Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

"Η φίλη μου δε μ'αγαπά"

Recommended Posts

Η μικρή μου σήμερα ρωτούσε τη γειτονοπούλα της, με την οποία κάνουν λίγη παρέα, αν την αγαπάει και πόσο. Εκείνη απάντησε..."όχι" και η δική μου άρχισε να της λέει ότι πώς γίνεται να μην την αγαπά, αφού οι φίλες αγαπιούνται και μετά ήρθε σε μένα, φανερά στενοχωρημένη να μου πως δε την αγαπά η φίλη της. Γενικά είναι παιδί χαδιάρικο και αγαπησιάρικο, από την άποψη ότι λατρεύει τις αγκαλιές και τα φιλιά και μπορεί να σου λέει όλη μέρα ότι σ'αγαπάει κλπ.

Η πρώτη απάντηση που μου ήρθε ήταν "στεναχώρια σου", αλλά κρατήθηκα! Ευτυχώς εκείνη την ώρα χτύπησε το κουδούνι και ξεχάστηκε, "saved by the bell" :).

Επειδή όμως είμαι σίγουρη ότι θα επανέλθει στο θέμα, τι πρέπει να πω στο παιδί μου, σε τέτοιες περιπτώσεις;;; Πώς απαντάμε; Πώς τη διδάσκουμε με ευκαιρία το περιστατικό; (ότι δε μας αγαπάνε όλοι οι άνθρωποι π.χ. κ.ά)

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Διαφημίσεις

Εγώ σκέψεις θα γράψω γιατί την απάντηση δεν την ξέρω..

Ολα παρακινδυνευμένα μου φαίνονται..

Αν πεις ότι "δε μας αγαπάνε όλοι οι άνθρωποι" ακυρώνεις τη φίλη της που μπορεί να μην έχει συνηθίσει στην οικογένειά της να μιλάνε έτσι..

Να μη λένε "Σ'αγαπώ"..

Αν πεις "μπορεί να μην έχει συνηθίσει στην οικογένειά της να μιλάνε έτσι" ανοίγεις ένα τεράστιο θέμα με "γιατί μαμά?"..:D

Εγώ ΜΑΛΛΟΝ θα έλεγα πως εσύ που λες πως την αγαπάς, τι κάνεις?

Χαίρομαι όταν τη βλέπω, Μοιράζομαι τα παιχνίδια μου κλπ..

Εκείνη κάνει το ίδιο με σένα? Χαίρεται όταν σε βλέπει?

Αν πει ναι, τότε εξήγησέ της πως μερικές φορές αγαπάμε τους ανθρώπους και χωρίς να τους το λέμε..

Αν πει όχι, κόψε το παιδί σου από τις κακές παρέες! :lol:(πλάκα κάνω στο τελευταίο)

Nothing you would take... Everything you gave...

Σ'ευχαριστώ ιtsme.Το θέμα είναι πως της απάντησε πως "όχι δε σ'αγαπώ". Δεν είναι απλά ότι δεν το λέει σαν τη δικιά μου....Αχ!δεν τις μπορώ τέτοιες καταστάσεις, λες και μου μπήγεις μαχαίρι νιώθω...κι αυρίο με κόβω να ζω το ίδιο έργο, καθώς τα κορίτσια τα λένε από τα μπαλκόνια, που είναι αντικρυστα

οι δικές μου οι σκέψεις είναι :

...θα της πεις ότι η μαμά σε αγαπά πολύ, ο μπαμπάς σε αγαπά πολύ και εσύ αγαπάς πολύ την μαμά και τον μπαμπά και έτσι εμείς που αγαπιόμαστε είμαστε μια οικογένεια.

οι φίλοι είναι για να περνάμε όμορφα και να γελάμε και να παίζουμε αλλά δεν τους ρωτάμε αν μας αγαπούν γιατί δεν ξέρουν τι να μας απαντήσουν.

με τους φίλους μας κοιτάμε μόνο να περνάμε καλά .

και να ξέρεις ότι εσένα όλοι σε αγαπάνε άλλα πιο πολύ από όλους σε αγαπά η μαμά και ο μπαμπάς.

(και φρόντισε να της τονίσεις την αυτοπεποίθηση της με κάθε τρόπο για να μην νοιώθει την ανάγκη να ρωτά αν την αγαπά η κάθε φίλη της.)

