Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αραγε εκανε καλα?

Recommended Posts

εχω εδω τη φιλη μου που εχει ενα κοριτσακι 9 ετων..

εχει μια απορια και θα ηθελε τις γνωμες σας!οταν χωρισε η μικρη ητανε 4 ετων..ο πατερας της ποτε δεν εδειξε το απαραιτητο ενδιαφερον οποτε εκεινη παντα και η μητερα της προσπαθουσε να εχει παντα ψηλα τον πατερα της μικρης..τι εννοω?ποτε μα ποτε δεν ειπε κατι κακο για τον πρωην αντρα της και οταν ψωνιζανε για τη μικρη λεγανε ο μπαμπας σου τα πηρε..εντωμεταξυ περασε ασχημα με αυτον τον ανθρωπο..

θα ηθελε τη γνωμη σας..επραξε σωστα που ως τωρα δεν εχει δωσει ασχημη γνωμη στη μικρη για τον πρωην της?η μικρη ενοειτε οτι τον λατρευει αλλα εκανε καλα που ψωνιζε και ελεγε ψεματα ο μπαμπας τα πηρε?

Διαφημίσεις

Αν έκανε καλά που δεν έβαλε μίσος σε μια παιδική ψυχούλα;Εννοείται!Δεν άφησε το παιδί της να νιώσει απόρριψη,αντ'αυτού του δημιουργησε καλή γνώμη για τον μπαμπά.Αυτό πρέπει να γίνεται από όλους τους χωρισμένους γονείς

s3KWp3.png

Fmfep3.png

Συγνώμη, αλλά ο μπαμπάς (ο θεός να τον κάνει) δεν έχει πεθάνει....που σημαίνει ότι κάποτε η μικρή θα μεγαλώσει και θα φάει τότε το χαστούκι της απόρριψης....αλίμονο δεν εννοώ ότι έπρεπε να λέει άσχημα πράγματα για αυτόν στο παιδί....αλλά....μήπως λέω μήπως αντί να λέει όλα αυτά κι απλά απαντούσε αόριστα θα ήταν καλύτερα για το μέλλον?

Η απόρριψη πονάει σε όλες τις ηλικίες...ειδικά του γονιού...κι εκεί γύρω στην εφηβεία είναι ότι χειρότερο φαντάζομαι.....

Δεν ξέρω είμαι πάντα της άποψης πως η αλήθεια είναι το καλύτερο...κι επειδή σε ένα μικρό παιδί δεν είναι εύκολο να την πεις, απλά το προετοιμάζεις....

Δύσκολο θέμα ρε κοπελιές......το σκέφτομαι τόση ώρα...κάνει και ζέστη για να κοιμηθώ...

Λέω εγώ τώρα....μεγαλώνεις ένα παιδί που ο πατέρας του είναι όπως είναι αυτός....το μεγαλώνεις λέγοντάς του για έναν πατέρα θησαυρό που το αγαπάει και το σκέφτεται....τι θα σκεφτεί αυτό το παιδί όταν την φάει τελικά την απόρριψη?

Δε θα σκεφτεί ότι αυτό δεν αξίζει και τόσο αφού αυτός ο καλός πατέρας τελικά δεν το θέλει ή πως η μάνα του είναι ψεύτρα?

Που θα στηριχτεί μετά αυτό το παιδί?

Ο ένας δεν το θέλει, ο άλλος το κοροιδεύει.....για σκεφτείτε το.......αν και ένας παιδοψυχολόγος θα μας φώτιζε λίγο εδώ....

Διαφημίσεις

sesame δεν ειπα ποτε οτι ο πατερας δεν το ηθελε απλα δεν ηταν δοτικος..ουτε στα ψυχικα ουτε στα υλικα αγαθα..εντωμεταξυ τωρα επειδη εχει σχεση με καποια που εχει παιδι εχει αλλαξει τελειως γραμμη πλευσης σε σχεση με παλια για το παιδι..

δινει καπου καπου καποια χρηματα και του στελνει και κανα δεμα.

το ερωτημα αφορουσε το παρελθον.αν εκανε καλα που τον παρουσιασε και συνεχιζει τοσο ιδανικο....

εκανε μια χαρα που δεν ειπε κακο λογο για τον μπαμπά στη μικρή. κάποια στιγμή θα καταλάβει η μικρή και θα εχει την προσωπική της άποψη. μη σου πω οτι θα "την πει" και στον μπαμπά της.

από την άλλη, λαθος της μαμας που ψωνιζε ρούχα και έλεγε οτι είανι από το μπαμπά της μικρής. εκτός αν τα λεφτά τα έδινε εκείνος (τα λεφτά της διατροφής).

καλα Ελένη, τι κάνεις ξυπνια 6 η ώρα το πρωί;

age.png

Λάθος μου.....νόμιζα πως το "απαραίτητο ενδιαφέρον" ήταν το αναμενόμενο....αν είναι έτσι τα πράγματα φυσικά και έκανε καλά....μεγαλώντας όμως το παιδί δε θα πείθεται μόνο από λόγια...και θα αντιληφθεί την πραγματική κατάσταση...που εύχομαι να είναι καλύτερη.......για το καλό του....

