Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μπορω με υπερθυρεοειδη????????

Recommended Posts

καλησπερα οταν εμεινα εγκυος στο δευτερο παιδι ανακαληψαμε οτι εχω χαμηλη tsh δηλαδη υπερθηροειδη στην πρωτη εγκυμοσηνη δεν ειχα ο ενδοκρινολογος μου ειπε οτι το επαθα μετα το θηλασμο.{θηλασα 6 μηνες} αρχησα να περνω προθουριλ κ το ρηθμησαμε απο την 12 εβδομαδα τωρα ειμαι 33 εβδομαδων κ περνω ενα χαπι για συντηρηση ομως μου ειπε οτι πριν γεννησω θα το σταματησω κ θα κανουμε εξετασεις 6 μηνες μετα τη γεννα μου ειπε οτι μπορω να θηλασω αλλα εγω σκευτομαι οτι αν σταματησω τη θεραπεια δεν θα ξαναπεσει η τιμη της ορμονης? διαβασα σε συζητησεις σας οτι ο θηροειδης επιρεαζει το θηλασμο αν τον αφησω χωρις θεραπεια δεν θα επιρεασει? θελω πολυ να θηλασω οποια μπορει να βοηθησει σας παρακαλω αγλαια ακουςςςςςςςςςςςςςς:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

PrEjp2.png

knDrp2.png

Διαφημίσεις

καλησπερα οταν εμεινα εγκυος στο δευτερο παιδι ανακαληψαμε οτι εχω χαμηλη tsh δηλαδη υπερθηροειδη στην πρωτη εγκυμοσηνη δεν ειχα ο ενδοκρινολογος μου ειπε οτι το επαθα μετα το θηλασμο.{θηλασα 6 μηνες} αρχησα να περνω προθουριλ κ το ρηθμησαμε απο την 12 εβδομαδα τωρα ειμαι 33 εβδομαδων κ περνω ενα χαπι για συντηρηση ομως μου ειπε οτι πριν γεννησω θα το σταματησω κ θα κανουμε εξετασεις 6 μηνες μετα τη γεννα μου ειπε οτι μπορω να θηλασω αλλα εγω σκευτομαι οτι αν σταματησω τη θεραπεια δεν θα ξαναπεσει η τιμη της ορμονης?

Αν το πρόβλημα εμφανίστηκε στην εγκυμοσύνη, μπορεί μετά τον τοκετο να μην έχεις πρόβλημα. Θα κάνεις εξετάσεις και θα διαπιστώσεις αν υπάρχει πρόβλημα ή όχι. Αν υπάρχει θα κάνεις θεραπεία, αν δεν υπάρχει δεν θα κάνεις.

Σε τέτοια θέματα δεν μαντεύουμε. Κάνουμε εξετάσεις και ο γιατρός παίρνει αποφάσεις ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

διαβασα σε συζητησεις σας οτι ο θηροειδης επιρεαζει το θηλασμο αν τον αφησω χωρις θεραπεια δεν θα επιρεασει?

Ο υποθυροειδισμός μπορεί να μειώσει την παραγωγή. Ο υπερθυροειδισμός ταλαιπωρεί εσένα αλλά όχι την παραγωγή.

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ ΟΥΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΘΕΤΙΚΑ.

Μήπως να άλλαζες ενδοκρινολόγο και να πήγαινες σε κάποιον πιο σοβαρό;