Διαφημίσεις

Η μικρή μου σήμερα ρωτούσε τη γειτονοπούλα της, με την οποία κάνουν λίγη παρέα, αν την αγαπάει και πόσο. Εκείνη απάντησε..."όχι" και η δική μου άρχισε να της λέει ότι πώς γίνεται να μην την αγαπά, αφού οι φίλες αγαπιούνται και μετά ήρθε σε μένα, φανερά στενοχωρημένη να μου πως δε την αγαπά η φίλη της. Γενικά είναι παιδί χαδιάρικο και αγαπησιάρικο, από την άποψη ότι λατρεύει τις αγκαλιές και τα φιλιά και μπορεί να σου λέει όλη μέρα ότι σ'αγαπάει κλπ.

Η πρώτη απάντηση που μου ήρθε ήταν "στεναχώρια σου", αλλά κρατήθηκα! Ευτυχώς εκείνη την ώρα χτύπησε το κουδούνι και ξεχάστηκε, "saved by the bell" :).

Επειδή όμως είμαι σίγουρη ότι θα επανέλθει στο θέμα, τι πρέπει να πω στο παιδί μου, σε τέτοιες περιπτώσεις;;; Πώς απαντάμε; Πώς τη διδάσκουμε με ευκαιρία το περιστατικό; (ότι δε μας αγαπάνε όλοι οι άνθρωποι π.χ. κ.ά)

Αυτη την απαντηση ηθελα να δωσω και γω στην κορη μου την πρωτη φορα που αντιμετωπισε και αυτη μια τετοια κατασταση ,νομιζω ηταν στα νηπια......

Αλλα κρατηθηκα ,ειπα να μην το βαλω απο τωρα το παιδι σε αυτο το τρυπακι ....

Λαθος μου ομως και το διαπιστωνω τωρα.Καλος ή κακος η κορη μου ακομη και τωρα που ειναι ολοκληρο παιδακι (Γ δημοτικου φετος)ειναι ακομα πολυ ευαισθητη και συναισθηματικη.Ολα τα παιρνει τις ¨μετρητης¨σε οτι αφορα τις σχεσεις με τα αλλα παιδακια.

Στεναχωριετε ευκολα οταν δεν την παιζουν και για αλλες χαζες αιτιες.

Καλο ειναι απο την αρχη να λεμε στα παιδακια μας συμβουλες που να τονωνον την αυτοπεποιθηση τους και να τα κανουμε να αισθανονται ομορφα ακομα και μεσα απο την αποριψη.

Να μην τους πλαθουμε ενα κοσμο αγγελικα πλασμενο γιατι δυστηχως μεγαλονωντας τα πραγματα που θα αντιμετωπισουν θα ειναι πολυ δυσκολοτερα απο αυτα;)

Έτσι είναι και η κόρη μου ΝΤΙΝΤΙ. Κι έχω αντιμετωπίσει κι εγώ πολλές φορές στεναχώριες της όσον αφορά άλλα παιδάκια, αλλά αυτό μου φάνηκε πολύ χοντρό. Πώς όμως να τους εξηγήσεις αυτόν το μην αγγελικά πλασμένο κόσμμο, χωρίς να το πάρουν και κατάκαρδα; Πώς τα κάνεις να αισθάνονται όμορφα μέσα από την απόρριψη; Θεωρητικά έχεις απόλυτο δίκιο, στην πράξη κολλάω. Πραγματικά όμως έχω κολλήσει και χάσει τα λόγια μου.

Έτσι είναι και η κόρη μου ΝΤΙΝΤΙ. Κι έχω αντιμετωπίσει κι εγώ πολλές φορές στεναχώριες της όσον αφορά άλλα παιδάκια, αλλά αυτό μου φάνηκε πολύ χοντρό. Πώς όμως να τους εξηγήσεις αυτόν το μην αγγελικά πλασμένο κόσμμο, χωρίς να το πάρουν και κατάκαρδα; Πώς τα κάνεις να αισθάνονται όμορφα μέσα από την απόρριψη; Θεωρητικά έχεις απόλυτο δίκιο, στην πράξη κολλάω. Πραγματικά όμως έχω κολλήσει και χάσει τα λόγια μου.

Το ξερω ειναι δυσκολο και εγω στην αρχη δεν εβρισκα λογια για τις εξηγισω ολο αυτο το ασημαντο γεγονος για εμας αλλα πολυ σημαντικο για τα μικρα μας.

