Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ..

elepet

Recommended Posts

Καλημέρα..μέρες τωρα με απασχολεί ένα θέμα κοινωνικού περιεχομένου και σκέφτηκα ότι θα είναι καλή ιδέα να το συζητήσουμε όλες μαζί αφού είμαι σίγουρη ότι λίγο εως πολύ όλες και όλους μας έχει απασχολήσει κατα καιρούς.Με τον άντρα μου είμαστε μαζί 7 χρόνια και παντρεμένοι 5. Είμαστε αγαπημένοι και αυτό το εκφράζουμε με αγκαλιές και φιλιά και μέσα στο σπίτι και έξω.Εκείνος ομολογώ είναι πιο εκδηλωτικός απο εμένα αλλά δεν με ενοχλούν οι εκδηλώσεις τρυφερότητας και αγάπης ακόμα και εξω στο δρόμο. Βγαίνουμε παρέα με οικογένειες με μικρά παιδάκια,στην ηλικία της κόρης μου.Αυτό που έχω παρατηρήσει και μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση είναι ότι οι φίλοι μας ποτέ δεν έχουν την οποιαδήποτε σωματική επαφή όσες φορές και αν έχουμε συναντηθεί,Ποτέ δεν τους έχω δει να πιάνουν ο ένας το χέρι του άλλου τρυφερά να αγκαλιαστούν, καλα για να φιληθούν δεν το συζητώ! Απο την άλλη μεριά εμείς όλο και κάποιο φιλάκι θα δώσουμε...θα κρατηθούμε χέρι χέρι μια πεταχτή αγκαλεία..φαίνετε ρε παιδί μου...είμαστε ζευγάρι πέρα απο γονείς της κόρης μας.Εκείνοι φένονται λες και έχουν μια εταιρεία και σαν εταίροι συνεργάζονται για το κοινό καλό των παιδιών τους..δεν φαίνονται πουθενά σαν ζευγάρι..πουθενά όμως! Πιστεύετε ότι αυτό είναι καλό? Εννοείται ότι και εμείς δεν είμαστε συνέχεια φιλιά και αγκαλείες,ούτε και θα το ήθελα κάτι τέτοιο..σέβομαι την ιδιωτικότητα αυτών των στιγμών...όμως φενόμαστε ζευγάρι όχι απλα΄γονείς.Το θέμα είναι ότι συχνά λόγω αυτής της διαφοράς νίωθω άσχημα όταν πάει ο σύζυγος να με αγκαλιάσει ή να μου πιασει το χερι μπροστά τους και του το έχω πει.Αλλά είναι σωστό να νιώθω εγώ άσχημα σαν να είμαστε εμείς οι αφύσικοι??

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Διαφημίσεις

Κι εμείς έτσι είμαστε με τον άντρα μου. δεν νοείται να περπατήσουμε δίπλα-δίπλα στο στο δρόμο και να μην πιαστούμε χέρι-χέρι. Επίσης, αγκαλιαζόμαστε και δίνουμε κανα πεταχτό φιλάκι. Πάντα έτσι ήμασταν από την αρχή της σχέσης μας. Αυτό που λες για τους φίλους σας, το έχω παρατηρήσει κι εγώ με μερικά ζευγάρια που βγαίνουμε. Δεν το θεωρώ όμως αφύσικο. Απλώς εκδηλώνονται διαφορετικά. Δεν νομίζω ότι δεν αγαπιούνται ή οτι εμείς αγαπιόμαστε περισσότερο. Σε καμία περίπτωση!

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Δεν έχω καταλάβει να ενοχλούνται...αλλά εγώ αν ήμουν γυναίκα και ο αντρας μου δεν με αγκαλιαζε ποτε,σαν να μην υπάρχει δίπλα μου,και έβλεπα δίπλα μου έναν άλλο άντρα να αγκαλιάζει τρυφερά την γυναίκα του θα ΖΗΛΕΥΑ!Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν θέλω να δημιούργω συναισθηματα ζήλειας στους άλλους.

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Κι εγώ έτσι ακριβώς θα ένιωθα. Τέλος πάντων, κάθε ζευγαρι έχιε τις ιδιαιτερότητές του, δεν υπάρχουν κανόνες σε αυτά τα πράγματα. Κι εφόσον νιώθεις ότι δεν ενοχλείς, μην πτοείσαι και μην προβληματίζεσαι. Εκφραστείτε ελεύθερα. Εγώ προσωπικά χαίρομαι να βλέπω τέτοια ζευγάρια όποιας ηλικίας και να'ναι. Μη σου πώ, όσο μεγαλύτερα τόσο το καλύτερο.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Διαφημίσεις

Εμείς με τον άντρα μου σπάνια θα περπατήσουμε χεράκι-χεράκι ή θα φιληθούμε έστω στα πεταχτά όταν είμαστε έξω, και καθόλου δε ζηλεύω ζευγάρια που το κάνουν. Λατρεύουμε ο ένας τον άλλο και ξέρω ότι χωρίς την οικογένειά του δεν μπορεί ούτε στιγμή, είναι πάντα δίπλα μου, και το κυριότερο σε κάποια δυσάρεστα γεγονότα με στήριξε πάρα πολύ!!!!!παραμερίζοντας τις δικές του ανάγκες.

