Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αγορές για μια μητέρα που θηλάζει .

Recommended Posts

Θηλάζω το μωράκι μου αποκλειστικά απο την αρχή . Επειδή όμως αυτό με έχει εγκλωβίσει στο σπίτι και με έχει κουράσει απίστευτα , θα ήθελα λίγο να οργανωθώ , να αρχίσω να βγάζω λιγο γαλατάκι με το θήλαστρο για να του δίνω 2 φορές την εβδομάδα απο 1-2 γευματα .

Εχω το θήλαστρο swing της medela . Πρέπει επομένως να αγοράσω μπιμπερό . Ποια προτείνετε ωστε η θηλή να είναι φιλική για ενα μωρό που θηλάζει ?

Χρειάζομαι εκτός απο τα μπιμπερό κατι ακόμα ?

Αν τελικά δεν το πει το γάλα , μπορώ να το βάλω στην κατάψυξη , μετά απο πόση ώρα και σε τι συσκευασία ?

Ευχαριστώ . :)

JJBjp3.png

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει το μωράκι !!!!

Δεν χρειάζεται να είσαι εγκλωβισμένη , μπορείς να πηγαίνεις σχεδόν παντού , αφού το γάλα σου το έχεις μαζί όποτε θέλεις και όσο θέλεις .

Τώρα για να αφήνεις γεύματα μπορείς να πάρεις τα μπουκάλια της avent philips , οι θηλές τους μιμούνται το στήθος , μπορείς να βράζεις το μπουκάλια και να μην πάρεις αποστειρωτή (εκτός και αν έχεις ήδη ), φυσικά θα αποστειρώνεις και το θήλαστρο .

Το φρέσκο αντλημένο μπορείς και μετά από 20 ώρες να το βάλεις στην κατάψυξη , η avent πουλάει κάτι δοχειάκια , τα είχα πάρει κι εγώ , οπως και τα μπουκάλια .

Καλή συνέχεια!!!!

Το μητρικό γάλα διατηρείται νομίζω 3 μέρες στο ψυγείο, και μέχρι 6 μήνες στην κατάψυξη σε πλαστικό μπουκάλι. H medela έχει και μπουκάλια και σακούλες που εφαρμόζουν στο θήλαστρο και είναι για αποθήκευση. Είσαι σίγουρη ότι το μικρό θα φάει από το μπιμπερό;

There is no patch for human stupidity.

καλό είναι μπιμπερό να το δίνει οποιος κραταει το μωρό. μπερδέυονται τα βρεφη και μετα δε θα θελει να θυλάσει... αντιστοιχεία μαμα=στηθος, γιαγιά=μπιμπερό

οτιδήποτε μαρκα μπιμπερό και προτείνω θηλές σιλικόνης που αντέχουν περισσότερο χρονο. χρειάζεσαι αποστειρωτή απαραίτητα.

μολις το βγαλεις μέσα σε 1 ώρα να το δώσεις. στην καταψυξη αντεχει 3 μήνες, νομίζω. το μπιμπερο ειναι καλος χωρος αποθήκευσης. αλλά... για να ξεπαγωσει βγαλ' το να σε θερμοκρασία δωματίου, με τον χρόνο του. φυσική απόψυξη.

παρ' όλ' αυτά δε συμφωνώ τοσο μωρο να το αφήσεις και να πας για ...αγορές.

μολις το ταίσεις, πετάξου στο σουπερ μαρκετ και γυρνα. κανείς να μην ταίσει το μωρό, εκτος από εσένα. προς το παρον εννοώ.

απ' οτι καταλαβαίνω μολις σαραντησε το μωρό. νιώθεις κι ολας εγκλωβισμένη; κι ολας κουρασμένη;

δεν θα ξαναρθυν αυτες οι μερες... να τις ζήσεις!

age.png

Avent. αυτές έπιασε και η μικρή μου όσο θήλαζε, και medela.

εγώ το γάλα μου το έβαζα στο ψυγείο για το πολύ 12 ώρες, αν και διάβασα ότι αντέχει για περισσότερο.αλλά δεν το κουνούσα από δίπλα της, γιατί ήμουν τρελαμένη μαζί της. μόλις περνούσε 2ωρο μακριά της με έπιανε στερητικό σύνδρομο και γύριζα τρέχοντας. με αποκαλούσαν κλώσσα. καμάρι μου!

