Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διαστολή τον 6ο μήνα

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Μόλις γύρισα από τη γυναικολόγο μου με άσχημα νέα και ψάχνω πληροφορίες... Σε λίγες μέρες κλείνω τον 6ο μήνα, είμαι 35 χρονών, είχα πόνους από την αρχή της εβδομάδας και η γυναικολόγος μου βρήκε διαστολή 1 εκατοστού. Μου είπε να μην κουράζομαι, να μην περπατάω, βασικά να μην κάνω τίποτα γιατί κινδυνεύω να γεννήσω πρόωρα!

Μπορεί κάποιος να μου πει πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα? Πρέπει όντως να μην κουνιέμαι από το κρεβάτι? Πώς θα αντέξω ξάπλα 3 μήνες???

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Χριστίνα

.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Μόλις γύρισα από τη γυναικολόγο μου με άσχημα νέα και ψάχνω πληροφορίες... Σε λίγες μέρες κλείνω τον 6ο μήνα, είμαι 35 χρονών, είχα πόνους από την αρχή της εβδομάδας και η γυναικολόγος μου βρήκε διαστολή 1 εκατοστού. Μου είπε να μην κουράζομαι, να μην περπατάω, βασικά να μην κάνω τίποτα γιατί κινδυνεύω να γεννήσω πρόωρα!

Μπορεί κάποιος να μου πει πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα? Πρέπει όντως να μην κουνιέμαι από το κρεβάτι? Πώς θα αντέξω ξάπλα 3 μήνες???

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Χριστίνα

Για να σου ειπε ο γιατρος,θα ειναι σοβαρο!

Μην σε αγχωνει ομως!

Θα κανεις υπομονη για το καλο του μωρου σου,γιατι δεν ειναι ετοιμο ακομα για να ερθει στον κοσμο μας!

Θα χαλαρωσεις,δεν θα κουραζεσαι και θα ξαπλωνεις ,ωστε να τελειοποιηθει ακομα λιγο μεσα στην κοιλιτσα σου και μετα θα ανταμειφθεις!

Εξαλλου,δεν σου ειπε και τιποτα τραγικο!Ξεκουραση και ξαπλες ειπε!

Ευχομαι το καλυτερο για το ανυπομονο μωρακι σου!

Ολα θα πανε καλα!!!

chriscorfu, γεια σου.

Εγω απο την 25 βδομαδα κυνδυνευα να γεννησω προωρα.

Καποια τραβηγματα περιεργα χαμηλα με εκαναν και πηγα στο νοσοκομειο. Εκει διαπιστωσαν οτι δεν ειχα διαστολη αλλα και το μηκος του τραχηλου μου δεν ηταν αυτο που επρεπε π.χ. συνηθως ειναι 4 εκ. και εμενα ηταν λιγοτερο απο δυο.

Με κρατησαν μεσα για πεντε βδομαδες ξαπλα και σηκωνομουν μονο για τουαλετα. Αν και η γιατρος μου μου ειχε πει οτι μπορουσα να κανω και μπανιο εγω φοβομουν και με τη βοηθει της μαμας μου εκανα τοπικα και πλυσεις απο κατω καθε φορα που πηγαινα τουαλετα. Τοσο μεγαλος ηταν ο φοβος μου!

Τελως παντων στην τριακοστη βδομαδα με εξεταζουν και βλεπουν οτι εχω διαστολη 1. Με στελνουν σπιτι και εμεινα ξαπλα για αλλες 4-5 βδομαδες.

Εβγαινα εξω μονο για τα ραντεβου με τη γιατρο και τα υπερηχογραφηματα που εκανα καθε δυο βδομαδες.

Με ξαναεξετασαν οταν ημουν 37 βδομαδες και ειχα διαστολη 2.

Οπως μου ειχαν πει και οι γιατροι η διαστολη μπορει να μεινει στο 1 για μηνες η μπορει να προχωρησει αμεσα. Γι'αυτο και συνιστουν ξαπλα.

Μετα απο δυο μερες γεννησα!

Το μονο που μπορω να σου πω ειναι υπομονη, οσο το δυνατο περισσοτερη ξαπλα, βρες να κανεις πραγματα στο κρεββατι η στον καναπε. Το ξερω δεν ειναι ευκολο. Μα καθολου ευκολο. Εγω ειχα σκυλοβαρεθει. Σκεψου ομως το μωρο σου και ο καιρος θα περασει γρηγορα.

Αλλα και προωρα να γεννησεις μην αγχωνεσαι. Πολλα προωρα μωρακια εχουν ζησει χωρις προβληματα και στις 30,32 βδομαδες.

Η αδερφη μου γεννηθηκε στις 32 βδομαδες και χωρις κανενα προβλημα.

Ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να πανε ολα καλα.

:D

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Για να στο είπε ο γιατρός σου κάτι θα ξέρει,καλύτερα να τον ακούσεις.

Πάρε ένα καλό βιβλίο,dvd οτι άλλο σε ευχαριστεί και απόλαυσε την ξάπλα και την παρέα και την φροντίδα από άλλους.Να δεις που στο τέλος θα σ'αρέσει!

Πως κατάλαβες οτι κάτι γίνεται κι έλεγξε ο γιατρός σου τη διαστολή?

Σας ευχαριστώ όλες!

Γερακίνα: Είχα πόνους σαν αυτούς της περιόδου για 2-3 μέρες, πήγα στη γυναικολόγο και μετά το υπερηχογράφημα που έδειξε ότι το μωρό είναι μια χαρά, με εξέτασε δακτυλοσκοπικά. Πόνεσε... :-(

Τι να κάνω, θα εγκατασταθώ στον καναπέ και θα χαλαρώσω...

Καλό Σαββατοκύριακο!

Χριστίνα

.png

Διαφημίσεις

οντως ποναει αυτη η εξεταση ,περαν του οτι ειναι εντελως αβολη :oops: παντως καλη ξεκουραση να εχεις , μπολικα αγαπημενα dvd , βιβλια , περιοδικα και να εισαι σιγουρη οτι γρηγορα θα περασει ο καιρος και θα κρατας το μωρακι σου αγκαλια . Ο γιατρος ποσες μερες ειπε ξεκουραση ?