Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πείτε μου από την εμπειρία σας...

Recommended Posts

Η μπέμπα μου είναι 3 μηνών κ κάτι και τη θηλάζω αποκλειστικά. Φαίνεται να έχει καταλάβει τη διαφορά μέρας-νύχτας, γιατί τη μέρα κοιμάται για σύντομα διαστήματα, είναι αρκετές ώρες ξύπνια κ το βράδυ μετά το μπανάκι της κοιμάται χωρίς δικιά μας επέμβαση. Εξακολουθεί όμως να ξυπνάει κάθε 2,5 με 3 ώρες για φαγητό. Τη μέρα ενώ είχαμε φτάσει κ τις 4 ώρες χωρίς φαγητό, τώρα συχνά ζητάει κ στις 2. Συνολικά δηλ. τρώει περισσότερες φορές απ' ό,τι πριν 3 βδομάδες. Ενώ όμως έπαιρνε 250-350 γρ. τη βδομάδα αυτή τη φορά πήρε μόνο 400 σε 3 βδομάδες! :( Αυτό που έχει αλλάξει στη συμπεριφορά της είναι ότι της αποσπά την προσοχή το περιβάλλον ακόμη κ την ώρα που τρώει. Αυτό μόνο... Τι έχετε να μου πείτε;

Να σημειώσω ότι το περιβάλλον μου, εκτός από τον άντρα μου, με προτρέπουν να δώσω συμπλήρωμα... :? Εγώ δε θέλω. Πώς μπορώ όμως να ξέρω ότι το γάλα μου της φτάνει, παρά τα λίγα γραμμάρια που πήρε το τελευταίο διάστημα; Φοβάμαι μήπως με τη δική μου επιμονή στον αποκλειστικό θηλασμό μπλοκάρω την ανάπτυξη του μωρού... :oops:

Ό,τι μπορείτε να μου πείτε από την εμπειρία σας θα με βοηθούσε!

3ig4p2.png 

Διαφημίσεις

butterfly να σου ζήσει το μωρακι και μπράβο σου για τη προσπάθεια. Για να καταλάβεις αν όλα πάνε καλά με το βάρος καταρχάς θα πρέπει να συμβουλευτείς τα διαγράμματα του βιβλιαρίου. Μπορείς να γράψεις το βάρος κάθε μηνα και το βάρος εξόδου απο το μαιευτήριο για να τα κοιτάξουμε και εμείς. :lol:

ΥΓ. Η Αγλαία μας έχει κάνει εντατικά μαθήματα!! :D

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Γεννήθηκε 3200 κ βγήκε από το μαιευτήριο 3030.

22ημερών ήταν 3740.

40ημερών ήταν 4300.

τη 12η μέρα του 3ου ήταν 5250.

την 1η μέρα του 4ου ήταν 5650.

Δεν είναι αξιοσημείωτη η τελευταία μέτρηση;

Ευχαριστώ για τη βοήθεια...

3ig4p2.png 

Butterfly

Καταρχήν αφού τα κατάφερες ως τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρεις από εδώ και στο εξής... :wink:

Το γεγονός ότι θηλάζει συχνότερα είναι ένα δείγμα ότι θέλει να αυξήσει την παραγωγή... τα 400γρμ είναι φυσιολογικά για ένα παιδί που θηλάζει! Θα πρότεινα να περιμένεις να κάνεις άλλη μια ζύγιση σε καμιά δυο βδομάδες ακόμα για να δεις μέχρι τότε αν θα έχει αυξηθεί και η παραγωγή σου... επίσης αυτό που θα βοηθούσε είναι να περάσεις τις ζυγίσεις του παιδιού στις καμπύλες του βιβλιαρίου του... να δεις αν εξακολουθεί να είναι στην ίδια καμπύλη... :wink:

(Αγλαϊα... θα ρωτήσω ξανά... καλά τα λέω;;;)

:D

Αν βάλεις και μόνη σου τις μετρήσεις στο διαγραμμα του βιβλιαρίου θα δεις οτι είναι πάνω στη καμπύλη του μέσου όρου. Ξεκίνησε όταν βγήκε απο το μαιευτήριο να βρίσκεται κάτω απο αυτή.

