Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

ξερει κανεις τι ειναι η εκατοστιαια θεση που μου μετρανε καθε φορα που παω για ντοπλερ τον τελευταιο καιρο και τι ρολο παιζει?

Διαφημίσεις

Δείχνει σε τι ποσοστό ανάπτυξης βρίσκεται το μωράκι σου.Πχ Αν είναι στο 50% είναι στο μέσο όρο των κιλών των μωρών γενικά.Αν είναι κάτω από 50% είναι κάτω από το μέσο όρο και αν είναι πάνω από 50% είναι πάνω από το μέσο όρο σε κιλά.

Δείχνει σε τι ποσοστό ανάπτυξης βρίσκεται το μωράκι σου.Πχ Αν είναι στο 50% είναι στο μέσο όρο των κιλών των μωρών γενικά.Αν είναι κάτω από 50% είναι κάτω από το μέσο όρο και αν είναι πάνω από 50% είναι πάνω από το μέσο όρο σε κιλά.

Έτσι ακριβώς είναι, όπως τα λέει η evi26. Θα συμπληρώσω μόνο ότι οποιαδήποτε θέση μεταξύ του 3% και του 97% θεωρείται φυσιολογική. Το ιδανικό είναι σε κάθε εξέταση η εκατοστιαία θέση να είναι περίπου η ίδια, χωρίς μεγάλες αποκλίσεις. Βέβαια εσύ έχεις αυξημένες αντιστάσεις οπότε γνωρίζεις έτσι κι αλλιώς ότι υπάρχει πρόβλημα με τη θρέψη του μωρού από τον πλακούντα, γιαυτό και η εκατοστιαία θέση μειώνεται. Πάντως να ξέρεις ότι όλα θα πάνε καλά. Αν οι γιατροί κρίνουν ότι το μωράκι σου κινδυνεύει απλώς θα το πάρουν νωρίτερα και θα μεγαλώσει μια χαρά! Αλήθεια σε ποια εκατοστιαία θέση είναι τώρα;;; Σε ρωτάω γιατί κι εγώ πέρσι είχα θέμα με την ανάπτυξη της μικρής η οποία βρισκόταν στη 10η θέση και κάθε 20 μέρες έκανα doppler για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπήρχε ανεπάρκεια πλακούντα. Σε επόμενο υπέρηχο είχε πέσει στην 5η θέση, μετά στη 13η και εκεί έμεινε. Ε, τελικά ήταν απλώς 'ενα φυσιολογικό μικρό μωρό που γεννήθηκε 2.800 στην 38η εβδομάδα. Τώρα να τη δεις που είναι ενός έτους!!!!!! Ο Ταρζάν σε παιδική ηλικία! Εύχομαι και είμαι σίγουρη όλα καλά....

στην 32η εβδομαδα ηταν 22 και στην 35η που ειμαι τωρα εφτασε το 6:!:

απ οτι καταλαβα στην 36η εβδομαδα που θα παω τωρα τη Δευτερα αν δεν εχει παρει βαρος παμε για την ηρωικη εξοδο:roll: καλα βεβαια κι εγω πολυ μικρουλα ειχα γεννηθει μπορει να μοιαζει στη μαμακα του το παιδακι μου :lol::lol: μακαρι να πανε κι εμενα ολα καλα οπως πηγαν κι εσενα με τη μικρη σου,βλεπω παλι εγκυος ε? αντε με το καλο!!!

Διαφημίσεις

Nanana μου,εμένα μου πέφτουν οι αντιστάσεις (έχω θρομβοφιλιά κια κάνω ενέσεις)όσο προχωρά η κύηση κι ενώ ξεκίνησα με 65% τώρα στις 38 εβδομάδες είμαι στα 37% περίπου.Δε λέω πως είναι κακό το 37,αλλά η πτώση είναι αρκετή.Αφού σε παρακολουθούν οι γιατροί μην ανησυχείς για τίποτα!!!

εμενα δεν εχει βρεθει η αιτια που προκαλει τις υψηλες αντιστασεις στις μητριαιες αρτηριες.ολες μου οι εξετασεις καλες. τι να πω? οποτε δε βλεπω να ειναι αναστρεψιμη η κατασταση. ουτως η αλλως μπαινουμε 36η τωρα τι προλαβαινει να αλλαξει? ευχομαι απλα μηπως επειδη ξεκουραζομαι πιο πολυ τωρα επαιρνε λιγα γραμμαρια ακομη το μωρακι μου για να μη βγει μια σταλιτσα...

