Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μια νύχτα... με ευχή να περάσει ... αίσια...

Recommended Posts

Σήμερα το απόγευμα είχαμε βγει σε έναν παιδότοπο. Μισό αίρθιο με παιδική χαρά και μισό προστατευμένο με μπάλες, τραμπολίνο κτλ.

Όλα κυλούσαν μια χαρά. Μέσα στα παιχνίδια που είχε στον εξωτερικό χώρο ήταν δύο κρίκοι γυμναστικής (κρεμαστοί) και δίπλα σε σχήμα "Λ" σκηνιά αναρρίχησης (όπως οι ανεμόσκαλες) και οριζόντια ξύλινα στηρίγματα επίσης για αναρρίχηση.

Η 2η κόρη... ετών 4+ ανέβηκε στο ξύλινο "πλέγμα" και τη βοήθησα να πιάσει τους κρίκους, όπως είχα κάνει και για τα άλλα δύο παιδιά (4ων και 3ων ετών). Όμως........

Ενώ το έπιασε, και πήρε φόρα για να κάνει "κούνια" αιωρούμενη πάνω στους κρίκους (όπως και τα άλλα δύο παιδιά)... έκανα το λάθος να "ξεχαστώ" και να μην κρατήσω με τα χέρια μου τα δικά της. Στα άλλα παιδιά "πάταγα" με τα χέρια μου τα δικά τους κι έτσι καταλάβαινα πότε κουράζονταν ή γλυστρούσαν.

Σε εκείνη δεν το έκανα.... Μια τόση δα στιγμή αφηρημάδας....

Πήρε φόρα.... και γλύστρησε αμέσως γιατί ήταν ιδρωμένες οι παλάμες της. Με την ώθηση που είχε βρέθηκε οριζόντια και χτύπησε στο έδαφος ολόκληρο το σώμα της και το κεφάλι.

Διαμαρτυρήθηκε αμέσως για τον πόνο και είπε πως ζαλίζεται και της έρχεται τάση για εμετό. Σοκ.

Την πήρα αγκαλιά και έφυγα γραμμή για το τραπέζι όπου καθόταν ο σύζυγος λέγοντάς του πως φεύγουμε αμέσως για το νοσοκομείο.

Στην είσοδο σχεδόν του εφημερεύοντος νοσοκομείου (3 λεπτά απόσταση από εκεί που βρισκόμασταν), άρχιζε να στροφάρει ξανά το μυαλό μου και είπα στο σύζ. να σταματήσει λίγο να μιλήσω με την παιδίατρο. Η παιδίατρος μου είπε πως χρειάζεται παρακολούθηση για 1 δίωρο ως προς τη διάθεση και έλεγχο για αστάθεια, ζαλάδες, εμετούς ή οτιδήποτε άλλο σχετικο. (Την έψαξα κι όλας για κανένα καρούμπαλο... αλλά δε βρήκα τίποτα).

Η διάθεσή της ήταν μια χαρά. Ορεξάτη και παιχνιδιάρα. 1-2 φορές που τη ρώτησα να μου πει πως νιώθει, μου ανέφερε πως ζαλίζεται. Αλλά δεν ήμουν σίγουρη πως αναφερόταν στο παρόν ή στη στιγμή της πτώσης της.

Η παιδίατρος σύστησε να την ξυπνάω το βράδυ ανά δίωρο για να ελέγχω πως δεν πέφτει σε "βαθύ ύπνο". Μου είπε πως αρκεί να την ξυπνάω ελαφρά και να δω πως ανοίγει τα μάτια της να με κοιτάξει.

Εξήγησα στη μικρή πως θα την ξυπνάω το βράδυ λιγουλάκι και να μην ανησυχεί.

Την ξύπνησα πριν λίγο.... ομολογώ πως νύσταζε αρκετά, και για να μην την παιδεύω.... την έπιασα από τα χεράκια και την ανασήκωσα λίγο, κι έτσι άνοιξε τα μάτια και με κοίταξε.....

Κι από εκείνη την ώρα......... έχει θεριέψει μέσα μου ο φόβος.... λες.... λες να δυσκολευτεί την επόμενη φορά; Κι αν...... κι αν.....

Ξέρω πως φταίει η ώρα και η κούραση..... Μα δεν μπορώ να υποβιβάσω το πέσιμο. Ακόμα και χωρίς καρούμπαλο, η διαμαρτυρία για ζαλάδα και για εμετό (σχεδόν το άκουσα το στομάχι της εκείνη την ώρα που "ανέβαινε"... πριν μου το εκφράσει εκείνη) ήταν αληθινό.

