Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ...

nekt

Recommended Posts

Σπάνια βλέπω τηλεόραση.Ειδικά τώρα με την μπέμπα την έχω όλη ημέρα κλειστή.Χθες λοιπόν που το καμάρι μου θυμήθηκε μετά από πολύ καιρό να κοιμηθεί το μεσημέρι ένα τρίωρο, άνοιξα την τηλεόραση έτσι για παρέα, να μαγειρέψω, να κάνω κάτι δουλίτσες στην κουζίνα.

Τα μόνα πράγματα που ακουσα για χιλιοστή φορά ήταν το πάρτυ στο Αβέρωφ, ο υιος Ζαγορίτης και η Αλεξανδράτου κλπ κλπ.

Πραγματικά εξοργίστηκα.Αναρωτιέμαι την ώρα που η Ελλάδα ουσιαστικά καταποντίζεται μόνο αυτό έχουν τα κανάλια να πουν στον ελληνικό λαό; Και δεν λέω, αν κάποιοι φαντάροι έβαλαν μια πορνοστάρ σε στρατιωτική μονάδα να τιμωρηθουν, αλλά αυτό είναι το μέγιστο προβλημά μας; Όταν βάλλονται όλες οι κοινωνικές ομάδες, όταν ψηφίζονται νόμοι για το ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις;

Δεν μπορώ λοιπόν να μην σκεφτώ ότι τα κανάλια λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, προσπαθώντας να στρέψουν άλλου την προσοχή, ιδίως των νεότερων.

Νομίζω ότι το ίδιο έγινε και πριν μια εβδομάδα που οι περισσότερες εφημερίδες έγραφαν μόνο για τα σπίτια του Τσοχατζόπουλου.Και ξαναλέω ναι φυσικά να τιμωρηθεί αν έχει φάει λεφτά.Αλλά γιατί τώρα θυμήθηκαν τον Τσοχατζόπουλο που ουσιαστικά έχει αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική.Γιατί πριν ένα ή δυο χρόνια;

Σε όλα τα παραπάνω νομίζω συνηγορεί το γεγονός ότι, όπως και σήμερα, η ΕΣΥΕΑ απεργεί μόνο όταν υπάρχει μεγάλη πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, έτσι ώστε να μην υπάρχει εικόνα της λαικής οργής.

Τυχαίο;Δεν νομιζω;(για να δανειστώ και εγώ τηλεοπτικές ατάκες)

nCE2p3.png

Όποιος προτιμά την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν του αξίζει να έχει τίποτα από τα δύο

Διαφημίσεις

Τα κανάλια προβάλουν αυτά που πουλάνε και τους χαρίζουν τηλεθέαση = έσοδα.

Εμένα με προβληματίζει το γεγονός ότι όντως αυτά πουλάνε στην ελληνική κοινωνία γι 'αυτό και προκαλούν τηλεθέαση.

Που σημαίνει ότι η κοινωνία μας είναι σοβαρά άρρωστη............τα κανάλια είναι ο καθρέφτης της.

Και ακριβώς επειδή είναι σοβαρά άρρωστη, αποπροσανατολίζεται από όλα αυτά τα σοβαρά που αναφέρεις.

Εγώ έστειλα καταγγελία στο ΕΣΡ για μια περίπτωση που την παίξανε ως τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Πέθανε ένα γνωστός τραγουδιστής και έξω από το νοσοκομείο ήταν οι "δημοσιογράφοι" και είχαν πάρει στο κατόπι τους συγγενείς και φίλους που κλαίγανε για μια δήλωση... και δεν κάνανε πίσω.

Κατήγγειλα τόσο τα προβαλλόμενα όσο και τους δημοσιογράφους και ξέρεις τι απάντηση έλαβα από το ΕΣΡ?

Κατόπιν του από .............εγγράφου σας, παρέχεται η πληροφορία ότι, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει αρμοδιότητα μόνον επί των προβαλλομένων από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και όχι για τη συμπεριφορά των δημοσιογράφων κατά την υλοποίηση ρεπορτάζ.

Το αναφερόμενο μαζί με τα στοιχεία μου είναι στην διάθεση της ΕΕΕΓ προς επαλήθευση.

Και τους απάντησα πάλι βέβαια ότι για τα προβαλλόμενα διαμαρτύρομαι.....να βλέπω στην τιβι "δημοσιογράφους" να κυνηγάνε έξω από το νοσοκομείο συγγενείς αποθανόντων και να μας λένε "Δείτε τι δήλωσε αποκλειστικά στην κάμερα ο τάδε"..... και ο τάδε να κλαίει και να λέει αφήστε με ήσυχο

Επίσης το κατήγγειλα και στην ΕΣΥΑ.........ακόμα περιμένω απάντηση.

