Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γαστροσκόπηση-Οισοφαγήτιδα-παλινδρόμηση

lop

Recommended Posts

Κορίστσια έχει καμιά εμπειρία με το θέμα ; Μετά από γαστροσκόπηση μου διαγνώστηκε οισοφαγίτιδα 2ου βαθμού. Εκανα αγωγή με Nexium 40 mg για 2 μήνες, 1 κάθε πρωί, ξανά γαστροσκόπηση όπου "είδε" ο γιατρός ότι επουλώθηκε η πληγή και συνέχισα συντηριτικά και όταν υπάρχουν συμπτώματα (καούρες (ειδικά με τυρί & κασέρι), ξινίλες & αίσθημα πληγής εκεί όπου πραγματικά & υπήρχε). Τα συμπτώματα όμως κορίτσια δεν φύγαν στην πραγματικότητα ποτέ εντελώς. Απλά δεν είναι τόσο συχνά. 1-2 φορές την εβδομάδα. Και ρωτώ : έτσι θα είναι όλη μου την ζωή με φάρμακα; Σημειωτέον ότι ακολουθώ τις οδηγίες (όχι φαγητό αργά, όχι αμέσως κατάκλιση κλπ).

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Δυστυχώς αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με εσένα και παίρνω τα nexium τα τελευταία 4 χρόνια και ταυτόχρονα κάνω γαστροσκόπηση κάθε χρόνο. Την τελευταία φορά ο γιατρός μου είπε ότι ο δακτύλιος που κλείνει το στομάχι για να αρχίσει η χώνεψη των τροφών έχει μείνει πια εντελώς ανοιχτός, και με παρότρυνε για χειρουργείο, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε δεν μπορεί από αυτή την ηλικία να είμαι μία ζωή με φάρμακα. Από την άλλη όταν το έψαξα λίγο παραπάνω (βασικά από πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με την επέμβαση) διαπίστωσα ότι δεν είναι μία επέμβαση ρουτίνας , αλλά κάτι το οποίο έχει μία αρκετά μεγάλη δυσκολία, οπότε αποφάσισα να το δουλέψω με φάρμακα για όσο διάστημα μπορέσω , και ίσως μέχρι τότε το συγκεκριμένο χειρουργείο να είναι πιο εύκολο και να πειστώ να το κάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 weeks later...

Ωπ , κοριτσια , για πειτε.

Τι συμπτωματα εχετε ακριβως ?

Εκανα πριν το καλοκαιρι γαστροσκοπιση και μου βρηκαν , γαστριτιδα ,οισοφαγιτιδα και δωδεκαδακτυλιτιδα , ολα σε μικρο βαθμο ομως.

Μια τσαντα φαρμακα πηρα , 2 διαφορετικες αγωγες και φως δεν ειδα. :(

Πανε 3 χρονια τωρα που μου βρηκαν οτι εχω χρονια οισοφαγητικη παλινρομηση.Στην πρωτη γαστροσκοπηση ο οισοφαγος μου ηταν γεματος εκδορες.Ο λογος που με οδηγησε στη γαστροσκοπηση ηταν οτι ειχα ολη την ωρα εντονη ναυτια(χωρις ομως να κανω εμετο).

Ξεκινησα θεραπεια με Pariet για 3 μηνες ωστε να φυγουν οι εκδορες.

Απο κει και μετα συνεχιζω χωρις φαρμακα και οποτε με ξαναπιανει ναυτια παιρνω Zantac και μετα απο 3-4 μερες μου περναει.Και φυσικα περνω κατα καιρους και βοηθηματα για τις καουρες.

Μετα απο συζητηση με το γιατρο μου εξηγησε οτι η ΓΟΠ δεν περναει ποτε...απαξ και της εχεις να τη χαιρεσαι....μαθαινεις να ζεις με αυτη.

Στην περιπτωση τη δικη μου ολα ξεκιναγαν απο το αγχος μου...αυτο με διελυσε.Ακομα και τωρα δεν ειναι τα φαγητα που θα μεπειραξου(αυτα αντε να μου δημιουργησουν καμια καουρα και καμια ξινιλα)...ετσι ομως και νευριασω ή αγχωθω με τη μαι με πιανουν εντονες ναυτιες.

Προσπαθησα ετσι σιγα σιγα να αλλαξω τροπο ζωης,εβαλα την υγεια μου πανω απόλα,σταματησα να τρελαινομαι για ολους και για ολα και το στομαχι μου παει πολυ καλυτερα...εχω αρκετους μηνες να παρω χαπι.

Και φυσικα εκοψα το βραδινο,τα ξινα τροφιμα,τους καφεδες (πινω μονο ενα γαλλικο ή ενα φρεντο τη μερα),το αλκοολ(πινω ελαχιστο)...και ο καλος μου ο αντρουλης εχει φροντισει να μου αγορασει κρεβατι ανακλυνομενο οποτε οποτε νιωθω οτι μου γυριζει το περιεχομενου απο το στομαχι και φοβαμαι να κοιμηθω λογω αναροφησης μου το ανεβαζει λιγο ωστε να κοιμαμαι με κλιση.