Κι αλήθεια αναρωτιέμαι πώς θα περάασει η νύχτα αυτή.... που αισθάνομαι πως ... δεν έχω δικαίωμα να κοιμηθώ..... πως ... αν κοιμηθώ εγώ.... κάτι θα συμβεί....

Θα φαίνονται ασυνάρτητα όλα ετούτα το πρωί... (ελπίζω). Μα φοβάμαι..... απλά φοβάμαι..........

Αχ καρδούλα μου................

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Πολλές ευχες να περάσει αίσια και γρηγορα αυτο το βραδυ! Το πρωί να παίξετε πολλά παιχίδια!

Και εγώ στη θέση σου θα είχα φοβηθεί πολύ, όμως το κοριτσάκι σου θα είναι μια χαρά και το πρωί θα αναστενάξεις με ανακούφιση.

Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου!

Μέχρι τώρα δεν το σκεφτόμουν.... γιατί είχα στο μυαλό μου την καλή εικόνα που έδινε το απόγευμα και με κρατούσε ήρεμη....

Τώρα όμως...... ουφ ουφ....

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Φυσικά και θα περάσει η νύχτα αίσια και το παιδί θα είναι καλά.

Για τον φόβο σου μακάρι να είχα λόγια για να τον απαλύνω αλλά δυστυχώς

γνωρίζω από πρώτο χέρι πως ότι και να σου γράψω δεν θα μπορέσω να

σε βοηθήσω χρειάζεται χρόνος για να συνειδητοποιήσεις - να σταματήσεις

να σκέφτεσαι όλα τα αρνητικά και να αποβάλλεις την ενοχή που αισθάνεσαι.

Και μην ανησυχείς θα τα καταφέρεις πάντα βρίσκουμε την δύναμη και αντέχουμε μία νύχτα είναι θα περάσει φιλιά πολλά στην πιτσιρίκα και

να ξεπεράσετε όσο το δυνατόν πιο σύντομα αυτή την άτυχη στιγμή.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Aχ Alcyon στενοχωρέθηκα τώρα. Μη φοβάσαι όλα θα πάνε καλά θα δεις. Εφόσον έπεσε οριζόντια και όχι κατακόρυφα (με το κεφάλι), το τράνταγμα μοιράστηκε σ'όλο το σωματάκι. Και μόνο η τρομάρα που πήρε η μικρή σου ήταν αρκετή για να της έρθει εμετός.

Πολλές ευχές και από μένα για ένα αίσιο ξημέρωμα.

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Διαφημίσεις

Πολλές πολλές ευχές να τελειώσει καλά και γρήγορα αυτή η νύχτα!

Το σκοτάδι μεγαλώνει τους φόβους μας, όπως όταν είμασταν παιδιά!..

Μην το αφήσεις να σε νικήσει!

Αλήθεια σας ευχαριστώ για τις ευχές σας!!!!

Κι αυτή την ώρα η συντροφιά είναι πολίτιμη............ Σας ευχαριστώ......

Πάω για το δεύτερο ξύπνημα...... (κανονικά είναι για τις 02:00, αλλά δέκα λεπτά δε νομίζω να κάνουν τη διαφορά....)

Δεύτερο ξύπνημα.... οκ!

(Πιο εύκολο από το προηγούμενο.... Μάλλον την πέτυχα σε πιο "ελαφρύ" ύπνο....)

μολις ξημερωσει, να παρεις τον γιατρο σου τηλ... να του κανεις μανουρα... που δε σ αφηνει να κανεις και 5ο παιδι... :mrgreen:

να, ας πουμε, αμα θηλαζες κανα βρεφακι τωρα, θα πρεπε να ξυπνας ουτως η αλλως, ανα 2ωρο..

α ρε αλκυ.....

μια χαρα ειναι το ψιψινι σου (το κακοφαγο ειναι ε? ειδες που το μελεταγαμε σημερα.... να, αμα ειχε φαει τους κολοκυθοκεφτεδες της, δεν θα επεφτε!!! να της το πεις αυτο, το πρωι!!!!!)

Διαφημίσεις

Θα σου πω ένα δικό μας περιστατικό για να σε καθησυχάσω λίγο!

