Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Περί ταμπόν

Recommended Posts

Κορίτσια χρησιμοποιείτε ταμπόν τις "δύσκολες μέρες" ή τουλάχιστον σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις? Ψάχνω στο φορουμ ανάλογο θέμα αλλά δεν βρήκα κάτι. Κανονίσαμε φέτος διακοπές όταν θα έχω περίοδο δυστυχώς και άντε να μην κάνω μπάνιο τις 2 πρώτες μέρες, αλλά τις υπόλοιπες? Εχω και μεγάλη ροή, γενικά δυσκολεύομαι αυτές τις μέρες του μήνα, λερώνω και τα ρούχα μου κάποιες φορές ή τα σεντόνια το βράδυ στον ύπνο μου και γενικώς ταλαιπωρία η όλη ιστορία. Κάποια φορά που ήθελα να βάλω ταμπόν διάβασα για το σύνδρομο τοξικού σοκ και φοβήθηκα, τί μπορεί να συμβεί? Αν χρησιμοποιήσω τελικά, ποιό μέγεθος να βάλω? Μήπως πρέπει να ξεκινάμε με το μικρότερο? Σε πόση ώρα πρέπει να το αλλάζουμε?

Διαφημίσεις

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

βαζω απο 17 χρονων και ειμαι 33 ποτε δεν επαθα τιποτα οχι δεν θα ξεκινησεις με το μικρο παει αναλογα την ροη αλλαζεις οποτε νοιωθεις οτι πρεπει συνιθως εκει γυρω στις 4 ωρες .ενοητε μην χασεις μερα διακοπων οσο για το τοξικο σοκ βαλε στην αρχη και αν νοιωσεις οτι δυσφορεις βγαλτο αμεσως.

Κι εγώ χρησιμοποιούσα ταμπόν από τα 16 και ήμουν και είμαι ακόμα μια χαρά...Μόνο σε περίπτωση ενόχλησης να το βγάλεις χωρίς να το σκεφτείς. Έχω κάνει και μπάνιο στην θάλασσα αλλά μετά αναγκάστηκα να το αλλάξω μόλις βγήκα από τη θάλασσα γιατί μπήκε νερό και φούσκωσε πολύ.Κατά τα άλλα κανένα πρόβλημα!Σου εύχομαι καλές διακοπές και καλές βουτιές!;)

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

κι εγω φοραω ταμπον και ειμαι πολυ ευχαριστημενη,δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα...το συνδρομο τοξικου σοκ μπορει να το παθει κανεις κι απο τις σερβιετες,μην ανησυχεις δεν ειναι κατι συνηθες!Εγω φοραω τα νορμαλ και θελουν αλλαγη γυρω στο 3ωρο,θα το καταλαβαινεις και μονη σου ποτε γεμιζει.Παντως οταν βγαινω απο την θαλασσα το αλλαζω γιατι πραγματι φουσκωνει.

Διαφημίσεις

Κι εγω χρησιμοποιω ταμπον οταν θελω να κολυμπησω (και οχι) μονο.Δεν αντιμετωπισα ποτε κανενα προβλημα κι οπως λενε τα κοριτσια το ΣΤΣ μπορει να σου συμβει κι απο τις σερβιετες.Απλα θα πρεπει μολις βγεις απο τη θαλασσα να το αλλαξεις γιατι δεν θα ειναι απορροφητικο πλεον.

ΥΓ:Ασχετο με τα ταμπον αλλα σχετικο με την περιοδο:απο τον επομενο κυκλο αρχιζω να χρησιμοποιω σερβιετες πλενομενες,πολλαπλων χρησεων!Και οικονομια και υγεια και καθαροτερο περιβαλλον!

ΥΓ:Ασχετο με τα ταμπον αλλα σχετικο με την περιοδο:απο τον επομενο κυκλο αρχιζω να χρησιμοποιω σερβιετες πλενομενες,πολλαπλων χρησεων!Και οικονομια και υγεια και καθαροτερο περιβαλλον!

τι ειναι αυτο παλι;;

Όπως είπαν και τα κορίτσια, μη το φοβάσαι..

Το μόνο που θέλω να σου τονίσω είναι να προσέχεις, αν όταν το φοράς νιώθεις το ταμπόν, ΔΕΝ το έχεις βάλει καλά...Πρέπει όταν το φοράς να μην το νιώθεις καθόλου...Εκτός από όταν φουσκώσει βέβαια...κυρίως από τη θάλασσα...Κι εγώ από 17 χρονών φοράω, είμαι στα πρώτα άντα μου (ΟΚ, στην πολύ αρχή) και ποτέ δεν είχα πρόβλημα...

