Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απεργία στα ιδιωτικά σχολεία

Recommended Posts

Τα άκουσα από γνωστούς μου και τα μεταφέρω για σχολιασμό:

- Γνωστό ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας έκλεισε σήμερα τελείως λόγω της πανελλαδικής απεργίας.

- Ιδιωτικός παιδικός σταθμός πράττει το ίδιο αύριο.

Οπότε; ...αναρωτιέμαι εγώ.

• Το σχολείο και ο σταθμός δεν έχουν έξοδα για τη συγκεκριμένη μέρα (σχολικά, αναλώσιμα, γεύματα), ενώ αν θεωρηθεί ότι οι εργαζόμενοί τους απεργούν έχει και έσοδα από την περικοπή των μισθών τους.

• Αν πάλι κλείνουν με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών τους, οι εργαζόμενοι έχουν απλώς ένα επιπλέον ρεπό.

• Οι γονείς από την άλλη έχουν πληρώσει κανονικότατα τα δίδακτρα/ τροφεία, και καμία επιστροφή χρημάτων δε γίνεται.

• Ποιος πλήττεται από αυτή την απεργία; Ο γονιός ή μου φαίνεται;

• Ποιος βγαίνει κερδισμένος; Ο ιδιοκτήτης, ή όχι;

Απεργώ απ'όσο γνωρίζω σημαίνει δημιουργώ πρόβλημα στον εργοδότη μου μη εργαζόμενος και υφιστάμενος μείωση στις αποδοχές μου, προκειμένου να ασκήσω πίεση προς την ικανοποίηση κάποιου αιτήματος.

Εδώ τι συμβαίνει; Απεργεί ο ιδιοκτήτης μη εργαζόμενος και επιτυγχάνοντας αύξηση των κερδών του, προκειμένου να ασκήσει πίεση... σε ποιον;

Αν μου διαφεύγει κάτι, παρακαλώ βοηθήστε με...:?

660759jzef7rhw6w.gif

Διαφημίσεις

Το θέμα δεν είναι ποιος είναι ο κερδισμένος...αλλά ποιος είναι ο χαμένος!Και στην συγκεκριμένη περίπτωση....με τα νέα μέτρα...είναι σίγουρα ο εργαζόμενος είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα.Ο εργοδότης πάντα κερδίζει..γιατί με την ίδια λογική και οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα...απλά χάρισαν με την σημερινή τους απεργία ένα ημερομίσθιο στο κράτος...

Το θέμα δεν είναι ποιος είναι ο κερδισμένος...αλλά ποιος είναι ο χαμένος!Και στην συγκεκριμένη περίπτωση....με τα νέα μέτρα...είναι σίγουρα ο εργαζόμενος είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα.Ο εργοδότης πάντα κερδίζει..γιατί με την ίδια λογική και οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα...απλά χάρισαν με την σημερινή τους απεργία ένα ημερομίσθιο στο κράτος...

δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο....ηρθε ο καιρος να ξεσηκωθουν επιτελους και οι εκπαιδευτικοι στα ιδιωτικα.....οπου συνηθως η κατασταση ειναι αισχρη, να μη γελιομαστε....

δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο....ηρθε ο καιρος να ξεσηκωθουν επιτελους και οι εκπαιδευτικοι στα ιδιωτικα.....οπου συνηθως η κατασταση ειναι αισχρη, να μη γελιομαστε....

Συμφωνώ και επαυξάνω! Να ξεσηκωθούν! Αλλά αυτό είναι ο ξεσηκωμός; Εναντίον τίνος;

Μήπως θα' πρεπε να γίνουμε όλοι λίγο πιο εφευρετικοί στους ξεσηκωμούς μας;

Η απεργία δεν είναι ένα μέσο για την επίτευξη κάποιου στόχου;

Είναι απλώς ένα ξέσπασμα για να εκτονωθούμε;

660759jzef7rhw6w.gif

• Οι γονείς από την άλλη έχουν πληρώσει κανονικότατα τα δίδακτρα/ τροφεία, και καμία επιστροφή χρημάτων δε γίνεται.

