Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΙΑΤΙ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ??????

demi

Recommended Posts

Ναι ναι καλα ακουτε.ο 15μηνος γιος μου σιχαινεται απιστευτα ...δηλ.πριν φαει τσακαρει τα χερια μας αν ειναι καθαρα(το πασχα που εβαψα κοκκινα αυγα δεν εφαγε απο τα χερια μου 2 ημερες )

αν λερωθουν τα χερια του παθαινει πανικο και τα γλυφει μανιακα.στην αρχη τα ρουφουσε γιατι νομιζε οτι ηταν κατι σαν την ηλεκτρικη σκουπα.....και θα φυγει η βρωμια.

με τον σκυλο μας εχει αριστη σχεση αρκει να μην τον γλυψει γιατι μετα αρχιζει τα λιακ....

τον πηγα στα αλογα και νομιζα οτι θα τρελαθει απο χαρα...αυτος εκτος του οτι δεν τα χαιδευε..εψαχνε και βρυση για να τα πλυνει με σαπουνι παρακαλω μην τυχον τον ξεγελασω με σκετο νερο....

γνωριζω για μικροβιοφοβιες και τετοια αλλα δεν πιστευω μεγαλωνοντας να μου βγαλει κανενα ψυχοτρελο τετοιο..λετε??εσεις πως τα πατε με αυτο το θεμα????

Διαφημίσεις

αυτο που εχω παρατηρησει με το δικο μας μωρο ειναι το εξης.οταν λερωνεται αν το κανεις θεμα τοτε την επομενη φορα,οταν λερωθει θα το κανει και αυτος.δηλαδη θα αγχωθει που λερωθηκε και μπορει και να κλαψει αν δεν το καθαρισεις αμεσως.απο τοτε που του ελεγα δεν πειραζει,δεν εγινε και τιποτα,αλλαξε συμπεριφορα.θελω να πω μηπως καποιος απο εσας οταν λερωνεται,με την συμπεριφορα του ή με αυτα που λεει εμαθε στο παιδι οτι ειναι φοβερο και τρομερο να λερωνεται ή να εχει βρομικα χερια??

Να σου πω αγγελικη οχι δεν ειμαι υποχονδρια με το θεμα αυτο.τον αφηνα πιο χαλαρα γιαυτο με προβληματιζει.απο μονος του το κανει.οταν πηγαμε να του κανουμε εμβολιο και η γιατρος εκανε ενα κεφαλακι με στυλο στο χερι του αυτος επαθε σοκ και το ετριβε μανιακα.πρωτη φορα η γυναικα ειδε κατι τετοιο. ουτε ο αντρας μου δεν ειναι μανιακος με την καθαριοτητα.τα χερια του παππου του λογο δουλειας ειναι μουνζουρωμενα και του τα τριβει με ενυδατικη κρεμα το πιστευεις????????(γιατι δεν μπορει να τον παει στην βρυση)στην αρχη γελουσα αλλα μαλλον δεν ειναι για γελια...

Να σου πω αγγελικη οχι δεν ειμαι υποχονδρια με το θεμα αυτο.τον αφηνα πιο χαλαρα γιαυτο με προβληματιζει.απο μονος του το κανει.οταν πηγαμε να του κανουμε εμβολιο και η γιατρος εκανε ενα κεφαλακι με στυλο στο χερι του αυτος επαθε σοκ και το ετριβε μανιακα.πρωτη φορα η γυναικα ειδε κατι τετοιο. ουτε ο αντρας μου δεν ειναι μανιακος με την καθαριοτητα.τα χερια του παππου του λογο δουλειας ειναι μουνζουρωμενα και του τα τριβει με ενυδατικη κρεμα το πιστευεις????????(γιατι δεν μπορει να τον παει στην βρυση)στην αρχη γελουσα αλλα μαλλον δεν ειναι για γελια...

καθε φορα που λερωνεται να του λες συνεχεια οτι δεν πειραζει,δεν εγινε και τιποτα δεν θα παθει τιποτακ.τ.λ.μπορει με το καιρο να το καταλαβει.

demi και εγώ σαν πρώτη αντίδραση διαβάζοντας τα γέλασα πολύ, αλλά όντως είναι λίγο περίεργες οι αντιδράσεις του!