Μη χάσεις μέρα μπάνιου εξαιτίας της περιόδου...

Αυτά σε γενικές γραμμές...

Άσχετο με το ταμπόν, όταν παλιά έκανα πρωταθλητισμό στο κολύμπι, κολυμπούσαμε στην πισίνα από τη πρώτη μέρα περιόδου, για να μη χάσουμε προπόνηση, χωρίς ταμπόν εννοείται και απλά σταματούσε η ροή μας...Α ρε τι θυμήθηκα τώρα...Τι χρόνια!!!

Eιναι υφασματινες σερβιετες με απορροφητικα στρωματα.Τις πλενεις και τις επαναναχρησιμοποιεις!

Υποθέτω όπως τις υφασμάτινες πάνες του μωρού...Ναι, αλλά πού τις πλένεις??Με τα αίματα δεν είναι λίγο γιαξ να τις βάλεις στο πλυντήριο???Και φαντάζομαι μόνες τους, χωρίς άλλα ρούχα...

Χαζομάρες λέω???Πάνες για το μωρό χρησιμοποιώ, αλλά για μένα δεν το σκέφτηκα να πάρω υφασμάτινες σερβιέτες...

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, να ξέρατε πόσες φορές έχω ακυρώσει εξόδους μου λόγω του ότι δεν μπορούσα να κινηθώ άνετα ή να βάλω τα ρούχα που ήθελα έχοντας το φόβο των διαρροών με τις σερβιέτες, έφτασα στο σημείο να σκέφτομαι να πάρω πάνες για την ακράτεια, ειδικά τις 2 πρώτες μέρες της περιόδου.

lina οπως σου ειπαν τα κοριτσια το ταμπον ειναι μια καλη λυση για τις μερες των διακοπων (προσωπικα το φοραω το καλοκαιρι γιατι δεν νιωθω ανετα με την σερβιετα τις πολυ ζεστες μερες). Φτανει ομως να το αλλαζεις συχνα (πολυ σημαντικο, μην το αμελησεις ακομα κι αν δεν εχει φουσκωσει τελειως για να μην εχεις μολυνσεις, να φροντιζεις επισης να ειναι πολυ καθαρα τα χερια σου οταν κανεις την αλλαγη). Οσο για το μεγεθος παει αναλογα με την ημερα του κυκλου στην οποια βρισκεσαι και φυσικα απο την ροη. Συμβουλευσου το διαγραμμα πανω στο κουτακι των ταμπον ή τηλεφωνησε στον συμβουλευτικο αριθμο που θα βρεις παλι πανω στην συσκευασια.

Αντε και καλα μπανια!!!

LQvip2.png

Στην αρχή και εγώ είναι η αλήθεια δεν το πολυεμπιστευόμουν γιατί δεν ήξερα και φοβόμουν. Μην πάθω αυτό το ΣΤΣ μην λερωθώ μην μην..... Από τότε που το χρησιμοποίησα όμως σώθηκα. Ούτε τα μπάνια μου στερούμαι ούτε τις βόλτες μου και έχω και εγώ μεγάλη ροή τις πρώτες μέρες. Απλά συμβουλέψου όπως σου είπαν πιο πάνω τα κορίτσια το διάγραμμα που έχει πάνω στο κουτί για το σωστό μέγεθος.

Eιναι υφασματινες σερβιετες με απορροφητικα στρωματα.Τις πλενεις και τις επαναναχρησιμοποιεις!

Μ'ενδιαφερει πολυ,απο που τις αγοραζεις?

Εχεις καποιο σαιτ στο ιντερνετ που πουλιουντε να δω?

Σ'ευχαριστω!

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

Υποθέτω όπως τις υφασμάτινες πάνες του μωρού...Ναι, αλλά πού τις πλένεις??Με τα αίματα δεν είναι λίγο γιαξ να τις βάλεις στο πλυντήριο???Και φαντάζομαι μόνες τους, χωρίς άλλα ρούχα...

Χαζομάρες λέω???Πάνες για το μωρό χρησιμοποιώ, αλλά για μένα δεν το σκέφτηκα να πάρω υφασμάτινες σερβιέτες...