• Ποιος πλήττεται από αυτή την απεργία; Ο γονιός ή μου φαίνεται;

• Ποιος βγαίνει κερδισμένος; Ο ιδιοκτήτης, ή όχι;

Απεργώ απ'όσο γνωρίζω σημαίνει δημιουργώ πρόβλημα στον εργοδότη μου μη εργαζόμενος και υφιστάμενος μείωση στις αποδοχές μου, προκειμένου να ασκήσω πίεση προς την ικανοποίηση κάποιου αιτήματος.

Εδώ τι συμβαίνει; Απεργεί ο ιδιοκτήτης μη εργαζόμενος και επιτυγχάνοντας αύξηση των κερδών του, προκειμένου να ασκήσει πίεση... σε ποιον;

Αν μου διαφεύγει κάτι, παρακαλώ βοηθήστε με...:?

Αυτό που μας έχει φάει εδώ στην Ελλάδα, είναι που πιστεύουμε ότι τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς τους πληρώνουμε εμείς ενώ τους δημόσιους κάποιος άλλος.:roll:

Τα ερωτήματά σου έχουν ακριβώς την ίδια απάντηση που έχουν και στο δημόσιο σχολείο. Εμείς πληρώνουμε και στο δημόσιο σχολείο τα δίδακτρα. Ο ιδιοκτήτης (εκάστοτε κυβέρνηση) δεν θίγεται άμεσα αλλά απλά εισπράτει τα παράπονα των δυσαρεστημένων γονιών, όπως και στο ιδιωτικό και φυσικά σε όλες τις περιπτώσεις αυτός που πλήττεται είναι ο γονιός. :wink:

Αλλά η απεργία είναι κάτι νόμιμο και θεμιτό. Οπότε αν έχει δικαίωμα να απεργήσει ένας δημόσιος υπάλληλος για ποιο λόγο να μην έχει και ένας ιδιωτικός;

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

Αυτό που μας έχει φάει εδώ στην Ελλάδα, είναι που πιστεύουμε ότι τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς τους πληρώνουμε εμείς ενώ τους δημόσιους κάποιος άλλος.:roll:

Τα ερωτήματά σου έχουν ακριβώς την ίδια απάντηση που έχουν και στο δημόσιο σχολείο. Εμείς πληρώνουμε και στο δημόσιο σχολείο τα δίδακτρα. Ο ιδιοκτήτης (εκάστοτε κυβέρνηση) δεν θίγεται άμεσα αλλά απλά εισπράτει τα παράπονα των δυσαρεστημένων γονιών, όπως και στο ιδιωτικό και φυσικά σε όλες τις περιπτώσεις αυτός που πλήττεται είναι ο γονιός. :wink:

Αλλά η απεργία είναι κάτι νόμιμο και θεμιτό. Οπότε αν έχει δικαίωμα να απεργήσει ένας δημόσιος υπάλληλος για ποιο λόγο να μην έχει και ένας ιδιωτικός;

Marandnik, να σου πω την αλήθεια, και για τις απεργίες των δημοσίων εκπαιδευτικών παρόμοιες επιφυλάξεις έχω.:-) Πόσο μάλλον που οι γονείς σ' αυτές τις περιπτώσεις στρέφουν τη δυσαρέσκειά τους εναντίον τους, άρα το κράτος και χρήματα γλιτώνει και τους εκπαιδευτικούς απαξιώνει....:|:?

Το θέμα μου ωστόσο δεν είναι οι "κακοί" εκπαιδευτικοί που απεργούν, αλλά αν έχει κάποιο νόημα η απεργία ως μέσο διεκδίκησης.

Θεμιτό και νόμιμο δικαίωμα η απεργία, βεβαίως!!!!:-)

Αποτελεσματικό όμως;;;;;:?

660759jzef7rhw6w.gif