Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

FILICIN σώζει ζωές

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες τις επίδοξες μανούλες.Πριν απο 6 μήνες έχασα το μωρό μου λόγω δισχιδούς ράχης>Επαιρνα Filicin απο τη μέρα που έμαθα ότι είμαι έγκυος αλλα τελικά έπρεπε να το είχα ξεκινήσει 3 μηνες πριν τις προσπάθειες για σύλληψη για να μπορέσει ο οργανισμός να βρει ερθει στα σωστά επίπεδα.Οσες λοιπόν είστε σε περιοδο προσπαθειών μην το αμελείτε.Οι πιθανότητες ειναι 1/1000 καθόλου μικρές κι αν ρίξετε μια ματιά στο φοροθμ θα βρείτε αρκετες των περιπτώσεων.Για να μην βρεθεί καμιά μανούλα στην δική μου θεση και να χαιρεστε όλες υγιή μωράκια!

Διαφημίσεις

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Διαφημίσεις

Γιατί είναι σημαντικό το φολλικό οξύ στην εγκυμοσύνη?Το φολικό οξύ μαζί με την βιταμίνη Β12 προλαμβάνει την μακροκυτταρική αναιμία και συμβάλλει στη σωστή λειτουργία των νευρών. Είναι απαραίτητο για τη δημιουργία του γενετικού υλικού (DNA) σε όλα τα κύτταρα του σώματος επιτρέποντας τη σωστή αντιγραφή των κυττάρων και επομένως διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε καταστάσεις όπως η εγκυμοσύνη όπου τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται γρήγορα.

Στην διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της εγκυμοσύνης η σπονδυλική στήλη και τα νευρικά κύτταρα του εμβρύου αναπτύσσονται γρήγορα. Η έλλειψη φολλικού οξέος σε αυτό το στάδιο αυξάνει τον κίνδυνο για δημιουργία ατελειών του νευρικού σωλήνα και μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση δισχιδής ράχης.

Κάθε γυναίκα που σκέφτεται να μείνει έγκυος και μέχρι την 12η εβδομάδα της κύησης συμβουλεύεται να παίρνει συμπλήρωμα φολλικού οξέος (400μg ημερησίως) και να ακολουθεί διατροφή πλούσια σε φολλικό οξύ. Είναι καλό να αυξήσετε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φολλικό οξύ σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στην διάρκεια του θηλασμού επίσης χρειάζεται να καταναλώνετε αρκετό φολλικό οξύ (δείτε πίνακα 1).

Που βρίσκετε το φολλικό οξύ?

Τροφές πλούσιες σε φολλικό οξύ είναι:

• Το σπανάκι, το κατσαρό λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο
  • Τα όσπρια
  • Προϊόντα μαγιάς
  • Τα εσπεριδοειδή φρούτα και οι χυμοί τους
  • Το πίτουρο του σιταριού και άλλοι σπόροι
  • Το μπρόκολο
  • Τα πουλερικά, το χοιρινό, τα οστρακοειδή και το συκώτι
  • Ενισχυμένα τρόφιμα όπως δημητριακά πρωινού (ελέγξτε τις ετικέτες τροφίμων για να βρείτε τα εμπλουτισμένα τρόφιμα)

Συγγνωμη αλλα πως θα βοηθησει το εμβρυο το φυλικο οξυ που παιρνει μια κοπελα πριν να μεινει εγκυος?Πως γινεται αυτο?Το οτι αν επαιρνες φυλικο οξυ απο πιο νωρις δε θα ειχε προβλημα το εμβρυο στο ειπε γιατρος ή ειναι καποιο συμπερασμα που εβγαλες μονη σου?

Ρωταω γιατι οι περισσοτερες απο μας υποθετω ξεκινησαμε το φυλικο οταν μειναμε εγκυες και οχι νωριτερα και ωστοσο δεν υπηρξε κανενα προβλημα.

ειναι αναλογα. εγω παραδειγμα που εκανα εξωσωματικη ξεκινησα το φυλλικο πριν την εγκυμοσυνη.κανει καλο στον οργανισμο.