Αλήθεια το βλέπει το παιδί του καθόλου?

Περνάει χρόνο μαζί του?

καλημερα ξανα..ισμηνη ειμαι ξυπνια επειδη η μαριανθη κανει πολυ χαλια υπνο τωρα το καλοκαιρι..ασε που ηταν και η φιλη μου εδω επειδη ημουν μονη οσυζυγος ειχε υπηρεσια..

sesame εχει μετακομισει στην αθηνα..το βλεπει οταν ερθει..

εκει συζει με μια κοπελα που εχει και αυτη παιδι και καπως εχει αλαξει σε σχεση με παλια..απλα η μικρη οταν ειχε ζητησει εκεινος να την παρει στο σπιτι στη μυτιληνη για ενα βραδυ δεν πηγε..ενω οταν ητανε το αλλο κοριτσακι μια αλλη φορα πηγε..

τον αγαπαει τον εχει αδυναμια αλλα δεν παει μαζι του να μεινει οταν ερχεται εδω..

ειναι πολυ κολλημενη με τη μαμα της και τη γιαγια της που της εχει προσφερει τα παντα.και επισης δουλευε η γυναικα να ξεχρεωσει τα χρεη που αφησε στη φιλη μου αυτος..

Αν σου πω τώρα ότι εγώ λυπάμαι την κοπέλα που θα παντρευτεί αυτός, θα είμαι υπερβολική?

Αφού ο γάμος θέλει κότσια κι αυτός έδωσε εξετάσεις κι απέτυχε ήδη, γιατί ξαναπαντρε'υεται?

Παίρνω βέβαια σα δεδομένο ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει (που όντως δεν αλλάζει).....και ότι ήταν ανεπαρκής σε όλες του τις υποχρεώσεις.....

Ίσως θα πρεπε κάποιοι να καταλάβουν ότι ο γάμος δεν είναι για όλους...

Τέλος πάντων.....το παιδί έχει τη μαμά του....κάπου στο βάθος ή και κοντύτερα υπάρχει κι ένας μπαμπάς.......μακριά κι αγαπημένοι είναι το καλύτερο μάλλον και σίγουρα το παιδί το έχει καταλάβει καλύτερα από όλους μας........

Διαφημίσεις

ΟΧΙ δεν εκανε καλα. Εμενα χωρισε ο λαμακας απο την μανα μου οταν ημουν 5 μηνων και δεν με ειδε ΠΟΤΕ στην ζωη του. Η μανα μου, μου ειπε την αληθεια απο την αρχη. Γιατι χωρισαν (την δικη της πλευρα φυσικα) και οτι ηταν τελειως αδιαφορος και ευθυνοφοβος. Δεν τον εβριζε αλλα δεν με κοροιδευε κιολας. ΕΥΤΥΧΩΣ γιατι οταν στα 18 προσπαθησα να του μιλησω και μου αρνηθηκε αν ηταν αλλιως τα πραγματα θα ειχα γονατησει. Ετσι ως ειχαν ηδη ηξερα οτι ειναι μεγας μακακας. Οποτε στεναχωρηθηκα αλλα πολυ ελεγχομενα. Αφοτου πεθανε απο καρκινο εγκεφαλου 3 μηνες πριν πεθανει η μανα μου, μου ειπαν οτι με ζηταγε στο νοσοκομειο λιγο πριν πεθανει. Καλα να παθει.....λαθος της φιλεναδας σου γιατι αν το παιδι τον λατρευει θα προσπαθησει να του μιλησει αργοτερα. Εδω το εκανα εγω που δεν τον αγαπουσα κιολας, πιο πολυ για τι 'γιατι' το εκανα. Και εκει το χαστουκι που θα φαει θα της ερθει της μικρης ΠΟΛΥ χειροτερα απο οτι το δικο μου.

ΥΓ: Επισης καπου διαβασα οτι ο κυριος εχει σχεση με γυναικα με αλλο παιδι. Να συμπληρωσω οτι ο θαρραλεος και εντιμος πατερας μου παντρευτηκε αργοτερα μια τυπισσα με 2 παιδια δικα της. Τα οποια μεγαλωσε ως δικα του......χιχιχι.....ποσα @ρχιδι μπορεις να εισαι οεο? ντρεπομαι που κουβαλαω 21 δικα του χρωμοσωματα. Αν μπορουσα θα τα εσβηνα.....αλλα δεν μπορω......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Μάλλον δεμ είχε άλλη επιλογή ο τυπάκος και τα μεγάλωσε σαν δικά του.....όχι γιατί τα αγαπούσε.....αν αγαπούσε τα παιδιά θα αγαπούσε πρώτα εσένα.......άστα κοπέλα μου μην τα ψάχνεις.....κάποιοι είναι απλά για τα μπάζα.......να χαθούν δε χάνονται.....

Τέλος πάντων...στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πατέρας υπάρχει στο φόντο........αχνοφαίνεται από ότι κατάλαβα, αλλά υπάρχει......απλά μια και το παιδί μεγαλώνει θα πρέπει η μαμά να το αφήνει να καταλάβει μόνο του....όχι άλλα ψέματα πια....