Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Utrogestan και αιμα/καφε υγρα

Recommended Posts

Κατ' αρχας ευχομαι σε όλες να έχετε μια πολύ καλή εγκυμοσύνη και θετική διαθεση!

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με κάτι που μου συμβαίνει εδώ και ένα μήνα..

Πριν ένα μήνα περίπου καθώς ξύπνησα και πήγα τουαλέτα, είδα αίμα σαν της περιόδου, αλλά λιγότερο σε ποσότητα, αυτό κράτησε μόνο για εκείνο το πρωινό.

Απο τότε και ύστερα μια φορά την εβδομάδα βγάζω καφέ υγρά (άλλοτε περισσότερα και άλλοτε λιγότερα), μέχρι να "καθαρίσω" περνάν 3-4 μέρες και μετά απο 2 μέρες "καθαρή" πάλι τα 'ιδια καφέ υγρά.

Κοινώς....μια φορά την εβδομάδα έχω αυτό το θέμα.

Το έχω συζητήσει με τον γιατρό μου και μου είπε ότι είναι κάποιου είδους παρενέργεια απο τα utrogestan που παίρνω (απο την αρχή της εγκυμοσύνης - είμαι 3,5 τ'ωρα) και να μην ανησυχώ αλλά να κάθομαι στο κρεββάτι και να μην κουράζομαι.

Θέλω να ρωτήσω έχει καμια άλλη κοπέλα παρόμοια εμπειρία απο τα συγκεκριμένα χάπια?

Διαφημίσεις

Γλυκιά μου έπαιρνα αυτά τα χάπια στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου πέρυσι επειδή είχα καφέ υγρά με λίγη βλέννα και με το που τα πήρα δεν ξαναείδα τίποτα... Αν ο γιατρός σου σου λέει ότι είναι παρενέργεια, έτσι θα είναι. Αν πάλι ανησυχείς, πάρε και δεύτερη γνώμη. Δεν είναί κακό... Σου εύχομαι μια καλή εγκυμοσύνη κι ένα υγιές μωράκι...

Κι εγώ είχα τα ίδια μέχρι που έκλεισα τους 3,5 μήνες περίπου. Ο γιατρός έβλεπε στον υπέρηχο ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και τελικά όλα πήγαν καλά. Απλά μου συνιστούσαν να είμαι όσο γίνεται ξαπλωμένη και ήρεμη (που πάντως δεν ήμουν). Δεν θυμάμαι τι ακριβώς έπαιζε με τα utrogestan αλλά έχω την εντύπωση ότι όταν έβλεπα αυτά τα καφέ υγρά μου τα είχαν μειώσει.

εγω που είχα αυτο ακριβως σαν εσενα αιμα μετα καφε για μερες,2-3 μερες καθαρή και μετα τα ίδια τελικα πηγα για υπερυχο και είχα μια μικρη αποκόλληση καθησα περίπου 1 εβδομαδα στο κρεβατι και τωρα όλα καλα.πηγες να κανεις υπερηχο??

YiMXp3.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις. Ξέχασα να σας πω ότι απο τότε έχω κάνει δυο φορές υπέρηχο με τον γιατρό και δεν βρήκαμε αποκόλληση, είδε ότι όλα είναι καλά. Απλά αν φταίνε τα χάπια δεν βρίσκω λόγω να κάθομαι τόσο καιρό στο κρεββάτι. Αλλά και απο την άλλη σκέφτομαι...καλύτερα να κάθομαι χωρίς να συμβαίνει τίποτα!!!!

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις. Ξέχασα να σας πω ότι απο τότε έχω κάνει δυο φορές υπέρηχο με τον γιατρό και δεν βρήκαμε αποκόλληση, είδε ότι όλα είναι καλά. Απλά αν φταίνε τα χάπια δεν βρίσκω λόγω να κάθομαι τόσο καιρό στο κρεββάτι. Αλλά και απο την άλλη σκέφτομαι...καλύτερα να κάθομαι χωρίς να συμβαίνει τίποτα!!!!

Εμένα μου είχε πει ο γιατρός ότι μπορεί να υπάρχει μία πολύ μικρή αποκόλληση που δεν φαίνεται στον υπέρηχο και δεν υπάρχει λόγος να με ανησυχεί. Πάντως μια χαρά μου φάινεται το να κάθεσαι στο κρεβάτι!!! Πάρε καμιά σειρά να δεις (lost, dexter, how i met your mother κλπ) και να δεις που δεν θα θελεις να σηκωθείς!