το γαλατάκι στο μπιμπερό συμφωνώ ότι είναι καλύτερα να το δίνει άλλος, όχι εσύ, για να μην μπερδεύεται.

καλή αγορά είναι και ο θερμαντήρας avent, αν και όταν τον πήρα είχα διακόψει το θηλασμό. έχει πρόγραμμα τόσο για ψυγείο όσο και για κατάψυξη.

να σου ζήσει, συγχαρητήρια για τον αποκλειστικό θηλασμό!

Διαφημίσεις

Avent. αυτές έπιασε και η μικρή μου όσο θήλαζε, και medela.

εγώ το γάλα μου το έβαζα στο ψυγείο για το πολύ 12 ώρες, αν και διάβασα ότι αντέχει για περισσότερο.αλλά δεν το κουνούσα από δίπλα της, γιατί ήμουν τρελαμένη μαζί της. μόλις περνούσε 2ωρο μακριά της με έπιανε στερητικό σύνδρομο και γύριζα τρέχοντας. με αποκαλούσαν κλώσσα. καμάρι μου!

το γαλατάκι στο μπιμπερό συμφωνώ ότι είναι καλύτερα να το δίνει άλλος, όχι εσύ, για να μην μπερδεύεται.

καλή αγορά είναι και ο θερμαντήρας avent, αν και όταν τον πήρα είχα διακόψει το θηλασμό. έχει πρόγραμμα τόσο για ψυγείο όσο και για κατάψυξη.

να σου ζήσει, συγχαρητήρια για τον αποκλειστικό θηλασμό!

Με εκφράζεις απόλυτα:-D:grin::-D

Καταρχήν ευχαριστώ για τις ευχές και να χαίρεστε και εσείς τα μπεμπάκια σας !:)

Και εγω δυσκολεύομαι να την αφήσω και δεν την εχω αφήσει , αλλα δεν ειναι δυνατον να μεινω κλεισμένη με το μωρο στο σπιτι για πάντα . Θα επρεπε να είχα πάει ήδη στον γυναικολόγο και στον ενδοκρινολόγο και ακόμη δεν έχω πάει , δυστυχως .

Δεν εχει μπει σε πρόγραμμα η μικρή και μπορεί σε μισή ώρα να ξαναθέλει γαλατάκι αλλα μπορεί και αργότερα . Και δεν μπορώ να το ξέρω απο πριν .

Οσο για να την παίρνω μαζί μου , θέλω και αυτό να το κάνω σιγα-σιγά , αλλα είναι μικρούλα ακόμη και διστάζω να την εκθέτω σε κλειστούς χώρους με αρκετούς ανθρώπους . Προς το παρον εχουμε παει βολτιτσα μονο με το καροτσακι εδω κοντά . Ισως να είμαι λίγο υπερβολική δεν ξέρω ........

Εξάλλου δεν είμαι ακόμη εξοικειωμένη με την ιδέα του δημόσιου θηλασμού , αν και την δουλεύω στο μυαλό μου !

Τελοσπάντων στο θέμα μας ! :)

Δεν θέλω να αγοράσω τρελό εξοπλισμό , αλλα μόνο τα απαραίτητα .

Οπότε αν μπορώ να αποστειρώνω σε βραστό νερό το μπουκάλι εξισου καλά , προτιμώ να μην αγοράσω αποστειρωτή .

Σίγουρα απαραίτητα είναι τα μπιμπερό , οι θηλές και συσκευασίες αποθήκευσης . Απο εκεί και πέρα δεν γνωρίζω αν χρειάζεται κατι αλλο .........

Τις avent τα μπιμπερό είναι πλαστικά ή γυάλινα ? Απο οτι ειδα στο eshop του λητω εχει θηλή με διάφορες οπές . Ποια να προτιμήσω ?

Δηλαδη το γάλα που αντλω θα το αποθηκευω στο ψυγείο κατευθείαν στο μπιμπερό μέχρι 3 μέρες ? Και αν τελικά δεν καταναλωθεί απο το ψυγείο σε 20 ωρες και θέλω να το βάλω στην κατάψυξη , το βάζω σε πλαστικά δοχεία ?

JJBjp3.png

Αν δεν εχει αλλαξει το swing στα 2μιση χρονια που το εχω, ολα τα στενα μπιμπερο κανουν. Η Medela δικα της 150ml χωρις BPA. Εγω παντως χρησιμοποιησα γυαλινα στενα τη δευτερη φορα. Απο θηλες αυτες της nuk αρεσαν στον μικρο.