"Ένα υγείες μωρό στις πρώτες τέσσερις εβδομάδες πρέπει να αυξάνει το βάρος του κατά 115 ως 220 γραμμάρια ανά εβδομάδα. Στη δεύτερη εβδομάδα το μωρό φτάνει ξανά στο βάρος γέννησης. Από τον τέταρτο ως τον έκτο μήνα, παίρνει 85 ως 140 γραμμάρια την εβδομάδα και κατά το δεύτερο εξάμηνο από 45 έως 85 γραμμάρια την εβδομάδα. Κατά τον πέμπτο με έκτο μήνα έχει διπλασιάσει το βάρος γέννησης. Η αύξηση του βάρους πρέπει να υπολογίζεται από το κατώτερο βάρος που είχε το παιδί μετά τον τοκετό και όχι από το βάρος γέννησης."

απο εδώ http://www.thilasmos.gr/ligo%20gala.htm

το δικό σου μωρό έβαλε το πρώτο μήνα 1270 γραμμαρια ενώ και με 880 θα ήταν παραπάνω απο τέλεια!

αυτή τη φορά πήρε μόνο 400 σε 3 βδομάδες

Μεχρι τώρα τα πήγε πολύ καλά οπότε υπάρχει περίπτωση και να φρενάρει!

Πώς μπορώ όμως να ξέρω ότι το γάλα μου της φτάνει, παρά τα λίγα γραμμάρια που πήρε το τελευταίο διάστημα;

Αν εχει κάθε μέρα 5-6 βρεγμένες λερωμένες πάνες , τη ταίζεις όποτε θέλει για όσο θέλει και αφήνει μόνη της το στήθος τότε πάτε καλά!

Φοβάμαι μήπως με τη δική μου επιμονή στον αποκλειστικό θηλασμό μπλοκάρω την ανάπτυξη του μωρού...

Δεν νομιζω οτι έχει ειπωθεί ποτέ κάτι τέτοιο!

Αυτό που έχει αλλάξει στη συμπεριφορά της είναι ότι της αποσπά την προσοχή το περιβάλλον ακόμη κ την ώρα που τρώει.

Γιατί δε δοκιμάζεις να τη θηλάζεις κάπου απομονωμένα για να μην αποσπάτε όπως λες, αν και αυτό πιστεύω οτι είναι δείγμα πως μεγαλώνει και αντιλαμβάνεται το χώρο της.

Οσο για το βράδυ εμείς στον 4ο αποφασίσαμε να την πάρουμε στο κρεββάτι μας γιατί και εγώ δεν αντέχω να σηκώνομαι "ακόμα" κάθε 3 ώρες!

Οσο για το περιβάλλον σου που σε συμβουλεύει να κόψεις το θηλασμό για να ησυχάσεις, όπως έχει γραφτεί και αλλού αυτό δεν θα σημαίνει οτι δεν θα ξυπνάει τη νύχτα !

Καλή συνέχεια!!

ΥΓ. Σας παρακαλώ αν έγραψα κάτι λάθος και έδωσα λάθος συμβούλη να με διορθώσετε!!!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

Φοβάμαι μήπως με τη δική μου επιμονή στον αποκλειστικό θηλασμό μπλοκάρω την ανάπτυξη του μωρού..

αυτο ειναι το μονο που μπορω να σου πω με απολυτη σιγουρια οτι δεν ισχυει.Ηταν και η δικια μου πιο εντονη σκεψη και φοβια απο την πρωτη στιγμη που γεννηθηκε η μπεμπα (γεννηθηκε πολυ μικρη 2340) αλλα με τη βοηθεια ολων των κοριτσιων του foroum και κυριως της aglaias τα ξεπερναω ολα και συνεχιζω με θηλασμο.... παρα ολους τους καλοθελητες του περιβαλλοντος μας.

butterfly να σου ζήσει! :) Τα πάτε πολύ καλά, ισχύουν όλα όσα γράψανε τα κορίτσια παραπάνω. Δεν είσαι εσύ που φρενάρεις την ανάπτυξη του μωρού, το μωρό τη φρενάρει γιατί δεν είναι φυσιολογικό να βάζει ένα κιλό κάθε μήνα. Δες και την καμπύλη που υπάρχει στο βιβλιάριο υγείας του μωρού. Κανονικά ο παιδίατρος που παρακολουθεί το μωρό πρέπει να γράφει κάθε ζύγιση στις σχετικές σελίδες ΚΑΙ να περνάει τις ζυγίσεις στην καμπύλη. Θα δεις ότι η καμπύλη του δικού σου μωρού ξεκίνησε κάτω από το μέσο όρο και ανέβηκε πάνω από αυτόν! :wink:

Για τα μωρά που αναπτύσσονται τόσο γρήγορα στην αρχή, είναι αναμενόμενο να μη βάλουν και καθόλου βάρος για ένα μήνα. Μην ανησυχείς. :)

