Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

ALKISTI

Recommended Posts

ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΟΥΜΕ ΑΛΚΗΣΤΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ?Η' ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠ'ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ? :?:

Διαφημίσεις

Πιστευω οτι γινεται....τοσα αρχαια ονοματα δινονται....και γιατι οχι δλδ? Τι ρατσισμος ειναι αυτος παπαδιστικος? Πρεπει δλδ να ξεχασουμε την ιστορια μας για τον κάλο που εχουν μερικοι παπαδες?

Πολυ ωραιο ονομα μπαι δε γουει!!!! :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Είναι θέμα παπά-ναού.Οπότε ρώτησε στην εκκλησία που θέλεις να το βαφτίσεις.Επίσης ψάξτο για το "Άλκηστις" γιατί είναι πολλά περίεργα ονόματα που γιορτάζουν.

Π.χ

1 Σεπτεμβρίου

40 ΠΑΡΘΕΝΩΝ και ΑΜΜΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

ΟΙ ΑΓΙΕΣ 40 ΠΑΡΘΕΝΕΣ & ΑΣΚΗΤΡΙΕΣ: ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΗ, ΚΑΛΛΙΡΟΗ, ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, ΠΗΝΕΛΟΠΗ, ΚΛΕΙΩ , ΘΑΛΕΙΑ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ, ΕΥΤΕΡΠΗ, ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ, ΟΥΡΑΝΙΑ, ΚΛΕΟΝΙΚΗ, ΣΑΠΦΩ, ΕΡΑΤΩ, ΠΟΛΥΜΝΙΑ, ΔΩΔΩΝΗ, ΑΘΗΝΑ, ΤΡΩΑΔΑ, ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ, ΚΟΡΑΛΙΑ, ΚΑΛΛΙΣΤΗ, ΘΕΟΝΟΗ, ΘΕΑΝΩ, ΑΣΠΑΣΙΑ, ΠΟΛΥΝΙΚΗ, ΔΙΟΝΗ, ΘΕΟΦΑΝΗ, ΕΡΑΣΜΙΑ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΠΑΝΔΩΡΑ, ΧΑΙΔΩ, ΛΑΜΠΡΩ, ΜΟΣΧΩ, ΑΡΗΒΟΪΑ, ΘΕΟΝΥΜΦΗ, ΑΚΡΙΒΗ, ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ, ΕΛΠΙΝΙΚΗ και ΑΜΜΟΥΝ ό διδάσκαλος αυτών.

Εγώ ξέρω ότι η εκκλησία, εδώ και πολλά χρόνια βαφτίζει με αρχαία ελληνικά ονόματα.

Τον πρώτο μας γιο τον βαφτίσαμε ΦΟΙΒΟ το 2002 και τον δεύτερο θα τον βγάλουμε -μάλλον- ΕΚΤΩΡ. Δεν υπάρχει πρόβλημα από την Αρχιεπισκοπή.

.png.png

Διαφημίσεις

είναι θέμα παππά....

αν θες να του την πεις πάντως πριν φύγεις (γιατί μετά σίγουρα δε θα στο βαφτίσει) είναι το εξής...

"πως μπορείτε να ξέρετε ότι το παιδί μου δεν θα αγιάσει? πως του κόβεις εσύ αυτό το δικαίωμα επειδή δεν υπάρχει άλλος πριν από αυτό? οι άγιοι πριν γίνουν άγιοι στην εκκλησία μας... πως βαφτίζονταν?"

Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Και το δικό μου όνομα είναι αρχαιοελληνικό και οι γονείς μου πριν από 29 χρόνια δεν είχαν καμιά δυσκολία με τον παπά. Εδώ η Μενεγάκη έβγαλε την κόρη Λάουρα και ο Τριανταφυλλόπουλος Σιένα, στο Άλκηστη θα δημιουργηθεί κατάσταση, που παρεμπιπτόντως είναι και πολύ ελληνικό και πολύ όμορφο; :wink:

Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Και το δικό μου όνομα είναι αρχαιοελληνικό και οι γονείς μου πριν από 29 χρόνια δεν είχαν καμιά δυσκολία με τον παπά. Εδώ η Μενεγάκη έβγαλε την κόρη Λάουρα και ο Τριανταφυλλόπουλος Σιένα,

:lol::lol::lol:

Συμφωνώ!!