Tις σερβιέτες αυτές όταν τις βγάλουμε, τις ξεβγάζουμε όπως και τα εσωτερικά στρώμματα υφασμάτων με άφθονο κρύο νερό (και όχι ζεστό γιατί πήζει το αίμα και δυσκολεύει ο λεκές) και μετά τις πλένουμε με μαγειρική σόδα (μηκυτοκτόνο) και ξύδι, όπου προσθέτουμε ζεστό νερό. Αν θέλεις τις μουλιάζεις σε νερό με ξύδι, και τις πλένεις κανονικά στο πλυντήριο.

Μ'ενδιαφερει πολυ,απο που τις αγοραζεις?

Εχεις καποιο σαιτ στο ιντερνετ που πουλιουντε να δω?

Σ'ευχαριστω!

Τις αγορασα απο μια κοπελα στο ιντερνετ.Φωτο δεν εχει αλλα αν θες μπορεις να επικοινωνησεις μαζι της.Αν θες λεπτομεριες,στειλε μου πμ.

Για ταμπόν προτείνω τα Natracare που είναι από βιολογικό βαμβάκι.

Τα έχει το Ecofamily, καθώς και τις σερβιέττες Natracare.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

καλημερα!λοιπον ταμπον χρησιμοποιω όχι μονο για τη θαλασσα αλλα και για τις νυχτες των πρωτων ημερων τις περιοδου γιατι βαρεθηκα να κανω χαλια τα σεντονια-ο μονος περιορισμος ειναι να μην κοιμηθεις περισσοτερο απο 8 ωρο ,ας γελασω...αυτο γιατι το πολυ στο 8ωρο πρεπει να τα αλλαζεις, επισης για τον υπνο μεγαλο μεγεθος!τα φοραω και στη δουλεια τις πρωτες μερες και ξεχναω οτι εχω περιοδο...σκεφτομαι μονο κι εγω ,να δοκιμασω αυτα απο το βαμβακι που γραφει η κοπελια απο πανω ,γιατι του σουπερμαρκετ έχουν συνθετικες ινες που οπως μου ειπε ενας γυναικολογος ευνοουν τους μυκητες...να ξερεις οτι κυκλοφορουν δυο τυποι ,αυτα που εισαγεις με το χερι σου κατευθειαν και αυτα που εχουν απλικατερ,δοκιμασε τα και τα δυο για να δεις τι σε βολευει περισσοτερο!επιπλεον το μεγεθος το επολεγουμε με βαση τη ροη

μεγαλη ροη-μεγαλο ταμπον - μικρη ροη -μικρο ταμπονΟυτε μικροτερο γιατι θα εχουμε διαρροες αν δεν το αλλαζουμε καθε τρεις και λιγο,ουτε

προληπτικα μεγαλυτερο ενω δεν εχουμε πολυ αιμα...και θα μεινει στεγνο και θα σε ενοχλει και γενικα δεν ειναι καλο!

παντως μια φιλη που ζει αγγλια μου ειπε οτι εκει ο γυναικες τα χρησιμοποιουν σχεδον ολοκληρωτικα και σπανιζουν οι σερβιεττες.χαζες δε θα ειναι...

κι εγω φοράω κυρίως ομως οταν βγαίνω εκτός σπιτιού και για περισσότερη σιγουριά βάζω και μια πολυ λεπτη σερβιετούλα. Για βράδυ ομως δεν εχω επιχειρήσει να βάλω ποτε γιατι ξέρω οτι δεν κάνει να το εχεις πανω απο 4 ώρες ειδικά με μεγάλη ροη.

Resolved Question

Show me another »

Is it okay to wear tampons at night?

All of my friends that wear tampons wear them at night. A few questions...

1. do you wake up if it needs to be changed in the middle of the night?

2. if you sleep more than 8 hours, can you wear them at night? (TSS)

3. do you need to wear a larger size (because its all night)

Thanks!

• 1 year ago

Report Abuse

1G-hf1XK3AAQD4US4aJeppc3a3ToF.medium.jpg by Law & Order: Intarwebz Unit 2.0 Member since: February 10, 2009 Total points: 9032 (Level 5)

Best Answer - Chosen by Voters

Yes, but not for any longer than eight hours. You should still use the lowest possible absorbency for your needs. If your flow is light, don't use a super or super plus -- it's unnecessary, and your flow will usually be a bit lighter at night anyway, since your pulse is slower and gravity causes the blood to settle differently.

