Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νονά

Σταυρού

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Ναι.. να ρωτησεις τη μαμα τι βαφτιστικα θελει, να της πεις το ποσο που υπολογιζεις να διαθεσεις κ να την αφησεις να διαλεξει αυτη τα βαφτιστικα.. το δικο της παιδι βαφτιζει οποτε αυτη θα πρεπει να εχει τον πρωτο λογο. Το ιδιο ισχυει για στολισμους κλπ κλπ..

Επισης να ρωτησεις εγκαιρως στην εκκλησια το ποσα λεφτα θα σου ζητησουν για να μην βρεθεις προ εκπληξεως (στην αδελφη μου ο παπας ζητησε 300 ευρω :shock::shock:.. περιττο βεβαια να πω τι πηρε :lol::lol::lol:.. θα φαω κ κοκκινη καρτα αν το πω)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

1.Επισης σε περιπτωση που δεν γνωριζεις απ εξω το "πιστευω",κανε 2-3 αναγνωσεις στο σπιτι σου,γιατι εαν εχεις και αγχος μπορει να τα μπερδεψεις!

2.Εαν η βαπτιση γινετε σε μοναστηρι,να φροντισεις να εχεις κατι να φορεσεις απο πανω απο το φορεμα σου,σε περιπτωση που ειναι ραντε ή ανοιχτο ντεκολτε.

3.Να εχεις τον σταυρο στην τσαντα σου και οχι μεσα στο κουτι με τα βαπτιστικα.(εχω ακουσει κατι κουφα να γινονται δυστυχως)

4. Να πας πιο νωρις απ την προκαθορισμενη ωρα,για να εχεις τον χρονο να ετοιμασεις τα βαπτιστικα πανω στο τραπεζι,για να τα βγαλουν φωτο οι φωτογραφοι.

5.Μην αφησεις τελευταια στιγμη να παραλαβεις τα βαπτιστικα και οταν τα παραλαβεις κανε ελεγχο οτι δεν εχει ξεχαστει κατι και βρεθεις προ εκπληξεως στην εκκλησια.

6.Προσπαθησε να μην εχεις αγχος και να απολαυσεις την ωρα αυτη,γιατι ειναι πολυ ομορφο το μυστηριο της βαπτισης!!!

Παντα αξια σου ευχομαι!!:D

Ναι.. να ρωτησεις τη μαμα τι βαφτιστικα θελει, να της πεις το ποσο που υπολογιζεις να διαθεσεις κ να την αφησεις να διαλεξει αυτη τα βαφτιστικα.. το δικο της παιδι βαφτιζει οποτε αυτη θα πρεπει να εχει τον πρωτο λογο. Το ιδιο ισχυει για στολισμους κλπ κλπ..

Επισης να ρωτησεις εγκαιρως στην εκκλησια το ποσα λεφτα θα σου ζητησουν για να μην βρεθεις προ εκπληξεως (στην αδελφη μου ο παπας ζητησε 300 ευρω :shock::shock:.. περιττο βεβαια να πω τι πηρε :lol::lol::lol:.. θα φαω κ κοκκινη καρτα αν το πω)

καλημερα...μη με μαλωσετε αλλα εγω πιστευω οτι η νονα πρεπει να εχει την τελευταια αποψη για ολο το σετ των βαφτιστικων του μωρου και οχι η μαμα...αλλωστε αυτη ειναι η χαρα του νονου...

δεν λεω να ρωτησει τη μαμα , να εχει μια αποψη για το τι ακριβως θα τις αρεσε αλλα τον τελευταιο λογο να τον εχει η νονα...

γνωμη μου εεεεε μη μου πεταξετε πετρες :oops::lol::lol:

Συμφωνώ σε όσα σε συμβούλεψαν οι κοπέλες, εκτός απ' το ν'αφησεις τη μαμά να διαλέξει τα βαφτιστικά! Δικό σου δώρο είναι τα βαφτιστικά και πρέπει πιστεύω να έχεις εσύ τον πρώτο λόγο σε αυτό. Είναι πολύ όμορφη διαδικασία για μια νονά να ψάξει να βρει όμορφα ρουχαλάκια, λαμπαδίτσα κ.τ.λ. για την ξεχωριστή αυτή μέρα. Απλά το ιδανικό θα ήταν να ρωτησεις το χρώμα που θα προτιμουσε η μαμά (γιατί η βάφτιση μπορεί να κινείται σε συγκεκριμενους χρωμαισμούς) και αν βρεις 2-3 συνολάκια που σου αρέσουν να ρωτήσεις τη μαμά ποιο προτιμά.

