Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αλλεργία εγκυμοσύνη θηλασμός

Recommended Posts

ίσως να μην είναι το κατάλληλο σημείο για να θέσω την ερώτηση μου αλλά μια και εν μέρη έχει σχέση με τον θηλασμό το βάζω εδώ που ίσως να το δουν περισσότερα μέλη που γνωρίζουν.

Σε πρόσφατη συζήτηση με φίλη μου σχετικά με την αλλεργία στο αγελαδινό και τον θηλασμό ετέθη σαν προβληματισμός η περίπτωση που η μητέρα έχει δυσανεξία στο αγελαδινό αν είναι προτιμότερο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης να κάνει αποχή από το γάλα και τα παράγωγά του και αν αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί και μετά την γέννα ώς προληπτικό μέτρο που το μωρό είναι αλλεργικό στο αγελαδινό.

τι γνώμη έχετε ???

Διαφημίσεις

αν καταλαβα καλα η κοπελα εχει δυσανεξια στο γαλα σωστα???κανεις δεν εγγυαται οτι με την αποχη θα καταφερει το μωρο να μην εχει αλλεργια στο αγελαδινο...το αν θα εχει ενα παιδι αλλεργιες ή οχι δεν εχει σχεση με την διατροφη της μητερας στην εγκυμοσυνη (στο λεω εγω που στην μεγαλη σε ολη την εγκυνμοσυνη μοσχαρι ουτε να το μυρισω (και πολλα αλλα εδω που τα λεμε ) αλλα η μεγαλη ειχε αλλεργια και στο αγελαδινο και στο μοσχαρι μεεχρι προσφατα....)...ενα παιδι αν εχει αλλεργια ειναι θεμα και κληρονομικο και περιββαντολογικο και πολλα που απλα δε μπορουμε να τα ελεγξουμε....εμενα η δευτερη δεν εχει αλλεργια η πρωτη ητανε φουλ....και κανεις απο τους δυο μας δεν εχει αλλεργια (εννοω γονεις)...της απο κατω και οι δυο γονεις ειναι αλλεργικοι σε διαφορα και φαγητα το μωρο ως στιγμης (12 μηνων ) δεν εχει παρουσιασει τιποτα...της απο πανω (συγνωμη αλλα θυμιζει το δωθε παναγια περα παναγια απο μια ταινια ) το πρωτο δεν ειχε αλλεργια η δευτερη γεννηθηκε με αλλεργια και κανεις τους δεν εχει....σιγουρα η κληρονομικοτητα μπορει να παιξει ρολο αλλα κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης δε ωφελει νομιζω σε κατι....τωρα οσον αφορα κατα το θηλασμο....εαν εχεις ενδειξεις τοτε αρχιζεις αποχη...εαν δεν εχεις δεν εχεις καποιο λογο να το κανεις....δε ξερω αν σε βοηθησα ή σε μπερδεψα....:roll::roll::oops::oops::oops:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

ας γίνω ποιό συγκεκριμένη γιατί μάλλον τα έγραψα μπερδεμένα.....:):)

Εγώ έχω δυσανεξία στο γάλα άλλα τρώω άνετα τα υπόλοιπα παράγωγά του η κόρη μου είχε αλλεργία στο αγελαδινό ως εκ τούτου για μεγάλο χρονικό διάστημα έκανα αποχή από τα γαλακτοκομικά (και σε άλλα μέχρι να σιγουρευτώ ότι είναι μόνο αυτό) λόγω του θηλασμού :D

Σε περίπτωση δεύτερης εγκυμοσύνης έχει λογική να κάνω αποχή από τα γαλακτοκομικά από την αρχή ή να περιμένω να δω αν υπάρχει αλλεργία ?

Γκόρτζος !! γκόρτζος (εχμ........άσχετο) :-D:grin:

Στο βιβλιο της Πατσούρου αναφέρει ότι η ίδια λόγω ιστορικού αλλεργιών στην οικογένεια δεν έπινε γάλα 1 χρόνο πριν μένει έγκυος, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού και οι κόρες της δεν εμφάνισαν κάποια σημαντική αλλεργία. Βέβαια δεν λέει ότι κάτι τέτοιο έχει αποδειχτεί και ίσως να ήταν τυχαίο.

