Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μηπως το παρακανουμε με το φαι?

Recommended Posts

Καλησπέρα!

εχει εδω και καποιες μέρες που με προβληματιζει κατι? εχω ενα αγορακι 14μιση μηνων. καταρχην εχει ποοολυ μαγουλο. αλλα και οπου παμε ακουω το εντελως ηλιθιο κατα την αποψη μου σχολιο...το τρωει το φαι του ε??? ποσο μου την δίνει αυτο δεν λεγεται!! προχθες ομως πήγαμε στο γιατρο και μου τον ζυγίζει. ενω εγω περιμενα πως επειδη πλεον περπαταει και κινειται συνεχεια θα χει χασει ο μικρος πήρε κιολα!1/2 κιλο! 12μιση κιλα ο μαγκας. ειχε παρει και 2 ποντους 84 συνολο. λεω στον γιατρο δεν τρωει απογευματινο τις τελευταιεσ μερες και απο το γαλα το πρωι αφηνει αρκετο. μου λεει φαντασου να τα ετρωγε κιολας! τι να κανω?? μηπως τον παραταιζουμε? φοβαμαι και μην μου γινει παχυ παιδι και κατα συνεπεια παχυς ενηλικας.τωρα μπαινουν οι βασεις. φιλες μου με μεγαλυτερα παιδακι και ειναι κατα 1κιλο ελαφρυτερα. ειμαι σιγουρη πως η γιαγια του του δινει και χλαπακιαζει ψωμι! το αγαπημενο των παιδιων. γινεται να κανεις διατροφη σε ενα τοσο δα παιδακι οταν σου λεει μαμ μαμ!?

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με τον γιο μου.

Η παιδίατρος μας έκανε πάντα παρατήρηση για τα κιλά του.

Όλη μέρα είναι μπροστά στο ψυγειο, εχω φτάσει στο σημείο να κλειδώνω την πόρτα της κουζίνας.

Άμα σου ζητάει συνέχεια να τρώει προσπάθησε να του δίνεις φρούτα και λαχανικά.

Όχι ψωμιά είναι ότι χειρότερο.

Κόψε σε ένα πιάτο διάφορα φρούτα η αγγουράκι, καρότο, πιπεριά κλπ.

Επίσης πολύ καλο είναι αυτές οι βάφλες από ρύζι η καλαμπόκι, αν τις ξέρεις.

Ναι , φυσικά και γίνεται!

Είναι εξίσου δύσκολο με το να προσπαθείς να πείσεις ένα παιδί να φάει! Μην σου πω και δυσκολότερο.

Αλλά αν σας είπε ο γιατρός να το προσέξετε, και δεν είναι θέμα εμφάνισης, να το κάνετε. Η παιδική παχυσαρκία στην Ελλαδα είναι ΜΑΣΤΙΓΑ, και εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τα παιδιά.

Κι εγώ καμιά φορά βλέπω παιδάκια με πολλά παραπανίσια κιλά και σκέφτομαι, αυτή η καρδούλα πώς αντέχει τόσο λίπος και να σηκώνει τόσο βάρος?

Συγνώμη αν σε άγχωσα, αλλά πάνω από όλα η υγεία του παιδιού μας...

ευχαριστω βρε κοριτσια για την απαντηση!

οχι ο γιατρος μας ειπε πως ειναι καλος σε σχεση με το υψος αλλα ο κοσμος τον θεωρει στρουμπουλη! και οταν με ρωταν τα κιλα και τους λεω γουρλωνουν τα ματια!τσεκαρα μολις και τις καμπυλες (αυτα τα 3,10,25,50,75,90,97 στην ακρη κατακόρυφα τι ειναι??η μετρηση του παει στο 90)και εναι πανω πανω. λετε να τον περιορισω?ακριβως αυτο φοβαμαι και γω. παιδικη υπερταση και αλλα χτυπα ξυλο...εγω του δινω φρουτα, αγγουρακι αλλα η μαμα μου με το που ερχεται του δινει ψωμι. η πεθερα μου δε αν ηταν δυνατον να τον εχει συνεχεια μπουκωμενο θα το κανε.

M6bap3.png

cik1p3.png

Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με τον γιο μου.

Η παιδίατρος μας έκανε πάντα παρατήρηση για τα κιλά του.

Όλη μέρα είναι μπροστά στο ψυγειο, εχω φτάσει στο σημείο να κλειδώνω την πόρτα της κουζίνας.

Άμα σου ζητάει συνέχεια να τρώει προσπάθησε να του δίνεις φρούτα και λαχανικά.

Όχι ψωμιά είναι ότι χειρότερο.

Κόψε σε ένα πιάτο διάφορα φρούτα η αγγουράκι, καρότο, πιπεριά κλπ.

Επίσης πολύ καλο είναι αυτές οι βάφλες από ρύζι η καλαμπόκι, αν τις ξέρεις.

αυτες τις ρυζογκοφρετες του δινω και γω και τρελενεται.τα τρωγα και γω σε διαιτα. στο δρομο προχθες γελασα γιατι περναει ενασ κυριος και τον κοιταει τρομαγμενοσ (ετρωγε ρυζογκοφρετα) μας λεει το παιδι μασαει φελιζολ!! του λεω δεν ειναι φελιζολ αλλα μιαζει:))) το μονο θετικο ειναι πως δεν του αρεσουν οι γλυκες γευσεις. κατι ειναι κ αυτο...

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις