια ξένη γλώσσα. Εγώ που ξεκίνησα σε μεγάλη ηλικία ταλαιπωρήθηκα πολύ με πολλές ωρες διάβασμα για να φτάσω σε ένα καλό επίπεδο γνώσης της γλώσσας. Ελπίζω μετά από αυτό η κόρη μου να ταλαιπωρηθεί πολύ λιγότερο και γλυτώσει χρόνο διαβάσματος που θα τον αφιερώσουμε σε άλλες πιο ευχάριστες γι αυτή δραστηριότητες.

Πριν αποφασίσω να τη στείλω σε γαλλόφωνο νηπιαγωγείο είχα ρωτήσει αρκετούς εκπαιδευτικούς και μου είχαν πει ότι καλύτερο για το παιδί είναι να ξεκινήσει με τη δύσκολη ξένη γλώσσα (Γαλλικά, Γερμανικά) και μετά τα Αγγλικά θα έρθουν πολύ εύκολα.

Προτίμησα τα Γαλλικά γιατί και εγώ και ο σύζυγος έχουμε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία έχουμε φίλους γάλλους κάνουμε ταξίδια εκεί όποτε τα γαλλικά ήταν κάτι που σαν ήχος υπήρχε στα αυτία της από βρεφική ηλικία.

Οι δασκάλες στο νηπιαγωγείο είναι Γαλλίδες που έχουν πολλά χρόνια στην Ελλάδα και ξέρουν και Ελληνικά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μην αισθάνεται άσχημα το παιδάκι όταν δεν καταλαβαίνει κάτι μια και υπάρχει εκεί ένας άνθρωπος που θα του πει τη λέξη στη γλωσσα του. Αυτό δεν ξέρω κατά ποσο είναι σημαντικό για άλλα παιδιά αλλά είναι σίγουρα για την κόρη μου που ο λόγος παιζει για αυτή πολύ σημαντικό ρόλο σαν μέσο επικοινωνίας. Ξεκίνησε από 18 μηνών να κάνει τις πρώτες απλές προτάσεις, και μιλάει πολύ, γι αυτή είναι ο καλύτερος τρόπος έκφρασης έχει φοβερό λεξιλόγιο για την ηλικία της με πολύ καλή άρθρωση μιλάει.... μιλάει ....(λυπάμαι από τώρα τον άνδρα της). Αν αυτό το παιδί το έβαζα σε ένα περιβάλλον που δεν θα μπορούσε να εκφραστεί καλά θα το πίεζα πολύ, θα του έκοβα τα φτερά όπότε διάλεξα αυτό το νηπιαγωγείο που οι δασκάλες μιλούν και ελληνικά σαν δεύτερη γλώσσα.

• 1 year later...

γεια σας, έφτασε και η δική μας ώρα...θα μου πείτε λίγα λόγια για τους σταθμούς που αναφέρθηκαν (ουρσουλίνες και παραμύθι);...ευχαριστώ

γεια σας! αν και για εμας ειναι πολυ νωρις εχω την εξης απορια.. εμεις μιλαμε και οι 2 αγγλικα αλλα οχι σε επιπεδο τετοιο ωστε να μιλησουμε στην μικρη.. θα μου αρεσε ομως να παει σε ενα γαλλοφωνο ή αγγλοφωνο σταθμο για να μαθει πιο ευκολα μετα την γλωσσα.. μπορει αυτο να εχει επιτυχια απο την στιγμη που εμεις δεν θα της μιλαμε την γλωσσα που θα μαθαινει?

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

Διαφημίσεις

• 6 years later...