Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φάρμακο ή τρόπος να σταματήσω επιτέλους τον συνεχόμενο βήχα που "πνίγει"?

Recommended Posts

:mad:

Καλως σας βρίσκω.

Αντιμετωπίζω εδώ και πολύ καιρό πρόβλημα με την μικρή μου (τώρα είναι 4.5 ετών).

Παρουσιάζει πολύ συχνά έντονο βήχα μετά από συναχάκι. Εϊτε πάρει είτε όχι αντιβίωση για αμυγδαλές (διότι έχει ευαίσθητες αμυγδαλές και πρήζονται με το παραμικρό - πάμε για χειρουργείο σύντομα), μετά από λίγες μέρες πάντα παρουσιάζει βήχα προς βρογχόσπασμα. Η θεραπεία που ακολουθούμε είναι η μασκούλα με εισεπνόμενα aerolin - flexotide εναλλάξ. Ο παιδίατρος μας δίνει και κάτι σιρόπια "διαλυτικά" υποτίθεται αλλά δεν βλέπω να κάνουν και πολύ δουλειά. Το παιδί, υπάρχουν και μέρες που βήχα ασταμάτητα. Σε σημείο πια που έχει αρχίσει να επηρεάζει την ψυχική μου υγεία. Ο βήχας της μου "τρυπάει" το μυαλό πραγματικά και με αγχώνει αφάνταστα όσο την ακούω. Κάνει εμετό συνήθως όταν "οριζοντιώνεται" για ύπνο. Το φλέμα είναι πάρα πολύ. Υπάρχει τρόπος να ανακουφιστεί το παιδί; Κάποιο γιατροσόφι, κάποιο φυτικό φάρμακο για να διαλύει τα φλέματα? Κάτι, τέλος πάντων...

Βοηθήστε με, έχω φτάσει στα όρια μου.....

Διαφημίσεις

Σε καταλαβαίνω, τα περνάω κι εγώ με τα δικά μου.

Πρέπει να κοιμάται με το κεφαλάκι της ψηλά. Να μην είναι τελείως ξαπλωμένη.

Εμάς μας βοηθάει επίσης να αφήνουμε λίγο ανοιχτό το παράθυρο.

Κάποια παιδιά τα βοηθάει ο υγραντήρας, αλλά δεν είναι για όλα, γιατί μερικές φορές ο βήχας χειροτερεύει.

Ζεστό μπάνιο, να γεμίσει ο χώρος υδρατμούς και να της χτυπάς ελαφρά την πλατούλα.

Εμάς μας βοήθησε πολύ το σιρόπι trebon, αλλά είναι κανονικό φάρμακο, δεν ξέρω αν μπορείς να το πάρεις χωρίς τη συμβουλή του γιατρού.

Συνιστούν και διάφορα αιθέρια έλαια, όπως τον ευκάλυπτο, αλλά μπορεί να μην είναι κατάλληλα για όλα τα παιδάκια.

Αν έχει πάντως σοβαρό πρόβλημα με φλέματα, ο λιναρόσπορος είναι πολύ αποτελεσματικός. Το παίρνεις από βιολογικά, το βράζεις, το σουρώνεις και δίνεις το ζουμί.

Υπομονή και περαστικά.

Δοκίμασε και το prospan .Είναι φυτικό προιόν απο εκχύλισμα κισσού.

Θα το βρείς στα φαρμακεία.

Αυτό χρησιμοποιεί και ο γιός μου,5 ετών, με πρόβλημα και αυτός με τις αμυγδαλές.

Εμάς μας έχει βοηθήσει πολύ.