και για κλείσω δανείζομαι τα λόγια ενός φίλου που μου είπε

Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του κατά πως νομίζει. Κανείς δεν μπορεί και δεν έχει δικαίωμα να απαιτήσει από άλλον οτιδήποτε, όλοι κάνουμε τις επιλογές μας ελεύθερα, στο τέλος ανάλογα με το πως ενεργούμε όλοι σαν άτομα και σαν σύνολο λουζόμαστε οοοολοι μαζί το αποτέλεσμα. Εκείνο που μπορούμε και έχουμε δικαίωμα να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να πείσουμε και άλλους όσο γίνεται περισσότερους περί του τι είναι σωστό και τι όχι.

Το τι είναι σωστό και τι όχι δεν είναι απαραίτητα αυτό που πιστεύει ο καθένας, αλλά αυτό που προκύπτει μετά από συζήτηση των ιδεών του καθενός, σε πολύπλοκα κοινωνικής φύσης ζητήματα το σωστό και το λάθος δεν είναι εύκολο να βρεθεί. Υπάρχουν όμως μερικές βασικές αρχές που έχουν προκύψει μέσα από την ιστορία, η βασικότερη των οποίων είναι ότι η ευημερία μια κοινωνίας είναι αντιστρόφως ανάλογη με τον επίπεδο του ατομισμού των μελών της.

Αν επικρατεί το ο καθένας για την πάρτη του, τελικά επικρατούν οι νόμοι της ζούγκλας.

Πιστεύω ότι το ζητούμενο είναι ο καθένας να ξεπεράσει τον ατομισμό του και να ενεργεί και να σκέφτεται συλλογικά, μαζί με όποιους συμμερίζονται αυτή την αρχή, εξανθρωπισμός και βελτίωση της κοινωνίας μας θα υπάρξει όταν αυτή η νοοτροπία γίνει πλειοψηφική.

• 2 weeks later...

Τα ΜΜΕ προβάλλουν 1) ότι "πουλάει" περισσότερο για να κάνουν νούμερα και να τσεπώνουν φράγκα από διαφημίσεις και 2) ότι συμφέρει τα αφεντικά τους στα κάθε μορφής αλισβερίσια που έχουν με τις πάσης μορφής εξουσίες. Το θέμα είναι το πότε θα ξυπνήσουν οι πολίτες και να αρχίσουν να φιλτράρουν ότι ακούν και βλέπουν, μπας και αρχίσουν να καταλαβαίνουν τι γίνεται και να αντιδρούν όπως πρέπει.

Διαφημίσεις

Τα κανάλια προβάλουν αυτά που πουλάνε και τους χαρίζουν τηλεθέαση = έσοδα.

Εμένα με προβληματίζει το γεγονός ότι όντως αυτά πουλάνε στην ελληνική κοινωνία γι 'αυτό και προκαλούν τηλεθέαση.

Που σημαίνει ότι η κοινωνία μας είναι σοβαρά άρρωστη............τα κανάλια είναι ο καθρέφτης της.

Και ακριβώς επειδή είναι σοβαρά άρρωστη, αποπροσανατολίζεται από όλα αυτά τα σοβαρά που αναφέρεις.

Φιλενάδα αν δεν σου κάνει αυτό που βλέπεις, απλά αλλάζεις κανάλι ή ακόμα καλύτερα ΔΕΝ ανοίγεις τηλεόραση!!!!!! Πίστεψε με έχω να την ανοίξω από 1/7 (ναι κόψαμε το νόβα) και ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ βρήκα την ηρεμία μου!!!!!!

Το ότι η κοινωνία μας είναι σοβαρά άρρωστη, το ξέρουμε και το καταλαβαίνουμε στην καθημερινότητά μας. Άλλωστε ποιος υγιείς άνθρωπος θα έλεγε σε μια έγκυο να σταθεί στην ουρά ή δεν θα σηκωνόταν για να κάτσει στο λεωφορείο ή θα πρόσβαλε μια μητέρα επειδή κλαίει το μωρό της ή χίλια δυο ακόμα παραδείγματα!!!!!!!!!!!

(άσχετο, γυρίσατε από τις διακοπές, αν ναι πάρε με τηλ.)

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

δυστυχως,νομιζω το να σταματησουμε να ασχολουμαστε με την παρτη τους, ειναι κι αυτο υπερ τους....

το να λεμε δεν βλεπω, δεν ακουω.... μια χαρα τους βολευει...

δυστυχως,νομιζω το να σταματησουμε να ασχολουμαστε με την παρτη τους, ειναι κι αυτο υπερ τους....

το να λεμε δεν βλεπω, δεν ακουω.... μια χαρα τους βολευει...

κάτσε καλέ φιστικάκι, δηλαδή, τι θα πρέπει να κάτσω να βλέπω και να ασχολούμε για το τι έκανε η τηλεπαρουστιάστρια ΤΑΔΕ με τον γκόμενο, τι έκανε η τάδε μοντέλα με τα ναρκωτικά και την ανορεξία της ή σε ποιο τηλεοπτικό κανάλι θα μαγερεύει η γιαγιά από το Περανήσι?????

αυτά θέλουν να μου πουλάνε ΑΛΛΑ εγώ δεν θέλω να τα αγοράσω!!!!!!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.