Πριν καμιά εβδομάδα έπεσε ο μικρός από το ποδήλατο ενώ τον ''πρόσεχε'' ο πατέρας του.Είχε ένα ατυχηματάκι και χτύπησε αρκετά δυνατά το κεφαλάκι του.Έβαλε αμέσως δυνατά κλάματα,τον πήγαμε έντρομοι στο Παίδων με κομμένη ανάσα...

Από όσα μπόρεσε να εξηγήσει ο μικρός πόναγε(ζαλιζόταν)στο κεφάλι του και ήθελε εμετό αλλά και να κοιμηθεί!

Πέρασα ένα από τα χειρότερα βράδια της ζωής μου.Τον ξυπνάγαμε συνέχεια για να δούμε αντιδράσεις.Ευτυχώς ο Θεός μας άκουσε και το παιδάκι μας την επόμενη μέρα ήταν ζωηρότατο :lol: και έχαιρε άκρας υγείας!Μόνο η τρομάρα που παίρνουν είναι αρκετή.

Συμπάσχω απόλυτα και σου εγγυόμαι ότι το κοριτσάκι σου θα είναι μια χαρά :-)

Elefantaki,Μαρίνα ή αλλιώς μαμά του Δημήτρη...

ybZRp3.png

Ωχ βρε κοριτσι μου, τωρα πια εγω σε ειδα πρωι και ελπιζω ολα να εχουν παει πολυ καλα. Και δεν υπερβαλεις σε τπτ. Αν ημουν εγω ετσι και χειροτερα θα εκανα το ξερω, γιατι το εχω κανει οταν χτυπησε η μικρη το κεφαλι της 12 μηνων και εκανε αιματομα εσωτερικο. 3 μερες δεν κοιμηθηκα για την παρακολουθω. Ευχομαι τα καλυτερα και οποιο πεσιμο με σηκωμα γρηγορο (δεν μπορω να ευχηθω να μην εχουν πεσιματα γιατι παιδια ειναι)......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

ελπιζω να ειναι καλα το μικρουλι σου και ολα να εχουν περασει μεχρι τωρα.που ειμαι σχεδον σιγουρη γι'αυτο .ενημερωσε μας οποτε μπορεις πως ειναι το παιδακι σου.

Τι κάνει η πιτσιρίκα; Ελπίζω όλα καλά. Κάτι τέτοια συμβάντα μας ταρακουνάνε και μας κάνουν να εκτιμούμε κάθε στιγμή. Ελπίζω να κατάφερες λίγο να κοιμηθείς κι εσύ, γιατί θα είσαι κουρέλι από την κούραση.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Διαφημίσεις

Αχ κοριτσάκι μου... τώρα είδα τί τράβηξες... πως ξημερώσατε αγάπη μου? Όλα καλά φαντάζομαι έ??

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Αχ καλή μου μην αισθάνεσαι άσχημα, αν και σε καταλαβαίνουμε σε όλες μας εχει τύχει να έχει χτυπήσει το παιδί μας απο μια στιγμή αφηρημάδας .... και εγώ αισθάνομαι άσχημα . Δίπλα στο κομοδίνο μου είχα αφήσει κάτι μικρά σκουλαρικάκια. Μου έλεγε ο άντρας μου συνέχεια παρτα απο εκεί θα τα βάλει στο στόμα του ... αποκλείται του έλεγα εγώ δεν φτάνει (τα είχα βάλει πισω πισω) χθες ο μικρό ς μου είναι 14μηνών και εδώ και μια εβδομάδα κανει ΤΑΡΖΑΝΙΕΣ. Ανέβηκε στο κρεβάτι μονος του και πήρε το ενα σκουλαρίκι την ωρα εκείνη μπαίνω μέσα και βλέπω στα χειλάκια του το κούμπωμα . ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ! Εγω θα έφταιγα για όλα ... το τι ακουσα απο το σύζυγο μετά...

ξερω οτι θα περασε ασχημα το βραδυ η alkyon αλλα ελπιζω η μικρουλα να ειναι μια χαρα.

αυτο με τις πτωσεις το εχουμε περασει λιγο πολυ ολοι οι γονεις τελικα.παντως απο τοτε που εγινα μαμα σταματησα να κριτικαρω τις αλλες μαμαδες που τα παιδια τους χτυπαγανε γιατι τωρα καταλαβα οτι αρκει μια στιγμουλα για να γινει το κακο και ολη μερα απο πανω τους να ειμαι ενα δευτερολεπτο αρκει

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Μόλις βρήκα ευκαιρία.... να γράψω δυο κουβέντες.