Κι εμείς έχουμε τέτοια προβλήματα με το βήχα, ειδικά ο μικρός μου, φοβερή κατάσταση. Με κάθε συναχάκι και τρομερό βήχα. Τώρα στα δύο έχει καλυτερεύσει λίγο. Εμείς κάνουμε τα εξής: υγραντήρας απαραίτητος το χειμώνα. Έχω χαλάσει 4 υγραντήρες από την πολλή χρήση. Αλλά χωρίς υγραντήρα δεν κοιμόταν κανείς μας. Ο υγραντήρας έκανε θαύματα. Τουλάχιστον μου κοιμότανε όλο το βράδυ και δεν έβηχε ΟΥΤΕ ΜΙΑ φορά! Σε εμάς βοήθησε πολύ. Τώρα το καλοκαίρι (που πάλι φυσικά υποφέρουμε που και που από βήχα) δεν βάζω υγραντήρα γιατί θα βράσει το παιδί, αλλά ειδικά το βράδυ πριν τον ύπνο βάζουμε ορό στη μύτη, πίνει την ποσότητα που αναλογεί στα κιλά του Αταράξ (όχι πάνω από 2 το πολύ 3 βράδια συνεχόμενα δεν κάνει), αλειφόμαστε με βιξ και μία βρεγμένη πετσέτα κοντά στο κρεβάτι του. Ναι, όοοοολα αυτά. Αλλά κοιμάται. Την ημέρα πολλά, πολλά υγρά. Ακόμη και κίντερτε με μέλι. Αν είναι σοβαρή η κατάσταση η παιδίατρος συστήνει τα κλασικά αερολίν και φλιξοτάιντ και αν έχει φλέμματα και μύξες δίνει αντιισταμινικό (xozal, ή aerious ή στη χειρότερη σταγόνες ζιρτέκ που σταματάνε και το βήχα). Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (μία φορά μου έχει τύχει στα 5 χρόνια) πήραμε σταγόνες soldelsanil (αλλά είναι κορτιζόνη). Αυτά. Όντως ο βήχας δεν αντέχεται ούτε αντιμετωπίζεται εύκολα δυστυχώς.

wjhKp3.png

c5dop3.png

Διαφημίσεις

Εμείς φυτικά δεν παίρνουμε για το βήχα, γιατί δεν ξέρουμε ποια. Μόνο η μαμά μου βράζει ευκάλυπτο για να καθαρίζει την ατμόσφαιρα. Υπάρχουν και έλαια ευκάλυπτου που μπαίνουν σε μία ειδική θεσούλα στον υγραντήρα, αλλά δεν βοήθησαν ποτέ.

wjhKp3.png

c5dop3.png

Kαι μεις μεγάλο πρόβλημα με το βήχα όλο το χειμώνα, ακόμη και τώρα και σήμερα και αυτή τη στιγμή! Σε μας τα σιρόπια δεν έχουν βοηθήσει καθόλου, ο υγραντήρας λίγο και αυτό που πραγματικά έχει κάνει θαύματα σε περιπτώσεις παροξυσμικού βήχα, μιλάμε έβηχε ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ, ήταν το ATARAX το οποίο βέβαια δεν σταματάει το βήχα αλλά ηρεμεί το παιδί με αποτέλεσμα να καλμάρει και ο βήχας και κατά συνέπεια να κοιμάται. Δεν το δίνω βέβαια συνέχεια, μόνο σε περιπτώσεις που το πρόβλημα ήταν έντονο και είχαμε όλοι σπασμένα νεύρα από το συνεχόμενο γκουχ γκουχ.

καλημερα κοριτσια να σασ πω πυι μεχρι περσι ειχαμε αυτο το θεμα ευτυχωσ πηγα τον μικρο στων παιδων στην πνευμονολογο παναγιωτοπουλου κοιταξαν το παιδι μου εδωσε αναλυτικα οδηγιεσ κ εδωσε για 3 μηνεσ σινγκιουλερ 4 καθε βραδυ...το μαρτυριο τελοσ...θεωρω οτι οι παιδιατροι δεν ειναι εξειδικευμενοι σε καποια θεματα κ ...τουσ ψεκασμουσ τουσ εχουν ευκολουσ να σκεφτειτε οτι εβλεπα τον μικρο να γινεται τουρμπο κ το ελεγαν φυσιολογικο ενω η πνευμ τουκοψε το αερολιν ωσ επικινδυνο λογω ταχυκαρδιασ που του προξενουσε του το αντικατεστησε με ατροβεν:D:D:D:D:D:D

Κι εμάς το ίδιο μας είπε για το αερολίν, πράγματι δεν το συστήνει, μόνο φλιξοτάιντ σε προχωρημένες περιπτώσεις. ΄Εχουμε πάρει και το Signulair μέσα σε μια κουταλιά στο απογευματινό γιαούρτι Leol το οποίο βοήθησε σε βάθος χρόνου είναι αλήθεια, το δίνουν και για το άσθμα, απλά κάνει αργή δράση, μάλλον επειδή δεν είναι βαρύ και συστήνεται σε κάποιες περιπτώσεις και για μέση-μακροχρόνια χρήση (πάντα με συμβουλή του γιατρού).

