Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ρευεται συνεχεια!!!

Recommended Posts

Πρωτη μερα και ηδη εχω αποριες!Ο γιος μου ειναι 5,5 μηνων και τον θηλαζω αποκλειστικα.Γενικα ειναι δυσκολο μωρακι.Ταλαιπωρηθηκε με κολικους για 2,5 μηνες και μολις ηρεμησαμε για 20 μερες ξαναρχισε το εντονο κλαμα.Ειπαμε πως φταινε τα δοντακια του(βγηκαν τα πρωτα πριν μια εβδομαδα)αλλα δεν ειμαι σιγουρη πως ειναι αυτο.Εχω παρατηρησει πως ρευεται συνεχεια και μεχρι πριν λιγο εβγαζε και γαλα συχνα.Σχεδον παντα ξυπναει κλαιγοντας και μεχρι να ρευτει δεν ηρεμει.Αυτο εχει ως αποτελεσμα να μην κοιμαται πανω απο 20 λεπτα συνεχομενα την ημερα και τη νυχτα να ξυπναει,πολλες φορες καθε μια ωρα.Μηπως φταιει το γαλα μου?!Αναρωτιεμαι,ποναει?Το ιδιο εκανε και η κορη μου που την θηλασα 8 μηνες, αλλα αυτη δεν εκλαιγε ετσι.Και μην νομιζετε πως δεν χορταινει!Κοντευει 8,5 κιλα.Ειναι και λαιμαργουλης.Αν δεν τον βγαλω απο το στηθος δε σταματα να τρωει.Σας παρακαλω βοηθηστε με αν μπορειτε γιατι ειμαι στα προθυρα καταρρευσης.

Διαφημίσεις

nicann καλως ηρθες...δε ξερω πολλα να σου πω, αλλα μεχρι να σε βοηθησουν οι γνώστες ;) εγω θα σου προτεινα να διαβασεις και εκει http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28814 με θεμα ΓΟΠ ΛΑΘΗ & ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΓαστροΟισοφαγική Παλινδρόμηση ... πιστευω πως ισως εχει σχεση γιατι εκει λενε για ρεψιματα και γουλιες.... για παραδειγμα διαβασα τα παρακατω:

και οπωσδήποτε όχι διακοπή του μητρικού θηλασμού, γιατί η παλινδρόμηση είναι λιγότερη στα θηλάζοντα.

Αυτό το είδα κι εγώ στην πράξη και ήταν ο κυριότερος λόγος που αποφάσισα να σταματήσω το συμπλήρωμα και να επανέλθω στον ΑΘ όταν η κόρη μου ήταν 4 μηνών. Στα γεύματα που η κόρη μου έπαιρνε μόνο μητρικό είχε ελάχιστη έως καθόλου παλινδρόμηση, ενώ με το ξένο, ακόμα και αργότερα με το ειδικό γάλα, τα πράγματα γίνονταν όλο και χειρότερα. Στο δε τελευταίο γεύμα της ημέρας είχα κόψει το συμπλήρωμα ήδη από τον 2ο μήνα, γιατί έκανε απ' ευθείας εμετό ότι είχε φάει, ενώ με το μητρικό, στο συγκεκριμένο γεύμα κοιμόταν, ακόμη και χωρίς να ρευτεί πολλές φορές, και δεν έβγαζε γουλιά όλη τη νύχτα! Γι αυτό προσοχή μανούλες, πολλοί παιδίατροι συστήνουν διακοπή του θηλασμού σε βρέφη με παλινδρόμηση. Παρατηρήστε τα μωρά σας, εκείνα σίγουρα θα σας δείξουν τι είναι καλύτερο γι'αυτά

μακαρι να λυθει το προβλημα...οπως και να χει ομως σιγουρα το γαλατακι σου δε φταιει...με οτιδηποτε αλλο μπορει να ηταν χειροτερα τα πραγματα ;) ,,,, εχετε παει τοσο τελεια!!!

αν δεν υπαρχει θεμα ΓΟΠ τοτε ισως να θηλαζες ξαπλωμενη που παιρνουν τον λιγοτερο αερα???..μηπως πειραζει το μωρακι κατι που τρως συγκεκριμενο???εχεις παρατηρησει κατι? εμενα την πειραζαν τα πορτοκαλια (μιας φιλης μου την κορη παλι, οχι)..τελος παντων..δε θελω να σε παραπληροφορησω...ας περιμενουμε τις πιο εμπειρες μανουλες! καλη συνεχεια!!!