(Τωρα για το εξω και με και χωρις το μωρο εχω αλλες αποψεις αλλα δεν με ρωτησες αυτο).

Α! η Medela εχει και κατι σακουλακια για αποστηρωση στα μικροκυμματα. Δεν ξερω αν κυκλοφορουν στην Ελλαδα αλλα αν ειναι για μια φορα στις τοσο μαλλον θα σε βολεψουν. Αν αποστηρωνεις τα εξαρτηματα σε βραστο νερο εχε υποψη σου οτι θα βγαινουν με αλατα (απο το νερο). Εγω δεν το κραταγα πολυ το γαλα το εδινα στο επομενο ταισμα ή συνηθως το βραδυ πριν τον υπνο. Και δεν τους το ξαναδινα αν εβαζαν το μπιμπερο στο στομα τους και δεν το επιναν..

αν παρεις ενα sling και φορας το μωράκι σου, θα μπορεις να πηγαινεις παντου μαζι του, κι οταν εξοικειωθείς ούτε που θα το καταλαβαίνεις ότι κάτι κουβαλάς. Και τώρα που ο καιρός ανοίγει, ειναι ότι πρεπει η βόλτα για τα μπεμπακια... Οπως και να χει, καλή επιτυχία με το θηλασμό ευχομαι και να χαιρεσαι το παιδάκι σου

Kλειώ, με το πρώτο μωρό εγώ στις 40 ημέρες είχα ήδη αφήσει γάλα και πήγα ένα τρίωρο για ψώνια. Τώρα με το δεύτερο που έχω παλιώσει :lol: το άφησα στις 25 ημέρες για να πάω για καφέ (είμαι κάκιστη μάνα, βλέπε το άλλο τόπικ :cool:). Τελικά είναι στον άνθρωπο - εμένα μου έκανε πολύ καλό που είχα μπορέσει να βγω να ξεσκάσω μόνη μου για λιγο.

΄

Έγώ αποθήκευα στα σακουλάκια της medela τα οποία έβαζα αμέσως στην κατάψυξη. Μια ημέρα ή λίγες ώρες πριν από την έξοδο το άφηνα στην ψύξη να ξεπαγώσει και μετά ο σύζυγος ή όποιος κρατούσε το εκάστοτε μωρό το ζέσταινε σε μπαιν μαρί. Υπάρχει πολύ χρήσιμο τόπικ για την αποθήκευση του μητρικού:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20993

Και το σλινγκ είναι καλή ιδέα και ο θηλασμός δημοσίως!

Καλές βόλτες με ή χωρίς το μωρό και καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

Δεν θέλω να αγοράσω τρελό εξοπλισμό , αλλα μόνο τα απαραίτητα .

Οπότε αν μπορώ να αποστειρώνω σε βραστό νερό το μπουκάλι εξισου καλά , προτιμώ να μην αγοράσω αποστειρωτή .

Σίγουρα απαραίτητα είναι τα μπιμπερό , οι θηλές και συσκευασίες αποθήκευσης . Απο εκεί και πέρα δεν γνωρίζω αν χρειάζεται κατι αλλο .........

Τις avent τα μπιμπερό είναι πλαστικά ή γυάλινα ? Απο οτι ειδα στο eshop του λητω εχει θηλή με διάφορες οπές . Ποια να προτιμήσω ?

Δηλαδη το γάλα που αντλω θα το αποθηκευω στο ψυγείο κατευθείαν στο μπιμπερό μέχρι 3 μέρες ? Και αν τελικά δεν καταναλωθεί απο το ψυγείο σε 20 ωρες και θέλω να το βάλω στην κατάψυξη , το βάζω σε πλαστικά δοχεία ?

οπωσδήποτε γυάλινα μπιμπερό!!!!

βράσιμο τουλάχιστον 20 λεπτά.

θηλή με μικρη οπή, 0+ γραφουν επάνω

οτιδήποτε μαρκα μπιμπερο. εγω ειχα κι εχω ακόμη chicco και nuk, μικρα ή μεγάλα.

βεβαια από τη στιγμή που μπαίνεις στη διαδικασία του θήλαστρου και του μπιμπερο... δεν ξερεις πού θα σε βγάλει; μπορεί να της αρέσει το μπιμπερό και να κόψει το βυζι...

και θα συμφωνήσω με τις προλαλλησουσες. να βαλεις το μωρο στο μαρσιπο και να πας οπου θελεις. μολις το ταίζεις, φέυγεις...