το προβλημα απο οτι μου ειπε ο ενδοκρινολογος μου δημιουργιθηκε γυρω στους 6 μηνες μετα την πρωτη εγκυμοσυνη οταν το ανοσοποιητηκο προσπαθουσε να επανελθει στα φυσιολογικα του. σημερα πηγα παλι με τις εξετασεις μου κ μου ειπε οτι ολα ειναι καλα μου εκανε υπερηχο στο θηροειδη κ τα βρηκε ολα φυσιολογικα μου ειπε οταν γεννησω να το σταματησω το χαπι γιατι τα χαπια του υποθηροειδη δεν πηραζει να τα παιρνεις κ να θηλαζεις αλλα του ηπερθηροειδη περναει στο γαλα.μου ειπε οτι πιστευει οτι επειδη το επαθα λογο εγκυμοσυνης δεν θα το εχω για παντα πιστευει οτι θα επανελθω κ μου ειπε 3 μηνες μετα τη γεννα να κανω εξετασεις για να ελενξουμε την τιμη της ορμονης μου ειπε να μην ανησυχω που δεν θα περνω το χαπι γιατι δεν θα πεσει η τιμη της ορμονης για τουλαχιστον 6 μηνες ακομα κ να μην παιρνω το χαπι επειδη το ανοσοποιητηκο μου θα ειναι σε καταστολη ακομα αλλα με τις εξετασεις που θα κανω στουσ 3 μηνες θα καταλαβει αν μετα το εξξαμηνο θα ξαναεχω προβλημα.παντως για καλο κ για κακο θα παω κ στον ποντικιδη νικολαο για μια δευτερη γνωμη

PrEjp2.png

knDrp2.png

το προβλημα απο οτι μου ειπε ο ενδοκρινολογος μου δημιουργιθηκε γυρω στους 6 μηνες μετα την πρωτη εγκυμοσυνη οταν το ανοσοποιητηκο προσπαθουσε να επανελθει στα φυσιολογικα του. σημερα πηγα παλι με τις εξετασεις μου κ μου ειπε οτι ολα ειναι καλα μου εκανε υπερηχο στο θηροειδη κ τα βρηκε ολα φυσιολογικα μου ειπε οταν γεννησω να το σταματησω το χαπι γιατι τα χαπια του υποθηροειδη δεν πηραζει να τα παιρνεις κ να θηλαζεις αλλα του ηπερθηροειδη περναει στο γαλα.

Φουνίτσα, ο ενδοκρινολόγος είναι άσχετος σε θέματα θηλασμού. Οι περισσότεροι έτσι είναι αλλά υπάρχουν και πιο σχετικοί.

Μπορείς να θηλάσεις ενώ παίρνει χάπια για υπερθυροειδισμό αλλά θα πρέπει ο γιατρός να μπορεί να αντιμετωπίσει πιο πολύπλοκα θέματα και να διαλέξει και κατάλληλο σκεύασμα και κατάλληλο σχήμα. Υπάρχουν και άλλοι ενδοκρινολόγοι που ξέρουν περισσότερα και μπορούν να διαχειριστούν και πιο πολύπλοκα προβλήματα. Ο δικός σου γιατρός προφανώς δεν μπορεί να τα διαχειριστεί γι αυτό το αποφεύγει το θέμα (προφανώς δεν ενδιαφέρεται να μάθει και περισσότερα).

Θα κάνεις εξετάσεις και θα δεις αν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Αν δεν χρειάζεται να πάρεις φάρμακα, που σου το εύχομαι, τελειώνει εκεί η ιστορία. Αν χρειαστεί να πάρεις φάρμακα και βλέπεις ότι ο γιατρός σου δεν τα καταφέρνει, τότε πηγαίνεις σε άλλον.