Οι υποχρεώσεις σου είναι όσον αφορά τη μέρα αυτή:

1.Πακέτο βάφτισης

(Κουστούμι ή Φόρεμα

Λαμπάδα

Σετ λαδιού

Λαδόπανο

Κάλτσες

Εσώρουχα

Παπουτσάκι

Πετσετούλες

2. Σταυρουδάκι

3. Πληρωμή της εκκλησίας για το μυστηριο

Το αν θα συνεισφέρεις στο στολισμό είναι κάτι το προαιρετικό, γιατί δεν πρόκειται για εθιμο.

Με το καλό!!!

Διαφημίσεις

Να μην ρίξεις το λάδι στα μάτια! Να το ρίξεις προς τα πίσω στο κεφάλι, για να πέσει το πολύ στο σωμα και όχι στο πρόσωπο.

Καλά Δώρα με βρίσκεις εντελώς αντίθετη! :P Εγώ όσο περίεργη και να ήμουν, δεν ρώτησα ούτε καν τι χρώμα διάλεξαν, άφησα όλη την επιλογή σε αυτούς. Εμένα προσωπικά δεν με ένοιαζε καν αν θα είναι ωραία τα βαπτιστικά της. Ήθελα συγκεκριμένους ανθρώπους για νονούς του παιδιού μου και τα ρούχα αν δεν μου άρεσαν, δεν θα της τα ξαναφόραγα. Με αυτό που προτείνεις εσύ, σίγουρα ο νονός θα έρθει σε δύσκολη θέση, γιατί στο μαγαζί, θα δείξουν και το πιο ακριβό, θα ενθουσιαστεί η μαμά και ο νονός από ντροπή μπορεί να το πάρει...

Όσο για τους παπάδες :evil: μου θύμησες πάλι τα δικά μας και με πιάσαν τα διαόλια μου!! :evil::evil: Τίποτα δεν πρέπει να τους δίνουμε! Χαραμοφάηδες! Φαντάζομαι ο δικός σου πήρε αυτά που ζήτησε χωρίς τα μηδενικά, ε? :-P

Kt0tp2.png NaAfp3.png

κ εγω δεν συμφωνω με το να διαλεξει η μαμα...οι ανθρωποι αυτοι μου κανουν την τιμη να μου βαφτισουν το παιδι , δεν θα ηθελα να τους επιβαρυνω με τις ισως παραλογες απαιτησεις μου... χωρια που για να ειναι κουμπαροι παει να πει οτι εχουμε καλη σχεση κ θα μπορουμε να συνεννοηθουμε χωρις παρεξηγηση! εμεις βαφτιζουμε το καλοκαιρι της μικρες κ τους ειπα οτι δεν θα ηθελα να παω 1ον γιατι δεν θελω να τους φερω σε δυσκολη θεση βλεποντας τις τιμες κ 2ον εχω εμπιστοσυνη στο γουστο τους. τους ειπα μονο οτι να διαλεξουν κατι που να μπορεσει να το φορεσει το παιδι κ περιπου τα χρωματα της βαφτισης για να εχουν μια ιδεα... μαλιστα η μια η νονα ειχε δει κ δεν μπορουσε να διαλεξει κ ηθελε να παω μαζι της... η πωλητρια την απετρεψε γιατι εχουν δει πολλα τα ματια της... να ξεμαλιαζονται για τα ρουχα! βεβαια εμενα ειναι η καλυτερη μου φιλη κ ξερει οτι δεν θα γινοταν κατι τετοιο, μαλιστα της φανηκε περιεργο που συμβαινουν τετοια πραγματα...

t7XLp3.png

εγω θα σου ελεγα οτι συνφωνω με τα κοριτσια εκτος απο το να διαλεξει η μαμα τα βαφτιστικα αυτο θα το κανεις εσυ με το γουστο σου την αγαπη σου και το κοστος που αντεχει η τσεπη σου.

