Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Recommended Posts

Καλημερα σε ολες τις μανουλες.

Αν και ο μικρος πάει σε παιδικο σταθμο απο 18 μηνων, ενιωσα πολυ περιφανη εχτες που τον εγραψα στο νηπιαγωγειο.

Θα ηθελα να με βοηθησετε ομως οσες μανουλες περασατε απο αυτο το σταδιο.

Ο μικρος θα παει ολοημερο, δεν ξέρω αν εχουμε ακομη προαιρετικη ωρα το πρωι και το μεσημερι, θα το δουμε οταν ανοιξει το σχολειο.

Πειτε μου λιγο ομως, το προγραμμα του νηπιαγωγειου οσον αφορα τα γευματα.

Βοηθηστε με και λιγο με τα φαγητα που βαζατε στα μικρα σας.

Ο μικρος τωρα στον παιδικο τρωει πρωινο στις 8,30, δεκατιανο στις 10, γευμα στις 13 και κατι ελαφρυ μετα τις 3-3,30 που ξυπναει. Εννοειται οτι ολα αυτα τα γευματα θα τα δινω απο το σπιτι αλλά τρωνε ετσι και στο νηπιαγωγειο; ή θα τρωνε στα διαλλειματα εκτος του μεσημεριανου; θα του θυμισει κανενας οτι πρεπει να φαει;

Ξερω οτι αγχωνομαι πολυ αλλα βοηθηστε και εμενα...

Διαφημίσεις

Καλημέρα irene-stathis.

Να σου πω την αλήθεια και εγώ το ίδιο. Η μικρή μου πάει ήδη 3 χρόνια παιδικό, αλλά αισθάνθηκα κάπως που την έγραψα στο νηπιαγωγείο (χαζομαμάδες!!!)

Όσον αφορά το φαγητό, νομίζω ότι μόνο 2 γεύματα παίρνουν τα παιδάκια στο σχολείο. Το πρωινό τους που μπορεί να είναι γιαούρτι, φρούτα, κέικ, τοστάκι και το μεσημεριανό τους. Συνήθως συστήνουν οι δασκάλες να μην δίνουμε "χασολοίδια" στυλ κρουασάν. Στα διαλείμματα δεν νομίζω ότι τρώνε και επίσης εφόσν θα έχουν ένα πρόγραμμα δεν νομίζω ότι θα ξεχνάει κανένα να φάει. Μην ανησυχείς τόσο. (και εγώ έτσι αγχώδης είμαι γενικά...........)

Για το πρόγραμμα δραστηριοτήτων πάντως, φαντάζομαι το κάθε σχολείο θα έχει το δικό του, αλλά εάν κάποια μανούλα μπορεί να με διαφωτίσει και εμένα, θα ήταν καλοδεχούμενη....

Δεν ξερω αν ολα τα νηπιαγωγεια εχουν το ιδιο προγραμμα με το φαγητο αλλα εμεις στο δημοσιο ολοημερο ειχαμε το εξης:

9:00 πρωινο

13:30 μεσημεριανο.

14:00-15:00 αναπαυση

Δεν τρωνε ενδιαμεσα στα διαλειμματα,τρωνε ολα μαζι την ιδια ωρα καθονται στα τραπεζακια και τρωνε,οποτε δεν εχεις προβλημα να ξεχαστει απλα αυτο που παρατηρουσα καποιες φορες ειναι οτι οταν ειχε καλη μερα και ητανε να βγουνε στην αυλη για να παιξουνε η δικη μου δεν το ετρωγε ολο το πρωινο απο την πρεμουρα της να βγει εξω και μου'λεγε οτι δεν προλαβε να το φαει.Με το μεσημεριανο δεν τιθεται θεμα το ετρωγε σχεδον παντα.

Τωρα οσο για το τι να του βαζεις εγω προσπαθουσα να ειναι καθε μερα κατι διαφορετικο

πχ για πρωινο τοστ,κεικ,τυροπιτακια,κουλουρι,κρυο σαντουιτς(το αγαπημενο της)

και για μεσημεριανο ο,τι μαγειρευα και για μας (φροντιζα βεβαια να της αρεσει δεν εκανα και μπαμιες),μια φετουλα ψωμακι και λιγο τυρακι.Αυτα.

Μην αγχωνεστε καθολου θα τα πανε μια χαρα και θα δειτε θα γινουν τοσο ωριμα και ανεξαρτητα που δεν θα το πιστευετε.Κι εγω ειχα τις ιδιες ανησυχιες και επειδη ηταν και μικρουλα ελεγα μηπως επρεπε να την αφησω κι αλλο στον παιδικο να την κανακεψουν οι δασκαλες αλλα τελικα δεν μετανιωσα καθολου για την επιλογη μου.

z1QBp3.png UKB8p3.png