καλησπερα οταν εμεινα εγκυος στο δευτερο παιδι ανακαληψαμε οτι εχω χαμηλη tsh δηλαδη υπερθηροειδη στην πρωτη εγκυμοσηνη δεν ειχα ο ενδοκρινολογος μου ειπε οτι το επαθα μετα το θηλασμο.{θηλασα 6 μηνες} αρχησα να περνω προθουριλ κ το ρηθμησαμε απο την 12 εβδομαδα τωρα ειμαι 33 εβδομαδων κ περνω ενα χαπι για συντηρηση ομως μου ειπε οτι πριν γεννησω θα το σταματησω κ θα κανουμε εξετασεις 6 μηνες μετα τη γεννα μου ειπε οτι μπορω να θηλασω αλλα εγω σκευτομαι οτι αν σταματησω τη θεραπεια δεν θα ξαναπεσει η τιμη της ορμονης? διαβασα σε συζητησεις σας οτι ο θηροειδης επιρεαζει το θηλασμο αν τον αφησω χωρις θεραπεια δεν θα επιρεασει? θελω πολυ να θηλασω οποια μπορει να βοηθησει σας παρακαλω αγλαια ακουςςςςςςςςςςςςςς:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Γεια σου φουνιτσα!Ο γιατρος σου σου εδωσε το καλυτερο δυνατον φαρμακο για την περιπτωση σου.Η προπυλοθειουρακιλη δηλ.το prothouril,περναει δυσκολοτερα κι απο τον πλακουντα,και τον μαζικο αδενα για αυτο ειναι και προτιμοτερη απο την καρβιμαζολη κατα την διαρκεια της κυησης και της γαλουχιας.Σε μια ηπια περιπτωση υπερθυρεοειδισμου και στις δοσεις συντηρησης τα 300 mg την ημερα αρκουν.Γενικοτερα κανενα αντιθυρεοειδικο φαρμακο δεν ειναι απολυτα συμβατο με τον θηλασμο.Τα αλλα μαλιστα (ιωδιο,παραγωγα ιμιδαζολης,λιθιο,β-αναστολεις και βαρβιτουρικα ειναι ασυμβατα).Η αληθεια ειναι οτι η νοσος graves προτιμα τις γυναικες και εμφανιζεται συχνοτερα μεταξυ 2 μηνων και ενος ετους απο τον τοκετο.(Προκειται για το 85% των περιπτωσεων υπερθυρεοειδισμου στην κυηση)και δινουμε παντα αγωγη για την προστασια και του εμβρυου το οποιο θα κανει κι αυτο εξετασεις μετα τη γεννα για να διαπιστωθει αν ειναι υπερθυρεοειδικο η οχι.(Αυτα βεβαια θα στα εξηγησουν αναλυτικοτερα και καλυτερα ο γυναικολογος κι ο παιδιατρος).Οποτε εφ οσον εισαι τοσο καλα ρυθμισμενη μην ανησυχεις ολα θα πανε καλα και θα θηλασεις απλως κανενα αντιθυρεοειδικο σχημα δεν ειναι 100%συμβατο με τον θηλασμο.Με το καλο σου ευχομαι!

Διαφημίσεις

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

σε αυτή τη βάση δεδομένων μπορείτε να ελέγχετε τα επίπεδα ασφάλειας των φαρμάκων

επειδή στα περισσότερα αναφέρεται και ο χρόνος ημίσειας ζωής, μπορεί να υπολογιστεί -ανάλογα με τις ώρες των γευμάτων του μωρού- η πιο ασφαλής ώρα για το μωρό.

αχ γλυκια κ υπομονετικη αγλαια πολυ ωραιο το site αλλα υπαρχει ενα μικρο προβλημα δεν ξερω καθολου αγγλικα οποτε δεν καταλαβα τιποτα.φιλακια;);)

δεν χρειάζεται να ξέρεις αγγλικά, αρκεί να ψάξεις τη δραστική ουσία στη βάση δεδομένων και να την επιλέξεις

στη συνέχεια σε βγάζει σε μια σελίδα για τη δραστική ουσία και η κατηγορία ασφαλείας είναι με αριθμούς

0 τα εντελώς ασφαλή

1 τα σχετικά ασφαλή

2 αυτα με περιορισμένη ασφάλεια

3 τα μη ασφαλή που δεν πρέπει να λαμβάνονται στη διάρκεια του θηλασμού

σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχουν εναλλακτικά πιο ασφαλή προτείνονται στην πρώτη σειρά

Είναι απαραίτητος ένας ενδοκρινολόγος με επαρκείς γνώσεις για την ασφάλεια των φαρμάκων στη διάρκεια του θηλασμού, μπορεί να σε βοηθήσει επιλέγοντας το κατάλληλο φάρμακο για σένα και προτείνοντας το κατάλληλο σχήμα λήψης. Δυστυχώς είναι λίγοι οι ενδοκρινολόγοι που έχουν ασχοληθεί με το θέμα και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν μια μητέρα που θηλάζει. Οι περισσότεροι αδιαφορούν για την υγεία του μωρού και προτείνουν αποθηλασμό γιατί δεν θέλουν να αφιερώσουν τον ελάχιστο χρόνο να το ψάξουν και να προτείνουν την κατάλληλη θεραπεία.

