Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

SOS εκ μέρους φίλης!

Recommended Posts

Γεια σας! Μιλούσα προηγουμένως με μία φίλη μου η οποία εδώ και 3 μέρες αντιμετωπίζει το εξής πρόβλημα και με παρακάλεσε νε ζητούσα τη βοήθειά της Αγλαίας ή κάποιου άλλου που να γνωρίζει.

Η φίλη μου θήλαζε αποκλειστικά και με επιτυχία τους 3 πρώτους μήνες. Το μωρό, βάρος κ.τ.λ. , όλα φυσιολογικά. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ουσιαστικά για 1,5 μέρα έλειψαν για ταξίδι χωρίς το μωρό και δεν έιχε προλάβει να συλλέξει γάλα με το θήλαστρο. Άφησαν οπότε το μωρό να το ταίσουν με ξένο. Όταν γύρισε την Κυριακή συνέχισε κανονικά τον θηλασμό. Εδώ και 2-3 μέρες όμως το μωρό δεν τρώει αλλά και η ίδια δεν έχει γάλα. Καταλαβαίνει δηλαδή το στήθος της άδειο και το μωρό προσπαθεί να ρουφήξει , τελικά σταματάει και αρχίζει να πιπιλάει.Με το θηλαστρο (swing ,medela) κατάφερε να βγάλει μόνο 5-10 ml, ενώ παλιά έγβαζε και γενικά είχε πολύ γάλα. Προσπάθησε στην απελπισία της για να φάει το μωρό να δώσει μπιμπερό με σκόνη αλλά το μωρό δεν το ήθελε με τίποτα. (ενώ το ΣΚ που έιχαν φύγει το έφαγε κανονικά). Τι δεν παέι καλά; Τι πρέπει να κάνει η φίλη μου;Help!

Διαφημίσεις

. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ουσιαστικά για 1,5 μέρα έλειψαν για ταξίδι χωρίς το μωρό και δεν έιχε προλάβει να συλλέξει γάλα με το θήλαστρο.

Στη διάρκεια του ταξιδιού τί έκανε με το γάλα; Αντλούσε όσο έλειπε ή δεν προλάβαινε και το άφησε έτσι; Αν αντλούσε πόσε φορές άντλησε;

Εδώ και 2-3 μέρες όμως το μωρό δεν τρώει αλλά και η ίδια δεν έχει γάλα.

Πώς καταλαβαίνει ότι το μωρό δεν τρώει. Δεν έχει βρέξει πάνες; Πώς καταλαβαίνει ότι η ίδια δεν έχει γάλα; Το γάλα παράγεται όπως και ο ιδρώτας. Αν ζεσταθείς ιδρώνεις, δεν έχεις κάπου αποθηκευμένο ιδρώτα για ώρα ανάγκης!

Πιστεύω ότι πρόκειται περί παρεξήγησης...

Καταλαβαίνει δηλαδή το στήθος της άδειο και το μωρό προσπαθεί να ρουφήξει , τελικά σταματάει και αρχίζει να πιπιλάει.

Ισχύει αυτό που είπα παραπάνω, δεν υπάρχουν άδειοι ιδρωτοποιοί αδένες ούτε άδειο στήθος.

Με το θηλαστρο (swing ,medela) κατάφερε να βγάλει μόνο 5-10 ml, ενώ παλιά έγβαζε και γενικά είχε πολύ γάλα.

Δεν είναι απαραίτητα ένδειξη αυτό.

Προσπάθησε στην απελπισία της για να φάει το μωρό να δώσει μπιμπερό με σκόνη αλλά το μωρό δεν το ήθελε με τίποτα.

Τα μωρά αρνούνται συνήθως το μπιμερό από τη μαμά τους γιατί ξέρουν ότι υπάρχει κάτι καλύτερο.

(ενώ το ΣΚ που έιχαν φύγει το έφαγε κανονικά). Τι δεν παέι καλά;

το έφαγε γιατί δεν είχε τη μαμά του και δεν ρίσκαρε την επιβίωσή του! :wink:

Πιστεύω ότι αν συνεχίσει να θηλάζει, θα πάνε όλα καλά. :)

Τι πρέπει να κάνει η φίλη μου;

Να θηλάζει συνέχεια. :)

Αγλαία, καταρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ κι από μένα και από την φίλη μου! :)

Αντούλε ανά 4-5 ώρες. πάνες έβρεχε κανονικά. Μίλησε και με μία κοπέλα από τον σύνδεσμο και της είπε κι αυτή πως μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα. Μακαρι!

Καλό Σαββατοκύριακο!

Αγλαία, καταρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ κι από μένα και από την φίλη μου! :)

Αντούλε ανά 4-5 ώρες. πάνες έβρεχε κανονικά. Μίλησε και με μία κοπέλα από τον σύνδεσμο και της είπε κι αυτή πως μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα. Μακαρι!

Καλό Σαββατοκύριακο!