Τωρα πλεον που το αντιμετωπιζω αλλιως (βεβαια η δικη μου εχει μεγαλωσει αρκετα και καταλαβαινει περισσοτερα)προσπαθω να τις περασω οτι του στυλ οτι

¨ξερεις δημητρουλα μου εκεινη την στιγμη η συγκεκριμενη φιλη σου μπορει να θυμωσε για κατι που εγινε και σου μηλησε ετσι,αλλα εσυ μην στεναχωριεσε μπορεις να βρεις αλλη φιλη σου να συνεχισεις το παιχνιδι σου και εκεινη οταν ηρεμηση και τις περασει να ξαναερθει στην παρεα σας¨

ή οτι

¨μην τις δινεις σημασια αν σου λενε τετοια πραγματα ,εσυ να συνεχισεις το παιχνιδι σου με αλλο παιδακι και εκεινη μολις σε δει οτι πλεον δεν σε πληγωνουν τα λογια της να δεις οτι θα ξαναερθει κοντα σου¨

να το παιζει αδιαφορη με λιγα λογια ,πραγμα πολυ δυσκολο για την κορη μου τουλαχιστον ,αλλα βλεπω οτι σιγα σιγα μπαινει στο νοημα.

τωρα πλεον τις περναω και το γεγονος οτι μερικα παιδια σου φερονται ετσι επειδη τους δειχνεις οτι σε πειραζει και καμια φορα για να σε ¨τιμωρισουν ¨το κανουν επιτιδες.

Βεβαια σου ειπα οτι εχει μεγαλωσει και μηλαμε αλλιως πλεον .............

Ειμαι σιγουρη πως θα βρεις τις λεξεις και τον τροπο να τις περασεις να ειναι και λιγο ¨αναισθητη ¨σε ολες αυτες τις καταστασεις γιατι μην ξεχναμε οτι πιο σκληρος κρητης απο τα παιδια δεν υπαρχει και αυτο που ειναι θα στο πουν καταμουτρα και χωρις δυσταγμους και οσο μεγαλωνουν τα πραγματα γινονται δυσκολοτερα και οι λογοι που στεναχωριουνται πλεον ακομα πιο σημαντικοτεροι.

Καλη υπομονη σου ευχομαι γιατι αν κρινω απο εμας θα περασεις ατελειωτες ωρες μαζι της συζητωντας και προσπαθοντας να θωρακισεις τον ευαισθητο χαρακτηρα της.

Αφου καμια φορα οταν την αφεινω στο σχολειο εκτος απο τις συνηθησμενες ευχες καλο μαθημα και να προσεχεις εχει γινει πλεον συνηθεια να της λεω

¨Δημητρα τον νου σου ,ειπαμε δεν στεναχωριομαστε και παμε παρακατω¨;)

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Νομίζω πως η αδιαφορία είναι η καλύτερη λύση...(;)

Αχ!Δύσκολο πράγμα να είσαι γονιός..

παντως εμενα μια φορα που ετυχε να ειμαι μπροστα σε τετοια περιπτωση στον παιδικο σταθμο , γυρισε η δασκαλα και της απαντησε " εγω σε εχω φιλη " και την πηρε αγκαλια. Δεν ξερω αν ειναι καλη η αντιμετωπιση αλλα εμενα μου αρεσε και την υιοθετησα απο τοτε.

κοριτσακια μου!

Διαφημίσεις

οι δικές μου οι σκέψεις είναι :

...θα της πεις ότι η μαμά σε αγαπά πολύ, ο μπαμπάς σε αγαπά πολύ και εσύ αγαπάς πολύ την μαμά και τον μπαμπά και έτσι εμείς που αγαπιόμαστε είμαστε μια οικογένεια.

οι φίλοι είναι για να περνάμε όμορφα και να γελάμε και να παίζουμε αλλά δεν τους ρωτάμε αν μας αγαπούν γιατί δεν ξέρουν τι να μας απαντήσουν.

με τους φίλους μας κοιτάμε μόνο να περνάμε καλά .

και να ξέρεις ότι εσένα όλοι σε αγαπάνε άλλα πιο πολύ από όλους σε αγαπά η μαμά και ο μπαμπάς.

(και φρόντισε να της τονίσεις την αυτοπεποίθηση της με κάθε τρόπο για να μην νοιώθει την ανάγκη να ρωτά αν την αγαπά η κάθε φίλη της.)

Συμφνωνω απολυτα στα παραπανω εκτος απο αυτο με τα εντονα. Μην την κανεις να πιστευει οτι ολοι την αγαπανε γιατι ειναι ψεματα και θα μεγαλωσει πιστευωντας κατι που δεν ισχυει. Σε αγαπουν οι γονεις και μπορει να σε αγαπουν και καποιοι φιλοι αλλα δεν ειναι ολοι υποχρεωμενοι να σε αγαπουν ουτε εσυ να αγαπας τους παντες. Με απλα λογια. Και σιγα σιγα θα καταλαβει. Εχει να φαει τετοια χαστουκια μπολικα στην ζωη της. Αυτα ειναι τα πρωτα....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....