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις σας κ την ενθάρρυνση. Στις καμπύλες που κοίταξα, ενώ ήταν στην 75η έπεσε στην 50η. Ελπίζω να είναι προσωρινό... Τη βδομάδα που έρχεται έχουμε ραντεβού με την παιδίατρο για να κάνουμε κ το 2ο εμβόλιο κ φοβάμαι τι θα πει... :oops::? Οι γονείς μου έχουν αγχωθεί [τηλεφωνικώς, γιατί δεν είναι στην Αθήνα] κ επειδή η μητέρα μου με θήλασε για 2 μήνες κ μετά λέει δεν είχε γάλα υποστηρίζει ότι μετά από λίγο καιρό το γάλα λιγοστεύει κ τελικά κόβεται... Απ' ό,τι έχω διαβάσει όσο θηλάζει το μωρό τόσο παράγεται γάλα. Επειδή όμως στο θέμα της περιόδου βρέθηκα στις εξαιρέσεις [μου ήρθε 5 μέρες αφού τέλειωσαν τα λόχεια κ μέχρι τώρα κανονικότατα κάθε μήνα παρά το θηλασμό], μου έχουν δημιουργηθεί αμφιβολίες...

Αγλαΐα, ήθελα κ τη δική σου γνώμη.

Σας ευχαριστώ κ πάλι! :D

3ig4p2.png 

Πεταλουδίτσα :wink:

Η παραγωγή του γάλακτος στηρίζεται στην προσφορά και στη ζήτηση... Όταν το παιδί θηλάζει απερίσπαστα και ανεμπόδιστα, το γάλα συνεχώς παράγεται χωρίς να υπάρχει περίπτωση να διακοπεί (εκτός ... τι να πω... αν συντέχουν ιατρικοί λόγοι)

Όσον αφορά στην περίοδο, ήρθε όντως νωρίς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα έχεις πρόβλημα... εγώ το μόνο που παρατήρησα όταν αδιαθέτησα ήταν μια ελάχιστη μεταβολή στην ποσότητα και μόνο τις ημέρες εκείνες... μετά ξανά κανονικότατα!

Αυτά να πεις στη μαμά σου... αυτά της έλεγα και εγώ! :wink:

Όσο για την παιδίατρο... αν δεις και "κλωτσίσει" μίλησέ της για τις καμπύλες που σου είπαν τα κορίτσια και η Αγλαϊα!

ΥΓ. Σημειωτέων και για την ιστορία, οι καμπύλες στο βιβλιάριο είναι για μωρά που δε θηλάζουν, βλέπεις εκεί δηλαδή το χειρότερο σενάριο...

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις σας κ την ενθάρρυνση. Στις καμπύλες που κοίταξα, ενώ ήταν στην 75η έπεσε στην 50η. Ελπίζω να είναι προσωρινό...

Οι καμπύλες αυτές έχουν γίνει από μωρά που δεν θηλάζουν. Το δικό σου σύμφωνα με το βάρος γέννησης δεν ανήκει στην 75, πήγε στην 75 και είναι αναμενόμενο να επανέλθει στην δική του :wink:

Τα μωρά που θηλάζουν βάζουν συνήθως περισσότερο βάρος στην αρχή και μετά παρουσιάζουν ένα πλατώ (ας πούμε ότι αναπαύονται στις δάφνες τους!). Αυτή είναι η φυσιολογική ανάπτυξη.

Τη βδομάδα που έρχεται έχουμε ραντεβού με την παιδίατρο για να κάνουμε κ το 2ο εμβόλιο κ φοβάμαι τι θα πει... :oops::?

Και στην Αθήνα υπάρχουν παιδίατροι που ξέρουν από μωρά που θηλάζουν, μόνο που είναι λίγοι και δεν τους βρίσκεις εύκολα.

Οι γονείς μου έχουν αγχωθεί [τηλεφωνικώς, γιατί δεν είναι στην Αθήνα] κ επειδή η μητέρα μου με θήλασε για 2 μήνες κ μετά λέει δεν είχε γάλα υποστηρίζει ότι μετά από λίγο καιρό το γάλα λιγοστεύει κ τελικά κόβεται...

δυστυχώς η μητέρα σου δεν μπορεί να σε στηρίξει... Δείξε κατανόηση...

Επειδή όμως στο θέμα της περιόδου βρέθηκα στις εξαιρέσεις [μου ήρθε 5 μέρες αφού τέλειωσαν τα λόχεια κ μέχρι τώρα κανονικότατα κάθε μήνα παρά το θηλασμό], μου έχουν δημιουργηθεί αμφιβολίες...