Τελικά η εκδήλωση αγάπης είναι κάτι πολύ υποκειμενικό και ο κάθε άνθρωπος την εκφράζει διαφορετικά, αρκεί να καλύπτει το έτερόν του ήμισυ.

Τελικά η εκδήλωση αγάπης είναι κάτι πολύ υποκειμενικό και ο κάθε άνθρωπος την εκφράζει διαφορετικά, αρκεί να καλύπτει το έτερόν του ήμισυ.

Συμφωνώ.

Κάθε ζευγάρι έχει τους δικούς του κώδικες επικοινωνίας οι οποίοι κάποιοι μπορεί να είναι εμφανείς σε άλλους και κάποιοι όχι. Αυτό δεν κρίνει το πόσο ευτυχισμένο και αγαπημένο είναι το ζευγάρι αλλά το πόσο άνετοι είναι στην επαφή μπροστά σε άλλους.

Εμένα αυτό που θα μου δημιουργούσε μια κάπως εντύπωση και αυτό με κάθε επιφύλαξη διότι δεν γνωρίζω τις συνθήκες, είναι η θέα ενός ζευγαριού που δεν ανταλλάσουν ούτε μια κουβέντα μεταξύ τους κι ας είναι μόνοι τους.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Δεν έχω καταλάβει να ενοχλούνται...αλλά εγώ αν ήμουν γυναίκα και ο αντρας μου δεν με αγκαλιαζε ποτε,σαν να μην υπάρχει δίπλα μου,και έβλεπα δίπλα μου έναν άλλο άντρα να αγκαλιάζει τρυφερά την γυναίκα του θα ΖΗΛΕΥΑ!Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν θέλω να δημιούργω συναισθηματα ζήλειας στους άλλους.

πιστεύω ότι αν ενοχλούνταν όλο και κάποια "χαριτωμένη" σπόντουλα θα σας πέταγαν.

Οχι χαρα μου δεν ειναι απαραιτητο. Απλα μπορει να μην θελουν να εκφραστουν μπροστα σε αλλους, 'η και μπροστα σε παιδια (υπαρχουν και ανθρωποι που εχουν τετοια κολληματα πραγματικα). Το οτι δεν ειναι χερι χερι μπροστα σε ξενους δεν κρινει πως ειναι στο σπιτι τους. Εγω τουλαχιστον δεν κρινω απο αυτο. Εκδηλωσεις αγαπης κανει ο κοσμος οπως τις αισθανεται ετσι δεν ειναι? Εμεις δεν ειμαστε εκδηλωτικοι. Ενα χαδι θα γινει και μπροστα σε κοσμο αλλα μεχρι εκει. Αυτο δεν κρινει πως ειμαστε στο σπιτι μας ή τι αισθανομαστε. Αυτο γινεται οταν ειμαστε μαζι, και οχι μπροστα σε αλλους. Δηλαδη εννοω οτι θεωρω πολυ επιφανειακο να κρινεις τι κανουν στο σπιτι τους απο το πως φαινονται εξω. Αλλα το να δω μια φιλεναδα μου με τον αντρα της να φιλιουνται και να ειναι αγαπημενοι φανερα και τοσο πολυ ζηλεια δεν θα μου φερει (γιατι το εχω δει). Θα τους κοιταξω γλυκα και θα τους χαρω. Αυτο κανω. Εσυ γιατι πιστευεις οτι σας ζηλευουν? Εχουν δειξει τετοια δειγματα? Αν ναι τοτε ισως να θελει προσοχη και να μην ειναι πραγματικοι φιλοι......:-( Αλλιως εσυ γιατι νοιαζεσαι αν τους δημιουργεις ζηλια. Καντε εσεις οπως αισθανεσε και μην ασχολησε τι νομιζουν ή τι αισθανονται οι αλλοι. Εξαλλου αν πραγματικα σας ζηλευαν τοτε θα σας εκαναν να αισθανεσθε αβολα οντας μαζι τους. Κατι θα ελεγαν. Κακοβουλο ή καλοβουλο.. Νομιζω.....Τι να πω......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Οχι χαρα μου δεν ειναι απαραιτητο. Απλα μπορει να μην θελουν να εκφραστουν μπροστα σε αλλους, 'η και μπροστα σε παιδια (υπαρχουν και ανθρωποι που εχουν τετοια κολληματα πραγματικα). Το οτι δεν ειναι χερι χερι μπροστα σε ξενους δεν κρινει πως ειναι στο σπιτι τους. Εγω τουλαχιστον δεν κρινω απο αυτο. Εκδηλωσεις αγαπης κανει ο κοσμος οπως τις αισθανεται ετσι δεν ειναι? Εμεις δεν ειμαστε εκδηλωτικοι. Ενα χαδι θα γινει και μπροστα σε κοσμο αλλα μεχρι εκει. Αυτο δεν κρινει πως ειμαστε στο σπιτι μας ή τι αισθανομαστε. Αυτο γινεται οταν ειμαστε μαζι, και οχι μπροστα σε αλλους. Δηλαδη εννοω οτι θεωρω πολυ επιφανειακο να κρινεις τι κανουν στο σπιτι τους απο το πως φαινονται εξω. Αλλα το να δω μια φιλεναδα μου με τον αντρα της να φιλιουνται και να ειναι αγαπημενοι φανερα και τοσο πολυ ζηλεια δεν θα μου φερει (γιατι το εχω δει). Θα τους κοιταξω γλυκα και θα τους χαρω. Αυτο κανω. Εσυ γιατι πιστευεις οτι σας ζηλευουν? Εχουν δειξει τετοια δειγματα? Αν ναι τοτε ισως να θελει προσοχη και να μην ειναι πραγματικοι φιλοι......:-( Αλλιως εσυ γιατι νοιαζεσαι αν τους δημιουργεις ζηλια. Καντε εσεις οπως αισθανεσε και μην ασχολησε τι νομιζουν ή τι αισθανονται οι αλλοι. Εξαλλου αν πραγματικα σας ζηλευαν τοτε θα σας εκαναν να αισθανεσθε αβολα οντας μαζι τους. Κατι θα ελεγαν. Κακοβουλο ή καλοβουλο.. Νομιζω.....Τι να πω......