προτείνω να την ταίζεις καθε 3 ωρες με το ρολόι. να την ξυπνας, αν κοιμάται και να της δίνεις γάλα. οσο πιει. ετσι θα συνηθίσει και θα "φτιάξει" λιγο πρόγραμμα.

στο γυναικολόγο και στον ενδοκρινολόγο να την αφήσεις και να πας. στα ψώνια σου όμως να την πάρεις μαζί.

age.png

προτείνω να την ταίζεις καθε 3 ωρες με το ρολόι. να την ξυπνας, αν κοιμάται και να της δίνεις γάλα. οσο πιει. ετσι θα συνηθίσει και θα "φτιάξει" λιγο πρόγραμμα.

Μα το προβλημα είναι οτι την ημέρα στην καλύτερη να φάει σε 2 ώρες . Οπότε στην καλύτερη έχω 1.45 λεπτά κενό . Το βράδυ τρώει ανα 2 η 3 ώρες και μερικές φορές τελευταία εχει κάνει και 4ωρο . Αλλα την ημέρα που κοιμάται ελάχιστα εως καθόλου , τρώει πολύ συχνά ! Οποτε να την ξυπνάω κάθε τρεις ώρες (ασε που δεν κοιμάται και αν κοιμηθεί θα είναι 10 λεπτά με μια ώρα το πολύ πολύ και οχι συχνά) δεν παίζει !!!

οπωσδήποτε γυάλινα μπιμπερό!!!!

Διατηρείται το γάλα καλύτερα ?

Αν δεν εχει αλλαξει το swing στα 2μιση χρονια που το εχω, ολα τα στενα μπιμπερο κανουν. Η Medela δικα της 150ml χωρις BPA. Εγω παντως χρησιμοποιησα γυαλινα στενα τη δευτερη φορα. Απο θηλες αυτες της nuk αρεσαν στον μικρο.

Το ΒΡΑ τι είναι ?

Κορίτσια ευχαριστώ για τις ιδέες . Σκέφτομαι να πάρω μάρσιππο , αλλα δεν ξέρω αν θα με βολέψει το σλινγκ , γιατί με πονάει ευκολα η μέση και η μικρή είναι ήδη πάνω απο 5 κιλά . Μου φαίνεται οτι μαλλον καλύτερα θα υποστηρίζεται η πλάτη με mei tei ή με τους αλλους κλασικούς μαρσιπους , οπως :

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=10404&itmid=2963385

(αν εχετε εμπειρία σχετική με τους μάρσιππους , θα μπορούσε να με βοηθήσει στην επιλογή ;))

Εκτός αν φοράω το σλινγκ μόνο για να την ταίσω ......... που απο οτι διάβασα στο νετ , μπαινοβγαίνει εύκολα !

Καλή σας μέρα κορίτσια και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον !

JJBjp3.png

Βγαινοντας εξω με το καροτσι ή με το μαρσιππο μπορει να κοιμηθει περισσοτερο ή να χαζευει και να "ξεχασει" για λιγο την πεινα της. Ξεκινας με μικρες διαδρομες και βλεπεις..

Το BPA ειναι μια ουσια που εχουν καποια πλαστικα μπιμπερο και ειναι επικυνδινη (καρκινογονως?) σε υψηλες θερμοκρασιες..

Απο μαρσιπους εγω εχω παρει ενα κλασικο απο το mothercare, ενα wrap και ενα ergo για αργοτερα. Αν στηριζει καλα την μεση δεν θα εχεις προβλημα. Ο μεγαλος μου ηταν 8 κιλα 4 μηνων και τα καταφερνα μια χαρα. Και ακομη και τωρα τον βαζω στο Ergo που ειναι 14 κιλα... Θηλασμο με μαρσιππο δεν καταφερα αλλα καπου θα βρεις μια ησυχη γωνια για να καθισεις. Εδω ας πουμε το Mothercare εχει αιθουσα. Οταν ειμαστε στα μαγαζια φροντιζω την ωρα που ειναι να φαει να τον ταιζω εκει (αλλα τον εχω ταισει και στο χωλ του νοσοκομιου μια μερα που περιμεναμε πολυ ωρα).

