Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σκωληκοειδίτιδα και κύηση

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια.

Θέλω τη βοήθειά σας. Μια φίλη μου βρίσκεται στην 17η εβδομάδα κύησης. Εδώ και 2 μέρες παραπονιέται για πόνους χαμηλά στην κοιλιά. Πήγε σήμερα στη γιατρό της η οποία της είπε ότι υπάρχει περίπτωση οι πόνοι να είναι από σκωληκοειδίτιδα...

Έχετε ακούσει κάτι σχετικό; Έχει συμβεί σε καμιά σας;; Δώστε μας πληροφορίες γιατί τα έχουμε χάσει...

Ευχαριστώ πολύ!

5Nstp3.png

vgDUp3.png

Διαφημίσεις

3 μερες πριν μπω στον 6ο μηνα ειχα και εγω το ιδιο προβλημα.πονο στην κοιλια και συσπασεις.χρειαστηκε να μπω στο νοσοκομειο για 1 βδομαδα και να παρω τα pre-par μεχρι να γεννησω αλλα ολα καλα.τωρα εχω ενα μωρο 20 μηνων.εμενα μου ειχανε πει οτι ισως χρειαστει και επεμβαση η οποια γινετε λαπαροσκοπικα αλλα με συντηρητικη αγωγη δεν χρειαστηκε.γεννησα την 38 εβδομαδα.3 μερες αφου ειχα σταματησει τα τοκολητικα.προσοχη λιγο στην διατροφη και την δυσκοιλιοτητα χρειαζετε.περαστικα στην φιλη σου και ολα θα πανε καλα

Βασιλική σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν σου κρύβω ότι έχω αγχωθεί παρόλο που δεν της το δείχνω. Περιμένουμε τα αποτελέσματα της αιμοληψίας..

Όσο για δυσκοιλιότητα...αστα υποφέρει!

Και πάλι ευχαριστώ και να χαίρεσαι το παιδάκι σου!!!

5Nstp3.png

vgDUp3.png

Δεν ετυχε σε μενα αλλα σε μια φιλη μου...Παραπονιοταν αρκετεσ μερες οτι ποναει η κοιλια τησ κ τελικα χειρουργηθηκε στη 16η εβδομαδα.Ηταν οντως σκωληκοειδιτιδα.Ολα πηγαν καλα κ αυτη κ το μωρακι μια χαρα.Αναρρωσε αμεσως.Τωρα ειναι 24 εβδομαδων...

i55Ip3?r=1285530151

Συνέβη σε πολύ κοντινό μου άτομο, κρίση σκωληκοειδίτιδας στον 5ο μήνα της κύησης. Δεν μπορούσαν να αποφύγουν το χειρουργείο. Έγινε λαπαροσκοπικά, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, απλώς είχαν συγκροτηθεί δύο ομάδες χεριουργών, η μία ασχολείτο με την σκωληκοειδίτιδα και η άλλη ήταν έτοιμη μήπως χρειαστεί κάτι με το μωρό. Όλα πήγαν μια χαρά, και τώρα έχει ένα υπέροχο παιδάκι έξι χρονών!

Διαφημίσεις

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα κι εγώ έντονο πόνο κάτω δεξιά στο σημείο που βρίσκεται η σκωληκοειδής υπόφυση.

Ο τότε γυναικολόγος μου ένανε τον προβληματισμένο, με παρέπεμψε στον αδελφό του που ήταν χειρουργός να με εξετάσει και αυτός, αιματολογικές, κλπ. Δεν ήταν τίποτα, τελικά.

Στις άλλες δύο εγκυμοσύνες μου είχα άλλον γυναικολόγο αλλά τις ίδιες ενοχλήσεις, πολύ έντονες και στο ίδιο σημείο. Εκείνος μου απάντησε με φυσικό και ανέμελο τρόπο ότι οι ενοχλήσεις ήταν από τη μήτρα που μεγαλώνει.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε από εδώ τι ακριβώς συμβαίνει στη φίλη σου, απλά να ξέρεις ότι είναι πολύ σύνηθες να πονούν οι εγκυούλες στο σημείο αυτό καθώς μεγαλώνει η μήτρα και πολύ λιγότερο σύνηθες να παθαίνουν σκωληκοειδίτιδα ταυτόχρονα με την εγκυμοσύνη. Όχι φυσικά ότι δε συμβαίνει και το δεύτερο, απλά πολύ πιο σπάνια.:wink:

Οι πιθανότητες λοιπόν είναι με το μέρος σας! Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

.....δε νομίζω τάκη....

