Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ύπνος μόνος του

taskot

Recommended Posts

Ο γιος μου, 20 μηνών, κοιμάται σε μονό κρεβατάκι πλέον. Απλά, πρέπει να πάμε μαζί για ύπνο, να του πω παραμυθάκια και τέτοια. Πρέπει να αφιερώσω αρκετό χρόνο, εκτός αν είναι πολύ κουρασμένος και κοιμηθεί εύκολα και γρήγορα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να τον μάθω να κοιμάται μόνος του?

Διαφημίσεις

αχ! αυτο αναρωτιεμαι κι εγω

καποιες φορες το πετυχαινω και καλα σιδερωνω, και καλα μαζευω. χτες πχ της ειπα "να, ακους τις παντόφλες μου" και τις εσερνα μεχρι το δωμάτιό μου. δεν φώναξε μαμα... απλως κοιμήθηκε!

age.png

Πόσο χρόνο αφιερώνεις?

Πόσο χρόνο θα ήθελες να αφιερώνεις?

Η βραδυνή σας ρουτίνα πως είναι?

Τα παραμύθια -για μένα- είναι μέρος της βραδυνής ρουτίνας και είναι στιγμές που μπορούμε να ευχαριστηθούμε μαζί με τα παιδιά μας.

Μπορούμε όμως να ορίσουμε ότι θα διαβάζουμε κάθε βράδυ πχ 2 παραμύθια και μετά θα σβήνουμε το φως. Από τη στιγμή που σβήνουμε το φως μπορούμε να αποφασίσουμε αν θέλουμε να καθόμαστε μαζί με το παιδί ή όχι και σιγά σιγά να το καταφέρουμε (το όχι δλδ το ναι γίνεται από μόνο του). Αυτό υπάρχουν μαλακοί τρόποι να το πετύχεις.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Πόσο χρόνο αφιερώνεις?

Πόσο χρόνο θα ήθελες να αφιερώνεις?

Η βραδυνή σας ρουτίνα πως είναι?

Τα παραμύθια -για μένα- είναι μέρος της βραδυνής ρουτίνας και είναι στιγμές που μπορούμε να ευχαριστηθούμε μαζί με τα παιδιά μας.

Μπορούμε όμως να ορίσουμε ότι θα διαβάζουμε κάθε βράδυ πχ 2 παραμύθια και μετά θα σβήνουμε το φως. Από τη στιγμή που σβήνουμε το φως μπορούμε να αποφασίσουμε αν θέλουμε να καθόμαστε μαζί με το παιδί ή όχι και σιγά σιγά να το καταφέρουμε (το όχι δλδ το ναι γίνεται από μόνο του). Αυτό υπάρχουν μαλακοί τρόποι να το πετύχεις.

Ανάλογα πόσο κουρασμένος είναι ο μικρός, κοιμάται ευκολότερα ή όχι. Αφιερώνω από 10 λεπτά και μπορεί να φτάσει 1 ώρα. Βέβαια, στην αρχή που δεν ήθελε να κοιμηθεί, παραιτούμουν. Τώρα έχω γίνει πιο αυστηρή και φωνάζω λιγάκι, αφού έχω και ένα βρεφάκι που με χρειάζεται και αυτό.

Να σου περιγράψω τι εννοώ βραδυνή ρουτίνα.

-κάνουμε μπάνιο (και τα 2 παιδιά)

-τρώμε κάτι τελευταίο (όχι πάντα- μόνο ο μεγάλος)

-πλένουμε δόντια

-ξαπλώνουμε και διαβάζουμε 2-3 παραμύθια (η μικρή θηλάζει ταυτοχρόνως)

-τσίσα (ο μεγάλος)

-σβήνουμε φως και ακούμε μουσική μέχρι να αποκοιμηθούμε (όλοι συνήθως χιχιχι)

Ολο αυτό διαρκεί συνήθως ~1ώρα και είμαστε όλοι ευτυχείς.Καμιά φορά, αν υπάρχει υπερένταση από τις δραστηριότητες της μέρας μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο, ειδικά το τελευταίο στάδιο -τότε η μαμά τα παίζει, εκνευρίζεται κλπ κλπ.

Η ρουτίνα γενικά βοηθάει το παιδί να χαλαρώσει και να αποκοιμηθεί πιο εύκολα -οπότε το τελευταίο στάδιο είναι πιο σύντομο και λιγότερο κουραστικό. Επίσης αν τη δεις με άλλο μάτι είναι ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά σου

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Να σου περιγράψω τι εννοώ βραδυνή ρουτίνα.

-κάνουμε μπάνιο (και τα 2 παιδιά)

-τρώμε κάτι τελευταίο (όχι πάντα- μόνο ο μεγάλος)

-πλένουμε δόντια

-ξαπλώνουμε και διαβάζουμε 2-3 παραμύθια (η μικρή θηλάζει ταυτοχρόνως)

-τσίσα (ο μεγάλος)

-σβήνουμε φως και ακούμε μουσική μέχρι να αποκοιμηθούμε (όλοι συνήθως χιχιχι)

Ολο αυτό διαρκεί συνήθως ~1ώρα και είμαστε όλοι ευτυχείς.Καμιά φορά, αν υπάρχει υπερένταση από τις δραστηριότητες της μέρας μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο, ειδικά το τελευταίο στάδιο -τότε η μαμά τα παίζει, εκνευρίζεται κλπ κλπ.

Η ρουτίνα γενικά βοηθάει το παιδί να χαλαρώσει και να αποκοιμηθεί πιο εύκολα -οπότε το τελευταίο στάδιο είναι πιο σύντομο και λιγότερο κουραστικό. Επίσης αν τη δεις με άλλο μάτι είναι ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά σου

Σίγουρα, προσπαθώ να ακολουθώ ένα πρόγραμμα ρουτίνας, ώστε όλοι να πειθραρχούμε σε αυτό.