διαβαζω στπ περιοδικο parents

φρεσκο μητρικο γαλα

εκτος ψυγειου 4 ωρες

ψυγειο 48 ωρες

φορητο ψυγειακη 24 ωρες

καταψυξη 3 μηνες

βαθιά καταψυξη 6 μηνες

ξεπαγωμενο μητρικο γαλα

εκτος ψυγειου 1 ωρα

ψυγειο 24 ωρες

φορητο ψυγειακι 24 ωρες

καταψυξη ποτε ξανα

βαθια καταψυξη ποτε ξανα

age.png

to mei tai θα σε βολέψει πολύ, πιστευω, δίνει και καλύτερη στηριξη και στο μωρό σχετικά με τους παραδοσιακούς μαρσιππους. Και να θηλάσεις μπορεις -θεωρητικα- αν και δεν εχουμε συνηθίσει τα μωρα να θηλάζουν σε καθιστη θέση, μας φαινεται πιο οικειο να ειναι ημιξαπλωμένα, πάντως μπορείς να το δοκιμάσεις.

Επίσης, εγώ δεν εχω αποστειρώσει ποτέ μου, ούτε στην κόρη μου, ούτε τώρα στο γιο μου, παρόλο που γεννήθηκε πρόωρα και εμεινε και 3 μηνες στην εντατική. Στην Αμερική δεν συνιστάται πλέον η αποστειρωση, αρκει ενα καλό πλύσιμο με ζεστη σαπουνάδα. Εγώ αυτό κάνω ακόμα, απλώς χρησιμοποιώ οικολογικό απορρυπαντικό πιατων το planet,

Κανε λιγο υπομονή και οταν θα μπουν τα φρουτακια στη διατροφη σας θα εισαι πιο cool :)

Διαφημίσεις

to mei tai θα σε βολέψει πολύ, πιστευω, δίνει και καλύτερη στηριξη και στο μωρό σχετικά με τους παραδοσιακούς μαρσιππους. Και να θηλάσεις μπορεις -θεωρητικα- αν και δεν εχουμε συνηθίσει τα μωρα να θηλάζουν σε καθιστη θέση, μας φαινεται πιο οικειο να ειναι ημιξαπλωμένα, πάντως μπορείς να το δοκιμάσεις.

Το mei tei σκεφτόμουν και εγω . Την μικρή μου την εχω βάλει να θηλάσει σε καθιστή θέση για λίγο και γενικά δεν της αρέσει και πολύ η ξαπλωτή θέση , εκτός αν είναι μπρούμυτα στην αγκαλιά της μαμάς ! Αν βολευει το Mei tei στο να θηλάσω θα είναι τέλεια !

Επίσης, εγώ δεν εχω αποστειρώσει ποτέ μου, ούτε στην κόρη μου, ούτε τώρα στο γιο μου, παρόλο που γεννήθηκε πρόωρα και εμεινε και 3 μηνες στην εντατική. Στην Αμερική δεν συνιστάται πλέον η αποστειρωση, αρκει ενα καλό πλύσιμο με ζεστη σαπουνάδα. Εγώ αυτό κάνω ακόμα, απλώς χρησιμοποιώ οικολογικό απορρυπαντικό πιατων το planet,

Κανε λιγο υπομονή και οταν θα μπουν τα φρουτακια στη διατροφη σας θα εισαι πιο cool :)

Αυτο είναι πολύ ξεαγχωτικό . Γιατί η μικρή οταν πεινάει , ΠΕΙΝΑΕΙ !!!!!!!!! Δεν θα μπορεί να περιμένει 20 λεπτά να βράσει το μπιμπερό , και τα 5 λεπτά με πολύ ζόρι . Μαλλον εμοιασε τη μαμα της !!!! ;)

JJBjp3.png

Αυτο είναι πολύ ξεαγχωτικό . Γιατί η μικρή οταν πεινάει , ΠΕΙΝΑΕΙ !!!!!!!!! Δεν θα μπορεί να περιμένει 20 λεπτά να βράσει το μπιμπερό , και τα 5 λεπτά με πολύ ζόρι . Μαλλον εμοιασε τη μαμα της !!!! ;)

Δεν θα τα αποστηρωνεις εκεινη την ωρα που θελεις να την ταισεις

Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με το μπεμπάκι μου που είναι 30 ημερών. Τον θηλάζω αποκλειστικά, τρώει συνέχεια και κοιμάται λίγο. Εχω παραγγείλει θήλαστρο μέσω internet για να μπορώ να του το δίνω με μπιμπερό. Αλλωστε θέλω να το συνιθήζει γιατί σε δυο μήνες θα επιστρέψω στην δουλειά και θέλω να μπορεί να τρώει με μπιμπερό. Μήπως είναι πολύ νωρίς για άντληση με θήλαστρο?? Μήπως ξέρεται κάθε πότε αντλούμε? και μετά θα έχει γάλα το στήθος για να φάει το μπεμπάκι??

