Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόβλημα με το ένα στήθος?

Recommended Posts

γεια σας!

Πριν 2 βδομαδες γεννησα το μπεμπη μου. Προσπαθω να εφαρμόσω αποκλειστικο θηλασμό.

Είμαι αρχαρια στο θηλασμό καθώς δεν θηλασα τη κορη μου γιατι δεν επιανε τη θηλη μου.

Το προβλημα μου ειναι οτι μου φαίνεται ότι το ένα στηθος μου παραγει λιγοτερο γαλα απο οτι το άλλο. Ένω στο ενα στήθος οταν ξεκιναει να θηλάζει σταματαει μετα από 5 λεπτα και αποκοιμιέται (μήπως κουραζεται και σταματα???) και κοιμαται για 1 ωρα περιπου, αντίθετα στο άλλο συνεχιζει να θηλαζει για 15-20 λεπτα και το στοματακι του ειναι γεματο με γαλα και κοιμαται για 2-2,5 ωρες . Να σημειωσω οτι τον βαζω σε 1 στηθος σε καθε γευμα.

Ευχαριστώ εκ των προτερων.

0I1Pp3.png

6k0kp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα Phoebe και να σου ζήσει το μωράκι σου. Αντιμετώπισα και εγώ το ίδιο πρόβλημα με σένα και η λύση που βρήκα ήταν ότι πάσει θυσία έπρεπε να το βάζω να θηλάζει και από τα 2 στήθη κάθε φορά. Να φανταστείς πολλές φορές - επειδή δεν ξύπναγε με την καμμία όμως, δεν το έβαζα να ρευτεί και το ξάπλωνα στην κούνια περιμένοντας να αρχίσει να δυσφορεί για να ξυπνήσει και να θηλάσει και από το άλλο στήθος. Ξέρω ότι είναι δύσκολο (και η αλήθεια είναι ότι βολευόμουνα και εγώ όταν κοιμόταν και δεν ήθελα να το ξυπνήσω) αλλά διάβαζα διάφορα προβλήματα που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν θηλάζοντας μόνο από το 1 στήθος (υπερπαραγωγή, μείωση παραγωγής, πέτρωμα κ.λ.π.) που αποφάσισα ότι άξιζε τον κόπο η ταλαιπωρία. Ακόμα βέβαια κάποια γεύματα τα κάνει μόνο από το 1 αλλά είναι πλέον 1-2 από τα 8 και κυρίως τα βραδυνά που τρώει μισοκοιμισμένη.

Για να βοηθηθείς περισσότερο ρίξε μια ματιά και σε παλαιότερο post http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22583

Εύχομαι τα καλύτερα για σένα και το μωράκι σου...

JQVOp3.png

Ειδικά τις πρώτες έξι βδομάδες, προσφέρουμε και τα 2 στήθη σε κάθε θηλασμό: δίνουμε το ένα στήθος, μέχρι το μωρό να χάσει το ενδιαφέρον του, και μετά προσφέρουμε το άλλο και πηγαίνουμε εναλλάξ, για όσο θηλάζει το μωρό ενεργά. Στον επόμενο θηλασμό ξεκινάμε από το στήθος που θήλασε λιγότερο.

Είναι φυσιολογικό και συνηθισμένο τα δυο στήθη να έχουν διαφορά στην παραγωγή. Μπορείς να ξεκινάς τους θηλασμούς από το στήθος με την μικρή παραγωγή και να συνεχίζεις με το άλλο στήθος, για να χορτάσει το μωρό, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα εξισορροπήσεις την παραγωγή. Πχ στη δική μου περίπτωση, ανέβαζα την παραγωγή στο ένα στήθος αλλά το άλλο ήδη είχε υπερπαραγωγή, η οποία δεν μειωνόταν εύκολα.

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι για λίγο καιρό το ένα στήθος να φαίνεται λίγο μεγαλύτερο από το άλλο (συχνά είμαστε οι μόνες που το προσέχουμε).

Ο χρόνος που θηλάζει από το κάθε στήθος και πόσο γρήγορα ξυπνάει, μπορεί να εξαρτάται από τη ροή που έχει κάθε στήθος και πόσο το κουράζει και όχι από την παραγωγή, πχ μια γρήγορη ροή που προσπαθεί να δαμάσει, μπορεί να το κουράζει εξίσου με μια αργή ροή. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να κοιμάται για το ίδιο διάστημα κάθε φορά, μπορεί να εναλλάσσει σύντομους ύπνους με πιο μεγάλους. Όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε όλα, οπότε, εφόσον το μωρό βρέχει και λερώνει τις πάνες που πρέπει και βάζει κανονικά βάρος, δεν θα πρέπει να ανησυχείς με τέτοιες λεπτομέρειες.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλησπερα και απο μενα!

Εγω απο τη πρωτη μερα τον εβαζα και στους 2 μαστους. Για 15' στον καθενα. Φυσικα απο τον δευτερο δεν ετρωγε με την ιδια ορεξη γιατι του ειχε φυγει η μεγαλη πεινα. Λογικο το βρισκω.