Eγώ χειρουργήθηκα 5,5 μηνών , όχι λαπαροσκοπικά αλλά κανονικότατα στη γενική κλινική θεσσαλονίκης κι έχω μια τεράστια κάθετη τομή στην κοιλιά μου γιατί έπρεπε να παροκολουθούν ταυτόχρονα οι γυναικολόγοι το έμβρυο.Υπήρχαν πολλές επιφυλάξεις για το κατα πόσο θα ήταν εφικτό να συνεχιστεί η κύηση και με έιχαν προετοιμάσει σχετικά..μου κάναν 3 φορές τη μέρα υπέρηχο ( πρωί-μεσημέρι-βράδυ) για να δουν αν το παιδί είναι ζωντανό.Ημουν απο τις πολύ δύσκολες περιπτώσεις αφου η μήτρα έιχε εκτοπίσει το έντερο και μου βγάλαν το σκουλήκι πίσω απο την πλάτη (δεξιά) έξω απο το περιτόναιο, λόγω αυτής της σπάνιας θέσης δεν έιχα πόνους στην κοιλιά παραμόνο τα τελευταία 20 λεπτά πριν μπω στο χειρουργείο, πονούσα φρικτά στα πλευρά και μου κοβόταν η ανάσα και φυσικά διάγνωση δεν μπορούσαν να κάνουν και μπήκα στο χειρουργείο στην κυριολέξία στο παρα 1'.Η φρίκη ήταν όμως μετά την εγχείρηση γιατί λόγω του αυξημένου όγκου της μήτρας δεν γέμιζαν τα έντερα με αέρα με αποτέλεσμα να μην μπορω να αεριστώ (υποχρεωτικό μετα από επεμβαση σε κοιλιά) και να ενεργηθώ και υπέφερα απο κολικό εντέρου για 12 μέρες με συνεχή πόνο με ένα μωρό που κουνίοταν και μια κατακρεουργημένη κοιλιά με 30 ράμματα + κλύσματα -υπόθετα καθαρτικά και χωρίς παυσίπονα ( εκτός depon-panadol που δεν με έπιαναν φυσικά)λόγω εγκυμοσύνης.Δόξα τω θεο πήγαν όλα καλά και τώρα έιμαι στην 37η εβδομάδα και μάλιστα χθες πήγα στο γιατρό και μου έιπε οτι θα γεννήσω στάνταρ την επόμενη εβδομάδα και μάλιστα φυσιολογικά κατα πάσα πιθανότητα.Εύχομαι να μην χρειαστείανα κάνει επέμβαση η φίλη σου γιατί είναι πραγματικά μεγάλο ζόρι και επικίνδυνο.Εχώ ακούσει όμως περίπτωση κοπέλας που μπήκε απλά στο νοσοκομείο έπαιρνε αντιβίωση και το ελέγχαν έτσι και μετά που γέννησε την αφαίρεσε,απλά εμένα πηγαινέ γαι περιτονίτιδα.. εύχομα όλα να πάνε καλά.

χαμογελάς κι ανθίζεις , άξιζε να ζήσω να σε δω .

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ. Και εγώ της είπα για πόνο λόγω της μήτρας της που μεγαλώνει (είχα και εγώ τέτοιες ενοχλήσεις). Η γιατρός της που την είδε είπε ότι όλα φαίνονται καλά αλλά αφού εξακολουθεί και πονά πρέπει να δούν την περίπτωση της σκωληκοειδίτιδας.

Εν αναμονή λοιπόν των αποτελεσμάτων. Ούτε που μου περνούσε από το μυαλό ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί...Αλλά και πάλι βλέπω ότι αντιμετωπίζεται...Είναι το πρώτο της παιδάκι και το περιμένει με τόση λαχτάρα(άλλωστε και πια δεν το περιμένει....:P )

θα σας ενημερώσω και πάλι ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας!!!!