O οργανισμός μιας γυναίκας που εχει αναγκη απο φολλικό οξύ χρειάζεται 3 μηνες περίπου για να βρει τις ισορροπίες του στο συγκεκριμένο στοιχέιο.Επομένως, αν το ξεκινήσεις μολις προκύψει η εγκυμοσύνη, δεν προλαβαίνει να βοηθήσει το έμβρυο.Μου είπαν οτι ίσως να μη μου συνέβαινε αυτό που συνέβη αν το ξεκινούσα νωρίτερα, αλλα οπως κια καθε υγιής γυναίκα νομιζα οτι δεν προκειται να συμβέι σε μένα.Καποιοι γιατροι αφηνουν την επιλογη στις γυναίκες λέγοντας ότι δεν είναι απαραίτητο απο πριν, όμως δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε γιατί ούτως η αλλως είναι ένα στοιχείο που δεν προσλαμβάνεται εύκολ απο τις τροφές και συν τοις άλλοις ειναι ευεργετικό για τον οργανισμό.

Διαφημίσεις

Φίλη ikaniretak,

Κι εγώ πρέπει να παίρνω φυλλικό οξύ, αλλά ξεχνιέμαι...

Είναι πολύ σπουδαίο αυτό που έκανες, να σκεφτείς πώς ο δικός σου πόνος θα μπορέσει να βοηθήσει άλλες κοπέλες. Θέλει παλλικαριά ψυχής και άνθρωποι που μες στον πόνο τους σκέφτονται άλλους, είναι πολύ ιδιαίτεροι.

Σ' ευχαριστώ θερμά!!!

Και να ξέρεις ότι για πλάσματα σαν κι εσένα ο Θεός φυλάει την πιο μεγάλη ΧΑΡΑ και ΕΥΛΟΓΙΑ. Γιατί ποια θα γίνει πιο σπουδαία μάνα, αν όχι εσύ που με αγάπη σκέφτηκες όλες εμάς που ούτε μας γνωρίζεις, αλλά ξέρεις την αγωνία μας και τη μοιράζεσαι;:)

Με απέραντη αγάπη (η συνονόματή σου, νομίζω)

Τζούκα

O οργανισμός μιας γυναίκας που εχει αναγκη απο φολλικό οξύ χρειάζεται 3 μηνες περίπου για να βρει τις ισορροπίες του στο συγκεκριμένο στοιχέιο.Επομένως, αν το ξεκινήσεις μολις προκύψει η εγκυμοσύνη, δεν προλαβαίνει να βοηθήσει το έμβρυο.Μου είπαν οτι ίσως να μη μου συνέβαινε αυτό που συνέβη αν το ξεκινούσα νωρίτερα, αλλα οπως κια καθε υγιής γυναίκα νομιζα οτι δεν προκειται να συμβέι σε μένα.Καποιοι γιατροι αφηνουν την επιλογη στις γυναίκες λέγοντας ότι δεν είναι απαραίτητο απο πριν, όμως δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε γιατί ούτως η αλλως είναι ένα στοιχείο που δεν προσλαμβάνεται εύκολ απο τις τροφές και συν τοις άλλοις ειναι ευεργετικό για τον οργανισμό.

Στο οτι ειναι ευεργετικο για τον οργανισμο δεν αντιλεγω...και αν δεν κανω λαθος βοηθαει και στη συλληψη και σωστα συμβουλευεις τις κοπελες που κανουν προσπαθειες για μωρακι να παιρνουν φυλικο οξυ.Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι πως γινεται το εμβρυο να λαμβανει μεγαλυτερη ποσοτητα φυλικου οξεως?ισως εχει να κανει με την απορροφηση απο τον οργανισμο της μητερας.

Επειδή έχω χάσει κι εγώ ένα παιδί

τώρα πια που είμαστε πάλι στις προσπάθειες με τον άντρα μου

δεν θα ήθελα να το ξαναρισκάρω

κι έτσι παίρνω κι εγώ 1 χαπάκι κάθε μέρα!

Ο γιατρός μου, μου είπε οτι δεν είναι και τόσο απαραίτητο για τις ελληνίδες

γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι πλούσια σε φολικό οξύ....

....αλλά και να παίρνω μού είπε οτι δεν θα κάνω κακό!