Και αυτό το Λάουρα δεν σας κάνει και λίγο ηρωίδα Άρλεκιν....?? :roll::lol:

Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Και το δικό μου όνομα είναι αρχαιοελληνικό και οι γονείς μου πριν από 29 χρόνια δεν είχαν καμιά δυσκολία με τον παπά. Εδώ η Μενεγάκη έβγαλε την κόρη Λάουρα και ο Τριανταφυλλόπουλος Σιένα,

Συμφωνώ!!

Όντως Αντιγόνη, και κάτι δεν μου πήγαινε καλά... :wink:

Συμφωνώ!!

Όντως Αντιγόνη, και κάτι δεν μου πήγαινε καλά... :wink:

"...τότε η Λάουρα έγειρε στο πλευρό του Άντονυ, αφήνοντας τις χρυσές της μπούκλες να χαϊδεύουν ανάλαφρα τους ώμους του, ενώ εκείνος της ψυθίριζε τρυφερά λόγια αγάπης..."

:lol:

Διαφημίσεις

"...τότε η Λάουρα έγειρε στο πλευρό του Άντονυ, αφήνοντας τις χρυσές της μπούκλες να χαϊδεύουν ανάλαφρα τους ώμους του, ενώ εκείνος της ψυθίριζε τρυφερά λόγια αγάπης..."

:lol:

:lol::lol: Είσαι μέσα στο πνεύμα .......

να σας πω μιας σκεψη που κανω αλλα μην με πυροβολησετε :lol:

αν κανω δευτερο παιδι θελω πολυ να του δωσω καποιο αρχαιο Ελληνικο ονομα (στα πεθερικα μου μην το πειτε :lol::lol: )

η σκεψη μου και ο προβληματισμος του αντρα μου ειναι οτι ειναι κριμα να μην εχει ονομαστικη εορτη το παιδι ενω ολα τα αλλα θα εχουν.

Και ειπα οτι η ονομαστικη του γιορτη θα ναι η ημερομινια της βαπτισης του......

μπορει να μην γιορταζει καποια Χριστιανικη γιορτη απλα θα γιορταζει το ονομα του.

δεν ειναι και αυτο μια λυση?

Αστα Βίκυ η κόρη μου η μεγάλη (Άλκμήνη) μας φώναζε συνέχεια που την βγάλαμε έτσι και δεν γιορτάζει. Βλέπει ότι τα αδέλφια της έχουν και γιορτή και γενέθλια και τώρα με κατηγορεί που δεν έχει γιορτή να πάρει εξτρά δώρο. Της είπα να γιορτάζει των Αγ. Πάντων αλλά το είδε απαξιωτικά.....

Αστα Βίκυ η κόρη μου η μεγάλη (Άλκμήνη) μας φώναζε συνέχεια που την βγάλαμε έτσι και δεν γιορτάζει. Βλέπει ότι τα αδέλφια της έχουν και γιορτή και γενέθλια και τώρα με κατηγορεί που δεν έχει γιορτή να πάρει εξτρά δώρο. Της είπα να γιορτάζει των Αγ. Πάντων αλλά το είδε απαξιωτικά.....

γιαυτο σκεφτομαι την ημερομηνια βαπτισης σαν γιορτη :wink:

ασχετο αλλα η κορη σου εχει υπεροχο ονομα :D πιστευω οταν μεγαλωσει δεν θα την απασχολει το οτι δεν εχει γιορτη μπροστα στο ποσο ωραιο ειναι :D

Διαφημίσεις

Πολλά αρχαιοελληνικά ονόματα έχουν γιορτή. Πχ. το Αλέξανδρος, το Σωκράτης, το Άρης ,το Αριστοτέλης, το Πλάτωνας κά. Το θέμα της γιορτής είναι σημαντικό για το παιδί, ειδικά αν υπάρχουν άλλα παιδιά στην οικογένεια που γιορτάζουν. Αν είναι όμως για ένα πολύ ωραίο όνομα, αξίζει!