Σήμερα το πρωί που έβγαλε βήχα και ο μικρός όλο το βράδυ, πήρα τη γιατρό και μου έδωσε για το βράδυ το AERIOUS αντί για το αταράξ, επειδή είναι μόνο δύο ετών.

wjhKp3.png

c5dop3.png

Εδω το αποχρεμπτικο σιροπι και για τους μικρους και για τους μεγαλους το δινουμε μεχρι τις 4-5 το απογευμα και τις 3 δοσεις. Μασκουλες κανουμε συχνα πυκνα μονο με φυσιολογικο ορο και φορμακο (plumicort) μονο οταν υπαρχει και δυσπνοια.

Και βεβαια και υγραντηρα...

Διαφημίσεις

κοριτσια προσεξτε λιγο αυτα τα φαρμακα ειναι φουλ κορτιζονη...καθυστερει την αναπτυξη η τα πρηζει σαν μπαλονια...τελευταια για προστασια δινω στον μικρο καθε μερα προπολη σε σιροπακι κ το θεωρω οτι βοηθα πολυ

και μενα ο γιος μου τα τελευταια δυομησι χρονια ειναι μονιμα με βηχα χειμωνα καλοκαιρι παιρνουμε σιγκιουλερ επι 2 χρονια συνεχως κανουμε αερολιν φλιξοταιντ εχουμε παρει τα σιροπια του πλανητη ευκαλυπτο στον χωρο υγραντηρες τα παντα

τελευταια που τον ειδε ο αναπτυξιολογος του μου ειπε να συνεχισω το σιγκιουλερ και να του κανω προληπτικα φλιξοταιντ οταν δεν βηχει για 15 μερες ωστε να μην χρειαστει ολη η διαδικασια και φυσικα η ταλαιπωρια του παιδιου και της μαμας που το ακουει και δεν μπορει να βοηθησει

και μενα ο γιος μου τα τελευταια δυομησι χρονια ειναι μονιμα με βηχα χειμωνα καλοκαιρι παιρνουμε σιγκιουλερ επι 2 χρονια συνεχως κανουμε αερολιν φλιξοταιντ εχουμε παρει τα σιροπια του πλανητη ευκαλυπτο στον χωρο υγραντηρες τα παντα

τελευταια που τον ειδε ο αναπτυξιολογος του μου ειπε να συνεχισω το σιγκιουλερ και να του κανω προληπτικα φλιξοταιντ οταν δεν βηχει για 15 μερες ωστε να μην χρειαστει ολη η διαδικασια και φυσικα η ταλαιπωρια του παιδιου και της μαμας που το ακουει και δεν μπορει να βοηθησει

Κι εμένα μου είχε πέρυσι που ήταν αφόρητη η κατάσταση να πάρουμε προληπτικά φλιξοτάιντ αν συνέχιζε έτσι και φέτος. Δόξα σοι ο Θεός, δεν περάσαμε τα ίδια τα περσινά. Είχα φοβηθεί όμως να δώσω κορτιζόνη προληπτικά, παρόλο που μου το είπε η γιατρός.

wjhKp3.png

c5dop3.png

• 1 month later...

Καλησπέρα. Μία από τα ίδια και για μας! Ο γιός μου 5 χρονών κάθε φορά που αρρωσταίνει από ίωση, συνήθως κάνει έντοχο βήχα, κυρίως μετά από την ίωση. Ορούς τόνους, φλιξοτάιντ-αερολίν και αέριους το ίδιο. ΄Ομως το αποτέλεσμα, χλωμό...! Φαύλος κύκλος! Τώρα έχει 4 ημέρες που βήχει ασταμάτητα και οι εισπνοές νομίζω πως τον έχουν χειροτερέψει κιόλας. Απίστευτο κι όμως αληθινό! Είμαι πολύ στεναχωρημένη κι ανήσυχη. Και το παιδί έχει κουραστεί πολύ. ''Δεν θέλω να είμαι άλλο άρρωστος, μανούλα'' μου είπε.

Αναρωτιέμαι - πόσους τόνους φάρμακα ακόμη?

- από τι προκαλείται αυτό? ποιά είναι η αιτία, η διάγνωση?

- πως θα εξελιχθεί?