Στην κόρη μου δεν έπαιρνα

αλλά ποιός μου λέει εμένα οτι σε εκείνη την περίοδο

δεν ΕΤΥΧΕ να είχα καταναλώσει αρκετό φολικό οξύ απο άλλες φυσικές πηγές

και έτσι όλα να πήγαν καλά!

Στο δεύτερο όμως τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά!!!

Έτσι λοιπόν αυτή τη φορά, θέλω να είμαι πιο σίγουρη

γιατί δεν θα το αντέξω να ξαναπεράσω την τελευταία μου εμπειρία!!....:( :(

To φολλικό οξύ είναι απαραίτητο για όλα αυτά που γράφει η ikaniretak λίγο παραπάνω ,αλλά δεν έχει σχέση με την γονιμότητα δυστυχώς.

Ο γυναικολόγος μου μου το χορήγησε με το που είπα οτι θα ξεκινήσω προσπάθειες για μωράκι.

QqmLp3.png

Στο οτι ειναι ευεργετικο για τον οργανισμο δεν αντιλεγω...και αν δεν κανω λαθος βοηθαει και στη συλληψη και σωστα συμβουλευεις τις κοπελες που κανουν προσπαθειες για μωρακι να παιρνουν φυλικο οξυ.Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι πως γινεται το εμβρυο να λαμβανει μεγαλυτερη ποσοτητα φυλικου οξεως?ισως εχει να κανει με την απορροφηση απο τον οργανισμο της μητερας.

Δυστυχώς δεν βοηθάει στην σύλληψη...

βοηθάει μόνο στην "καλή ποιότητα" των ωαρίων! ;)

Διαφημίσεις

καλησπερα κοριτσια! ειναι πολυ βασικο στον οργανισμο και μαλιστα καπου διαβαζα σημερα οτι βοηθα στο να αποφευχθει παλλινδρομηση.

Φίλη ikaniretak,

Κι εγώ πρέπει να παίρνω φυλλικό οξύ, αλλά ξεχνιέμαι...

Είναι πολύ σπουδαίο αυτό που έκανες, να σκεφτείς πώς ο δικός σου πόνος θα μπορέσει να βοηθήσει άλλες κοπέλες. Θέλει παλλικαριά ψυχής και άνθρωποι που μες στον πόνο τους σκέφτονται άλλους, είναι πολύ ιδιαίτεροι.

Σ' ευχαριστώ θερμά!!!

Και να ξέρεις ότι για πλάσματα σαν κι εσένα ο Θεός φυλάει την πιο μεγάλη ΧΑΡΑ και ΕΥΛΟΓΙΑ. Γιατί ποια θα γίνει πιο σπουδαία μάνα, αν όχι εσύ που με αγάπη σκέφτηκες όλες εμάς που ούτε μας γνωρίζεις, αλλά ξέρεις την αγωνία μας και τη μοιράζεσαι;:)

Με απέραντη αγάπη (η συνονόματή σου, νομίζω)

Τζούκα

Συνονοματη Κατερίνα και κορίτσια μου καλά καλησπέρα.Οχι, το φολλικό δε βοηθάει στη σύλληψη όμως παίζει καθοριστικό ρόλο στην δημιουγία του κεντρικού νευρικού συστήματος του μωρού.Η δισχιδής ράχη που είχε το δικό μας είναι μια ανωμαλία που δεν μπορεί να αποδοθεί σε συγκεκριμένη αιτία αλλα ίσως μπορεί να προληφθεί με το φολλικό.Το μωρό μας το χασαμε τον Δεκέμβριο.Ξεκινησα το Φιλισιν απο τη μέρα που εμαθα ότι είμαι εγκυος και δεν το σταμάτησα καθολου μεχρι σήμερα.Εχω να σας πω ότι την Τετάρτη που μας πέρασε εκανα τεστ στο σπίτι και βγήκε θετικό!!Αυριο έχω ραντεβού για υπέρηχο.Δεν ξερω αν πρέπει να νιώσω χαρά ή αγωνία.Αυτό που χρειάζομαι απο εσας είναι μια πολύ μικρή θέση στην προσευχή σας, έστω κια στιγμιαία.Δεν το έχουμε πει σε κανεναν και ουτε πρόκειτα μέχρι να περάσει και το κρίσιμο στάδιο του 4ου μηνα στο οποίο διαπιστώσαμε το πρόβλημα του γιοκα μας.Αυτό που προσπαθώ να κάνω μεσα αο αυτό το φορουμ δεν είναι να τρομοκρατήσω όλεες εσας που ονειρευεστε ένα μωράκι στην αγκαλία σας αλλα να σας βοηθήσω να του δωσετε όλα εκείνα τα εφόδια που θα σας το χαρίσουν έτσι όπως το φαντάζεστε, υγιές και χαρούμενο!!Ο πόνος του να χανεις ενα παιδί είναι δυσβάσταχτος αλλα όταν ξέρεις πως έκανες τα πάντα γι αυτό, τότε κοιμάσαι ήσυχη...