Θα σου πω την δικιά μου εμπειρία από την αδερφή μου με την οποία έχω 10 χρόνια διαφορά. Είναι τώρα 20 χρονών.

Όταν ήταν στην ηλικία του δικού σου και λίγο μικρότερη δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει με την πάνα της πάνω από 1 ώρα. Ερχόταν και τραβαγε τη μαμα μου να την αλλάξει (με φθόγγους όλα αυτά βεβια γιατί δεν μίλαγε). έδειχνε την πάνα της και έκανε "ου ου ου" και της άλλαζε την πάνα.Αν για οποιοδήποτε λόγω λερωνόταν (ακόμα και νερό να έπεφτε πάνω της) πάλι έπαιρνε μπλουζάκι από το σερτάρι της και το έφερνε σε μας να την αλλάξουμε. Ήταν πάντα στην πένα (απαστράπτουσα και πεντακάθαρη :D:D ) σε όλες της ηλικίες της ζωής της. (σπαστικάκιιιιιιι κοινώς).

Μεγαλώνοντας δεν μπορώ να πω ότι έχει αλλάξει, παραμένει λίγο σπαστική με την προσωπική της υγιεινή (αρκεί να σου πω ότι κάνει μπάνιο ακόμα και στις 5 το πρωϊ αν γυρίσει από μπαράκι, όσο και να έχει πιει, για να μην βρωμάει τσιγάρο), αλλά δεν είναι βέβαια και psycho !!!

Διαφημίσεις

εμένα που δεν θέλει με τίποτα να πλύνει τα χέρια του, είναι το αντίθετο φαίνεται!!

Νομίζω ότι είναι πολύ μικρός για να έχει κάποια φοβία, μήπως του έκανε εντύπωση κάτι και τώρα του έχει κολλήσει;

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

χτες ημουν ετοιμη να παρηγορηθω λιγο γιατι ειχε παρει το λαστιχο και ποτιζε τον κηπο..βραχηκε λιγο αλλα συνεχιζε .εβλεπε μουσκεμα τα ρουχακια του αλλα οχι λερωμενα.α..οκ λεω το ξεπερναει...μεχρι που λασπωθηκε...ξερετε τι εκανε??το λαστιχο ντουζιερα ..το γυρισε ολο πανω απο το κεφαλι του και εγινε λουτσα ωσπου εφυγε η λασπη και συνεχιζε κανονικα το ποτισμα.βεβαια τον αλλαξα αμεσως γιατι μπουντιασε..αλλα δεν τον ενοιαζε απλα ηθελε να φυγει η λασπη απο πανω του.

• 2 weeks later...

Να υποδεχτω το καινουργιο μελος...γεια σου NAFSIKA ..δεν ξερω αλλα ειναι σιχασιαρης απιστευτα........χθες πρωτη φορα στους 16 μηνες εκανε εμετο και καθομασταν αγκαλια μεσα στο αυτοκινητο...δεν τον πειραξε αυτο..τρελλαθηκε γιατι ημουν λερωμενη και ηθελε να πλυθουμε...μα που να βγω ετσι εξω και στις στροφες του Αγιου Βασιλειου?αρχισε τα λιακ λιακ μεχρι που φτασαμε σπιτι..αφου καναμε μαζι μπανιο ησυχασε....

Διαφημίσεις

:lol::lol::lol: Ποιος ξερει τωρα τι του εχει "καρφωθει" απο καποια στιγμη που ειχε πρωτολερωθει και αντιδρα ετσι!!!!

Πιστευω πως ειναι φαση που θα του περασει.

Οταν παιζει με αλλα παιδακια και λερωνεται παραταει το παιχνιδι???η δεν δινει σημασια τοτε???μιας και δεν θελει να σταματησει?τι κανει οταν και τα αλλα παιδια ειναι λερωμενα?

yHVLp3.png G2Hmp3.png

• 3 months later...

ξαναφέρνω το θέμα γιατί ο δικός μου σιχαίνεται την άμμο. Στην παραλία που άλλα παιδάκια παίζουν με τα κουβαδάκια τους μόλις έπιανε την άμμο έβαζε το χέρι του στο κουβαδάκι με το νερό και το καθάριζε κι όταν αυτό δεν ήταν εύκαιρο μπουσουλούσε μ΄έναν περίεργο τρόπο κι έμπαινε στο νερό για να καθαριστεί.Το ίδιο και στο σπίτι αν πλησιάσει γλάστρα ψάχνει απεγνωσμένα για νερό αν δεν βρει σκουπίζεται επάνω του οπότε μάλλον το πρόβλημα του είναι άλλο.........