να σας πω μιας σκεψη που κανω αλλα μην με πυροβολησετε :lol:

αν κανω δευτερο παιδι θελω πολυ να του δωσω καποιο αρχαιο Ελληνικο ονομα (στα πεθερικα μου μην το πειτε :lol::lol: )

η σκεψη μου και ο προβληματισμος του αντρα μου ειναι οτι ειναι κριμα να μην εχει ονομαστικη εορτη το παιδι ενω ολα τα αλλα θα εχουν.

Και ειπα οτι η ονομαστικη του γιορτη θα ναι η ημερομινια της βαπτισης του......

μπορει να μην γιορταζει καποια Χριστιανικη γιορτη απλα θα γιορταζει το ονομα του.

δεν ειναι και αυτο μια λυση?

αυτό έχει κάνει η αδερφή μου στην κόρη της :wink:

εμείς πάντως η πλάκα είναι ότι πρωτα διαλέξαμε το όνομα και μετά ανακαλύψαμε ότι γιορτάζει και υπάρχει και όσιος και ότι δεν υπάρχει και κανένα πρόβλημα με την εκκλησία :lol:

Αν κατάλαβα καλά θα το γιορτάζεις την ημερομηνία της βάφτισης.Αυτό /ομως πως θα το ξέρει ο κόσμος κι αργότερα οι γνωστοί της για να της ευχηθουν?

Είναι πράγματι πολύ πίκρα να μην έχεις γιορτή σαν τα άλλα παιδάκια..εγώ έχω 2 ονόματα και καμιά γιορτή.Ρο πρώτο δεν το γνωρίζουν οι περισσότεροι και το δεύτερο είναι παράξενο και κανείς δεν ξέρει πότε γιορτάζει.Ούτε καν οτι γιορτάζει.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΣΕ ΟΛΕΣ!!

ΕΛΠΙΖΩ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΕΙ Μ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ! :lol::D:shock::cry::roll:

Αυτο το θεμα εχει να κανει με τον καθε ανθρωπο!!!

Εγω που εχω ονομα ασυνηθιστο γιορταζω κανονικοτατα αλλα κανεις ποτε δεν το ξερει, εκτος πολυ στενων συγγενων.....και επειδη γιορταζω μια βδομαδα διαφορα με τα γεννεθλια μου, δεν επαιρνα δυο δωρα ουτε εκανα γιορτη της προκοπης....ηταν ολοι διακοπες....αλλα δεν θα αλλαζα ποτε το ονομα μου που μου αρεσει πολυ και με εκανε παντα να ξεχωριζω, με καποιο αλλο μονο και μονο για να παιρνω κανα δωρο παραπανω και να με θυμουνται φιλοι και γνωστοι........σκασιλα μου!!!

Σημασια εχει πως θα μαθεις το παιδι......μπορεις καλλιστα να λες οτι θα παιρνει μεγαλυτερο δωρο η διπλο ωστε να μην αισθανεται οτι κατι χανει!!!!

Και ο αδερφος μου που γιορταζει τα χριστουγεννα εχανε παντα στην ουσια την γιορτη του, αφου ο εορτασμος των χριστουγεννων την επισκιαζε και δεν επαιρνε διπλο δωρο, αλλα δεν επαθε τιποτα ψυχολογικα γι αυτο.....

Περισσοτερο θα εκτιμησει ενα παιδι, ενα ωραιο ονομα (που θα το ξεχωριζει) και θα του λενε οτι ειναι πολυ ομορφο, παρα ενα δωρο παρα πανω........