καλησπερα κ απο μενα...το filiIne εχει μικρη ποσοτητα φυλικου οξεως κ κανει πολυ καλο στον οργανισμο γενικοτερα.

στην εγκυμοσυνη χρειαζομαστε μεγαλυτερες ποσοτητες φιλικο οξυ.

κ εγω επαιρνα πριν μεινω εγκυος χωρις να εχω προγραμματισει εγκυμοσυνη.μου το ειχε αναφερει απλα μια γυναικολογος.;)

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Συνονοματη Κατερίνα και κορίτσια μου καλά καλησπέρα.Οχι, το φολλικό δε βοηθάει στη σύλληψη όμως παίζει καθοριστικό ρόλο στην δημιουγία του κεντρικού νευρικού συστήματος του μωρού.Η δισχιδής ράχη που είχε το δικό μας είναι μια ανωμαλία που δεν μπορεί να αποδοθεί σε συγκεκριμένη αιτία αλλα ίσως μπορεί να προληφθεί με το φολλικό.Το μωρό μας το χασαμε τον Δεκέμβριο.Ξεκινησα το Φιλισιν απο τη μέρα που εμαθα ότι είμαι εγκυος και δεν το σταμάτησα καθολου μεχρι σήμερα.Εχω να σας πω ότι την Τετάρτη που μας πέρασε εκανα τεστ στο σπίτι και βγήκε θετικό!!Αυριο έχω ραντεβού για υπέρηχο.Δεν ξερω αν πρέπει να νιώσω χαρά ή αγωνία.Αυτό που χρειάζομαι απο εσας είναι μια πολύ μικρή θέση στην προσευχή σας, έστω κια στιγμιαία.Δεν το έχουμε πει σε κανεναν και ουτε πρόκειτα μέχρι να περάσει και το κρίσιμο στάδιο του 4ου μηνα στο οποίο διαπιστώσαμε το πρόβλημα του γιοκα μας.Αυτό που προσπαθώ να κάνω μεσα αο αυτό το φορουμ δεν είναι να τρομοκρατήσω όλεες εσας που ονειρευεστε ένα μωράκι στην αγκαλία σας αλλα να σας βοηθήσω να του δωσετε όλα εκείνα τα εφόδια που θα σας το χαρίσουν έτσι όπως το φαντάζεστε, υγιές και χαρούμενο!!Ο πόνος του να χανεις ενα παιδί είναι δυσβάσταχτος αλλα όταν ξέρεις πως έκανες τα πάντα γι αυτό, τότε κοιμάσαι ήσυχη...

ευχομαι μεσα απο την ψυχη μου να ναι ολα καλα κ να εχεις σε λιγους μηνες το μωρακι σου στην αγκαλια σου!!!!!

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Συνονοματη Κατερίνα και κορίτσια μου καλά καλησπέρα.Οχι, το φολλικό δε βοηθάει στη σύλληψη όμως παίζει καθοριστικό ρόλο στην δημιουγία του κεντρικού νευρικού συστήματος του μωρού........................................................................................

.................................................................................................

Αυτό που προσπαθώ να κάνω μεσα απο αυτό το φορουμ δεν είναι να τρομοκρατήσω όλεες εσας που ονειρευεστε ένα μωράκι στην αγκαλία σας αλλα να σας βοηθήσω να του δωσετε όλα εκείνα τα εφόδια που θα σας το χαρίσουν έτσι όπως το φαντάζεστε, υγιές και χαρούμενο!!