εμενα η νονα του μικρου ηθελε να παμε μαζιι για τα βαφτιστηκα του γιωργου μου.της ειπα λοιπον να κανει την ερευνα της και οταν αποφασισει αν θελει να παμε να μου τα δειξει.ετσι και εγινε πηγε εκεινη με τον αντρα της και οταν ηταν να τα κλεισει μου ειπε οτι βρηκε και με πηρε μαζι της να μου τα δειξει.πηγα τα ειδα και οντως ηταν υπεροχα.αλλα και να μην ηταν δεν υπηρχε περιπτωση να της ελεγα κατι.εκεινη ηταν η νονα και εκεινη επρεπε να τα διαλεξει για να ηταν η διαθεση της σουπερ τη μερα της βαφτισης.τη στιγμη που ηταν να γινει ο λογαριασμος απομακρυνθηκα διακριτικα χαζευοντας κατι αλλο στο καταστημα.

στο στολισμο ηθελε να στολισει τη κολυμπηθρα και εφοσον με ρωτησε της ειπα τι χρωματα εχουμε κανει εμεις τα μπαλονια και ετσι διαλεξε ιδιες αποχρωσεις και για τη κολυμπηθρα.

ααα!!!να σου πω μονο στο κουτι των βαφτιστηκων να βαλετε και ενα μπεμπιλινο.εμεις δε το ειχαμε σκεφτει και την ωρα που λαδωνανε το παιδι εφαγα φλας και εκανα νοηματα στη μαμα μου να παει ενα.:P

να ευχαριστηθεις το μυστηριο γιατι ειναι υπεροχο.να κανεις μια ευχη για το παιδι την ωρα που το λαδωνεις και παντα να το αγαπας και να εισαι διπλα του ουσιαστικα.

ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΑ:P

Επίσης να αναφέρουμε οτι εδω βορρεια Ελλάδα οι Νονοι συνιθίζετε να αγοράζουν επίσης και ενα συνολο ρουχων μαζι με εσώρουχο και παπούτσια για μετά την βάφτιση στο ξελάδωμα στις τρεις μερες.

ααα!!!να σου πω μονο στο κουτι των βαφτιστηκων να βαλετε και ενα μπεμπιλινο.εμεις δε το ειχαμε σκεφτει και την ωρα που λαδωνανε το παιδι εφαγα φλας και εκανα νοηματα στη μαμα μου να παει ενα.:P

Aαααααα! Καλά που το έγραψες αυτό! Πολλοί την έχουν πατησει έτσι!!!

Διαφημίσεις

Εγω παλι οσον αφορα το βαφτιστικο ειμαι καθετη στο να τα διαλεξω εγω..

Ενταξει θα παρω κ τη γνωμη της νονας αλλα απο εκει κ περα δεν γινεται εγω να εχω ξεσκιστει να κανω τη βαφτιση με το θεμα "νεραιδες" κ η νονα να παει να μου φερει λαμπαδα με λουλουδακια..

Εννοειτε βεβαια οτι η μανα πρεπει να κινηθει στα ορια του λογικου.. και οχι του παραλογου..

Αν η μανα θελει βαφτιστικα με 1000 ευρω ε τοτε ενταξει.. παει η νονα κ τα διαλεγει κ τελειωνει το θεμα..

Εγω παντως προτεινα στη νονα να τα φτιαξουμε ολα μονες μας, να παρουμε κ ενα απλο φορεμα κ τελος. Γενικα δεν πολυγουσταρω τα κλασσικα βαφτιστικα ρουχα κ μου φαινεται παραλογο να δωσω εστω 400 ευρω για ολα αυτα.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Το καλύτερο είναι τα ρούχα να τα διαλέξουν από κοινού μαμά και νονά και φυσικά μέσα στα όρια του budget της νονάς. Μπορεί να είναι το δώρο της νονάς προς το παιδί αλλα από την αλλη και για τη μαμά είναι μία από τις πιο σημαντικές ημέρες για το μωρό της. Άσε που τα ρούχα θα είναι σε βίντεο, φωτογραφίες κλπ.. Το λεω αυτό γιατί η δικιά μας νονά τα πήρε μονη της χωρίς να τα δω και εμένα το φόρεμα δε μου άρεσε καθόλου. Δεν είπα τίποτα αλλά από μέσα μου στενοχωρήθηκα και νευρίασα. Με είχε ρωτήσει για το χρώμα πριν αλλά και πάλι τα γούστα μας δεν συνέπεσαν. Θεωρώ ότι η μαμά έχει το δικαίωμα να πει μια γνώμη γιατί μία φορά βαπτίζεις το παιδί σου...