Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

2 ερωτησούλες sos...sos...sos!!!!!!

Recommended Posts

ο μικρούλης μου σχεδόν 1 έτους μέχρι πριν μια βδομάδα έπινε 250-300 Ml γάλα πρωί -βράδυ.ξαφνικά ενώ έχει περιορίσει σχετικά τις ποσότητες σε όλα του τα γεύματα δεν θέλει γάλα καθόλου. παράλληλα μέχρι τώρα έπινε με την θηλή που θεωρητικά ήταν για 6 μηνών(μικρότερη ροή).το θέμα είναι ότι πια φαίνεται να ρουφάει και να θέλει μεγαλύτερη ροή αλλά με αυτές με μεγαλύτερες τρύπες πνίγεται και φυσικά δεν θέλει να το δει το γάλα.αν έχετε καμία ιδέα - συμβουλή παρακαλώ βοήθεια!!!!!!

Διαφημίσεις

Δηλ. δεν πίνει γάλα επειδή δεν το βολεύει η ροή???

Άνοιξε από μόνη σου τρύπες στη θηλή των 6 μηνών, έτσι ώστε να πετύχεις κάτι ενδιάμεσο στη θηλή τω 6 μηνών και στην μεγαλύτερη θηλή...Π.χ. αν των 6 έχει 2 τρύπες και η επόμενη 4 τρύπες, κάνε μια τρύπα στη θηλή των 6 έτσι ώστε να έχει 3...

(σε μπέρδεψα??).

Τι γάλα πίνει???Δοκίμασε με φρέσκο, ίσως να βαρέθηκε αυτό που πίνει ως τώρα...

Αλλιώς δοκίμασε με παγουρίνο με καλαμάκι...

Ελπίζω να βοήθησα...

Δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα της θηλής απλά να σου πω ότι εμείς κοντεύουμε 1,5 έτους και ακόμα πίνει με την πρώτη θηλή (για 0-6 μήνες). Αν δεν δείχνει να ταλαιπωρείται πολύ και δεν γκρινιάζει δοκίμασε να ξαναβάλεις τις μικρές θηλές. Μήπως φοβάται μην πνιγεί γι' αυτό δε θέλει το γάλα?

Γλυκειά μου ολα τα παιδάκια νομίζω περνανε μια φάση που ελλατώνουν τις ποσότητες που τρώνε αλλα και το γάλα.

Η κόρη μου τουλάχιστον την πέρασε αυτή τη φάση.Εγώ αυτό που έκανα ήταν να αλλαξω γάλα και επιασε γιατι μαλλον ειχε βαρεθεί το αλλο.

Τώρα για την θηλή και εμείς όταν βαλαμε αυτην με τις μεγαλύτερες τρύπες πνιγόταν και ετσι κρατησα τις παλιες απλά τις ανοιξα εγω λίγο περισσότερο .

Πάντως να είσαι προετοιμασμένη από εδώ και πέρα θα αρχίσουν πολλές παραξενιές , με τη στερεη τροφη, από το αλεσμένο στο πατημένο φαγητό, και φυσικά με το γάλα.

dhtZp3.png

δοκίμασα φρεσκό γάλα (μας επέτρεψε ο γιατρός).του το έδωσα με κουταλάκι και φάνηκε να του αρέσει πολύ μέχρι που δοκίμασα να του το δώσω με το μπιμπερό του και είχαμε δράματα. το έβαλα στο κυπελλάκι του νερού και έκλεινε με τα χέρια του το στόμα του ο άτιμος. μάλλον πρέπει να κάνω υπομονή μέχρι να μας ξανάρθει όρεξη για γάλα!!!τι να πω ίσως τον "φρίκαρα" λίγο με τις νέες θηλές.σας ευχαριστώ:wink:

Διαφημίσεις

Αυτό με το κουταλάκι πρόσεξέ το λίγο...ο βαφτισιμιός μου από 8 μηνών που το δοκίμασε έτσι μέχρι τώρα που είναι 3 πίνει μόνο με το κουταλάκι....δεν ξέρω αν φταίει ότι έτσι έμαθε αλλά σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο 250ml με κουταλάκι! Εγώ νομίζω ότι είναι πάντως φάση...με τις παλιές θηλες μια χαρά θα είστε σε λίγες μέρες!

το ξέρω christine μου.2-3 κουταλιές του έδωσα απλά για να διαπιστώσω τι τον "χαλάει" το γάλα ή το μπιμπερό.την έχει πατήσει και φίλη μου έτσι!!!

Αρα τον ενοχλεί η ροή? Συμφωνω με την babystar. Εμενα δεν ηπιε ποτέ με τις μεγάλες, επινε παντα με τις -6 μηνών και του ανοιγα με καρφίτσα τις τρύπες λίγο μέχρι να βρω την ροη που τον βόλευε.

Επίσης κάποια στιγμή γύρω στους 16 μήνες σταμάτησε να πίνει γάλα για 4-5 μέρες, μέχρι που μου έδειξε την ώρα που προσπαθούσα να του δώσω με το μπιμπερό, το ποτηράκι του νερού του!! Τελικά δεν ήθελε το μπιμπερό, και ήθελε να πίνει το γάλα του με το ποτηράκι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

y9qxp2.pngGgOLp3.png