Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πρόβλημα με το φαγητό

Recommended Posts

Το παιδί μου είναι αρκετά φαγάνο και εδώ και μια εβδομάδα δεν τρώει καθόλου την φρούτοκρεμα και το μεσημεριανό φαγητό Έχω δοκιμάσει διάφορους συνδυασμούς αλλά τίποτα. Σας έχει συμβεί κάτι τέτοιο .sos ΓΙΑΤΙ:-(:sad:

Διαφημίσεις

καλησπερα..καταρχην ποσο ειναι το μωρακι?γενικα τα μωρα παιρνανε διαφορα σταδια ειδικα την περιοδο της οδοντοφυιιας..μηπως φταιει αυτο?οταν ενα παιδι τρωει γενικα δεν νομιζω να ειναι κατι σοβαρο απλα ισως κατι το ενοχλει..αυτο χρονικα κραταει αναλογα με το μωρακι..

είναι ενός έτους και έχουμε είδη πολλά δοντάκια τα βγάλαμε όλα μαζί.Την κρέμα όμως την τρώει μονό τα φρούτα δεν τρώει και το μεσημεριανό.Φοβαμε μην μου τα κόψει.

κι εμεις το εχουμε περασει....

γενικα στις φασεις που ταλαιπωρουντε με τα δοντια τους αλλαζουν πολλες συνηθειες.... και σιγουρα πολλα μωρα δε τρωνε το φαγητο τους...

γαλα πινει;;;;

ο μικρος μου υπαρχουν φασεις που δε θελει το γαλα του.... περναει λιγος καιρος και μετα πινει κανονικα χωρις να κανω κατι.......

το ιδιο και με το φαγητο.....

εσυ τα κανεις ολα οπως τα εκανες;;; δεν εχεις αλλαξει τιποτα που πιθανον να τον ενοχλει;;;;;;;

Διαφημίσεις

Ευτυχώς το γάλα το πινει.ΤΟ μόνο που έχω αλλάξει είναι προσπάθησα να στης δώσω τα λαχανικά πατημένα με το πιρουνάκι όπως μας έχει πει η γιατρός. Επίσης κοιτάει έντονα το φαγητό που τρώμε και μια φορά της έδωσα μια μπάμια από το πιάτο μου και την τσάκισε. Την άλλη μέρα της έκανα το ίδιο φαγητό [χωρίς αλάτι και πιπέρι]με το δικό μας και δεύτερή κουτάλια δεν έφαγε και το γύρισα πάλι στα αλεσμένα άλλα τίποτα.

ναι ναι το εχουμε περασει και εμεις και ολοι πιστευω!μην ανησυχεις!το μυστικο ειναι να μην τον κυνηγας γιατι οσο τα κυνηγας τοσο πεισμωνουν!η μεγαλη μου 14 μηνων ειχε περασει 1 ολοκληρο μηνα μονο ΜΕ ΓΑΛΑ!ουτε μια κουταλια κρεμα ουτε φαι ουτε τιποτα!και βαρεθηκα να την κυνηγαω και να νευριαζω και να στεναχωριεμαι.ε 2-3 μερες μετα αρχισε να τρωει!και με τον μικρο περναμε φασεις τετοιες.αλλα επειδη το ξερω πλεον το μυστικο δεν επιμενω.σε 2-3 μερες αρχιζει να τρωει παλι κανονικα.και ειναι και πολυ φαγανος απλα τυχαινει μια φορα στο μηνα συνηθως για 2-3 μερες να εχει τα διαολια του:rolleyes:

• 2 weeks later...

κοριτσια βοηθεια......η μικρη μου ειναι τωρα ενος ετων απο την αρχη που μπηκαμε στην τροφη αρνηται να φαει μεχρι και σημερα δεν εχουμε κανει ενα γευμα.τι να κανω εχω δοκιμασει ολους τους τροπους που μου εχουν πει, το μονο που τωει χωρις αντιρηση ειναι το γαλα και την απογευματινη κρεμα,πλεων βαρεθηκα και εγω και δεν της μαγειρευω(ακομα βγαζουμε δοντακια εχουμε μονο 5).

Διαφημίσεις

είναι ενός έτους και έχουμε είδη πολλά δοντάκια τα βγάλαμε όλα μαζί.Την κρέμα όμως την τρώει μονό τα φρούτα δεν τρώει και το μεσημεριανό.Φοβαμε μην μου τα κόψει.

