Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μετράτε τα ml γάλα που πίνει το παιδί σας?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Εγω παντως τα μετραω ακομα και τωρα που ειναι σχεδον 18 μηνων!

Ποσο ειναι το μωρακι σου εσενα?

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

4 μηνών . η γιατρος μου είπε ότι είναι αρκετά μεγάλος για να ρυθμίζει ο ίδιος τα γευματά του και οτι δεν υπάρχει μια στάνταρ ποσότητα που πρέπει να πιεί

4 μηνών . η γιατρος μου είπε ότι είναι αρκετά μεγάλος για να ρυθμίζει ο ίδιος τα γευματά του και οτι δεν υπάρχει μια στάνταρ ποσότητα που πρέπει να πιεί

Αυτο που σου ειπε ο γιατρος σου ειναι σωστο.

Τα μωρακια πια εχουν αισθηση πεινας - κορεσμου, οποτε οντως αν πινει κανονικα (θελω να πω αν δεν σε βασανιζει για να πιει), δεν υπαρχει λογος να σε αγχωνουν τα ml!

Απλα εγω τα μετραω με το σκεπτικο να ξερω ποσο ηπιε (αλλα εμεις εχουμε θεμα με το γαλα γενικοτερα και γι' αυτο τα μετραω)!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

δε με βασανίζει για να πιεί απλά πλέον πίνει λιγοτερα μλ και κάνει και λιγότερα γεύματα. πρόβλημα με ύψος και βάρος δεν έχουμε(είμαστε δυστυχώς και λίγο υπερβαρούληδες).απλά η γιατρός ήταν κατηγορηματική στο να μη μετράω και ήθελα να ρωτήσω τι κάνουν άλλες μαμάδες!σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου

Διαφημίσεις

• 1 month later...

εχουμε διδυμακια 4,5 μηνων και αναγκαστικα οχι μονο μετραμε αλλα τα καταγραφουμε κι ολας. καταγραφουμε και τον αριθμο των εκκενωσεων.

αν δεν το καναμε αυτο, θα ξεχνουσαμε ποσο ηπιε η καθε μια καθε φορα. αν ειχα 1 μωρο δεν ξερω αν θα το εκανα, αλλα δεν το βρισκω κακο, ισα ισα. ο γιατρος παντως ενδιαφερεται για το αν παιρνουν το απαιτουμενο βαρος, αν τις "πιανει" το γαλα που πεινουν. και ειναι λογικο, γιατι αν ενα μωρο πεινει 200 και κανει συχνα εμετο, π.χ, δεν ξερεις τι του μενει. τις 40 πρωτες μερες ειναι πιο ουσιωδες το ποσο και καθε ποτε πεινουν, γιατι δεν πρεπει να μενουν νηστικα για πανω απο 3 ωρες, δηλ. εμεις ξεκινουσα ταισμα καθε 4 ωρες κι επρεπε να πεινουν τουλαχιστον 50 ml αν θυμαμαι καλα:P

8I4zp2.png

Εγώ σταμάτησα να καταγράφω το τι πίνει λίγο πριν αρχίσουμε τις κρέμες... δηλαδή εκεί... 4.5 μηνών ;) Και ας είχαμε πρόβλημα με το ότι δεν έπινε όσο "έπρεπε"...

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

egw den katagrafw tipota.... tou dinw opote peinasei kai opote xortasei stamatame.... eixa ki egw to agxos tou an trwei to mikro mou kai poso alla me to thilasmo den exw tropo na metraw , opote eipa na xalarwsw kai na parakolouthw to varos tou me ton paidiatro....

Διαφημίσεις

Εγώ καταγράφω τα πάντα:πόσο γάλα πίνει και τι ώρα,πόσες φορές τη μέρα κάνει κακά,πότε και πόσο κοιμάται,πόσο φαγητό τρώει.Θέλω,αν αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά της,να μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε ή πότε την ενοχλεί κάτι στο φαγητό.

κι εγω τα γραφω ολα γιατι θελω να ξερω τι γινεται και αν υπαρξει προβλημα τι φταιει.

παντως αν με πει ο παιδιατρος να σταματησω να μετραω τα ml θα το κανω πολυ ευχαριστως γιατι μεχει φαει το αγχος ειδικα αν δε το πινει ολο.

εμενα ο παιδιατρος με ειπε να πινει την ημερα 750ml

σταματησα να καταγραφω τα γευματα εδω και 1.5 μηνα.Ειχε καταντησει αγχωτικο...και γιατι ενω επρεπε να φαει 750 εφαγε 690,και γιατι το ενα,γιατι το αλλο!!!Περναγε και το παιδακι μου τις φασεις του,εκανε και ζεστη,μια ετρωγε κανονικα...μια το μειωνε λιγο.Αφησα την μπεμπα να τρωει κι απλα το βραδυ πριν τα πλυνω βλεπω ποσα μπουκαλακια εχει πιει και ξερω αν ειμαστε σε καλη φαση.Αφου παιρνει τα κιλα της κανονικα....no problem.

egw den katagrafw tipota.... tou dinw opote peinasei kai opote xortasei stamatame.... eixa ki egw to agxos tou an trwei to mikro mou kai poso alla me to thilasmo den exw tropo na metraw , opote eipa na xalarwsw kai na parakolouthw to varos tou me ton paidiatro....