Διαφημίσεις

αγλαια μπηκα στην σελιδα κ το βρηκα το φαρμακο που περνω κ ειναι στο 0 δηλαδη απολητα ασφαλη κ οτι μπορω να περνω 750mg την μερα με ασφαλεια θα με τρελανει ο γιατρος εγω χρειαζομαι 1 χαπι των 50mg την μερα για συντηρηση κ αυτος μου λεει να το κοψω θα τον παρω τηλ να τον ρωτησω εεεε θα τρελαθω θα πηδηχτω απο το παραθηροοοοο:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

PrEjp2.png

knDrp2.png

αγλαια μπηκα στην σελιδα κ το βρηκα το φαρμακο που περνω κ ειναι στο 0 δηλαδη απολητα ασφαλη κ οτι μπορω να περνω 750mg την μερα με ασφαλεια θα με τρελανει ο γιατρος εγω χρειαζομαι 1 χαπι των 50mg την μερα για συντηρηση κ αυτος μου λεει να το κοψω θα τον παρω τηλ να τον ρωτησω εεεε θα τρελαθω θα πηδηχτω απο το παραθηροοοοο:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

Φουνίτσα, σου το έχω γράψει πολλές φορές, το γράφω μία ακόμη μήπως και το καταλάβεις: οι περισσότεροι γιατροί είναι εντελώς άσχετοι με την ασφάλεια των φαρμάκων στη διάρκεια του θηλασμού. Δεν θέλουν να ξέρουν. Δεν τους ενδιαφέρει να ξέρουν. Δεν νοιάζονται αν το παιδί θηλάσει ή όχι. Δεν νοιάζονται αν η μαμά θηλάσει ή όχι. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορείς να αλλάξεις το χαρακτήρα και την αδιαφορία του συγκεκριμένου γιατρού. Δεν μπορείς να τον κάνεις να ενδιαφερθεί. Πάρε το απόφαση, δεν θέλει να ασχοληθεί με το θέμα. Μπορεί να μην τον θήλασε η μητέρα του, μπορεί η γυναίκα του να αποφάσισε να μη θηλάσει, δυστυχώς αυτά είναι καθοριστικά για το πόσο "επιστημονικά" αντιμετωπίζει το θέμα ο γιατρός που ΔΙΑΛΕΞΕΣ να πηγαίνεις.

Το κόστος ενός βιβλίου για τα φάρμακα στη διάρκεια του θηλασμού είναι περίπου 100 ευρώ. Αν το αγοράσει θα το έχει συνέχεια στο ιατρείο του και θα μπορεί να το συμβουλεύεται ανά πάσα στιγμή. Προφανώς, για το συγκεκριμένο γιατρό καμία θηλάζουσα μητέρα και κανένα μωρό δεν αξίζει αυτό το "τεράστιο" κόστος που ο γιατρός το παίρνει σε 2 επισκέψεις.

Προφανώς καμία θηλάζουσα μητέρα και κανένα μωρό δεν αξίζουν λίγα λεπτά αναζήτησης στο διαδίκτυο για να ελέγξει ο συγκεκριμένος γιατρός τα φάρμακα.

Η βάση δεδομένων που χρησιμοποιήσες είναι φτιαγμένη από τους γιατρούς ενός Ισπανικού νοσοκομείου (μπορείς να δεις τα ονόματά τους) και διατίθεται δωρεάν για όλο τον κόσμο. Καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν γιατροί και "γιατροί"

Εσύ διαλέξεις σε ποιους θα πας.