Μηπως βαρεθηκε το αλεσμενο? Μηπως να δινεις σιγα σιγα τα φρουτα και το φαγητο σε μικρα κομματακια?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

κοριτσια βοηθεια......η μικρη μου ειναι τωρα ενος ετων απο την αρχη που μπηκαμε στην τροφη αρνηται να φαει μεχρι και σημερα δεν εχουμε κανει ενα γευμα.τι να κανω εχω δοκιμασει ολους τους τροπους που μου εχουν πει, το μονο που τωει χωρις αντιρηση ειναι το γαλα και την απογευματινη κρεμα,πλεων βαρεθηκα και εγω και δεν της μαγειρευω(ακομα βγαζουμε δοντακια εχουμε μονο 5).[/quoteδεν ειναι λυση να μην μαγειρευεις στο μωρο σου.εμενα ο δικος μου ξαφνικα 11 μηνων σταματησε να τρωει.με παροτρυνση της παιδιατρου του σταματησα τα αλεσμενα και εφαγε μια χαρα το παιδι.απλα στο λεω γιατι ενα παιδι 1 ετους δεν ειναι δυνατον να τρεφεται μονο με γαλα και κρεμα!

• 5 months later...

Γεια σας κοριτσια. Η μικρη μου ενω ηταν ενα πολυ φαγανο μωρο εδω και λιγες εβδομαδες δεν πολυ τρωει. Εκοψε την φρουτοκρεμα της δινω φρουτα. Τα ετρωγε μια χαρα αλλα εδω και κατι μερες εκοψε και την μπανανα. Το μεσημεριανο το τρωει με δυσκολια ενω ετρωγε κανονικα και μετα το χαος...Το βαρος της ειναι καλο στην καμπυλη 75%. Θηλαζει. Αλλα τί εχει γινει με το φαγητο;Δεν εχω αλλαξει κατι.Βεβαια εχει εντονη οδοντοφυια.Να φταιει αυτο; Πες τε μου γνωμες σας παρακαλω.Ευχαριστω.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

• 2 months later...
φαι βλεποντας ζουζουνια η μαζου εχεις δοκιμασει?σε μενα εκανε θαυματα:rolleyes:

σε μενα να δειτε!! αυτοι οι μαζοο με εσωσαν! τωρα αν κοπει το ιντερνετ δεν ξερωπως θα φαει , ειναι γενικα πολυ δυσκολη στο φαι!!!!

φαι βλεποντας ζουζουνια η μαζου εχεις δοκιμασει?σε μενα εκανε θαυματα:rolleyes:
αυτα τα ζουζουνια εσωσαν κοσμο και κοσμακι,εμεις εχουμε το τηλεκοντρολ κοντα και αρχιζουμε βαζουμε τερμα τη φωνη μια κουταλια κατεβαζουμε εντελως αλλη μια κουταλια και ξανα τα ιδια για 10 λεπτα οπου εκει πια εχουμε φαει το φαι ολο και δεν εχουμε παρει χαμπαρι,εκτος απο αυτο οταν εχουμε τις μαυρες μας του βαζω διαφορα παιχνιδια στο τραπεζακι του οποτε το στοματακι ανοιγει αυτοματα και τσουπ η κουταλια,

Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσια. Η μικρη μου ενω ηταν ενα πολυ φαγανο μωρο εδω και λιγες εβδομαδες δεν πολυ τρωει. Εκοψε την φρουτοκρεμα της δινω φρουτα. Τα ετρωγε μια χαρα αλλα εδω και κατι μερες εκοψε και την μπανανα. Το μεσημεριανο το τρωει με δυσκολια ενω ετρωγε κανονικα και μετα το χαος...Το βαρος της ειναι καλο στην καμπυλη 75%. Θηλαζει. Αλλα τί εχει γινει με το φαγητο;Δεν εχω αλλαξει κατι.Βεβαια εχει εντονη οδοντοφυια.Να φταιει αυτο; Πες τε μου γνωμες σας παρακαλω.Ευχαριστω.
φυσικα και μπορει να φταιει η εντονη οδοντοφυια φαντασου να πονας να βγαζεις δοντια,να σε φαγουριζουν να εχεις και νευρα και απο πανω σου καποιον να σε κυνηγαει με το κουταλι για να φας,εμ δυσκολο ειναι παντως εκτος απο αυτο μπορει και να ειναι απλα μια φαση που περναει το παθαινουν ολα τα παιδακια καπως καποτε