Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

κοριτσια γεια!!!ο μπεμπης μου εχει 2 μερες που 'ηρεμησε' και δεν καθεται με τις ωρες στο στηθος περιπου στο διωρο τον θηλαζω νοιωθω ομωσ οτι εχω πολυ γαλα στο στηθος σε σημειο που να πρηζεται τοσο πολυ και να αρχιζει να τρεχει απο μονο του....αυτο συμβαινει περισσοτερο με το δεξι μαστο...τι να κανω να βγαζω λιγο με το θηλαστρο η το χερι για να ανκουφιζομαι η θα χειροτερεψω την κατασταση?να βαζω νωριτερα το μωρο στο στηθος για να με ανακουφιζει??(αυτο το εκανα νωριτερα αλλα ποσο να φαει ο καημενος)

φοβαμαι μη εχω ιστοριες με πετρωματα... μηπως καμια μαμα θελει να μου φερει το μωρο της εχω πολυ γαλα...:lol::lol::rolleyes::rolleyes:

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

εγω σε παρομοια κατασταση το εβγαζα με το θηλαστρο και μετα το εβαζα καταψυξη...

κι οταν χρειαζοταν να λειψω απο το σπιτι το μωρο επινε το γαλα μου....

βεβαια η τραπαεζα γαλακτος απαιτει και καποια διαδικασια.... αλλα εγω το λυπομουν να πηγαινει χαμενο...

καπου υπαρχει το σχετικο θεμα "διατηρηση μητρικου γαλακτος" κι ειναι παρα πολυ κατατοπιστικο!!!!! ριξε μια ματια....

Και εγω το εβγαζα με το θηλαστρο. Εχει ομως η avent κατι καπακια που μαζευεις το πλεονασμα. Μαλλον ομως δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις αν μεινει πολυ ωρα ετσι...

• 3 weeks later...

στην πρωτη μου κορη είχα απιστευτη ποσότητα γαλακτος.απο τον 2ο μήνα έβγαζα 2,5 λίτρα γάλα την ημέρα.που το βρήκα τόσο γάλα δεν ξέρω,και να φανταστείτε ότι είχα πάντα μικρό στήθος.θήλαζα τη μικρή κάθα δύο ώρες και μόλις τςλείωνε έβγαζα με τα θήλαστρο το περίσσευμα σε σακουλάκια τηα medela.<αυτή η εταιρία έχει διάφορα ιατρικά φοβερά πραγματάκια,το θήλαστρο της το ηλεκτρικο που είχα αγοράσει είναι τέλειο>έτσι λοιπόν είχα καταλήξει να θηλάζω για καμια ώρα,να βγάζω μετά για άλλη μια ώρα γάλα και μετά από μια ώρα που τελείωνα να ξαναρχίζω τα ίδια.το τραγικό ήταν ότι ανέβαζα πυρετό αν το γάλα έμενε πάνω από τρεις ώρεσ στο στήθος με αποτέλεσμα να κοιμάται η μικρή μου συναχόμενε πεντάωρα και εξάωρα και εγά να βάζω ξυπνητήρι για να βγάλω το γάλα από το στήθος.δεν σασ λέω για τον πανικό μου κάποιεσ φορές που δεν ά;κουγα το ξυπνητήρι και ξύπναγα αργότερα και το στήθος ήταν πέτρα και ανέβεζα πυρετό,πονούσα φριχτά.έπαθα πέντε φορές μαστίτιδα αλλά αυτό μαλλον ωφείλεται σε κάποιο μικρόβιο που πιθανόν να είχα πάρει από ότι μου είπε ο μαστολόγος.τέλοσπάντων!μπορείς να καταψύξεος το γάλα που βγάζεις.σε κανονική ψύξη για 24 ώρες και στους -20 στην κατάψυξη για 6 μήνες.Η medela έχει ειδικά σακουλάκια φύλαξης για το γάλα .δεν είναι ακριβά.εγώ τάιζα τη μικρή μέχρι 5 μηνών και τον 6ο έφαγε ότι είχα φυλάξει στην κατάψυξη.(φαντάσου για τι ποσότητα μιλάμε).είναι μεγάλη ιστορία η τράπεζα γάλακτος και είναι κρίμα αν έχεις πολύ γάλα να το πετάξεις.βέβαια να ξέρεις ότι αν μπεις στο θήλαστρο επειδή το στήθος θα δουλεύει διπλές βάρδιες(και στο μωρό,και στο θήλαστρο)θα ενεργοποιήσεις ακόμα περισσότερο την παραγωγή.καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις.

Vickygirl, θηλάζεις εναλλάξ σε κάθε γεύμα; Αν όχι θα το εφαρμόσεις, δηλ. στο ένα γεύμα θα θηλάζεις από το ένα στήθος και στο επόμενο από το άλλο. Έτσι θα ρυθμιστεί η παραγωγή σου. Αν νιώθεις το στήθος να πρήζεται να βγάζεις λίγο με το χέρι αλλά να μην αδειάζει. Το γάλα που μένει δίνει σήμα στον εγκέφαλο ότι υπάρχει γάλα και να μην παράγει άλλο και έτσι ρυθμίζεται η παραγωγή στις ανάγκες του μωρού.

Μassi, μένω έκπληκτη με το τι πέρναγες. Η υπερπαραγωγή είναι εξίσου σημαντικό θέμα με την ανεπαρκή παραγωγή.

Διαφημίσεις