Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πονοι στην εγκυμοσυνη

Recommended Posts

αγαπητες μου μανουλες!!!!!!!!! ειμαι καινουργια στο σαιτ και εχω την εξης απορια. ειμαι στον 7 μηνα της εγκυμοσυνης μου και απο την αρχη ειχα πονους κατω ακριβως απο την κοιλιτσα στην μυτρα. ο γιατρος που ειχε πει οτι δεν ειναι τιποτα επειδη μεγαλωνει λεει η μυτρα γι'αυτο εχω πονους γιατι ξεχασα να σας πω οτι οι πονοι εμφανιζονταν καθε φορα που αλλαζα μηνα. οσπου επαθα μια ωραιοτατη αποκολληση κι ελιωσα στο κρεββατι για 1 μηνα με χαπια. οταν συνηλθα και ξανασηκωθηκα δεν μου ξαναπαρουσιαστηκαν μονο κατι τσιμπηματακια οταν κουραζομουν. και προχθες με ζωσανε παλι οι πονοι. σας εχει συμβει κατι παρομοιο; ειχατε και σεις πονους; και κατι ακομα....αισθανεστε τις περισσοτερες φορες μια πιεση;(στην μυτρα παλι) σαν να πιεζει το μωρακι να βγει; λετε να ειναι συμαδια οτι θα γεννησω πριν της ωρας μου;

Διαφημίσεις

καλημέρα μανούλα!!!!!!!!! εγώ είμαι στην 13 εβδομάδα!!! εγώ στις αρχές είχα κάτι πονάκια τύπου περιόδου και όταν το είπα στον γιατρό μου, μου είπε ότι αυτό σημαίνει ότι κουράζομαι και πρέπει να σταματήσω να κουράζομαι! φυσιολογικά δεν πρέπει να νιώθουμε πόνο. επίσης εμένα μου έχει δώσει μαγνήσιο από την 6η εβδομάδα γιατί είχα λίγο ροζ αλλά ευτυχώς με το μαγνήσιο σταμάτησε! το ροζ μου είπε ήταν από τις συσπάσεις της μήτρας! εγώ στην θέση σου θα επαίρνα τηλ. τον γιατρό μου αν ένιωθα περίεργα. πάντως να ξέρεις ότι καμιά φορά τα πονάκια μπορεί να είναι και απο το έντερό σου!

• 1 month later...

neraides μου εχω ακριβώς το ίδιο θέμα. Ειμαι στην δευτερη εγκυμπσύνη μου που απέχει απο την πρώτη σχεδόν επτα χρονια. Βρίσκομαι στον 7ο μήνα, 30η εβδομάδα και εδω και λίγες μερες νιώθω έντονα συσπάσεις και πόνους κατω χαμηλα σαν περιοδου να το πω σαν σουβλίες. Αρχισα να ανησυχω γιατι σημερα τους ένιωσα πολύ έντονα και πολύ συχνά. Πες μου με σένα τι γίνεται τελικά; Πως εξελιχθηκε το θέμα;

Και γω αρχισα να φοβαμαι τον προωρο τοκετό σήμερα...

θα κοιτας αν οι πονοι ειναι ακαθοριστου χρονου.πχ ενας τωρα ενα μετα απο 10 λεπτα ενας μετα μιση ωρα.οι συσπασεις γεννας ειναι καθορισμενου χρονου.πχ καθε 5 λεπτα η καθε 10 η καθε 15.αν ειναι ακαθοριστου χρονου τοτε ειναι οι προπαρασκευαστικες συσπασεις η αλλιως ψευδοσυσπασεις που απλα προετοιμαζουν το σωμα για τον τοκετο!σε περιπτωση που γινουν εντονες ενοειται επικοινωνεις μεε τον γιατρο!

Διαφημίσεις

Θα συμφωνήσω με τη dimitra! Εγώ πολλές φορές νομίζω ότι θα δω κανα χέρι ή κανα πόδι να βγαίνει από κάτω! Και όταν με πιανουν αυτές οι σουβλιές, ξαπλώνω και προσπαθώ να χαλαρώσω...

• 2 weeks later...

Καλησπέρα σας, είμαι στον 7ο μήνα κι έχω κι εγώ πόνους και πίεση χαμηλά στη μήτρα αλλά όχι στο άσχετο, αλλά όταν σηκώνομαι ενώ κάθομαι αρκετή ώρα. Συμβαίνει σε άλλη κοπέλα αυτό; είναι φυσικό επειδή βαραίνουμε και η πίεση γίνεται εντονότερη;

• Like 1

There is no way to be a perfect mother but a million ways to be a good one!

Κι εγώ είχα τέτοια πονάκια σε ολη τη διάρκεια της εκυμοσύνης..καμια φορά ήταν αρκετά δυνατα αλλά περνούσαν...αν κρατήσουν αρκετη ώρα ενημερώνουμε αμέσως το γιατρό!

Το θέμα είναι ότι μου συμβαίνει πάντα όταν κάθομαι αρκετή ώρα ή όταν οδηγώ αρκετή ώρα που σημαίνει ότι είμαι στην ίδια θέση. Μετά κρατάει συνέχεια όποτε σηκώνομαι, αλλά όταν κοιμηθώ και ξυπνήσω την άλλη μέρα έχει περάσει. Από αυτό συμπεραίνω ότι προφανώς θα είναι από την κούραση, αλλά δεν ξέρω. Υπάρχει περίπτωση να είναι σημάδια τοκετού; πάντως για συσπάσεις δεν μου μοιάζει....

There is no way to be a perfect mother but a million ways to be a good one!

Κορίτσια μου...πονούσα χαμηλά στην κοιλιά στην αρχή της εγκυμοσύνης και μου είπε η γιατρός μου ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό, γιατί μεγαλώνει η μήτρα. Και κάτι πόνοι...χαμηλά κι από μέσα είναι φυσιολογικοί (και από τη στιγμή που μπήκα στον 8ο έγιναν πιο συχνοί. Την αιτία θα της τη ρωτήσω σήμερα στο τελευταίο ραντεβού για τον 8ο!). Αυτά, βέβαια, σε συνδυασμό με την καλή εγκυμοσύνη μου. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. neraides ρώτα καλύτερα το γιατρό σου, αλλά μην ανησυχείς, ώσπου να σου πει τι συμβαίνει!

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Διαφημίσεις