εμενα δεν εχει βρεθει η αιτια που προκαλει τις υψηλες αντιστασεις στις μητριαιες αρτηριες.ολες μου οι εξετασεις καλες. τι να πω? οποτε δε βλεπω να ειναι αναστρεψιμη η κατασταση. ουτως η αλλως μπαινουμε 36η τωρα τι προλαβαινει να αλλαξει? ευχομαι απλα μηπως επειδη ξεκουραζομαι πιο πολυ τωρα επαιρνε λιγα γραμμαρια ακομη το μωρακι μου για να μη βγει μια σταλιτσα...

'Ολα καλά θα πάνε... Μην ανησυχείς ...Ξεκουράσου όσο μπορείς και το μωρό σου θα μεγαλώσει μια χαρά όταν με το καλό γεννηθεί. Το πρώτο μου παιδί το γέννησα 36η εβδομάδα 2.500 και ήταν μια χαρά υγιέστατο. Τώρα είναι 8 ετών, 1.45 ύψος και φοράει 39 νούμερο παπούτσι. Μην αγχώνεσαι γλυκιά μου, θετική σκέψη και με το καλό... Σε ευχαριστώ για τις ευχές... Είναι η τρίτη μου εγκυμοσύνη αυτή, πάλι με ψιλοπροβληματάκια αλλά είμαι αισιόδοξη...

Ευχαριστώ για τις ευχές... Όλα καλά θα πάνε... Με το καλό να γεννήσεις και το μωράκι σου θα μεγαλώσει μια χαρά και έξω από την κοιλίτσα σου... Θα δεις...

Σε ευχαριστώ για τις ευχές... Ξεκουράσου και όλα καλά θα πάνε... Θα δεις...

Διαφημίσεις

Οπως τα ειπαν τα κοριτσια παραπανω, μην ανησυχειτε, παρακολουθειστε το μωρακι και τον πλακουντα(κι αυτο σχετικοτατο ειναι) τις κινησεις του και ολα ειναι ΟΚ, δεν ειναι ολα τα μωρα φταιγμενα να ακολουθουν τον μεσο ορο!

Εμενα στην πρωτη εγκυμοσυνη, στο πρωτο ντοπλερ ηταν στην 5η! μετα 2 εβδομαδες στην 20η, μετα στην 15η μετα στην 6η κλπκλπκλπ μπλα μπλα μπλα,

Ο πλακούντας ηταν μετα την 36η γραδε1 μετα πηγε γκειντ 3 και μετα παλι γκρειντ 1 , ξανανιωσε!!! χαχαχαχα μετρησεις διαφορετικες του καθενος...

τελικα γεννηθηκε 3 κιλα η κορη μου (ενω την υπολογιζαν 2,5)

τωραμ ενω εως τωρα ητνα στο μεσο ορο ακριβως, στο ντοπλερ ειναι στη 13η ο μπεμπης, και θα ξανακανω σε 2 εβδομαδες... υπαρχουν κι αλλες ενδειξεις για να πει καποιος οτι εχει περιορισμενη αναπτυξη...πχ ασσυμετρια κεφαλοιου -κοιλιας κλπκλπ, οταν το μωρακι ειναι υγιεστατο, εχει καλη αιμτωση, κινειται φυσιολογικα δεν μας απασχολει η εκατοστιαια.

Σε γενικες γραμμες το ψαχνουν περισσοτερο οταν ειναι κατω του 10 αλλα και παλι να θυμαστε οτι ειναι εντος οριων.

eNeap2.pngNziDp2.png

σας ευχαριστω πραγματικα που με ξεαγχωνεται...χιχι!δευτερα θα ξανακανω ντοπλερ οποτε βλεπουμε. ωρες ωρες σκεφτομαι με τι αγχος μας γεννησαν οι μητερες μας που δεν ειχαν τοτε ουτε ντοπλερ ουτε τιποτα. ισως με λιγοτερο βεβαια γιατι οσο περισσοτερα ξερεις τοσο πιο πολυ αγχωνεσαι:?:P

• 1 year later...

Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι η εκατοστιαία θέση του εμβρύο..Έκανα υπέρηχο την Πέμπτη (31βδομάδων υπερηχογραφικά και 32+1 ημερολογιακά) και μου έγραψαν ότι η εκατοστιαία θέση είναι 32+1. Τι σημαίνει αυτο? Το μωρό ζυγίζει 1,584γρ..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-