Η ανάπτυξη του μωρού σου είναι περισσότερη από την αναμενόμενη για το βάρος γέννησής του. Από τη στιγμή που έχεις θηλάσει τόσο καιρό με επιτυχία, μπορείς να συνεχίσεις όσο θέλεις χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οποιοδήποτε πρόβλημα ανεπάρκειας γαλουχίας εμφανίζεται πριν την 6η εβδομάδα. Αν ένα μωρό θηλάσει με επιτυχία για 6 εβδομάδες (όπως το δικό σου) μετά δεν μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα! :wink:

καλή συνέχεια! :)

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πραγματικά! :D Αν δεν ήσασταν εσείς οι γυναίκες του φόρουμ δε νομίζω να είχα κρατήσει τόσο με τόσο λίγη ενημέρωση κ ενθάρρυνση... Ευτυχώς μάλιστα που σας είχα βρει πριν γεννήσω γιατί στο μαιευτήριο μου έφεραν τη μπέμπα πρώτη φορά κ δεν μου είπαν ούτε μου έδειξαν τίποτα! :evil: Απλά έφυγαν... :shock::?:?: Μόνη μου την έβαλα στο στήθος μου κ τις πρώτες μέρες έριξα πολύ κλάμα από τον πόνο κ την απόγνωση... Ματωμένες θηλές, πρησμένο στήθος, το μωρό να ωρύεται, να μου έρχονται με το μπουκαλάκι κ να μου λένε ότι πεινάει κ τα λοιπά γνωστά κ ωραία! Και όπως βλέπετε ακόμα παλεύω να αποδείξω ότι έχω γάλα... :?

3ig4p2.png 

Και όπως βλέπετε ακόμα παλεύω να αποδείξω ότι έχω γάλα... :?

Χαλάρωσε! Δεν χρειάζεται να συνεχίσεις να παλεύεις! Το έχεις ήδη αποδείξει και τώρα μπορείς να επαναπαύεσαι στις δάφνες σου! :)

50204823.JPG

Και όπως βλέπετε ακόμα παλεύω να αποδείξω ότι έχω γάλα... :?

Χαλάρωσε! Δεν χρειάζεται να συνεχίσεις να παλεύεις! Το έχεις ήδη αποδείξει και τώρα μπορείς να επαναπαύεσαι στις δάφνες σου! :)

:lol: Να' σαι καλά, Αγλαΐα, με έχεις βοηθήσει πολύ!

3ig4p2.png 

Επειδή όμως στο θέμα της περιόδου βρέθηκα στις εξαιρέσεις [μου ήρθε 5 μέρες αφού τέλειωσαν τα λόχεια κ μέχρι τώρα κανονικότατα κάθε μήνα παρά το θηλασμό], μου έχουν δημιουργηθεί αμφιβολίες...

butterfly για να σου διαλυθουν οι αμφιβολιες...

ειχα 40 μερες λοχεια εμεινα 2 μερες καθαρη και αδιαθετησα! από τοτε μου ερχονται κανονικοτατα καθε μηνα και ομως ο θηλασμος δεν εχει επιρρεαστει καθολου!

οπως βλεπεις δεν εισαι η εξαιρεση στον κανονα!

σου ευχομαι καλη συνεχεια και να χαιρεσαι το μπεμπακι σου :wink:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

Καλή μου buterfly, να χαίρεσαι τη μικρή σου και όπως σου ανέφεραν και οι άλλες μανούλες δε θα πρέπει να ανησυχείς :wink:

Σε καταλαβαίνω απολύτως, είχα κι εγώ τις ίδιες φοβίες όταν ο Ιάσονας ήταν στην ηλικία της μικρής σου. Με τη βοήθεια της Αγλαϊας και όλων των άλλων μητέρων εδώ στο φόρουμ κατέρριπτα κάθε μέρα κι από μια φοβία. Κι εμένα η μητέρα μου δυστυχώς δεν ήξερε τίποτα για τον θηλασμό και άθελά της τον υπονόμευε :cry:

Θέλω να σου πω να έχεις εμπιστοσύνη στο ένστικτό σου και να ξέρεις πως δίνεις το καλύτερό σου στο βλασταράκι σου!