Ειλικρινα σ'ευχαριστω παρα πολυ που μου απαντησες.Θα δοκιμασω να θηλασω ξαπλωμενη.Ξεχασα να αναφερω πως ειχα ρωτησει την παιδιατρο μηπως εχει καποιο προβλημα με το στομαχακι του και μου ειπε πως σε τετοια περιπτωση δε θα ηταν καλη η αναπτυξη του,ενω τωρα...υπεραναπτυσσεται!(Γεννηθηκε 7/12 3400 και 7/5 ηταν 8100)Γι αυτο πιστευω πως ισως να μην ειναι ΓΟΠ.Παντως και γω δε θελω να σταματησω να θηλαζω,αν και στην κορη μου σταματησα στους 8 μηνες γιατι ξυπνουσε τη νυχτα καθε 20 λεπτα και φοβαμαι μη μου κανει και ο μικρος το ιδιο.Γι αυτο αναρωτιεμαι μηπως φταιει το γαλα μου.Δεν εχω ακουσει να συμβαινει σε αλλα μωρα και ξερω πολλες κοπελες που θηλαζουν.Οσο για τη διατροφη μου,εχω προσπαθησει να εντοπισω τι τον πειραζει αλλα δεν τα καταφερα γιατι φερεται ετσι συνεχεια.Και παλι σ ευχαριστω και να χαιρεσαι το μωρακι σου.

δοκιμασε 1.να κοψεις τα γαλακτοκομικα, αγελαδινα για αρχη κ αν δεν πιασει, ολα. αποχη για 2 εβδομαδες και μετα περιμενεις αποτελεσμα 2. κληση στο κρεβατι, ριλαξ , καροτσι, επιμονη στο ρεψιμο και 3. πιο συχνα κ μικρα γευματα...

Σ ευχαριστω πολυ Εve.Ξεκινησα ηδη να δοκιμαζω τις συμβουλες σου.Θα σ ενημερωσω σε δυο εβδομαδες για το αποτελεσμα.Να εισαι καλα.

Διαφημίσεις

δοκιμασε 1.να κοψεις τα γαλακτοκομικα, αγελαδινα για αρχη κ αν δεν πιασει, ολα. αποχη για 2 εβδομαδες και μετα περιμενεις αποτελεσμα 2. κληση στο κρεβατι, ριλαξ , καροτσι, επιμονη στο ρεψιμο και 3. πιο συχνα κ μικρα γευματα...

Κορίτσια,τη βοήθεια σας.....

Η μικρή μου είναι 32 ημερών.Όλες αυτές τις μέρες πέρα από το ότι κοιμάται ελάχιστα και τη μέρα αλλά και τη νύχτα,ρεύεται και πάρα πολύ.

Τη θηλάζω αποκλειστικά,και μόλις τη βάλω στον ώμο να ρευτεί αρχίζει να κλαίει και φαίνεται πως κάτι την ενοχλεί.Ρεύεται αλλά συνεχίζει ο εκνευρισμός μέχρι να ρευτεί πολλές φορές και να βγάλει και πολλές γουλίτσες.

Υπάρχουν φορές που ρεύεται μέχρι το επόμενο γεύμα!

Νόμιζα πως αυτά συμβαίνουν με το ξένο γάλα και όχι με το θηλασμό.

Και το αγοράκι μου το θήλασα αλλά δεν έκανε τέτοια.

Επίσης το βράδυ-ξημέρωμα θα μείνουμε σίγουρα ξύπνιοι για κανένα 2ωρο-3ωρο.Ξυπνάει για να φάει και την πιάνουν κολικοί (λογικά),κλαίει,μαζεύει τα ποδαράκια της,φαίνεται ότι πονάει και ταυτόχρονα δυσκολεύεται και να ρευτεί.

Έχω απελπιστεί λίγο γιατί σκέφτομαι μήπως δεν κάνω κάτι εγώ καλά για να τη βοηθήσω και να την ανακουφίσω.