Θα συμφωνησω απολυτα.

Και μεις έτσι άκριβως είμαστε.ο άντρας μου δεν είναι και πολυ εκδηλωτικός έξω.Εγω δεν θα είχα προβλημα, αλλα δεν με ενοχλει ομως αφού αυτος είναι ο χαρακτηρας του.Εφοσον είμαστε καλα μεταξύ μας ,στο σπιτι μας , στη σχέση δεν με πειραζει το έξω.

Αλλα το να δω αλλα ζευγαρια εξω να φερονται με τρυφεροτητα ο ενας στον αλλον,οχι απλως δεν με ενοχλει αλλα μ αρεσει κι όλας.Κι οχι μονο απο φιλους ,αλλα και απο αγνωστα ζευγαρια που περπατανε στο δρόμο.Ειναι πολυ όμορφη εικόνα!!!!

Οντως γιατι νοιωθεις οτι ζηλευουν;;Προφανως κατι λειπει απο αυτους οχι μόνο εξω απο το σπιτι τους ,αλλα και μεσα ,οποτε να μη σε απασχολει !!Δεν ειναι δικο σου προβλημα!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Διαφημίσεις

και εμείς δεν είμαστε έξω σχεδόν καθόλου εκδηλωτικοί...παρόλα αυτά θεωρώ ότι είμαστε πολύ καλά...

εγώ γενικότερα δεν είμαι εκδηλωτικός άνθρωπος και δεν μου πολυαρέσουν τα γούτσου γούτσου...

rQGhp3.png

καλημερα καθε ανθρωπος εχει τον δικο του τυπο αγαπης και τροπο εκφρασης. αλλοι εχουν αγκαλιες , φιλια , ενα χαδι , ενα βλεμα , μια γλυκια κουβεντα. καθε ζευγαρι εχει τον δικο του τροπο για να εκφραζει το συνεσθημα του , πιστευω οτι ποτε δεν θα ηταν κανενας παρεξιγησιμος αλλα ουτε και θα υπηρχε εκδιλωση ζηλιας απο αλλο ζευγαρι. εμεις σαν ζευγαρι εχουμε διαφορετικη συμπεριφορα αναλογα σε ποιο χωρο βρισκομαστε λογο βεβαια και επαγκελματος συζηγου. οταν ειμαστε στο σπιτι ειμαι υπερ αρκετα εκδηλωτικοι , οταν ειμαστε στις καφετεριες της περιοχης και υπαρχουν γνωστοι ειμαστε ποιο συγκρατυμενοι καποιο βλεμα , ενα χαμογελο πονηρο τετοιο στιλ .αλλα αμα ειμαστε διακοπες και με τα παιδια μας φερομαστε οπως στο σπιτι μας εχουμε ανεμελια. αλλα ποτε δεν ζηλεψα αλλο ζευγαρι που εκφραζει το συνεσθημα του ποιο πολυ απο εμενα .ισα ισα τους χαιρομαι και μου αρεσει απλα πιστευω οταν ξερεις τι εχεις διπλα σου δεν τιθεται θεμα ζηλειας για καποιο αλλο ζευγαρι.

Ουτε εμεις ειμαστε ιδιαιτερα εκδηλωτικοι εξω , εμενα μου αρεσουνε πολυ οι αγκαλιτσες και κανουμε εξω χωρις λογο και αιτια καποιες φορες , ετσι γιατι το αισθανομαι , οχι ομως δεν με ενοχλει η εικονα αλλων ζευγαριων ουτε τα ζηλευω , και σιγα μην εχω κολημα μην δουνε τα παιδια , γιατι καλε ? δεν κανουνε κακο μακια κανουνε .