Υ.Γ.1) Μιλάμε για ένα παιδί υγιές και καλοζωισμένο. Λίγη τάση για αλλεργία μόνο αλλά ούτε αμυγδαλές ούτε ωτίτιδες, κ.λ.π.

Υ.Γ.2) Όμως ειδικά φέτος μου αρρώστησε από ιώσεις πολύ. Σχεδόν κάθε μήνας ήταν άρρωστος. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Δεν άλλαξε κάποια από τις συνήθειες του - διατροφή ίδια, σχολείο ίδιο εδώ και 3 χρόνια,κ.λ.π.

Υ.Γ.3) ΄Εχει κάποιος από εσάς εμπειρία από ομοιοπαθητικό γιατρό για τέτοιο θέμα?

εμεις ειχαμε περασει βρογχικα 6 μηνων, το αντιμετωπισαμε με τα γνωστα αερολιν και φλιξοταιντ και φετος πηγαμε σε ομοιοπαθητικο.βηχα ειχαμε και υτη την εβδομαδα και τον προηγουμενο μηνα (εχουμε και κληρονομικοτητα σε ασθαμα) και τις δυο φορες το αντιμετωπισαμε γρηγορα με ομοιοπαθητικο.καλο θα ηταν να απευθυνθεις σε καπιον, δεν χανεις τιποτα

Διαφημίσεις

κοριτσια προσεξτε λιγο αυτα τα φαρμακα ειναι φουλ κορτιζονη...καθυστερει την αναπτυξη η τα πρηζει σαν μπαλονια...τελευταια για προστασια δινω στον μικρο καθε μερα προπολη σε σιροπακι κ το θεωρω οτι βοηθα πολυ

και εγώ έτυχε του έδοσα όχι προληπτικά αν είχε κανένα βηχαλάκι...συμφωνώ μαζί σου για πρόπολη αλλά στις περιπτώσεις που αναφέρουν τα κορίτσια δεν πιστεύω να βοηθήσει...φυσικά δεν έχουν να χάσουν τίποτα...

παιδιά το prospan να μεν είναι από φυτά αλλά είναι φάρμακο...

να σας κανω μια ερωτηση ισως και χαζη...?ζειτε σε μεγαλουπολεις η επαρχια εσεις που εχετε τοσο ζορι με τα παιδακια σας??μηπως 8α τους εκανε καλο καμια βδομαδα σε καθαρο περιβαλλον?εννοω αντι για διακοπες στη θαλασσα ας πουμε μια εβδομαδα διακοπες στο βουνε μακρια απο νεφος δε ξερω μπορει να λεω και βλακειες..........

1kOup2.pngTxJmp3.png

να σας κανω μια ερωτηση ισως και χαζη...?ζειτε σε μεγαλουπολεις η επαρχια εσεις που εχετε τοσο ζορι με τα παιδακια σας??μηπως 8α τους εκανε καλο καμια βδομαδα σε καθαρο περιβαλλον?εννοω αντι για διακοπες στη θαλασσα ας πουμε μια εβδομαδα διακοπες στο βουνε μακρια απο νεφος δε ξερω μπορει να λεω και βλακειες..........

Μπα! Δεν έχει σχέση... Εμείς ζούμε σε μονοκατοικία σε επαρχία και μας χωρίζει μόνο ο δρόμος από την παραλία... Πράγμα που σημαίνει φυσικός υγραντήρας και καθαρός αέρας φουλ και ευκάλυπτους ακριβώς απέναντι... Παρ' όλ' αυτά μέχρι να βγάλουμε τις αμυγδαλές μας είχαμε τρελό πρόβλημα. Τώρα αντιμετωπίζετε αν το πάρουμε χαμπάρι νωρίς με φυσιολογικό ορό στη μυτούλα (ακόμα και αν είναι ξερόβηχας σίγουρα υπάρχουν μυξούλες που παράγουν φλεματάκια) και σιροπάκι Κορρέ για το βήχα. 2 στις 3 φορές θα γλυτώσει έτσι... Ε την 3η θα πάρουμε και εμείς τις εισπνοούλες μας... Πάντως από τότε που βγάλαμε τις αμυγδαλές μας πήγαμε στο γιατρό 3 φορές φέτος (τη μία για τη γνωστή γρίππη) ενώ πέρσι είχαμε πάει γύρω στις 10!!!!! Απίστευτη διαφορά!

JQVOp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...