Eve αυτό με τα γαλακτοκομικά δεν το ήξερα...μπορείς να μου πεις περισσότερα?

Κορίτσια,τη βοήθεια σας.....

Η μικρή μου είναι 32 ημερών.Όλες αυτές τις μέρες πέρα από το ότι κοιμάται ελάχιστα και τη μέρα αλλά και τη νύχτα,ρεύεται και πάρα πολύ.

Τη θηλάζω αποκλειστικά,και μόλις τη βάλω στον ώμο να ρευτεί αρχίζει να κλαίει και φαίνεται πως κάτι την ενοχλεί.Ρεύεται αλλά συνεχίζει ο εκνευρισμός μέχρι να ρευτεί πολλές φορές και να βγάλει και πολλές γουλίτσες.

Υπάρχουν φορές που ρεύεται μέχρι το επόμενο γεύμα!

Νόμιζα πως αυτά συμβαίνουν με το ξένο γάλα και όχι με το θηλασμό.

Και το αγοράκι μου το θήλασα αλλά δεν έκανε τέτοια.

Επίσης το βράδυ-ξημέρωμα θα μείνουμε σίγουρα ξύπνιοι για κανένα 2ωρο-3ωρο.Ξυπνάει για να φάει και την πιάνουν κολικοί (λογικά),κλαίει,μαζεύει τα ποδαράκια της,φαίνεται ότι πονάει και ταυτόχρονα δυσκολεύεται και να ρευτεί.

Έχω απελπιστεί λίγο γιατί σκέφτομαι μήπως δεν κάνω κάτι εγώ καλά για να τη βοηθήσω και να την ανακουφίσω.

Eve αυτό με τα γαλακτοκομικά δεν το ήξερα...μπορείς να μου πεις περισσότερα?

ακριβως την ιδια συμπεριφορα ειχε και η δικη μου μικρουλα. Μεγαλη ταλαιπωρια μεχρι να ρευτει, γουλιές, ρεψιματα, κλαματα, σφιξιματα...

Εκοψα ολα τα αγελαδινα γαλακτοκομικα, μεσα σε 10-15 μερες ειδα μεγαλη διαφορά. Ειχε καποια δυσανεξια, οχι ακριβως αλεργια απο οτι καταλαβα, μιας και δεν ειχε αιμα στα κακα η πρσινα κακακια που ειναι σημαδι αλεργιας. Ουσιαστικα, κοβοντας τα αγελαδινα, το γαλα γινεται πιο ευπεπτο για τα μωρα μας..

Δοκιμασε και ελπιζω πως θα δεις διαφορα. Οχι μονο τα προφανη (γαλα, γιαουρτι..) αλλά και τροφες με κρυμενο το αγελαδινο γαλα (πχ.μπισκοτα..).

Πριν απο 15 μερες εγω τα ξεκινησα παλι δοκιμαστικά, ειδα οτι δεν ειχαμε τα ιδια προβληματα, οποτε συνεχιζω ελέυθερη διατροφη πλέον.

στον γιο μου δεν ειχα παρατηρησει τιποτα τετοιο, αλλα καθε παιδι ειναι διαφορετικο και καθε θηλασμος το ιδιο.

καλη επιτυχια!

Και να φανταστείς πως πίνω πολύ γάλα,ενώ το σιχαίνομαι,για να παίρνει ασβέστιο η μικρή!

Θα το δοκιμάσω αυτό με τα γαλακτοκομικά να δω αν θα υπάρξει διαφορά.

Σε ευχαριστώ πολύ...

Και να φανταστείς πως πίνω πολύ γάλα,ενώ το σιχαίνομαι,για να παίρνει ασβέστιο η μικρή!

Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου, υπάρχουν τόσες τροφές για να πάρεις ασβέστιο! Μια αναζήτηση στο Google θα σου δώσει αμέσως αρκετές λύσεις.

Κανένα θηλαστικό δεν πίνει γάλα, για να δώσει ασβέστιο στα μικρά του. Ούτε και αυξάνεται το ασβέστιο στο γάλα, όταν παίρνεις εσύ ασβέστιο. Για μερικά άλλα στοιχεία ισχύει ότι εξαρτώνται από την πρόσληψη της μητέρας αλλά δημιουργείται πρόβλημα μόνο όταν η μητέρα υποσιτίζεται σοβαρά.