Ο πόνος του να χανεις ενα παιδί είναι δυσβάσταχτος αλλα όταν ξέρεις πως έκανες τα πάντα γι αυτό, τότε κοιμάσαι ήσυχη...

Αχ!!!

Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα απο εσένα!!!....

Με αντιπροσωπεύει πολύ αυτή η κουβέντα σου!!!

Σου εύχομαι ολόψυχα αυτή την φορά να σου πάνε ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!....

....και....

να σε ακολουθήσουμε κι εμείς σύντομα! :mrgreen:

Συγχαρητηρια κοριτσακι.Να εισαι χαρουμενη και αισιοδοξη και ολα θα πανε μια χαρουλα.Μη σκεφτεσαι τα ασχημα που περασαν ...αλλα τα ευχαριστα που ερχονται!!!Με το καλο!!!

καλημερα κ απο μενα...!Η συνονοματη Κατερινουλα ξερει ποσο την καταλαβαινω...Κ εγω εχασα τη μπεμπα μου πριν 2 μηνες,την γεννησα στον 5ο μηνα...Διαγνωστηκε δισχιδης ραχη,ατελεια του νευρικου σωληνα...Κ δυστυχως,σε αυτες τις περιπτωσεις,παρολο που η παθηση δημιουργειται απο την πρωτη στιγμη της συλληψης, χρειαζονται μηνες μεχρι να φανει....Δεν φαινεται στην αυχενικη,χρειαζεται να φτασεις σχεδον στη β επιπεδου...Σε εμενα διαγνωστηκε στην 19η βδομαδα,σχεδον στο μεσο της εγκυμοσυνης...

Ακομα θρηνω το μωρακι μου που αφησα να φυγει....

Μπραβο στο Κατερινακι που αφυπνιζει ολες για το φυλλικο οξυ...Κοριτσια,εκληση προς ολες,εγκυμονουσες η οσες ειναι σε προσπαθεια για να γινουν μανουλες...Φυλλικο οξυ....Επιβαλλεται για ολες...Ενα χαπακι ειναι,μια βιταμινη,δεν κοστιζει τιποτα....Ομως μπορει να σωσει μια ζωουλα....

Ο γιατρος μου μου ειπε οτι μπορει κ να μην οφειλεται σε ελλειψη φυλλικου η παθηση του μωρου...Βλεπετε,οι ερευνες δεν εχουν δειξει 100% την αιτια της παθησης...Ομως οι ιδιες ερευνες εχουν δειξει οτι οσες γυναικες προσλαμβανουν φυλλικο οξυ 3 μηνες πριν τη συλληψη,μειωνουν τις πιθανοτητες....Μπορει απλα να ηταν ενα ''τυχαιο γεγονος'' οπως το ονομασε ο γιατρος μου,μπορει ομως να μην απορροφουσε ο οργανισμος μου το φυλλικο των τροφων,μιας που ειναι υδατοδιαλυτη βιταμινη,πραγμα που σημαινει οτι δεν αποθηκευεται στον οργανισμο...Ποιος ξερει,μαλλον ποτε δεν θα μαθω....Ομως απο τη μερα που γεννησα,το filicin εχει γινει καθημερινοτητα για μενα...Για να μου θυμιζει το μωρακι που εχασα...Για καποιο λογο...

Filicin, ολες...!Μην το ξεχνατε!!!!Για να μην χρειαστει ποτε να παρετε την αποφαση για τη ζωη του μωρου σας....

NKyqp3.png

Zl2kp2.png

Ωχ ... τώρα με αγχώσατε!!! Εγώ έχω το στίγμα και έχω και χαμηλή φεριτίνη και αιματοκρίτη και δεν παίρνω γενικά filicine. Τώρα παίζει να είμαι έγκυος κι έχω ξεκινήσει βέβαια να παίρνω 3-4μέρες μετά την επαφή αλλά μήπως είναι αργά.

Θυμάμαι στη πρώτη μου εγκυμοσύνη έίχα τυχαία πάει στο γιατρό 1-2μήνες πριν μείνω γιατί ζαλιζόμουν και μου έδωσε filicine ... αλλά τώρα έχω πάρα πολύ καιρό να πάρω... λέτε να είναι πρόβλημα????

Αγχώθηκα!!!!

azHYp2.png

vwuep3.png