Επίσης κάπου εδώ μέσα είχα βρει παλιότερα έναν σύνδεσμο όπου κάποιος γιατρός σύστηνε να μην καταναλώνουν οι έγκυες γαλακτοκομικά αλλά δεν θυμάμαι τώρα που ακριβώς το είχα βρει (μάλλον στο τόπικ της "υγιεινής δια(σ)τροφής":roll:

Αν το βρω, θα το βάλω και εδώ...

Στο βιβλιο της Πατσούρου αναφέρει ότι η ίδια λόγω ιστορικού αλλεργιών στην οικογένεια δεν έπινε γάλα 1 χρόνο πριν μένει έγκυος, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού και οι κόρες της δεν εμφάνισαν κάποια σημαντική αλλεργία. Βέβαια δεν λέει ότι κάτι τέτοιο έχει αποδειχτεί και ίσως να ήταν τυχαίο.

Επίσης κάπου εδώ μέσα είχα βρει παλιότερα έναν σύνδεσμο όπου κάποιος γιατρός σύστηνε να μην καταναλώνουν οι έγκυες γαλακτοκομικά αλλά δεν θυμάμαι τώρα που ακριβώς το είχα βρει (μάλλον στο τόπικ της "υγιεινής δια(σ)τροφής":roll:

Αν το βρω, θα το βάλω και εδώ...

ευχαριστώ zaharini :)κάτι τέτοιο είχα διαβάσει και εγώ δεν θυμόμουν όμως που :P:p και θα ήθελα να το αναλύσουμε κάπως μια και από ότι βλέπω είναι πολλά μωρά που γεννιούνται με αυτό το πρόβλημα :-(

Διαφημίσεις

Αν υπάρχει ιστορικό αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα, είναι καλό να μην εκτίθεται το έμβρυο. Όσο πιο πολύ εκτίθεται τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να παρουσιάσει αλλεργία.

ας γίνω ποιό συγκεκριμένη γιατί μάλλον τα έγραψα μπερδεμένα.....:):)

Εγώ έχω δυσανεξία στο γάλα άλλα τρώω άνετα τα υπόλοιπα παράγωγά του η κόρη μου είχε αλλεργία στο αγελαδινό ως εκ τούτου για μεγάλο χρονικό διάστημα έκανα αποχή από τα γαλακτοκομικά (και σε άλλα μέχρι να σιγουρευτώ ότι είναι μόνο αυτό) λόγω του θηλασμού :D

Σε περίπτωση δεύτερης εγκυμοσύνης έχει λογική να κάνω αποχή από τα γαλακτοκομικά από την αρχή ή να περιμένω να δω αν υπάρχει αλλεργία ?

Γκόρτζος !! γκόρτζος (εχμ........άσχετο) :-D:grin:

οκ το επιασα τωρα (μααααααααααντας μααααααααντας ;ΡΡΡ)...κοιτα στη δευτερη δεν εκανα αποχη στην εγκυμοσυνη αν και ειχαμε ιστορικο γιατι πολυ απλα δε μπορουσα να φαω τιποτα οποτε πρεπει να ηπια πολυ λιγο οτιδηποτε γαλα και τυροκομικα κλπ κλπ οπως ομως και στη πρωτη...στο θηλασμο ΟΜΩΣ εκανα μια αποχη σχετικη (μονο στα αγελαδινα τυρια και γαλα ) και με τις ευλογιες του αλλεργιολογου σε περιπτωση που ειναι και αυτη....σιγα σιγα ηπια λιγο γαλα αρχισα να παρατηρω αντιδρασεις δεν ειδα αντιδρασεις και ναι μπορω να πω οτι η μικρη δεν εχει αλλεργια μιας και τρωμε γιαουρτι αντι για κρεμα....και δε τη πειραζει...τυχαιο ??οχι τυχαιο???

δε ξερω...και στις δυο εγκυμοσυνες μου τα ιδια μπορουσα να φαω...πατατες γλωσσα τηγανητη πορτοκαλαδα φρεσκοστημμενη και κατα διαστηματα κανα μακαρονι .....ή κατι αλλο....η μια ειναι με αλλεργια η αλλη οχι....αν μπορεις να κανεις κανε και στην εγκυμοσυνη..στο θηλασμο κανε σιγουρα...οπως συστηνουν οι ασχετοπαιδιατροι υποαλλεργικα γαλατα σε παιδιακια που τα αδερφακια τους εχουν αλλεργια στο αγελαδινο ετσι και εμεις με το θηλασμο καλο ειναι να τα αποφευγουμε μεχρι να δουμε τι γινεται και με το δευτερο.....αποψη μου παντα.....:D:D:D

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09