Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δεν ειναι αρκετα ανεξαρτητος για τα νηπια...

Recommended Posts

Τωρα το Σεπτεμβρη ο μικρος θα παει νηπιαγωγειο. Αρκετα αγχωμενη προσπαθω να ενημερωθω για τον τροπο λειτουργιας για τα πρακτικα θεματα περισσοτερο, μιας και στο παιδικο σταθμο θεωρω οτι πολλα πραγματα ο μικρος τα εβρησκε ετοιμα.

Ενα θεμα που με απασχολει ειναι το φαγητο. Ξερω οτι στον παιδικο ενα παιδακι καθε μερα εκανε το βοηθο, σερβιρωντας και αυτο μαζι με τη δασκαλα τα παιδακια να φανε. Τωρα ομως αν δεν κανω λαθος, θα πρεπει το καθε παιδι να αυτοεξυπηρετειται. Να στρωνει την πετσετουλα του, να βγαζει τα φαγητα του (ενταξει το ζεσταμα υπαρχει κυρια υποθετω), να τρωει και στο τελος να τα συμμαζευει ολα για να μη ξεχασει και τιποτα. Ο δικος μου βοηθαει στο σπιτι οταν στρωνω το τραπεζι αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν μπορει να τα κανει ολα.

Ενα αλλο θεμα που με προβληματιζει ειναι της τουαλετας. Ο μικρος εχει καθαρισει βεβαια απο πανα και δεν εχουμε και ατυχηματα. Αλλα καθε φορα που ενεργειται δεν νιωθει ασφαλεια να καθαριστει μονος του, αλλα με φωναζει. Αυτο εγινε γιατι καποιες φορες που προσπαθησε μονος του δεν τα καταφερε καλα και ειτε λερωθηκε το εσωρουχο ειτε ειχε ενοχλησεις. Τον ενθαρυννω καθε φορα που παει στο μπανιο και με φωναζει αλλά εχτες απηυδυσε και μου ειπε : "ειμαι μικρος ρε μαμα δεν μπορω, οταν γινω μεγαλος σαν εσενα θα μπορω.." Εχω μαλιστα την εντυπωση οτι στο σχολειο αποφευγει την τουαλετα παρα μονο για να ουρησει.

Το συζητησα με το συζυγο και συγκλιναν οι αποψεις μας οτι ο μικρος δεν ειναι αρκετα ανεξαρτητοποιημενος απο εμενα κυριως και πρεπει στους δυο μηνες τωρα του καλοκαιριου να τον ενθαρρυνω ωστε να μην αντιμετωπισει προβλημα στο νηπιαγωγειο.

Ειναι παραλογες οι ανησυχιες μου; Εσας που τα παιδακια σας εχουν παει νηπιαγωγειο ήταν ετσι ή ηταν αρκετα ανεξαρτητα να εξυπηρετηθουν μονα τους;

Διαφημίσεις