5Nstp3.png

vgDUp3.png

Eγώ χειρουργήθηκα 5,5 μηνών , όχι λαπαροσκοπικά αλλά κανονικότατα στη γενική κλινική θεσσαλονίκης κι έχω μια τεράστια κάθετη τομή στην κοιλιά μου γιατί έπρεπε να παροκολουθούν ταυτόχρονα οι γυναικολόγοι το έμβρυο.Υπήρχαν πολλές επιφυλάξεις για το κατα πόσο θα ήταν εφικτό να συνεχιστεί η κύηση και με έιχαν προετοιμάσει σχετικά..μου κάναν 3 φορές τη μέρα υπέρηχο ( πρωί-μεσημέρι-βράδυ) για να δουν αν το παιδί είναι ζωντανό.Ημουν απο τις πολύ δύσκολες περιπτώσεις αφου η μήτρα έιχε εκτοπίσει το έντερο και μου βγάλαν το σκουλήκι πίσω απο την πλάτη (δεξιά) έξω απο το περιτόναιο, λόγω αυτής της σπάνιας θέσης δεν έιχα πόνους στην κοιλιά παραμόνο τα τελευταία 20 λεπτά πριν μπω στο χειρουργείο, πονούσα φρικτά στα πλευρά και μου κοβόταν η ανάσα και φυσικά διάγνωση δεν μπορούσαν να κάνουν και μπήκα στο χειρουργείο στην κυριολέξία στο παρα 1'.Η φρίκη ήταν όμως μετά την εγχείρηση γιατί λόγω του αυξημένου όγκου της μήτρας δεν γέμιζαν τα έντερα με αέρα με αποτέλεσμα να μην μπορω να αεριστώ (υποχρεωτικό μετα από επεμβαση σε κοιλιά) και να ενεργηθώ και υπέφερα απο κολικό εντέρου για 12 μέρες με συνεχή πόνο με ένα μωρό που κουνίοταν και μια κατακρεουργημένη κοιλιά με 30 ράμματα + κλύσματα -υπόθετα καθαρτικά και χωρίς παυσίπονα ( εκτός depon-panadol που δεν με έπιαναν φυσικά)λόγω εγκυμοσύνης.Δόξα τω θεο πήγαν όλα καλά και τώρα έιμαι στην 37η εβδομάδα και μάλιστα χθες πήγα στο γιατρό και μου έιπε οτι θα γεννήσω στάνταρ την επόμενη εβδομάδα και μάλιστα φυσιολογικά κατα πάσα πιθανότητα.Εύχομαι να μην χρειαστείανα κάνει επέμβαση η φίλη σου γιατί είναι πραγματικά μεγάλο ζόρι και επικίνδυνο.Εχώ ακούσει όμως περίπτωση κοπέλας που μπήκε απλά στο νοσοκομείο έπαιρνε αντιβίωση και το ελέγχαν έτσι και μετά που γέννησε την αφαίρεσε,απλά εμένα πηγαινέ γαι περιτονίτιδα.. εύχομα όλα να πάνε καλά.

hopa με το καλό να δεχτείς το νέο μέλος της οικογένειάς σου. Πραγματικά αυτό που περιγράφεις είναι "τρέλα"..τέλος καλό, όλα καλά όμως...:P

5Nstp3.png

vgDUp3.png

• 7 months later...

Διαφημίσεις

• 4 months later...

καλησπερα κοριτσια.θελω τη βοηθεια σας.μολισ γεννησα με καισαρικη..οταν ημουν 6 μηνων εκανα επεμβαση σκωληκοειδιτη με πνευμονικο οιδημα.. σε ποσο καιρο θα σταματησει να ποναει περιπου!!!ευχαριστω..

• 1 year later...
Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα κι εγώ έντονο πόνο κάτω δεξιά στο σημείο που βρίσκεται η σκωληκοειδής υπόφυση.

Ο τότε γυναικολόγος μου ένανε τον προβληματισμένο, με παρέπεμψε στον αδελφό του που ήταν χειρουργός να με εξετάσει και αυτός, αιματολογικές, κλπ. Δεν ήταν τίποτα, τελικά.

Στις άλλες δύο εγκυμοσύνες μου είχα άλλον γυναικολόγο αλλά τις ίδιες ενοχλήσεις, πολύ έντονες και στο ίδιο σημείο. Εκείνος μου απάντησε με φυσικό και ανέμελο τρόπο ότι οι ενοχλήσεις ήταν από τη μήτρα που μεγαλώνει.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε από εδώ τι ακριβώς συμβαίνει στη φίλη σου, απλά να ξέρεις ότι είναι πολύ σύνηθες να πονούν οι εγκυούλες στο σημείο αυτό καθώς μεγαλώνει η μήτρα και πολύ λιγότερο σύνηθες να παθαίνουν σκωληκοειδίτιδα ταυτόχρονα με την εγκυμοσύνη. Όχι φυσικά ότι δε συμβαίνει και το δεύτερο, απλά πολύ πιο σπάνια.:wink:

Οι πιθανότητες λοιπόν είναι με το μέρος σας! Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Ευτυχώς που σε βρήκα, έστω 1 χρόνο μετά! Έπαθα ακριβώς αυτό στο ίδιο σημείο εχθές το μεσημέρι σε ανύποπτο χρόνο και κάθε φορά που σηκωνόμουν από τη καρέκλα διπλωνόμουν στα 2! Τρόμαξα πάρα πολύ και με τα 1000ζόρια σηκώθηκα να πάω σπίτι. Ο πόνος συνεχίστηκε όλη μέρα και όλη νύχτα:evil: Πήγα στο γιατρό , η μπέμπα λέει μια χαρούλα. Εγώ το βράδυ να μη μπορώ να κοιμηθώ, η μόνη στάση που δεν έχω πόνους είναι ανάσκελα, την οποία απεχθάνομαι. Σήμερα το πρωί έκανα εξετάσεις για σκωλικοειδίτη, ευτυχώς βγήκαν καθαρές. Ποιος ξέρει τι να είναι αυτό.:?