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/mom-vitamins.html

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου, υπάρχουν τόσες τροφές για να πάρεις ασβέστιο! Μια αναζήτηση στο Google θα σου δώσει αμέσως αρκετές λύσεις.

Κανένα θηλαστικό δεν πίνει γάλα, για να δώσει ασβέστιο στα μικρά του. Ούτε και αυξάνεται το ασβέστιο στο γάλα, όταν παίρνεις εσύ ασβέστιο. Για μερικά άλλα στοιχεία ισχύει ότι εξαρτώνται από την πρόσληψη της μητέρας αλλά δημιουργείται πρόβλημα μόνο όταν η μητέρα υποσιτίζεται σοβαρά.

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/mom-vitamins.html

Έχεις δίκιο!

Όμως αυτό με τα γαλακτοκομικά λίγο με μπερδεύει...

Γάλα πες να δοκιμάσω κάτι άλλο εκτός από αγελαδινό,τυριά όμως που μου αρέσουν και τα τρώω?Καμιά ιδέα?

Σκέφτομαι κιόλας μήπως παρατρώει η μικρή και γιαυτό ρεύεται τόσο πολύ...δεν ξέρω...η αλήθεια είναι πως με έχει αγχώσει όλο αυτό.

Θα δούμε...

Διαφημίσεις

.......

Όμως αυτό με τα γαλακτοκομικά λίγο με μπερδεύει...

Γάλα πες να δοκιμάσω κάτι άλλο εκτός από αγελαδινό,τυριά όμως που μου αρέσουν και τα τρώω?Καμιά ιδέα?

Ασβεστιο υπάρχει στην ταχίνι, το μπρόκολο, τα σπανάκι, τα αμύγδαλα.... Δεν χρειαζόμαστε γάλα για να παράγουμε γάλα. Αντίθετα με τα πολλά γαλακτοκομικά που βάζουν τις λεχώνες να τρώνε, υπάρχει φόβος να ενεργοποιηθούν μηχανισμοί αλλεργιών στα μωρά. Η θηλάζουσα χρειάζεται να κάνει ισορροπιμένη διατροφή. Τα γαλακτοκομικά λοιπόν με μέτρο, κατά τη γνώμη μου

.......Σκέφτομαι κιόλας μήπως παρατρώει η μικρή και γιαυτό ρεύεται τόσο πολύ...δεν ξέρω...η αλήθεια είναι πως με έχει αγχώσει όλο αυτό.

Θα δούμε...

Ένα μωρό που θηλάζει τρώει όσο έχει ανάγκη. Ρυθμίζει μόνο του πότε και πόσο θα φάει. Κατα τη γνώμη μου δεν νομίζω ότι παρατρώει.

Μπορεί να ρεύεται περισσότερο γιατί καταπίνει αέρα καθώς θηλάζει; Δεν ξέρω αν όντως γίνεται αυτό amaretto. Μήπως δεν πιάνει καλά τη θηλή;

Η μήπως τελικά το ενοχλούν τα γαλακτοκομικά που τρώει η μητέρα;

.pngy3DLp3.png

Μπορεί να ρεύεται περισσότερο γιατί καταπίνει αέρα καθώς θηλάζει; Δεν ξέρω αν όντως γίνεται αυτό amaretto. Μήπως δεν πιάνει καλά τη θηλή;

Η μήπως τελικά το ενοχλούν τα γαλακτοκομικά που τρώει η μητέρα;

Αυτό ακριβώς μου κάνει εντύπωση.

Τα μωρά που θηλάζουν σε σχέση με αυτά που πίνουν ξένο γάλα καταπίνουν πολύ λιγότερο αέρα και έτσι ρεύονται και πιο ήπια.

Θυμάμαι και τον μικρό μου όσο τον θήλαζα πολλές φορές δεν ρευόταν και καθόλου.

Η μπέμπα από την άλλη δεν υπάρχει περίπτωση να μην ρευτεί.

Γκρινιάζει και κλαίει μέχρι να ρευτεί,δείχνει δηλαδή ενοχλημένη.

Όσο για τη θηλή την πιάνει μια χαρά από την πρώτη κιόλας στιγμή στο μαιευτήριο.