Μπράβο σου :)

Καλή συνέχεια!

tk73gsem0hzvv39a2pmp.jpg

τα παιδάκια μας είναι όχι μόνο πολύ κοντά σε ηλικία, αλλά μοιάζουν και σε άλλα σημεία, όπως το εξής: στην αρχή έβαζε 300 γρ την εβδομάδα και πριν 2 εβδομάδες, έβαλε μόνο 50 γρ! Είχα προνοήσει όμως και είχα κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου στον σύζυγο, ο οποίος, βλέποντας το 50αρι, έτρεξε αμέσως στις καμπύλες! όταν είδε ότι είμαστε ακόμα στο 95%, ξεφούσκωσε από το άγχος του και συνέχισε την υποστήριξη:D

Αυτό που έχει αλλάξει στη συμπεριφορά της είναι ότι της αποσπά την προσοχή το περιβάλλον ακόμη κ την ώρα που τρώει. Αυτό μόνο... Τι έχετε να μου πείτε;

Στην ίδια ηλικία άρχισε και ο Κωστής να αποσπάται απ' ό,τι συνέβαινε γύρω. Το αντιμετώπισα φροντίζοντας να θηλάζω -κατά το δυνατόν- σε ήσυχα μέρη. (κυρίως να μην πηγαινοέρχεται κόσμος)

Ακόμα και αν ήμαστε έξω, προσπαθούσα να πάω κάπου με λιγότερη "κίνηση" - φασαρία. Και πίστεψέ με έχω θηλάσει παντού -στο πάρκο, στην εξοχή, στην παραλία, στο αυτοκίνητο, σε εστιατόρια... :lol:

KbCJp2.pngEYukp3.png

μόνο το μωρό αναρωτιέται "γιατί καλέ με βάζουν γυμνό σε αυτό το πράγμα και κρυώνω?":lol:

Και με βάζουν κ με ξαναβάζουν... την ίδια μέρα; Έχει χαλάσει το μαραφέτι?! :lol:

3ig4p2.png 

Αυτό που έχει αλλάξει στη συμπεριφορά της είναι ότι της αποσπά την προσοχή το περιβάλλον ακόμη κ την ώρα που τρώει. Αυτό μόνο... Τι έχετε να μου πείτε;

Στην ίδια ηλικία άρχισε και ο Κωστής να αποσπάται απ' ό,τι συνέβαινε γύρω. Το αντιμετώπισα φροντίζοντας να θηλάζω -κατά το δυνατόν- σε ήσυχα μέρη. (κυρίως να μην πηγαινοέρχεται κόσμος)

Ακόμα και αν ήμαστε έξω, προσπαθούσα να πάω κάπου με λιγότερη "κίνηση" - φασαρία. Και πίστεψέ με έχω θηλάσει παντού -στο πάρκο, στην εξοχή, στην παραλία, στο αυτοκίνητο, σε εστιατόρια... :lol:

Έχει πολύ γέλιο τώρα η μικρή. Σταματάει το φαγητό για να κοιτάξει το κάλυμμα του καναπέ, το φωτιστικό, να ψάξει στο δωμάτιο τον μπαμπά της, να κοιτάξει εμένα... :D Κ περιμένω εγώ με το στήθος στο χέρι να το θυμηθεί... :lol: Πού να φάμε κ έξω!

3ig4p2.png 

Έχει πολύ γέλιο τώρα η μικρή. Σταματάει το φαγητό για να κοιτάξει το κάλυμμα του καναπέ, το φωτιστικό, να ψάξει στο δωμάτιο τον μπαμπά της, να κοιτάξει εμένα... :D Κ περιμένω εγώ με το στήθος στο χέρι να το θυμηθεί... :lol: Πού να φάμε κ έξω!

αχχααχαχαχαχ, τα ίδια κάνει και μένα...γουρλώνει τα ματάκια της λες και δεν έχει ξαναδεί τον πατέρα της ή τον καναπέ :lol::lol:

αν δω ότι αφαιρείται, παίρνω το στήθος και της το "ακουμπαω" στη μουρίτσα.."ε, τρώμε τώρα, δε παίζουμε!!!" και συνεχίζει γκλουγκ,γκλουγκ :lol::lol:

καμιά φορά λέω στον σύζυγο να σταματήσει να της κάνει φατσούλες πίσω από τη πλάτη μου και να φύγει :D

πάντως αρχίστε να τρώτε έξω!!! είναι πολύ ωραία!!! προφανώς, θα βάλεις ένα σεντονάκι πάνω στο παιδί, οπότε θα φάει ανενόχλητο και δε θα φαίνεται κιόλας ότι θηλάζεις!!

Δοκίμασα μια φορά στο σπίτι να σκεπαστούμε κ οι δυο με την κουβερτούλα της για να φάει κ εκείνη το είδε σαν παιχνίδι κ κοίταζε την κουβέρτα της κ μου γελούσε... :lol:

3ig4p2.png 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...