Μπορείς να αλλάξεις γιατρό και να διαλέξεις κάποιον που είναι πιο αξιόπιστος και λιγότερο αδιάφορος για την υγεία της μητέρα και του μωρού.

δες εδώ το βιβλίο που ανέφερα

http://www.amazon.co.uk/Drugs-Pregnancy-Lactation-Reference-Lippincott/dp/078177876X

(γιατί επιμένεις να συμβουλεύεσαι έναν γιατρό που έχει δείξει πώς αντιμετωπίζει το θέμα; )

aglaia εχεις δικιο απολιτο δικιο πρεπει να αλλαξω γιατρο οποσδηποτε απλα εχω τετοιο χαρακτηρα που κολλαω η κουμπαρα μου χειρουργι8ικε στον ποντικιδη θα την πω αυριο κιολας να του τηλ. ελπιζω να μου δωσει την ιατρικη του συμβουλη απο το τηλ. αν οχι θα πρεπει να κατεβω θεσσαλονικη το συντομοτερο. παντως αγλαια εχω παθει πλακα με την υπομονη σου απορω πως δεν με εχεις διαολοστηλει τοσο καιρο που σε πριζω τη να πω ευχαριστω για την υπομονη σου :oops::oops::oops:

PrEjp2.png

knDrp2.png

• 1 year later...

Δεν ανοίγω καινούργιο θέμα γιατί η περίπτωσή μας έχει κάποια κοινά στοιχεία...

Το μωράκι μου είναι 8μηνων. Θήλαζα αποκλειστικά 6.5 μήνες κ τώρα συνεχίζω να θηλάζω κ τρώμε κ κάτι λίγα στερεές τροφές. Λόγω αλλεργίας (τα έχω ξαναγράψει) θέλω να θηλάσω όσο περισσότερο γίνεται.

Δυστυχώς ξαναέχω υπερθηρεοειδισμό (έτσι γράφεται? :oops:). Είχα πρώτη φορά πριν από 5 χρόνια. Έπερνα Thyrostat κ μετά Prothuril (που υποτείθεται είναι πιο ήπιο κ γω είχα αναφέρει στο ιατρό ότι θέλω να μείνω έγκυος). Αρκετούς μήνες όμως πριν μείνω έγκυος το έκοψα κ αυτό καθώς οι εξετάσεις μου ήταν για πολύ καιρό καλές. Πέρσι λοιπόν, έμεινα έγκυος - όλα καλά, ανά τρίμηνο έκανα εξετάσεις - όλα καλά, γέννησα όλα καλά, το μάρτη ξαναέκανα εξετάσεις - όλα καλά. Κ ξαφνικά προχθές, όλα είναι εκτός ορίων! Μάλλον είναι από στρες καθώς ταλαιπωρηθήκαμε πολύ μέχρι να βγάλουμε άκρη με την αλλεργία του μωρού...

Ο ενδοκρινολόγος, η γυναίκα του οποίου θήλαζε τα παιδιά μέχρι έτους, μου είπε (κ πολύ χάρηκα που το άκουσα) ότι θα κάνουμε τα πάντα να μην επηρεαστεί ο θηλασμός. Να δοκιμάσουμε κάποια θεραπεία με χάπια για λίγο καιρό (τα οποία περνάνε μεν στο γάλα άλλα λίγο) όμως εφόσον υποτροπίασα αυτό σημαίνει ότι μάλλον πρέπει να κάνω αφαίρεση :( -

Φοβάμαι ότι αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να μην επηρεάζει τον θηλασμό - όλα θέμα ορμονών είναι άλλωστε... Μπορεί να μειωθεί το γάλα? Μπορεί τα φάρμακα να επηρεάσουν το θηροειδή του μωρού? Μπορεί η αφαίρεση να προκαλέσει πρόβλημα, είτε στις ημέρες που θα κάνω την επέμβαση είτε μετά? Να το αφήσω για όταν αποθηλάσω (σε καννά χρόνο δηλαδή και βάλε..)?

h9mbp2.png

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Διαφημίσεις