Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

μέχρι 1 1/2 χρονών έτρωγε φρουτόκρεμες και λίη μπανάνα ή αχλάδι κομμένα από τότε τίποτα ! σταμάτησε ξαφνικά και τώρα ούτε να τα δοκιμάσει ! δεν ξέρει πια την γεύση από το πεπόνι ή το καρπούζι παρόλα αυτά δεν τρώει ούτε καν δοκιμάζει! πήραμε αποχυμωτή τον χειμώνα, ήπιε την πρώτη φορά, χάρηκα εγώ αλλά.. αυτό ήταν. με τίποτα όμως τί θα κάνω τώρα είναι 2 1/2 πάει για 3.

Διαφημίσεις

αν κατσεις να φας εσυ και σε βλεπει που τα καθαριζεις και τα τρως αλλα δε του πεις καθολου ''ελα να φας'' ισως ζηλεψει.σε μενα μονο αυτο πιανει παντως.αλλιως οσο και να κυνηγαω η απαντηση ειναι ΟΧΙ:P:rolleyes:

Τα παιδια περνανε τετοιες φασεις συνεχεια.Και η κορη μου αακριβως τα ιδια μου εκανε.Μην ανησυχεις θα ξαναρχισει καποια στιγμη απλα μην σταματησεις την προσπαθεια

0gbKp3.png

w1Yrp3.png

ανησυχώ γιατί θεωρητικά όλον αυτό τον καιρό και στη συνέχεια είναι που θα έπρεπε και πρέπει να τρώει και να λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες

το έκανα και αυτό που λες να βλέπει και να ζηλέψει,δεν παρασύρεται. τώρα της είπα να πάω να φτιάξω χυμό και μου αρνήθηκε , με ρώτησε "για σένα" ;;;τής απάντησα καλά θα φτιάξω για μένα και θα δοκιμάσεις και φυσικά απάντησε αρνητικά,εγώ θα τον φτιάξω να δω αντιδραση . κάνω διαφορες δοκιμές. προχθές άλεσα μπανανα και πεπόνι και έφτιαξα και ένα ζελέ φράουλα και τό ριξα βέβαια είχε αποτυχία εμφανισιακά σκέφτηκα πως και αυτό δεν βοηθησε πάντως με χίλια ζόρια δοκίμασε μια κουταλιά και ανατρίχιασε !!

για να φαει η μεγαλη μου φρουτα της εκανα σε ενα πιατο προσωπο που ειχε ματια και αυτια ακτινιδια,χειλια μανταρινια... μαλια φετες απο μπανανα και λαιμο φετες απο μηλο:mrgreen:

Διαφημίσεις

πολύ καλή και αυ΄τη η ιδέα και σε ευχαριστώ πολύ, τώρα έφτιαξα χυμό από καρπούζι και πεπόνι το έβαλα σε μία μεγάλη κανάτα με χρωματιστά χοντρά καλαμάκια και έφερα και ίδιο χρώμα ποτηράκια και φυσικά ρώτησε για σάς;;; εγώ δεν θέλω. πάω να προσπαθήσω

πολύ καλή και αυ΄τη η ιδέα και σε ευχαριστώ πολύ, τώρα έφτιαξα χυμό από καρπούζι και πεπόνι το έβαλα σε μία μεγάλη κανάτα με χρωματιστά χοντρά καλαμάκια και έφερα και ίδιο χρώμα ποτηράκια και φυσικά ρώτησε για σάς;;; εγώ δεν θέλω. πάω να προσπαθήσω

Αν της πεις "ναι είναι για μένα και δεν μπορώ να σου δώσω"..

Αυτό σε μερικά αντιδραστικά τερατάκια πιάνει :lol:

Μην την ρωτάς αν θέλει, απλώς φτιάξε για σένα και αν σου ζητήσει δείξε λίγο στενοχωρημένη που θα σου το στερήσει..

Αν πάει να πιει πες της "μην πιεις πολύ γιατί είναι για μένα"..

Ο,τι και να κάνει μην την ρωτήσεις αν θέλει άλλο..

Δείξε πως το απολαμβάνεις και μην της δίνεις σημασία..

Δεν ξέρω αλλά λέω εγώ τώρα.. :roll:

ΥΓ

με όλη την καλή διάθεση, το χρώμα που διάλεξες για τα γράμματά σου είναι λίγο κουραστικό γιατί διαβάζονται δύσκολα..

Nothing you would take... Everything you gave...

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα,

Πολυ καλες ιδεες. Οταν συδυαζεται με ομορφες φασούλες πιανει! Δε θελει πιεση, θα γινει πολυ χειροτερο! Καλο θα ειναι οσο δεν τρωει καποια τροφη να αντικατασταθει από καποια παρομοια πχ απο λαχανικα (καροτα, ντοματες κτλ). Πολλα παιδακια συγκεκριμενα για τα φρουτα αντιλαμβανονται διαφορετικα την γευση τους ακομα και ως ενηλικες... για αυτο ας μην τα πιεζουμε ποτε

Καλά να ειναι το παιδακι λιγο μεγαλο και να μπορεις να κανεις τετοια τρικ......με τα μωρακια τι γινετε ?