Μήπως ξέρεται κάθε πότε αντλούμε? και μετά θα έχει γάλα το στήθος για να φάει το μπεμπάκι??

Αντούμε μία ώρα μετά το γεύμα. Αυτό θα το δεις αν έχει γάλα για το μωρό. Πιο πολύ γάλα θα έχεις το πρωί οπότε ίσως αυτή να είναι η καλύτερη ώρα για άντληση αφού έχει φάει.

Estrella η συμβουλος θηλασμου που εχω μου είχε πει να μην βγαζω πριν τις 40 μερες για να εδρεωθει ο θηλασμος. Μετα εβγαζα γαλα με το θηλαστρο όποτε τελείωνε το γεύμα του ο μικρός, δηλαδή έβγαζα αυτό που δεν είχε πιεί-το περισευουμενο.

Για να μην γίνει κάποια παρανόηση, μπορείς να βγαζεις γαλα και πριν 40ντισεις, αλλα εγώ επειδή θελω πιστά να θηλάσω μεχρι 1 ετους (ευελπιστω τουλαχιστον...!) δεν το έκανα.

Μια σημείωση, αν θελετε να φυλαξετε γαλα στην καταψυξη πρεπει να είναι σε πλαστικό. Αν θέλετε στο ψυγείο πρέπει να είναι σε γυάλινο δοχείο. Πάντα ερμητικά κλεισμένα.

καλή δύναμη σε όλες τις μανούλες του κόσμου!!!:P

:lol:Κωνσταντίνος 2/2/2010 & Αλκυόνη 3/11/2011

• 1 month later...

Εχω το θήλαστρο swing της medela . Ποση ώρα διαρκεί μια άντληση ?

Εκανα την πρώτη προσπάθεια σήμερα για 10 λεπτά και έβγαλα ελάχιστο . Αγχώθηκα . Ηταν πολύ λίγο . Μετά έβαλα την μπέμπα να φάει και εφαγε χωρίς να παραπονιέται . Μια χαρά φαινόταν .

Θα χρειαστεί σίγουρα να λείψω προς το τέλος του μήνα ενα ολόκληρο πρωινο , γιατί θα δώσω εξετάσεις και έλεγα να αρχίσω απο τώρα την αποθήκευση μητρικού γάλακτος και τις δοκιμές για να δω ποιο μπιμπερό θα πιάσει το μωρό . Αλλα η πρώτη προσπάθεια ήταν αποτυχία .

JJBjp3.png

Αν κατάλαβα καλά θέλεις να αντλήσεις μεμονομένα γευματα, σωστά; Εγώ για κάθε 2-3 ώρες που έλλειπα άφηνα 2 μπουκάλια με 100-120 μλ. Κάποιες φορές επινε μόνο το ένα, άλλες φορές και τα δύο. Το στηθος θελει λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στο θήλαστρο. Να δοκιμάσεις διαφορετικές ώρες της ημέρας. Εγώ τα ξημερώματα αντλούσα την μεγαλύτερη ποσότητα, δηλ γύρω στα 120-150 μλ. Δεν ξέρω αν είναι σωστό για όλες τις γυναίκες, αλλά εγώ όποτε είχα προγραμματισει άντληση το πρωί, το βράδυ μετά τις 12 έδίνα μόνο το ένα στήθος και αντλούσα από το άλλο στήθος γύρω στις 7 το πρωί. Έτσι έβγαζα γύρω στα 120 μλ σε 10 λεπτά. Για να έρθει ισορροπία, το στήθος της άντλησης το έδινα και στο επόμενο γεύμα.

Νομίζω ότι οι 10-12 αντλήσεις την ημέρα είναι για γυναίκες που δεν έχουν εδραιώσει τη γαλουχία και θέλουν να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Μην αγχώνεσαι, μέχρι το τέλος του μήνα θα καταφέρεις να εξασφαλήσεις όχι μόνο το γεύμα για το πρωινό που θα λείψεις αλλά και να βγεις και βόλτα με το σύζυγο! Κάνε καθημερινές προσπάθειες για να συνηθίσει το στήθος

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...