Ξύπνησε μια χαρά η μικρή.... Ζωηρή και κεφάτη. Στο σχολείο που το είπα διακριτικά στη δασκάλα της να έχει το νού της για "παράπονα" τέτοιου τύπου... μου απάντησε τώρα το μεσημέρι πως δεν παραπονέθηκε καθόλου η μικρή.

Φυστικάκι μου όχι δεν είναι η ντιπ μινιόν. Είναι η 2η (που θα μπορούσε να έχει γίνει σαμιαμίδι, επειδή αγχωνόμουν κι εγώ ειδικά βλέποντας τη δίδυμη αδερφή της να τρώει τα πάντα... Η μία με την 75η καμπύλη η άλλη με τη 10-15η). Μια χαρά είναι! (Το μενού που σου παρέθεσα είναι από την 4η τη μικρή μας).

Σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για τις ευχές σας! Είναι στιγμές που χρειάζονται όλες αυτές οι ευχές! :)

Χαίρομαι alcyon που είναι καλά το παιδάκι σου. Μην εφησυχάζεις όμως. Δεν θέλω να σε φοβίσω αλλά και οι επόμενες 2-3 μέρες είναι εξίσου σημαντικες. Έμαθα για ένα περιστατικό μιας φίλης που ενω το παιδάκι της είναι τώρα μια χαρά περάσανε 2 εβδομάδες στο νοσοκομείο με πολλαπλές εξετάσεις και 2 αξονικές. Και να φανταστείς ότι το έμαθα 2 μέρες αφότου ο μικρός μου έκανε την πρώτη του απόπειρα να βγει από το κρεβατάκι του και προσγειώθηκε με το κεφάλι.

Είμαι σίγουρη ότι, όπως φαίνεται, όλα θα πάνε καλά, απλά έχε το νου σου για 2-3 μέρες ακόμα.

Εύχομαι το καλύτερο.

Φιλικά,

Σοφία Δ

Χαίρομαι με τα νέα σας. Να'ναι πάντα καλά η μικρή σου, όπως και όλα τα παιδάκια. 4 έχεις κι εσύ? 3κορίτσια + 1 άντρα? μπράβο

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Alcyon,ενα θα σου πω:η δικια μου η μεγαλη δυο φορες μετα απο πτωση με το κεφαλι εκανε εμετο.Τη μια φορα που επεσε προς τα πισω εκανε αμεσως και την αλλη που ειχε χτυπησει κουτελο και κορταφο τον εκανε το βραδυ.Και τις δυο φορες τρεχαμε στο νοσοκομειο,με εμενα σε κατασταση πανικου,τον μπαμπα της σα χαμενο και τη γιαγια της (μανα μου) που ειναι παιδιατρος να τσακωνεται μαζι μου γιατι επεμενα για αξονικη...Κοριτσια μου εχει μεινει ψυχολογικο τραυμα και απο τις δυο φορες και δε νομιζω οτι θα το ξεπερασω.Σε καταλαβαινω απολυτα.Και να φανταστεις οτι το χτυπημα στο κεφαλι ειναι το μονο σχεδον πραγμα που φοβαμαι...δε με νοιαζει να χτυπησει οπου αλλου θελει,να κανει ραμματα σε ποδια χερια,να στραμπουληξει ο,τι γουσταρει,οχι ομως στο κεφαλι!!!Αυτο που ξερω ειναι οτιπρεπει να προσεχεις για εμετους,υπνηλια και αλλαγη συμπεριφορας για 48 ωρες.Εμας τη δευτερη φορα αφου περασαν οι 48 ωρες,ενω πηγαιναμε βολτα με το αυτοκινητο προφανως ζαλιστηκε και αρχισε να μου λεει ασυναρτησιες,να τη ρωταω διαφορα εγω επιτηδες και να μου απανταει αλλαντ΄αλλων...τρελλαθηκα παιδια,τρελλαθηκα!!!Τελικα μαλλον ηταν απο το αυτοκινητο,οτι τη ζαλισε δηλαδη,αλλα εκεινες τις στιγμες χανεις τη μπαλλα...Εγω οταν ειναι να παει παιδικη χαρα με τον μπαμπα της ή με τη μανα μου τρεμω...και δεν τρεμω για κανεναν αλλο λογο παρα μονο για τα χτυπηματα στο κεφαλι.

Κοριτσια εσεις που γραψατε πιο πανω για αιματωμα και νοσηλεια ,μπορειτε να μας πειτε πιοες ηταν οι συνθηκες της πτωσης?