Ο μικρος μου (10 μηνων ) εδω και ενα μηνα δεν τρωει τιποτα αλλο παρα μονο γαλα και το μεσημεριανο φαγητο και αυτο οχι ολο......εχω δοκιμασει ολους τους συνδιασμους φρουτων και ολες τις κρεμες....τα εχω ανακατεψει ολα με ολα ......τιποτα.

Τι να κανω για να φαει εστω λιγο φρουτακι ? Λετε να ειναι απο τα δοντια του ?

Πειτε μου βρε κοριτσια ....καμμια ιδεα?

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Διαφημίσεις

Τα ίδια μού έκανε και η κόρη μου. Ποτέ δεν έφαγε το φρούτο εύκολα μέχρι που πήγε περίπου τριών και το συνήθησε πια. Αλλά μέχρι σήμερα έχει τις προτιμήσεις της.

Θυμάμαι ότι κάθε φορά πριν της δώσω τη φρουτόκρεμα την δοκίμαζα. Αν ήταν λίγο ξυνούλα έριχνα μπόλικο μπισκότο τριμμένο (μιράντα). Όταν ένα διάστημα δεν της άρεσε το μήλο (το κατάλαβα απο πειραματισμούς) απλώς το αφαίρεσα για αρκετό καιρό. Μερικές φορές δεν της το έδινα καθόλου για να μην την πιέσω (σπάνια). Μέχρι και έξω βόλτα την είχα πάει για το φάει. Αργότερα τελικά την έπαιρνα μπροστά στον υπολογιστή μου και της έδειχνα βιντεάκια με τον εαυτό της. Για να είμαι ειλικρινείς μέχρι σήμερα έτσι τα τρώει τα φρούτα. Τα προτιμάει κρέμα και μπροστά στον υπολογιστή να βλέπει διάφορα βιντεάκια με προτίμηση στην Χάϊντη :wink:

ADYsp2.png

μέχρι 1 1/2 χρονών έτρωγε φρουτόκρεμες και λίη μπανάνα ή αχλάδι κομμένα από τότε τίποτα ! σταμάτησε ξαφνικά και τώρα ούτε να τα δοκιμάσει ! δεν ξέρει πια την γεύση από το πεπόνι ή το καρπούζι παρόλα αυτά δεν τρώει ούτε καν δοκιμάζει! πήραμε αποχυμωτή τον χειμώνα, ήπιε την πρώτη φορά, χάρηκα εγώ αλλά.. αυτό ήταν. με τίποτα όμως τί θα κάνω τώρα είναι 2 1/2 πάει για 3.

και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω και τώρα το έχω γυρίσει διαφορετικά.Μετά το μεσημεριανό όσο φάει θα του δώσω καρπούζι αντί για νερό ή αχλαδάκι.Το απόγευμα καθαρίζω ένα αχλαδάκι και στην παιδική χαρά του δίνω φρουτογευματάκι (δοκίμασε το )που ισοδυναμεί με ένα φρούτο δλδ την ημέρα 3 φρούτα.Τώρα ξαναρχισε να τρώει και μπανάνα μου ζήτησε σήμερα στις 10:45 το βράδυ.Τι να πω περί ορέξεως.....

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

Έμενα ο μεγάλος τρώει φρούτα, τουλάχιστον το παλεύει Του έχω πει για να δουλεύει σωστά το εντερακι μας και να έχουμε δύναμη πρέπει να τρώμε Έχουμε διαβάσει και ένα βιβλίο σχετικά με τα φρούτα και τα λαχανικά και κάτι κάνουμε.

Μάλλον έχω σοβαρό πρόβλημα με την μπέμπα μου δεν γουστάρει με τίποτα Δεν μπορώ να την ξεγελάσω και να της ανοίξω το στόμα με τιποταααα. Έχω δοκιμάσει πολλούς συνδυασμούς προς το παρόν δεν πέτυχα τίποτα. Μόνο να γεύομαι εγώ νόστιμεςςςςς φρουτόκρεμες

Που θα πάει όσο και πεισματάρα ελπίζω πως στο τέλος θα νικήσω εγώ (για να δούμε) :))

Rikiki & Καραμελίτσα

• 1 month later...

Μια απο τα ίδια και εγώ και το πρόβλημα δεν είναι μόνο με τα φρούτα αλλά με όλα τα φαγητά είναι σχεδόν 2 1/2 χρονών η φραουλίτσα μου και όσο πάει χειροτερεύει η κατάσταση. Εκει που έτρωγε και λίγο ψαράκι και όσπρια τα έχει σταματήσει και αυτά. Δεν ξέρω τί να κάνω. Εχει μέρες που πίνει μόνο γάλα. :?:?:?

9SeWp3.pnglkHhup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...