Τον γιο μου θα τον πουμε Αλεξανδρο (επειδη ετσι θελουμε) και μου λεγε μια φιλη οτι ηθελε να πει τον γιο της ετσι αλλα δεν θα το κανει επειδη γιορταζει αυγουστο και δεν θα ευχαριστιεται την γιορτη του..... :shock:

Ειναι δυνατον να δινουμε ονοματα με βαση του ποτε βολευει καλυτερα ενα παρτυ τους καλεσμενους μας και του ποτε θα μαζευουμε περισσοτερα δωρα? Προσωπικα ουδεποτε θα με ενδιεφερε κατι τετοιο.......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Ειναι δυνατον να δινουμε ονοματα με βαση του ποτε βολευει καλυτερα ενα παρτυ τους καλεσμενους μας και του ποτε θα μαζευουμε περισσοτερα δωρα? Προσωπικα ουδεποτε θα με ενδιεφερε κατι τετοιο.......

όχι βέβαια :lol:

συμφωνώ σε όλα μαζί σου και να τονίσω ότι εγώ η κακομοίρα γιορτάζω τη μέρα του Πάσχα και με ξεχνάνε όλοι λόγω του ότι με επισκιάζει το αρνί και το κοκορέτσι :lol: κι έχω γεννέθλια μέσα στις γιορτές των χριστουγέννων

άρα... καταλάβατε :lol:

αν δεν εχει γιορτη το ονομα και κανεις γιορτη την ημερομηνια βαπτισης θα το ξερουν οσοι πρεπει :wink:

ποια η διαφορα ενως σπανιου ονοματος που εχει γιορτη και ενος που δεν εχει? και στις δυο περιπτωσεις πρεπει η να σε νιαζεται ο αλλος για να το θυμηθει η να του το πεις εσυ, και εγω που γιορταζω τι αλλαζει?

Βικτωρια αντε να θυματε ο αλλος ποτε ειναι :lol:

αλλα δεν θα αλλαζα ποτε το ονομα μου που μου αρεσει πολυ και με εκανε παντα να ξεχωριζω

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό!Λατρεύω το όνομά μου και πράγματι νιώθω ξεχωριστή. :oops::lol:

αν δεν εχει γιορτη το ονομα και κανεις γιορτη την ημερομηνια βαπτισης θα το ξερουν οσοι πρεπει :wink:

ποια η διαφορα ενως σπανιου ονοματος που εχει γιορτη και ενος που δεν εχει? και στις δυο περιπτωσεις πρεπει η να σε νιαζεται ο αλλος για να το θυμηθει η να του το πεις εσυ, και εγω που γιορταζω τι αλλαζει?

σε αυτό έχεις δίκιο....

κι έχω και μια ιστορία ψιλοσχετική με αφορμή αυτό :D

Ο μπαμπάς μου έχει πολύ περίεργο όνομα... τον λένε Σεραφείμ :lol:

Η κανονική του γιορτή ούτε που ξέρουμε πότε είναι :lol:

Επειδή μια φορά ο νονός μου του είπε ότι θα τον γιορτάζουμε της Αγ Βαρβάρας που έχει κι έναν Σεραφείμ εκεί που ούτε τα ημερολόγια δεν το ξέρουν... μας είχε μείνει οικογενειακό έθιμο και πάντα, ακόμα και σήμερα, τον γιορτάζουμε της Αγ Βαρβάρας :lol:

Αυτό είναι κάτι που με τον καιρό το έμαθαν όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί :wink:

σε αυτό έχεις δίκιο....

κι έχω και μια ιστορία ψιλοσχετική με αφορμή αυτό :D

Ο μπαμπάς μου έχει πολύ περίεργο όνομα... τον λένε Σεραφείμ :lol:

Η κανονική του γιορτή ούτε που ξέρουμε πότε είναι :lol:

Επειδή μια φορά ο νονός μου του είπε ότι θα τον γιορτάζουμε της Αγ Βαρβάρας που έχει κι έναν Σεραφείμ εκεί που ούτε τα ημερολόγια δεν το ξέρουν... μας είχε μείνει οικογενειακό έθιμο και πάντα, ακόμα και σήμερα, τον γιορτάζουμε της Αγ Βαρβάρας :lol:

Αυτό είναι κάτι που με τον καιρό το έμαθαν όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί :wink:

Ειδες :lol::lol: ολα εχουν την λυση τους :lol: