Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο συζυγος της νονας θελει να βαλει λαδι

goofy

Recommended Posts

Ο συζυγος της νονας, θελει κι εκεινος λεει να αλοιψει τον μπεμπη με λαδι, την ωρα της βαπτισης. Ξερετε αν γινετε αυτο; Αλλος δηλ να ειναι ο νονος κι αλλος ν'αλοιφει; Και τι σημαινει αυτο; Ειναι κι αυτος νονος;

Κι επειδη εμενα μου φαινεται καπως, πώς να το πω στη νονα;

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Διαφημίσεις

Γιατί σε ενοχλεί αυτό? Πού ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα? Σε αυτήν την περίπτωση είναι κι αυτός νονός. Πράγμα που μου φαίνεται φυσιολογικό εφόσον πρόκειται για παντρεμένο ζευγάρι.

Θα ειναι κ οι δυο νονοι.. οποιος λαδωνει ειναι κ νονος και για να λαδωσει θα πρεπει να υπογραψει κ εκεινος στα χαρτια της βαφτισης..

Αν δεν θες θα πρεπει να το πεις στην κουμπαρα οτι θελει πχ να ειναι μονο εκεινη νονα του παιδιου.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εννοειται και θα ειναι και οι δυο νονοι μετα το λαδι.Εαν για καποιους λιγους δε θελεις,να το πεις χωρις κανενα ενδοιασμο.Στο μικρο μου γιο που το βαπτισαμε πριν 3 βδομαδες μου το ειχανε προτεινει και εμενα και αρνηθηκα.Οχι οτι εχω προβλημα με τον ανθρωπο το αντιθετο μαλιστα κολλητοι ειμαστε.Αλλα Πρωτον γιατι ηθελα νονες να ειναι μονο η φιλη μου με τη κορη της(απο πρωτο της γαμο)που τη μια τη ξερω απο 13 χρονων καθοτι συμμαθητριες και τη μικρη απο τοτε που γεννηθηκε και δευτερον ο ανδρας της φιλης μου ειναι 50 ετων και σε καμμια περιπτωση δεν ηθελα ενα μεγαλο νονο.Ο γιος μου νονο τον φωναζει αλλα λαδι δεν εβαλε που εγω το θεωρω πολυ ιερο.

Σε συμβουλευω να το πεις για να μην εχεις κανενα ενδοιασμο.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Διαφημίσεις

εμενα με βαφτησε ολοκληρη οικογενεια και τωρα την μπεμπα παλι το ιδιο ουτως η αλλως νονο θα τον λεει οποτε γιατι να μην βαλει λαδι?

Θα συμφωνήσω και εγώ στο ότι αν δεν θές νονό τον σύζυγο της νονάς να το πείς,στο πως θα το πείς σου προτείνω αν έχεις φτιάξει τα προσκλητήρια να πείς σαν δικαιολογία οτι έχεις βάλει μόνο την νονά στο προσκλητήριο,τι λές ? ;)

Ευχαριστώ κορίτσια!Εφόσον θα θεωρείται και αυτός νονός, μάλλον δε θέλω. Δεν έχω τίποτα μαζί του, αλλά δεν έχω και καμία ιδιαίτερη σχέση. Θέλω η φίλη μου να είναι η νονά του. Θα δούμε...

Καλό αυτό με τα προσκλητήρια, θα χρησιμοποιήσω και αυτό.

πραγματικά δεν καταλαβαινω τον προβληματισμο σου..

δλδ ακομα κι αν δεν βαλει λαδι, όσο το παιδι θα μεγαλωνει δεν θα το μαθεις να τον λεει νονο? Θα ειναι η νονά και ο κυριος Νικος????

οποιος λαδωνει το μωρο είναι ο επίσημος νονός.

καλύτερα ενας να αλείψει λάδι το μωρό και κατα προτίμηση αυτός που θέλει η μαμά. το ενδεχόμενο να χωρίσουν; κούφια η ωρα, βεβαια, αλλα στις μέρες μας πολλά συμβαίνουν. η φίλη της μαμάς θα μείνει σα νονά του παιδιού. στις περισσότερες των περιπτώσεων...αναφέρομαι...

age.png

Διαφημίσεις

Εγώ... χμ... θα διαφοροποιηθώ λίγο. Μία γυναίκα -ή ένας άντρας- που έχει οικογένεια και θέλει να γίνει νονά, με την απόφασή της αυτή, εμπλέκει όλη την οικογένεια. Καταρχήν για τον πολύ απλό λόγο ότι τα χρήματα θα βγουν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό. καταδεύτερο λόγο επειδή στις υποχρεώσεις της νονάς θα ακολουθούν και οι άλλοι. Επομένως η απόφαση είναι κοινή. Το ζευγάρι γίνονται πνευματικοί γονείς και οι δύο και αν δεν σου αρέσει- ως μάνα- ο σύζυγος μη σου πω και τα παιδιά, δεν κάνεις το κουμπαριό καθόλου.

Εμένα η άποψή μου είναι ότι το ζευγάρι πάει μαζί. Είναι λίγο αγένεια να πεις ότι δεν θέλεις το σύζυγο, εφόσον αυτός προσφέρεται να εμπλακεί στη διαδικασία. Με το να αποδεχτείς το σύζυγο, τιμάς την κουμπάρα, και τους πνευματικούς γονείς του παιδιού σου. Μη σου πω ότι εμένα, αν ο άντρας της φίλης μου έλεγε ότι δεν θέλει να είναι νονός, ενώ τον άνθρωπο δεν τον πολυξέρω, θα μου κακοφαινόταν.

Αλλά αυτά είναι απόψεις, όπως λέω πάντα. Μπορεί να είναι και διαφορετικές.....:wink:

Περσι βαφτισε ο αρραβωνιαστικος μου τον ανηψιο του.Οταν εγιναν τα βαφτισια ετοιμαζαμε τον αρραβωνα μας εμεις.Την προταση στον αρραβωνιαστικο μου να γινει ο νονος την εκαναν μια μερα που εγω δεν ημουν μαζι του.Θεωρησα πως αν ηθελαν να παρω μερος κι εγω στο μυστηριο θα επελεγαν να μας το ζητησουν και να ειμαστε και οι δυο μαζι σα ζευγαρι.Ετσι οταν αργοτερα ο αρραβωνιαστικος μου και η πεθερα μου με ρωταγαν αν θελω να ριξω κι εγω λαδι...εγω αρνηθηκα...εφοσον δε μου ειχε ζητηθει ποτε.

Δε σου κρυβω οτι μεσα μου με πειραξε αρκετα...δεδομενου οτι το παιδακι το αγαπαω παρα πολυ και ειχα ολη τη διαθεση να κανω το καλυτερο γι'αυτο και ακομα και τωρα εγω τρεχω και ψαχνω παντα για να του αγοραζουμε πραγματακια και να θυμιζω στον αρραβωνιαστικο μου να τηρει τις υποχρεωσεις του στο παιδι....και εννοειται δεν εχω κανενα μα κανενα προβλημα αν μεγαλωνοντας το παιδι θα με θεωρει νονα του ή οχι ετσι κι αλλιως το ιδιο θα το αγαπαω και θα το νοιαζομαι.

Να τονιζω οτι οι σχεσεις μου με τους γονεις ειναι παρα πολυ καλες...ποτε δεν καταλαβα αν οντως δεν ηθελαν να λαβω μερος στο μυστηριο ή αν απλα δε σκεφτηκαν να μου το ζητησουν προσωπικα...δεν ξερω.Αλλα γενικως πικραθηκα.

Εγώ θα μιλήσω από το μέρος της νονας που εγινε νονά αφου θέλησε να βάλει λαδι και αυτη στο παιδακι που θα βάπτιζε ο φίλος της. Η σχεση μου με την κουμπάρα μου ηταν πάντα καλή και την γνωρίζω χρόνια ετσι οταν πρότεινα να βάλω και εγώ λαδακι δέκτηκε αμέσως. Ακόμα και αν δεν έβαζα λάδι θα αγαπούσα πολυ το βαφτιστήρι του φίλου μου (και μελλοντικού συζύγου) και παρόλο που θα με φώναζε νονα (ως συγυζος του νονου) τωρα νιώθω οτι το δεσιμο με το παιδι ειναι βαθύτερο και άρρηκτο και πραγματικά νιώθω μεγάλη χαρα που το εκανα, και το παιδάκι αυτο εχει παρει ιδιαίτερη θεση στην καρδια μου.

Θεωρω ότι ειναι ειναι πολυ όμορφο να θελει και ο σύζυγος του νονου να συμμετέχει στο μυστήριο γιατι ετσι δηλώνει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για το παιδάκι και εσυ πρεπει να νιωθεις τυχερη γιατι οπως και να το κανεις νονο θα τον φωνάζει το παιδι σου.

Τωρα αν συγκεκριμένοι λόγοι σε κάνουν να μην θέλεις τον συγκεκριμενο άνθρωπο ως πνευματικό πατερα του παιδιου σου πιστεύω ότι η θέση σου θα ειναι μάλλον δύσκολη και θα χρειαστείς αρκετη διπλωματία για να αρνηθείς

Καλη τυχη και ευχομαι οτι καλυτερο για το παιδακι σου

Το να γίνει κάποια πνευματική μητέρα του παιδιού μου θεωρώ πως είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Αν κι εσύ θεωρείς πως νονός ή νονά είναι κάτι παραπάνω από την τελετή της βάφτισης και τα τυπικά δώρα, υποστήριξε την άποψή σου και την επιλογή σου. Πιστεύω πως σε τέτοια θέματα δεν υπάρχει παρεξήγηση!

Νικι81 και Nefelli, αυτό ακριβώς θέλω να πω. Και στον αρραβώνα μπορεί να είναι και .... παράβλεψη. Στο γάμο, όμως, το θεωρώ και λίγο φτύσιμο. Όταν βέβαια βαφτίζει γονιός με παιδί, οκ, τότε τρίτο άτομο μπορεί να είναι too much.

Διαφημίσεις

Συμφωνώ, ότι η οικογένεια εμπλέκεται στην όλη υπόθεση, συμφωνώ κι ότι το ζευγάρι είναι ζευγάρι, αλλά τότε θα γίνονταν αυτομάτως και οι δύο νονοί κάθε φορά, πράγμα που δε συμβαίνει...

Εγώ... χμ... θα διαφοροποιηθώ λίγο. Μία γυναίκα -ή ένας άντρας- που έχει οικογένεια και θέλει να γίνει νονά, με την απόφασή της αυτή, εμπλέκει όλη την οικογένεια. Καταρχήν για τον πολύ απλό λόγο ότι τα χρήματα θα βγουν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό. καταδεύτερο λόγο επειδή στις υποχρεώσεις της νονάς θα ακολουθούν και οι άλλοι. Επομένως η απόφαση είναι κοινή. Το ζευγάρι γίνονται πνευματικοί γονείς και οι δύο και αν δεν σου αρέσει- ως μάνα- ο σύζυγος μη σου πω και τα παιδιά, δεν κάνεις το κουμπαριό καθόλου.

Εμένα η άποψή μου είναι ότι το ζευγάρι πάει μαζί. Είναι λίγο αγένεια να πεις ότι δεν θέλεις το σύζυγο, εφόσον αυτός προσφέρεται να εμπλακεί στη διαδικασία. Με το να αποδεχτείς το σύζυγο, τιμάς την κουμπάρα, και τους πνευματικούς γονείς του παιδιού σου. Μη σου πω ότι εμένα, αν ο άντρας της φίλης μου έλεγε ότι δεν θέλει να είναι νονός, ενώ τον άνθρωπο δεν τον πολυξέρω, θα μου κακοφαινόταν.

Αλλά αυτά είναι απόψεις, όπως λέω πάντα. Μπορεί να είναι και διαφορετικές.....:wink:

συμφωνώ

Εννοειται και θα ειναι και οι δυο νονοι μετα το λαδι.Εαν για καποιους λιγους δε θελεις,να το πεις χωρις κανενα ενδοιασμο.Στο μικρο μου γιο που το βαπτισαμε πριν 3 βδομαδες μου το ειχανε προτεινει και εμενα και αρνηθηκα.Οχι οτι εχω προβλημα με τον ανθρωπο το αντιθετο μαλιστα κολλητοι ειμαστε.Αλλα Πρωτον γιατι ηθελα νονες να ειναι μονο η φιλη μου με τη κορη της(απο πρωτο της γαμο)που τη μια τη ξερω απο 13 χρονων καθοτι συμμαθητριες και τη μικρη απο τοτε που γεννηθηκε και δευτερον ο ανδρας της φιλης μου ειναι 50 ετων και σε καμμια περιπτωση δεν ηθελα ενα μεγαλο νονο.Ο γιος μου νονο τον φωναζει αλλα λαδι δεν εβαλε που εγω το θεωρω πολυ ιερο.

Σε συμβουλευω να το πεις για να μην εχεις κανενα ενδοιασμο.

Πως γίνεται κάτι που θεωρείτε ιερό να συνοδεύεται από τέτοιες σκέψεις?

Εγώ που, για δικούς μου λόγους, δεν το θεωρώ ιερό, δεν κάνω σκέψεις όπως "ο ανδρας της φιλης μου ειναι 50 ετων και σε καμμια περιπτωση δεν ηθελα ενα μεγαλο νονο"..

Δεν καταργείς μόνος σου την ιερότητα της βάπτισης κάνοντας τέτοιες σκέψεις?

Και για να το γενικεύσω απαντώντας και στα υπόλοιπα κορίτσια που έχουν ανάλογα ποστ..

Αυτό που εισπράττω είναι να τονίζεται η χριστιανοσύνη μέσω των γεγονότων(βάπτιση εν προκειμένω) αδιαφορώντας για την ουσία αυτής(της χριστιανοσύνης)..

Θεωρείτε σημαντικό το ποιος θα βάλει λάδι και αδιαφορείτε για τα συναισθήματα των δικών σας ανθρώπων.

Πως γίνεται αυτό?

Πως οι φίλες σας θα ένιωθαν αν τους λέγατε πως δεν θέλετε τον άντρα τους γιατί δεν είναι αρκετός για εσάς?

Πως θα τους λέγατε πως το λάδι είναι πιο ιερό απ'την φιλία σας?

Η Χριστιανική σας πλευρά πώς το αντιμετωπίζει αυτό?

Nothing you would take... Everything you gave...