Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΟΗΘΕΙΑ...Το γάλα μου έχει μειωθεί...

Recommended Posts

Καλημέρα!

Έχω μια μπέμπα 4,5 μηνών και από 45 ημερών θηλάζουμε αποκλειστικά.

Μέσα στις 10 τελευταίες μέρες το γάλα μου έχει μειωθεί πάρα πολύ.

Είναι κάποιες μέρες όπως πχ χτες που η μικρή είναι στο στήθος όλη τη μέρα κυριολεκτικά,μισή ώρα κάθε μια ώρα ή και πιο συχνά αν θέλει και τη νύχτα το ίδιο (κανονικά κοιμάται στο λίκνο δίπλα μου αλλά χτες δεν καθόταν με τίποτα,πιστεύω πως πεινούσε γιατί δεν άφηνε το στήθος με τίποτα) και κλαίει όποτε την αφήσω ή στην κούνια ή στο καρότσι για λίγο.

Τα στήθη μου έχουν γίνει σαν πατσαβούρια από το πολύ πιπίλισμα,αλλά αυτό δε με νοιάζει,το πρόβλημά μου είναι ότι η μικρή είναι αλλεργική και πρέπει να πιει το δικό μου γάλα.Πού'ν'το όμως???

Τι να κάνω???

Διαφημίσεις

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40w4d

Β. Το φύλο του βρέφους κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Ολική

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. όταν βγήκαμε είχε 12,2

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

22/12/09 γέννηση 2900

25/12/09 έξοδος από μαιευτήριο 2650

26/12/09 2900

11/1/10 3400

22/1/10 3400

22/2/10 4500

22/3/10 5200

22/4/10 5850

6/5/10 6000

(21-28 ημερών πέρασε βρογχιολίτιδα και έχασε 200 γραμ)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

όσα θέλει,μπορεί να φάει 1 φορά στις 3 ώρες,μπορεί και κάθε μια ώρα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

συμπλήρωμα έπαιρνε μόνο τις πρώτες 45 μέρες

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

ξεκινήσαμε από 450-500 μλ τη μέρα μέχρι που το κόψαμε τελείως

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Της αλλάζω πάνα κάθε 3-4 ώρες και είναι πάντα κατουρημένη,τις πιο πολλές φορές,είναι πολύ βαριά (περίπου 5 πάνες τη μέρα)

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

μπορεί μια μέρα να κάνει 1-2 φορές,άλλες φορές να κάνει μετά από 2 μέρες

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Ψυχραιμία, ψυχραιμία, ψυχραιμία!!!!!!!!

Όλες έχουμε περάσει αυτό που μας περιγράφεις!!!

Το γάλα σου όσο θηλάζεις αποκλειστικά δεν υπάρχει περίπτωση να μειώνεται.

Η μικρή μπορεί να περνάει από άλμα ανάπτυξης ή να θέλει να αυξήσει την παραγωγή σου ή να βγάζει δοντάκια ή απλά να θέλει την μυρωδιά της μαμάς.

Πήγαινε με τα νερά της και θα δεις πως από μόνο του όλο το θέμα θα τακτοποιηθεί μέσα σε λίγες μέρες.

Αφού έχει αρκετά τσίσα, σημαίνει πως θηλάζει μια χαρά.

Πρόσφερε στήθος όποτε θέλει και για όσο θέλει και θα ηρεμήσει κάποιοα στιγμή το μικρουλάκι σου!!!

Θα τα ξανά πούμε!!!!

Να σου ζήσει!!!!

Ακριβώς όπως τα λέει η Αρχοντούλα!

Μάλλον για άλμα ανάπτυξης μοιάζει, αφού έχει 5 βαριές πάνες δεν υπάρχει περίπτωση να έχει μειωθεί το γάλα!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Καλημέρα!

Έχω μια μπέμπα 4,5 μηνών και από 45 ημερών θηλάζουμε αποκλειστικά.

Μέσα στις 10 τελευταίες μέρες το γάλα μου έχει μειωθεί πάρα πολύ.

Είναι κάποιες μέρες όπως πχ χτες που η μικρή είναι στο στήθος όλη τη μέρα κυριολεκτικά,μισή ώρα κάθε μια ώρα ή και πιο συχνά αν θέλει και τη νύχτα το ίδιο (κανονικά κοιμάται στο λίκνο δίπλα μου αλλά χτες δεν καθόταν με τίποτα,πιστεύω πως πεινούσε γιατί δεν άφηνε το στήθος με τίποτα) και κλαίει όποτε την αφήσω ή στην κούνια ή στο καρότσι για λίγο.

Τα στήθη μου έχουν γίνει σαν πατσαβούρια από το πολύ πιπίλισμα,αλλά αυτό δε με νοιάζει,το πρόβλημά μου είναι ότι η μικρή είναι αλλεργική και πρέπει να πιει το δικό μου γάλα.Πού'ν'το όμως???

Τι να κάνω???

Το ότι γεμίζει τουλάχιστον 5 πάνες δείχνει ότι τρώει. Από που βάζεις το συμπέρασμα ότι μειώθηκε το γάλα σου; Το ότι τα στήθη σου δεν είναι πρησμένα δεν σημαίνει τίποτε. Το στήθος δεν είναι αποθήκη γάλακτος. Είναι εργοστάσιο. Παράγει το γάλα που χρειάζεται το μωρό σου την ώρα που αυτό το ζητάει, δηλαδή την ώρα του θηλασμού. Το ότι σου ζητάει τόσο συχνά τώρα τελευταία μπορεί να οφείλεται και σε δοντάκια. Να πονάει δηλδή και να ζητάει παρηγοριά. Μπορεί να είναι όντως άλμα ανάπτυξης. Μην ανησυχείς. Απλά δώσε της όσο θέλει και όποτε θέλει . Ξέρει αυτή...

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

Ελπίζω να είναι κάτι από όλα αυτά,γιατί δε θα το αντέξω να μειωθεί το γάλα...

Σκέφτομαι μήπως θα ήταν καλύτερα να της μάθω λίγο την πιπίλα,γιατί δε γίνεται όλη τη μέρα να είμαστε με το στήθος έξω...

doraki,κανε λιγη υπομονη! αποκλειεται να μειωθηκε το γαλα σου,μην ανησυχεις! οπως ειπαν και τα κοριτσια,ολες εχουμε περασει απ'αυτο το σταδιο! η μικρη μου 11 μηνων και ακομα ξυπναει τη νυχτα για να θηλασει.και δεν ξυπναει 1 αλλα 5-6 φορες! βεβαια αυτο δεν το κανει καθε βραδυ,οποτε μαλλον περνανε αυτα τα αλματα αναπτυξης.πιπιλα γνωμη μου ειναι να μη δωσεις.εχω διαβασει πως καλο ειναι η πιπιλα να αποφευγεται ειδικα στα μωρα που θηλαζουν.υπομονη!απολαυσε το οσο μπορεις!:wink:

odFi.jpgK9qbp3.png