Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

διπλό όνομα? sos!

giota26

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια!μόλις γράφτηκα και θα επιθυμούσα να ακούσω την γνώμη σας για το κλασσικό πρόβλημα του ονόματος της μπέμπας μου. Είμαι λίγο παραδοσιακή και πιστευω ότι αν τα ονοματα των γονέων ακούγονται, καλό είναι να δ'ινονται στα παιδιά. Λοιπόν το όνομα της μαμας μου είναι Μαρία και το όνομα της πεθεράς μου Τριαντάφυλλη. Και οι δυο γιαγιάδες δεν επιθυμούν να δωσω και τα δύο ονόματα στην μπέμπα (βρήκα υποκοριστικό το Μαριφύλλη)και η καθεμιά το θέλει ξεχωριστά. Αν βάλω το όνομα της πεθεράς, μετα σε περίπτωση που κάνω αγόρι θα πάρει το όνομα του πεθερού (του εχω αδυναμία) και εγω θα μείνω με το απωθημένο ότι δεν κατάφερα να βάλω την μητερα μου. Αν πω να βάλω τη μητερα μου, δεν μου πάει διότι στην πεθερα στηρίζομαι σε οικονομική και ηθική (κυρίως) βοήθεια και νιώθω σαν να την περιφρονώ με αυτό. Πως μπορώ να τις πείσω ότι θέλω και τα δύο ονόματα και να μην το πάιρνουν στραβά αυτό?:confused:

Διαφημίσεις

τους το εξηγησες και σου εφεραν αντιρρηση?

αν πας στην πεθερα σου και της πεις οτι θαλω να βγαλω το γιο απο εσας, σε πειραζει να βγαλω τη μανα μου τωρα?

θα πει οχι????

Συγγνωμη βρε κοπελα μου αλλα απο που και ως που το εχεις σιγουρο για το αγορι;

Το Μαριφύλλη ακουγεται παρα πολυ ομορφο.

Οποιος θυμωνει για τα ονοματα...τι να πω; Να το πω; Ασε δεν το λεω. Καταλαβες νομιζω.

Σε τιμα το γεγονος που θελεις να βαλεις τα ονοματα των γονιων αλλα δικο σου ειναι το μωρακι οπως θελεις το βαζεις. Ειναι δυνατον να θυμωσουν για το ονομα;

Δηλ. αν γραφει στα χαρτια της Μαρια Τριανταφυλλη και την φωναζεται Μαριφυλλη δεν ειναι το αυθεντικο ονομα των γιαγιαδων;

Με το καλο η βαπτιση κοπελα μου, να σου ζησει η μπουμπουκα σου και μην στενοχωριεσαι για το ονομα.

Διαφημίσεις

Σου λένει οι γιαγιάδες: και αν το δεύτερο είναι πάλι κορίτσι? Να μην έχει η καθεμία το δικό της?

Πάντως, αν θες το γνώμη μου, στο όνομα του παιδιού δεν ρωτάς και κυρίως δεν το συζητάς. Αν θέλεις να βγάλεις το όνομα των γιαγιάδων (ωραίο το Μαριφύλλη, by the way) το κάνεις και ... τελείωσε.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...