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

υπάρχουν κάτι βιβλία που έχουν θέμα την αφή, και γνωρίζουν στα παιδιά τα διάφορα υλικά και υφές που υπάρχουν.. έτσι δεν τους φαίνεται κάτι τέτοιο τόσο περίεργο...

μπορεί να τα φοβίζει κιόλας, όπως ασ πούμε μας εκνευρίζει η αίσθηση ότι μας ακουμπάει ένα μυρμήγκι κάτι τέτοιο.

τα βιβλία αυτά είναι υφασμάτινα και είναι και για κάτω του ενός έτους, βοηθάνε πολύ σε αυτό.

γενικά αυτά είναι περαστικά, αλλά και κάποια παιδιά μέχρι που γίνονται και 3 4 έχουν αυτή την προτίμηση.

Όταν νιώσουν όμως πιό ικανά και ασφάλεια, και είναι στην φάση που αναθεωρούν κιόλας (όπως ένα παιδί που δεν τρώει φρούτα το τρώει ξαφνικά στον παιδικό) τότε μπορεί ξαφνικά να εξαφανιστεί αυτό.

αλλά μπορεί και όχι. είναι και θέμα χαρακτήρα... όπως άλλα παιδιά προτιμούν την φασαρία ενώ άλλα την ησυχία...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Έχουμε βιβλία αφής αλλά ενώ τ΄άλλα κάθεται και τα χαζεύει αρκετή ώρα τα συγκεκριμένα δεν τα πλησιάζει :lol::lol::lol:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

ε δε πειράζει τότε ! είναι μάλλον του χαρακτήρα του! θα βρείς άλλες προτιμήσεις!

όσφρηση πχ?! πάρε μυρωδικά απο την αθήνα, και βάλε τα σε κουτάκια - φακέλους κάτι... να τα μυρίσει.

(στον ελεύθερο χρόνο, στην κατηγορία αυτή έχει μια κατασκευή φτιάξτε κουτάκια , πολύ εύκολα, απο χαρτι) λές να μη του αρέσουν και αυτά?

μπορεί ! αλλά ίσως και να αποτελέσουν ερέθισμα να θέλει να τα ακουμπήσει! (βρες διάφορα να μυρίζουν ωραία πχ λεβάντα, κάρδαμο αναλόγως τα γούστα σου του.) πάρε τον μαζί να τα δέι κιόλας στο μαγαζί που είναι όλα σε σακιά ή κουτιά!

:lol: πω πω φαντάσου να μην θέλει ούτε να τα δεί :lol:

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

ξαναφέρνω το θέμα γιατί ο δικός μου σιχαίνεται την άμμο. Στην παραλία που άλλα παιδάκια παίζουν με τα κουβαδάκια τους μόλις έπιανε την άμμο έβαζε το χέρι του στο κουβαδάκι με το νερό και το καθάριζε κι όταν αυτό δεν ήταν εύκαιρο μπουσουλούσε μ΄έναν περίεργο τρόπο κι έμπαινε στο νερό για να καθαριστεί.Το ίδιο και στο σπίτι αν πλησιάσει γλάστρα ψάχνει απεγνωσμένα για νερό αν δεν βρει σκουπίζεται επάνω του οπότε μάλλον το πρόβλημα του είναι άλλο.........

εμενα το προηγουμενο καλοκαιρι δεν ειχε κανενα προβλημα,ουτε να παταει ξυπολητος,ουτε να πιανει αμμο,φετος,επειδη το ειχε ξεσυνηθισει καπως του φανηκε στην αρχη αλλα μετα παιζοντας το ξεχασε,παιζε μαζι του και οταν λερωνοντα τα χερια σας πεστου,δεν πειραζει ελα να παιξουμε,απασχολησε τον και σιγα σιγα πιστευω θα το ξεπερασει,οσο πιο συχνα εχει επαφη με την αμμο,τοσο πιο γρηγορα θα την συνηθισει.