Στα μωρά που θηλάζουν, βλέπουμε αν έχουν πιει αρκετό γάλα μετρώντας τις πάνες. Μετά τον πρώτο μήνα, πρέπει να βρέχουν περίπου 5-6 πάνες ημερησίως. Αν δεν τις βρέχουν ή παρουσιάζουν συμπτώματα αφυδάτωσης, πυκνώνουμε τους θηλασμούς και τις εναλλαγές στα στήθη.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια κι εγώ μετράω τις ποσοστητες που πίνει καθημερινά και εχω αρχισει και κουράζομαι γιατι το παιδί δεν εχει πάντα την ίδια όρεξη...Είμαι συνέχεια με ενα στυλό και ένα τετραδιο στο χέρι και αθροίζω...Σκέφτομαι πως αυτό πρέπει να το σταματήσω γιατι με φθειρει παρα πολύ. Αντι να απολαμβάνω τις στιγμές με το μωρακι μου σκέφτομαι ποσο έφαγε και γιατι δεν έφαγε 700 και έφαγε 650 κοκ. Εχει γίνει εφιάλτης...θα το σταματήσω!!!!

O μικρούλης μου είναι το καλύτερο δώρο του θεούλη!

• 1 month later...

Καλός ή κακός εμείς μετράμε τα πάντα.. Απο τα γεύματα μέχρι και τις πάνες και το χρώμα τους.. Βέβαια αν και είμαστε σε καλά επίπεδα δεν νομίζω να το σταματήσω σύντομα μιας και ο μικρός μας είναι αλλεργικός και πέρνουμε φαρμακευτική αγωγή..

Η παιδίατρος με συμβούλεψε να τον ταίζω κάθε 2 με 2 1/2 ώρες το λιγότερο 60ml, βέβαια είμαστε στα 7 με 9 γεύματα αλλα έχουμε το καλό οτι κοιμόμαστε το βράδυ ενα γεμάτο 8 ωρο!!

EwCip3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα μανούλες!Εμείς είμαστε 14 ημερών και έχω τις εξής απορίες:

Ενώ τις πρώτες μέρες έτρωγε για 10' (''καθαρός" θηλασμός), τώρα και ειδικά το μεσημέρι παίρνει πολλή ώρα(μπορεί και 40'),και πιπιλάει το στήθος, τρώγοντας αργά,κοιμάται στο στήθος κτλ, με αποτέλεσμα και πολλή ώρα να παίρνει και να πονάει το στήθος...Τι άλλαξε???Θέλει παραπάνω??

Η συχνότητα των γευμάτων είναι στις3-4 ώρες, τη βρισκετε καλή?

Τέλος μια ερώτηση.Μαζεύω γάλα με θήλαστρο για τράπεζα γάλακτος.Πόσο πρέπει να είναι η κάθε μερίδα?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες απαντήσεις.

Καλησπέρα μανούλες!Εμείς είμαστε 14 ημερών και έχω τις εξής απορίες:

Ενώ τις πρώτες μέρες έτρωγε για 10' (''καθαρός" θηλασμός), τώρα και ειδικά το μεσημέρι παίρνει πολλή ώρα(μπορεί και 40'),και πιπιλάει το στήθος, τρώγοντας αργά,κοιμάται στο στήθος κτλ, με αποτέλεσμα και πολλή ώρα να παίρνει και να πονάει το στήθος...Τι άλλαξε???Θέλει παραπάνω??

Η συχνότητα των γευμάτων είναι στις3-4 ώρες, τη βρισκετε καλή?

Τέλος μια ερώτηση.Μαζεύω γάλα με θήλαστρο για τράπεζα γάλακτος.Πόσο πρέπει να είναι η κάθε μερίδα?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες απαντήσεις.

Αν θέλεις, απάντησε στις ερωτήσεις εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγω μετραγα και το γαλα και τις κενωσεις μεχρι που σαραντησαμε το ξεκινησα μονη μ πριν μου το πει η παιδατρος...κι οταν ηρθε και μας ειδε εμεινε εκπληκτη με την κατασταση που της ειχα ετοιμασει.

επινε ηδη αρκετα και μου ειπε να το σταματησω ..κι ετσι κι εγω το σταματησα και το ξαναξεκινησαμε οταν πλεον εβλεπα οτι εβγαζε γουλιτσες οπου κι εκει εγραφα και τα κιλα της... μετα το καναμε πιο αναλυτικα οταν μπηκαμε στο Παιδων για επεμβαση Στενωση πυλωρου,οπου και μεχρι πριν λιγες μερες οταν καναμε το πρωτο μας εμβολιο το σταματησαμε γιατι ειδαμε οτι ξεπερασαμε και την κανονικη μας ποσοτητα αρα παμε καλα:D:Dτο τετραδιο που τα γραφαμε μπηκε στο αρχειο μας:P:p:p

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...