If it's near the begin of your period when things are heavier, you might want to use a pad as well, and maybe a pantyliner when it gets lighter. Otherwise, you may end up with a bunch of excess blood dripping out in the morning when you stand up (gravity), and you'll end up having to do the period waddle to the bathroom in an effort not to stain your pants. Been there, done that, wouldn't recommend it.

βασικα αυτο εχω υποψη μου και το κανω χωρις προβληματα και οπως λεει και στο αρθρο βαζω και ενα σερβιετακι για να ειμαι απολυτα σιγουρη!

και βεβαια δεν κοιμαμαι ποτε πανω απο 8 ωρες!ουτε 7 δηλαδη :cry:!αυτο που επισης ξερω ειναι οτι αν βαλεις νυχτα ταμπον μετα στην επομενη αλλαγη ,καλο ειναι να το εναλλαξεις με σερβιεττα!οχι ταμπον συνεχεια δηλαδη...

να το φορέσεις άφοβα. Μετά τη θάλασσα να το αλλάξεις οπωσδηποτε γιατί πέρα ότι φουσκώνει είναι πολύ εύκολο να κολλήσεις κάποιο μύκητα. Καλά μπάνια!!!!!

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

κοριτσια ολα καλα τα λετε για να μην χασει η κοπελα τις διακοπες της...

δεν νομιζω ομως πως ειναι και οτι πιο καλο για τον οργανισμο μας.

εχω χρησιμοποιησει και εγω σπανια στο παρελθον αλλα τα τελευταια χρονια και μετα απο συμβουλη του γιατρου μου, προτειμω να μην τα βαζω.

δεν μου αρεσει καθολου η ιδεα του αιματος μεσα μου...

sorry αλλα αυτη η γνωμη μου...

668bab1939.png

κοριτσια ολα καλα τα λετε για να μην χασει η κοπελα τις διακοπες της...

δεν νομιζω ομως πως ειναι και οτι πιο καλο για τον οργανισμο μας.

εχω χρησιμοποιησει και εγω σπανια στο παρελθον αλλα τα τελευταια χρονια και μετα απο συμβουλη του γιατρου μου, προτειμω να μην τα βαζω.

δεν μου αρεσει καθολου η ιδεα του αιματος μεσα μου...

sorry αλλα αυτη η γνωμη μου...

Με τι επιστημονική αιτιολογία σε συμβούλεψε ο γιατρός σου τα μην τα βάζεις???

Άλλο να το στηρίζεις κάπου επιστημονικά και να μη θέλεις τα ταμπόν και άλλο απλά να είναι μια ιδέα που δεν σου αρέσει..

Δε λέω πως είναι κακό αυτό που λες, κάθε άλλο, απλά θα ήθελα να μάθω αν όντως υπάρχει μια επιστημονική αιτιολογία και αν ναι, θα πάψω να τα χρησιμοποιώ (το εννοώ!)...Όχι όμως αυτό για το τοξικό σύνδρομο, γιατί και με τις σερβιέτες μπορεί να το πάθεις αυτό...Απλά τόσα χρόνια που τα χρησιμοποιώ, ποτέ δεν άκουσα καμία κοπέλα να έχει πάθει κάτι...

Εννοείται ότι αν απλά εσένα σε ενοχλούν, δε μας πέφτει λόγος!

Πάντως, στο θέμα μας...Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, με τις σερβιέτες πραγματικά βρωμάς...:confused:Ενώ με το ταμπόν, δεν μυρίζεις καθόλου..

αν και διακρινω μια επιθετικοτητα baby star μου,

θα σου ελεγα πως δεν γνωριζω καμια επιστημονικη ερευνα που να λεει να μην χρησιμοποιουμε ταμπον.

εμενα απλα με συμβουλεψε ο γιατρος μου μετα απο συγκεκριμενο προβλημα και ετσι απλα δεν τα χρησιμοποιω συχνα.

θα ηθελα ομως να μαθω για το τοξικο συνδρομο που λες οτι μπορει να παθουμε με τις σερβιετες.

δεν γνωριζω καμια κοπελα να εχει παθει κατι τετοιο αντιθετα με τα ταμπον ξερω περιστατικα

τελος παντων δεν θελω καθολου αντιπαραθεση,

εγω την γνωμη μου ειπα και απλα οτι δεν μου αρεσουν τα ταμπον!!!!!!

ΥΓ: οσο για την βρομα που λες επαφιεται στην προσωπικη υγειηνη της καθεμιας μας.

φιλικα,

Μαρια

668bab1939.png